Regels voor biologisch honden- en kattenvoer

Datum: 28 mei, 2012
Laatst bijgewerkt: 28 mei, 2012

De VBP, Vereniging Biologische Producenten en Handel, start met het harmoniseren en Europees regelen van de wetgeving voor biologisch honden- en kattenvoer.

Al geruime tijd is er regelgeving voor biologische productie geregeld in de Europese verordening. Voor sommige onderwerpen die Europees niet geregeld zijn, bestaan private normen.  Zo is de productie van biologisch honden- en kattenvoer in de private normen van Skal geregeld. Deze Skalnormen gelden voor Nederland. Naast deze private regels voor biologisch petfood in Nederland hebben onder andere ook Frankrijk en Duitsland dergelijke private regels. Deze private regels verschillen op punten van elkaar.

Vanuit verschillende landen is de behoefte uitgesproken om de wetgeving voor biologisch petfood te harmoniseren en Europees te regelen. Vanuit de VBP wordt hiermee een start gemaakt. Mocht u belangstelling hebben om hieraan een bijdrage te leveren, dan kunt u dat via paulien@vbpbiologisch.nl laten weten. Wij gaan er wel vanuit dat bedrijven die een bijdrage willen leveren VBP-lid zijn of de intentie hebben dit te worden. Meer info vindt u op: www.vbpbiologisch.nl

 

Bron: http://www.bionext.nl/content/regels-voor-biologisch-petfood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *