Haaksbarf Paard

Datum: 1 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 1 juni, 2011

Samenstelling
55% paardenspiervlees
15% paardenorgaan
15% paardenbot
15% groente (wortel, broccoli en andijvie)

Analyse
Ruw eiwit: 14.7%
Ruw vet: 9.1%
Ruw as: 4.7%
Ruw celstof: 0.6%
Calcium: 1.3%
Fosfor: 0.65%

Bevat veel calcium, dit kan te harde ontlasting veroorzaken bij sommige honden. Niet geschikt als eliminatiedieet voor pups.

Herkomst van de paarden: Mexico en Brazilie.

Diersoorten Compleet door Herkomst Eigenschappen €/kg Website
paard diersoorten afwisselen anders Bevat 1 diersoort, Geschikt voor hond, Bevat geen pens, Bevat geen koolsoorten, Bevat geen groente uit nachtschadefamilie € 6 www.haaksbarf.nl

3 Comments

 1. Moon

  Hey Meike,

  Mijn 2 jaar oude hond zit sinds 4 dagen op een eliminatiedieet op advies van de dierenarts. We hebben gekozen voor paard van Haaksbarf en moeten daar in verhouding (3 op 4) aardappel bij doen.
  Voor mijn gevoel te grote portie, dus al minder aardappel gegeven, maar eigelijk twijfel ik überhaupt over de aardappel toevoeging. Ook op de website van Haaksbarf kan ik hier niks over vinden.
  Hij heeft vandaag al zijn eten overgegeven en heeft flink buikpijn (sloom, zuchten, bidhouding).
  Ik ga sowieso de dierenarts bellen, maar heb jij hier ervaring mee?

  Alvast bedankt!

 2. Voerwijzer Meike

  At je hond hiervoor ook rauw? Anders kan de overgang wel heftig zijn, als je hond gevoelig is voor voedingswisseling en voedingsmiddelen. Aardappel voegt inderdaad niets toe. Maar ik vermoed dat het niet de aardappel is waar je hond zich ziek van voelt. Hopelijk is het niets ernstigs. Als je hond eerst alleen maar brokken at en darmproblemen heeft, kan het wel heftig zijn.

 3. Moon

  Hey,

  Bedankt voor je reactie. Een kleine update:
  ja hij kreeg gedeeltelijk KVV (weekend) en brok Acana (door de week). Ik ben gestopt met de aardappel en hij voelt zich weer prima. Laatst een keer vergeten de kvv uit de diepvries te halen en toen nog een keer brokjes (Acana) gegeven en dezelfde avond had hij weer dezelfde verschijnselen (constant likken en bijten aan zijn pootjes). Dus daar reageert hij in ieder geval niet goed op. Dus wat ik over heb, gaat nu naar de dierenopvang.

  Fijne avond!