ZiwiPeak Luchtgedroogd

Datum: 4 januari, 2013
Laatst bijgewerkt: 5 oktober, 2020

ZiwiPeak is een luchtgedroogde voeding uit Nieuw Zeeland, met  varianten voor honden en voor  katten in alle levensfasen. Het is een complete voeding  op basis van vleesproducten (95%), plantaardige toevoegingen en toegevoegde vitamines en mineralen. Het vlees dat gebruikt wordt, komt van dieren die vrij buiten komen lopen en gras eten en de vis is zeevis. Alle ingrediënten zijn geschikt voor menselijke consumptie.

Ziwi Peak kat
Hoe moet ik het voeren?
De fabrikant adviseert om vijf dagen te nemen voor het overstappen op Ziwi Peak, de eerste dag 4/5 deel voer waar de hond of kat aan gewend is en 1/5 deel Ziwi Peak, de tweede dag 3/5 deel oorspronkelijk voer en 2/5 deel Ziwi Peak, etcetera. Dunnere ontlasting is mogelijk tijdens de overstap.

De voeding kan droog gegeven worden, maar het is aan te raden om er water bij te doen. Hiermee boots je beter vleesvoeding na en verklein je de kans op het binnenkrijgen van te weinig vocht. Vul de voerbak met ongeveer 1/5 gewichtsdeel voer en 4/5 gewichtsdeel water en laat het even staan zodat het water in de brokjes kan trekken.Je kunt Ziwi Peak evenvaak voeren als je hond of kat gewend is, eenmaal per dag of tweemaal per dag en voor puppy’s en kittens vaker. De fabrikant raadt aan om een geopende zak binnen acht weken op te maken, om de kwaliteit van de voeding optimaal te houden.

Voor de samenstelling van de hondenvoeding en mijn beoordeling, zie

Ziwipeak luchtgedroogd voor de hond

ziwi peak

Hoe wordt het gemaakt?
Alle ingredienten worden gemalen, gemengd en platgewalst. De platte ‘lap’ wordt luchtgedroogd met temperaturen waarbij de meeste enzymen overleven en de eiwitten rauw blijven. Nadat het gedroogd is, wordt het in stukjes gesneden. In de zak zitten dus geen brokjes, maar platte stukjes gedroogd vlees met toevoegingen.Ziwi Peak verpakking

Beoordeling
Ziwi Peak luchtgedroogde voeding is een voeding die relatief dichtbij rauwe vleesvoeding staat, wat volgens de visie van Voerwijzer de optimale voeding voor honden en katten is. De enzymen blijven grotendeels intact bij de bewerking, en de eiwitten zijn nog rauw. Het grootste verschil met rauwe vleesvoeding is dat luchtgedroogde voeding geen bacterien en weinig vocht bevat en dat de calciumbron niet natuurlijk is.

De samenstelling is gelijk aan de ingredienten en verhoudingen die geadviseerd worden bij een zelf samengesteld vleesmenu. Hiernaast zijn vitamines en mineralen toegevoegd om beter te kunnen garanderen dat de voeding echt compleet is.

Ervaringen
Veel hondenbaasjes hebben goede ervaring met Ziwi Peak luchtgedroogde voeding. Honden die geen brok verdragen en normaal rauwe vleesvoeding eten, reageerden goed op Ziwi Peak. De meeste honden lusten het graag. De ontlasting is wel zachter dan op rauwe vleesvoeding, maar vergeleken met brokvoeding is de hoeveelheid minder. Mijn eigen ervaring is dat de hond het met veel plezier eet en de eerste week is de ontlasting prima, maar de tweede week begon de ontlasting steeds slapper en meer te worden. Qua gezondheid heb ik geen verschil ervaren met rauwe vleesvoeding.

De ervaring van kattenbaasjes is helaas vaak dat de kat het niet lust. Dit was ook mijn eigen ervaring met twee katten en ik kon de voeding dus zelf niet testen. De ervaring van het verkooppunt Via Natura is dat als je het op de juiste manier aanbiedt, de katten het uiteindelijk met smaak eten. “Eerst als snoepje geven, uit de hand of op een schaaltje. De katten moeten vooral wennen aan het “mondgevoel” van zo’n plat stukje, als dat gewend is wordt het graag gegeten.” Je kunt eerst de kleine zakjes proberen, die als snack worden verkocht.

ZiwiPeak is online te bestellen bij Cool4pets

Ziwipeak bestellen

14 Comments

 1. Jan

  Hallo Meike,
  Bedankt voor het vandaag beantwoorden van mijn vraag m.b.t. K9 Natural!
  Zou je deze vraag voor mij ook willen beantwoorden m.b.t. Ziwipeak Daily Dog Cuisine Rund (4910 kcal/kg) & Ziwipeak Daily Dog Cuisine Lam (4860 kcal/kg). Op de Ziwipeak site staat namelijk dat 1 deel van ZiwiPeak gedroogde voedsel = 3 gedeelten van rauw vlees” maar als ik gebruik maak van de Voeding Rekenmachine op de Ziwipeak site kom ik uit op andere hoeveelheden dan 1:3.
  De gegevens nogmaals van mijn 2 honden: ze krijgen thuis KVV, diverse merken en diersoorten afgewisseld. Een hond krijgt 360gr KVV per dag en de andere 400gr KVV. Met deze hoeveelheid blijven ze mooi op gewicht. Hoeveel Ziwipeak (Rund of Lam) moet ik geven in vergelijking met de hoeveelheid KVV die ze thuis krijgen?

  Bij voorbaat dank voor je reactie!
  Met vriendelijke groet,
  Jan

  1. Voerwijzer Meike

   Hoeveel Ziwi Peak?
   Als ik naar de hoeveelheid calorieën kijk klopt 1:3 inderdaad niet, maar is het 1:2,5.
   Dus 1 deel ZiwiPeak  = 2,5 delen rauwe vleesvoeding.

   Dit komt neer op:
   360 gram  is ongeveer 144 gram Ziwi Peak
   400 gram kvv is ongeveer 160 gram Ziwi Peak

 2. Voerwijzer Meike

  Het is inderdaad niet nodig, zoals ook in het artikel staat. Het is niet zo dat de brokken het water opzuigen bijvoorbeeld. Maar aangezien er zo weinig vocht inzit, kan het helemaal geen kwaad.

 3. Hellen

  Let op mensen, geen water over Ziwipeak gooien dit is NIET NODIG! Ziwipeak heeft dit doorgegeven aan Voerwijzer.com maar helaas is het nog niet aangepast! Dus gewoon de brokken droog geven. 

 4. Voerwijzer Meike

  Hallo Denise,

  Qua samenstelling en bereidingswijze vind ik Ziwi Peak echt een stuk beter dan alle brokken. Namelijk doordat:
  – het geen verhitting heeft ondergaan
  – er geen zetmeel inzit en weinig koolhydraten
  – er goede vleesbronnen inzitten, van grasgevoerde dieren
  – alle supplementen in optimaal opneembare vorm zijn toegevoegd, het bevat alleen gecheleerde mineralen en geen natriumseleniet.

  Antwoorden op je vragen:
  Een hond maakt zelf vitamine K en vitamine C aan. Dit hoeft dus niet in de voeding te zitten. Organen zijn onmisbaar voor een compleet menu, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevatten die spiervlees en botten niet bevatten. Teveel orgaan is niet goed, omdat er dan te weinig spiervlees en bot in zit die essentieel zijn voor de juiste aminozuren en mineralen. In een brok wordt hier vaak niet naar gekeken en worden de voedingsstoffen op synthetische wijze toegevoegd.

 5. Denise

  Hallo,
  Ik heb een Chihuahua teefje van 1 jaar oud. Sinds kort overgestapt van farmfood naar wolfsblut omdat er in farmfood schadelijke vitamine K3 zit.

  Nu ik me verder ben gaan verdiepen in jullie site, kwam ik tot de ontdekking dat in Wolfsblut weer een veel te hoog calcium/fosfor gehalte zit en ook te veel natrium.

  Ik zit nu te denken aan Ziwipeak maar vraag me af waarom er geen vitamine k 1 & 2 in zitten welke nodig zouden zijn tegen bloedstolling? Ook vraag ik me af waarom er geen vitamine c in zit?
  En is orgaan vlees nou juist wel gezond of minder gezond voor een hond?
  Als laatste vraag.. Is Ziwipeak nou echt zoveel beter als wolfsblut, farmfood en bijv. Orijen??

  Ik hoop dat u mij kan adviseren, ik wil echt heel graag de allerbeste voeding voor mijn hond.

  Ik kijk uit naar uw reactie,
  Mvg, Denise

  1. Voerwijzer Meike

   Ik begreep al om welke voeding het ging, maar na het aanpassen van mijn reactie, veranderde de titel niet. Ik heb deze voeding goed uitgeplozen, had hem eerder ook op de site staan, en heb het ook geprobeerd. Ons hondje kreeg er echte graandrollen van. Daarna kwam ik er pas achter dat de voeding niet gevriesdroogd was, wat mij was verteld, en dat er heel veel graan inzit.

 6. ientje

  Hoe zit het met gedroogd vlees van Herrmanns, weet je daar iets van?
  Ik lees dat er in het gedroogde vlees nog rauwe eiwitten zitten maar geen bacterien. Dat is natuurlijk fijn dat er geen bv. salmonella meer in zit, maar de goede bacterien zijn dus ook verdwenen?
  Ben benieuwd naar je antwoord.

  1. Voerwijzer Meike

   De droogvoeding van Herrmanns is voor meer dan de helft granen, dit is te zien aan de analyse. De percentages van de ingredienten zijn de percentages voor het drogen. De goede bacterien zijn inderdaad ook verdwenen.

 7. Hondenvriend

  Hallo Meike,

  Het product is neem ik aan prima alleen ik heb het filmpje bekeken en bij het inpakken van het voer komt een van de inpaksters met haar -blote- handen aan het voer. Ik heb het fragment verscheidene malen bekeken en kan geen handschoenen ontdekken.. Dit vind ik geen goede zaak..

  1. Voerwijzer Meike

   Het antwoord van Ziwi Peak over het niet dragen van handschoenen:

   It is more hygienic for our packing staff not to use gloves and to make sure their hands are carefully sterilised as gloves cause many problems and hygiene issues when worn for long periods of time.
   When gloves are worn for a long time the cause the hands to sweat which then causes skin and bacteria issues and eventually possible hand infection. This is a common issue where people wear gloves for many hours. It is a far better and a more hygienic solution to have very careful hand washing practises in place.
    
   Our factory is regulated under very strict New Zealand Government export rules as determined by the Ministry of Primary Industry and the EU Market Access regulations.
   We are audited every month by independent government vets who check all aspects of our manufacturing operation including all hygiene practises in the work place. We must at all times demonstrate correct hygiene and manufacturing excellence or else we would not be allowed to manufacture our products and export to all around the world.
   In addition all product is randomly tested for all microbiological issue before it is shipped. We have never had any issues with any hygiene problems or microbiological issues either.
    
   I have copied below an article from the New Zealand Government website about this issue that may be of help.
    
   I trust I have given eliminated your concern.

   Artikel waar hij het over heeft: http://www.foodsmart.govt.nz/elibrary/myth_busting_about.htm

 8. Lien Quintelier

  Dag Meike,

  Na jouw advies onze schotse herderpup van 8 maanden tijdens onze reis van 2 weken overgezet op ziwipeak. Prima voeding: prachtige vacht, mooie ontlasting… alleen ze eet toch liever echt vlees. af en toe liet ze haar eten staan, doet ze nooit met haar KVV. In alle geval: honger heeft ze nooit gehad. het voedsel is erg geconcentreerd waardoor ze er weinig van moet. Ik gaf haar 200g per dag , terwijl de aanbevolen hoeveelheid 245g was en vind haar nu na die weken toch te dik staan.
  De perfecte voeding om mee te nemen dus! In plaats van te moeten sleuren met ruim 5 kilo brok of bijna 8 kilo renske had ik nu ‘amper’ 2.8 kilo aan hondenvoer mee.

  een aanrader dus!