Zelf Samenstellen

Datum: 15 september, 2011
Laatst bijgewerkt: 25 juni, 2018

Zelf samenstellen is het zelf samenstellen van een menu, bestaande uit rauwe vleesproducten, eventueel aangevuld met groentes, ei en andere natuurlijke supplementen. Vaak wordt zelf samenstellen Barf of Nrv genoemd, dit zijn twee grote stromingen met een iets andere ‘visie’ op het zelf samenstellen.

Voordelen en nadelen
Wat zijn de voor- en nadelen van zelf samenstellen? Met behulp van dit overzicht van voordelen en nadelen kun je afwegen of het voor jou het proberen waard is.

Beginnersinformatie zelf samenstellen
Lees hier alle informatie die je wilt weten als je wilt beginnen met zelf samenstellen. Waaruit bestaat een menu, welke spullen heb je nodig, waar kun je het kopen?

Overzicht Kant en klare barfpakketten
Een overzicht van menu’s op maat en kant en klare barfmaaltijden voor honden en katten.

Ingrediënten
Alles over de ingrediënten van een goed menu: spiervlees, vleesbotten, orgaan, groente, prooidieren en overigen komen aan bod.

Menu-hulp
Ben je er klaar voor om een menu te maken? Het lijkt in het begin erg lastig, maar met de tips in dit artikel gaat het vast lukken.

Percentages (hond)
Welke percentages worden aangeraden? Er zijn in Nederland verschillende visies waarbij verschillende percentages horen. Lees in dit artikel welke percentages je kunt aanhouden en kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Diervriendelijk inkopen
Vind je dierenwelzijn belangrijk en ben je overtuigd van de gezondheidsvoordelen van diervriendelijk geproduceerd vlees? Op deze pagina kun je kijken waar je diervriendelijke producten kunt kopen.