Review – Is Dog Chef goed hondenvoer?

Datum: 24 november, 2021
Laatst bijgewerkt: 19 december, 2023

Dog Chef biedt gekookte maaltijden voor honden. De recepten van Dog Chef zijn samengesteld door een voedingsdeskundige dierenarts. De voedingen zijn zo samengesteld dat ze voor de meeste honden compleet en gebalanceerd zijn. Ook voor honden met aandoeningen zijn er geschikte recepten, hierover krijg je advies bij het bestellen van de voeding.

Hoe wordt het bereid?
Het vlees wordt samen met de andere ingrediënten gedurende 1,5 uur gestoomd op circa 90°C. Daarna wordt het snel afgekoeld en verpakt, om de voedingsstoffen zo goed mogelijk te bewaren.

De worsten zitten verpakt in een bisphenol-vrije en voor voedingsmiddelen geschikte verpakking.

Review – is Dog Chef goed hondenvoer?
Ja, ik vind Dog Chef goed hondenvoer. De samenstellingen zien er goed uit en ik heb vertrouwen in de kennis en visie van de dierenarts die de recepten bepaalt. Uit haar emails blijkt dat ze zich echt verdiept heeft in voeding, en zich blijft verdiepen in belangrijke onderwerpen. Ze heeft ook de opleiding orthomoleculair therapeut voor honden gedaan, waar aandacht voor voeding is.

De werkwijze maakt het voeren heel makkelijk: je krijgt de juiste porties en met een abonnement krijg je altijd weer op tijd nieuw voer.

Op internet (Facebook) vind je kritiek op bepaalde ingrediënten, maar ik zie geen ingrediënten die me zorgen baren. Er lijkt misschien weinig vlees in te zitten, maar als je kijkt naar calorie-leverende ingrediënten, zie je dat het eiwitrijk is en het voornamelijk eiwit uit vlees bevat. In de toekomst komt er waarschijnlijk ook een zetmeel-vrije variant.

Het grootste nadeel is de prijs, het is relatief duur voer. Maar je krijgt er meer voor dan alleen voer, omdat ook planning en ander denkwerk uit handen wordt genomen.

Hoe werkt het?

Dog Chef Bestellen

 1. Vul je gegevens in
 2. Je kunt kiezen welke smaken je wilt
 3. Je krijgt advies over de hoeveelheid per dag
 4. Je ontvangt een pakket met de benodigde hoeveelheid voor het gewenste aantal weken, in handige porties
 5. Je kunt aangeven per hoeveel weken je voer geleverd wilt, of je abonnement stopzette.

Dog Chef bestellen
Je kunt Dog Chef bestellen via hun website dogchef.com. Ze leveren in Benelux en Frankrijk. Je krijgt 30% korting op je eerste bestelling met de kortingscode WUU5830*.

* door deze code te gebruiken krijgt Voerwijzer een commissie. Hiermee help je Voerwijzer in stand te houden. Dit heeft geen invloed op de beoordeling van het voer. Vind je dit onprettig? Je hoeft de code niet te gebruiken.

Samenstelling Dog Chef
Ingredienten Eiwit DM* Vet DM* Calc DM* Fosf DM*
Dog Chef kip 58% kip (maag, vlees, lever), 12% sperziebonen, 8% wortel, 7% pastinaak, 5% knolselderij, 5% rijst, 2% appel, 0,5% plantaardige oliën (zonnebloem-, koolzaad- en saffloerolie), 0,5% sardienolie, overige* 39,2% 24,7% 1,2% 0,9%
Dog Chef Rund 50% rund (vlees, hart, pens, lever), 15% sperziebonen, 10% wortel, 6% knolselderij, 4% boekweit, 3% appel 2%, 0,5% plantaardige oliën (zonnebloem-, koolzaad- en saffloerolie), 0,4% visolie, 0,01% chiazaden, overige* 33,7% 30% 1,2% 0,9%
Dog Chef Eend 55% eend (vlees, maag, hart), 10% sperziebonen, 7%, wortel 6% pastinaak, 6%, 5% knolselderij, 5% zoete aardappel, 4% boekweit, 2% appel, 0,5% plantaardige oliën (zonnebloem-, koolzaad- en saffloerolie), 0,5% visolie, 0,5% chiazaden, overige* 37,4% 24,6% 1,1% 0,9%
Dog Chef Varken 52% varken (vlees, hart, tong), 12% aardappel, 8%  sperziebonen, 8% rijst, 6% wortel, 5% pastinaak 4% knolselderij, 2% appel, 0,5% plantaardige oliën (zonnebloem-, koolzaad- en saffloerolie) 0,5% visolie 0,5%, overige* 36,4% 17% 1,1% 0,8%
Dog Chef Vis 53% vis (witte vis, zalm), 12% sperziebonen, 8% wortel, 7% pastinaak, 6% havervlokken, 5% knolselderij, olijfolie 2,5%, appel 2%, 0,5% plantaardige oliën (zonnebloem-, koolzaad- en saffloerolie) 0,5% visolie 0,5%, overige* 38,3% 28,7% 1,2% 0,9%

* de analyse is op basis van droge stof, dus zonder het vocht 

Toegevoegd: Calciumfosfaat 0,5-0,6%, Calciumcarbonaat 0,3%-0,5%, Kaliumzouten van organische zuren 0,3%, Cichorei 0,2%, Psyllium 0,1%, Magnesiumglycinaat 0,1%, MOS 0,1%, Zout 0,03%-0,06%, 0,05% gefermenteerde suikers, lBèta-glucanen 0,04%, Rozemarijnextract 0,01%, Taurine 1582mg, Rozemarijnextract 50mg, Zink (als chelaat) 41mg, Ijzer (als chelaat) 17mg, Mangaan (als chelaat) 11mg, Koper (als chelaat) 3mg, Jodium (als calciumjodaat) 1mg, Selenium (als seleniumgist) 0,04mg, Vitamine A 152 IE, Vitamine D 271 IE, Vitamine E 102 IE, Vitamine B1 5 mg, Vitamine B2 10 mg, Vitamine B3 29 mg, Vitamine B5 26 mg, Vitamine B6 4 mg, Biotine 0,2 mg, foliumzuur 1 mg, Vitamine B12 0,3 mg

42 Comments

 1. Nele001

  Hi Meike,
  Mijn dierenarts raadde Dogchef aan maar ik maak me wat zorgen over het grote aandeel orgaanvlees in de voeding (in het recept rund gaat het zelfs om 100% orgaanvlees – Info verkregen via email). Ik zie vaak dat voedingsdeskundigen aanraden 20% orgaanvlees te voeren en in een artikel op jullie website stond ook al max. 30%. Dit is momenteel het enige dat me ervan weerhoudt over te schakelen on Dogchef. Hoe zie jij dit?
  Alvast heel erg bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Wat mij betreft hangt het er van af welke organen dan gebruikt zijn. Hart is qua samenstelling (aminozuren, vitamines, mineralen) meer gelijk aan spiervlees dan aan organen zoals longen, maag, nieren en lever. Dus als het voornamelijk hart is, zie ik dat niet als probleem. Het verschilt per orgaan hoeveel ik maximum zou gebruiken. Vooral lever en nier niet teveel. Ik zal ze ook even emailen, want volgens de laatste info die ik heb zit er vlees, hart, pens en lever in Dog Chef Rund.

  1. Voerwijzer Meike

   Als je onverteerde groenten in de ontlasting vindt, kan je hond dat kennelijk niet goed verteren. Voor de meeste honden is (gekookte of fijngemalen) groente geen probleem, ook niet in hogere hoeveelheden. Als je hond er geen last van heeft, is dat niet perse een probleem. Als er bijvoorbeeld meer winderigheid of buikpijn is, zou ik iets anders zoeken.

 2. Yvonne-Cato

  Hallo Meike, ik ben tevreden met mijn overstap naar DogChef gekookt voer icm de brokjes. Mijn teckeltje had vaak darmproblemen, maar doet het heel goed op deze maaltijden.
  Ik heb wel een vraagje over de jouw review mbt het volgende. Je schrijft: je ontvangt een pakket met de benodigde hoeveelheid voor twee weken in handige porties, inclusief multivitamine en oliën. Betekent dit dat de multivitamine en oliën in de maaltijden zit of is het nodig dat deze apart moeten worden besteld en moeten worden toegevoegd?

  1. Voerwijzer Meike

   Alles wat er nodig is voor een compleet menu wordt door Dog Chef geleverd, je hoeft niet zelf nog dingen aan te schaffen of bij te bestellen. De tekst in het artikel was verouderd zat ik, voorheen kreeg je de olie en multivitamine los. (Ik heb het nu aangepast, het artikel klopt weer)

 3. Caroliena

  Hoi Meike. Als ik kijk naar het gestoomde voer van dogchef.. Dan zit daar 25 procent vet in. Is dat niet veel? Mijn hondje heeft de neiging om dikker te worden na sterilisatie.. Dan is dit voer misschien niet zo een goede optie?

 4. Merel Van de Velde

  Dag Meike, mijn 2 hondjes staan momenteel volledig op KVV. 1 van mijn hondjes heeft gedragsproblemen en onze therapeut wil eens kijken of de problemen verbeteren als hij gekookt krijgt. Ik wil daarom de helft KVV en de helft gekookt geven. Doe ik dit best door bvb ‘s ochtends rauw en ‘s avonds gekookt te geven? Of 1 week rauw en 1 week gekookt? Zou ik de overgang ‘cold turkey’ maken? Voor het gemak ben ik van plan mijn ander hondje op dezelfde manier te voeren.
  Alvast bedankt!

    1. Voerwijzer Meike

     Dat zijn allemaal toevoegingen die geen risicos op overdosering geven, behalve misschien het zeewier. Sommige soorten zeewier bevatten erg veel jodium en in Dog Chef zit ook al genoeg jodium. Als je er niet zoveel van geeft is dat niet erg. Er zit al visolie in Dog Chef, maar het kan zijn dat jouw honden baat hebben bij extra visolie. Ook daar geef je niet snel teveel van, tenzij de kwaliteit niet goed is en/of er geen antioxidanten aan toegevoegd zijn (zoals tocopherolen/vitamine E).

 5. Liennekea

  Hallo Meike
  Ik heb een vraagje ivm dogchef.
  Ik heb deze worsten recentelijk besteld en merkte op dat er geen vitamines apart meer bijgegeven dienen te worden, wel verkopen ze nu apart nog “boosters”, wat denk jij over deze boosters? Zelf heb ik een puppy van 10maanden en zou ik eventueel wel nog boosters willen bijgeven maar is dit nuttig? Alvast bedankt

 6. esthervantent@gmail.com

  Volgens dog chef mag je dit eten prima vervangen door brokken, bijvoorbeeld als je op vakantie of onderweg bent. Is dat zo? En wat voor brokken zou jij dan geven op dat soort momenten? Want je wil natuurlijk niet tijdens een vakantie het hele darmstelsel in de war gooien…

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat klopt, dat is voor de meeste honden geen probleem. Het maakt niet uit welke brok je kiest, ik zou een brok kiezen met een goede samenstelling en die goed verdragen wordt door je hond. Van tevoren proberen dus. Bij een gevoelig darmstelsel zou ik de overgang rustig doen

   Voor op vakantie kun je ook heel goed de pot multivitamine van Dogchef meenemen en zelf vlees koken met eventueel groentes.

 7. Fudge_2019

  Hoi,
  Ik heb een hond die geen KVV lust ! (Ik probeer het nog steeds)
  Ik voer haar in de ochtend natvoer Bandit en Herrmans
  In de avond Orijen brokken.
  Maar sinds kort hoorde ik van gekookt hondenvoer. Ik heb dogchef besteld en ze vindt het heerlijk, alleen dogchef is niet biologische
  Mijn vraag is nu: is de samenstelling van Dogchef véél beter dan blikvoer van Bandit of Herrmans?

  1. Voerwijzer Meike

   Het is vooral de bereidingswijze die voordelen heeft boven blikvoer. Maar je kunt ook prima gekookt voer combineren of afwisselen met blikvoer. Qua diervriendelijkheid zou je gekookt voer kunnen kiezen van lam en rund, die worden over het algemeen minder intensief gehouden dan gevogelte. En je kunt ook zelf vlees en groentes koken en dit compleet maken met de supplementen (poeder en olie) van Dogchef. Dan kun je biologisch vlees gebruiken.

 8. netty

  Ik wil graag over op gekookt voer voor onze cocker spaniels , ze eten nu rauw vlees van Carnibest . Ik heb toen Pure instinct geprobeerd ze kregen beide diaree de jongste Cocker kreeg ook veel bloed bij de ontlasting en ik heb gelijk contact opgenomen en deze dame vertelde dat het ontgifting kan zijn .
  Ik wil graag de maaltijden van Dogchef proberen , maar ben een beetje angstig geworden na wat ik met het gekookte vlees van Pure instinct heb meegemaakt …

  1. Voerwijzer Meike

   Dat Netty, diarree met bloed zou ik niet verwachten op gekookt voer, en ik kan me moeilijk voorstellen dat dit ontgifting is, aangezien je al gezond voerde en ontgifting niet gepaard hoort te gaan met bloed in de ontlasting. In een enkel geval is het toeval, maar ik zou nu ook liever een ander merk proberen. Als je twijfelt kun je ook heel goed contact opnemen met de dierenarts van Dog Chef. Als je een proefpakket gaat bestellen, kun je voor de zekerheid de diersoorten vermijden die in Pure Instinct zaten.

   1. netty

    Bedankt voor je reactie Mieke , gister hebben ze hun eerste maaltijd gekregen van Dogchef , ze vielen echt aan!! Ik ben met kip begonnen.
    Trouwens mag je dagelijks wisselen met diersoort of is het verstandig om eerst alle kip op te eten en dan bv met vis beginnen ?
    Bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja alle smaken zijn geschikt voor pups vanaf 3 maanden, maar de smaken Rund Varken en Vis zijn het meest geschikt qua calcium en fosfor-waardes.

   Voor mensen met pups onder de drie maanden die dit lezen en nu denken, is Dog Chef niet geschikt voor mijn pup…? Als de analyses op de site kloppen, zijn de smaken eend en kip niet geschikt voor pups jonger dan drie maanden, maar de andere smaken wel.

    1. ilona de swert

     Hallo Meike
     ik heb een vraagje over de multivitaminen die nog toegevoegd moeten worden. In de samenstelling hierboven staan de verhoudingen. Is dit de verhouding van het eten op zich met of zonder de toevoegingen?
     mijn oudere hond eet al dog chef, ik krijg er een pot met multivitaminen bij. Hierop staat o.a. vermeld (analytische bestanddelen) calcium 12% en fosfor 1%. Dus vroeg ik me af, is de calcium en fosfor hierboven vermeld afkomstig uit het vlees of uit de toevoeging die je moet bijgeven? Dat is me niet duidelijk. Als dit uit de toevoeging komt, klopt deze verhouding die op de pot staat dan wel? (per 100gr voeding, 2gr mengen) Ik snap niet dat je dan kan uitkomen bij 1,4 calcium en 1% fosfor. Tenzij het product op zich ook al fosfor zou bevatten.
     Dank je

     1. Voerwijzer Meike

      Hoi Ilona, de verhoudingen in dit artikel zijn inclusief de toevoeging van de multivitamine. Zonder toevoeging van de multivitamine zit er te weinig calcium in de voeding. In vlees zit wel al genoeg fosfor voor volwassen honden, vandaar dat er zo weinig fosfor in de multivitamine zit.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het prima afwisselen, geen probleem! Je kunt ter afwisseling ook prima rauw of gekookt vlees (zonder bot en geen of weinig lever) geven met de multivitamine van Dog Chef. Deze multi kun je kopen via de website van Dogocook. Gekookt vlees voegt weinig toe, als je hond ook rauwvoer goed verdraagt, maar kwaad kan het niet.

 9. MichelleTobey

  Beste Meike,
  Ik zat te kijken naar gekookt hondenvoer, omdat mijn oudje van 13 jaar een beetje problemen begint te krijgen met zijn verteringsstelsel, hij heeft meer last van winderigheid en ook lijkt hij af en toe buikpijn te hebben en wisselende ontlasting. Op geperste brokken doet hij het momenteel wel ok qua hoeveelheid ontlasting, want met gebakken brokken had hij op een gegeven moment echt mega veel ontlasting (wel gewoon normale stevige ontlasting overigens), ik moest ook vaak ‘s nachts met hem naar buiten.
  Maar mijn budget laat het niet toe om elke keer gekookt voer te bestellen of te maken, nu vroeg ik mij af of het mogelijk is om geperste brokken te mengen met gekookt voer? En of je dat (gekookte voer) dan af en toe kan geven zonder dat hij daar last van krijgt, omdat hij nogal gevoelig is voor verandering en voor bepaalde voeding (heb ook in de gaten dat hij niet goed tegen aardappelen kan). Ik geef nu FarmFood maar wil binnenkort overstappen naar de geperste brok van Dog Lovers Gold kijken of dat beter gaat want ik weet ook dat FF niet het beste is…

  En stel dat ik wel een gebakken brok vind waar hij beter tegen kan, hoe ga ik dan over van geperst naar gebakken, want de fabrikanten zeggen meestal ‘meng nooit geperst met gebakken brok want dan krijgen ze last’ maar ineens overgaan van voer lijkt mij ook niet wenselijk?
  Meestal lijken de ingrediënten in gebakken brokken beter en meer uitgebreid dan geperste brok m.i, vooral qua toevoegingen voor senior honden (voor spieren/gewrichten bijvoorbeeld) de afstemming lijkt mij beter, ook al zeggen fabrikanten van geperste brokken dat honden in verschillende levensstadium niet per se een andere samenstelling nodig hebben, ik sta daar anders tegenover.
  Nu geef ik wel supplementen voor zijn spieren en gewrichten, maar hij laat de supplementen meestal links liggen en spuugt ze uit ook als ze in een stukje worst zitten, en met poeder hoef ik ook niet aan te komen, vooral met geperste brok, wat al droog is, eet hij het gewoonweg niet. Terwijl hij normaal echt een makkelijke eter is.

  Als je me iets meer op weg kan helpen in deze wirwar van hondenvoeding alvast heel erg bedankt <3

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Michelle, ik heb een paar gedachtes die bij mij naar boven komen:
   1. Weet je zeker dat zelf gekookte voeding te duur is? Het hoeft niet duur te zijn. Je kunt vrij simpel met “goedkoop” vlees plus gekookte groenten plus een goed afgestemde multi (Dogocook senior) een compleet menu maken.
   2. Als het darmstelsel zo gevoelig is, zou afwisselen problemen kunnen geven, dat is een kwestie van uitproberen. Elke dag gemengde maaltijden geeft een kleinere kans op problemen.
   3. Weet je zeker dat er geen darmparasieten zijn? Ons hondje begon op haar 13e ook verteringssproblemen te krijgen, en ik dacht eerst dat het door ouderdom kwam, maar het bleek Giardia te zijn. Na een test (https://wormbestrijding.nl) en een kuur ging alles weer goed.
   4. Als je budget laag is, kan rauwvoer ook een oplossing zijn, als je hond dat wel goed verteert. Bijvoorbeeld het merk Rodi is niet duur en is beter afgestemd op de voedingsbehoeftes van de oudere hond dan brokken.

 10. Ik was aan het kijken naar DogChef omdat mijn buren er goede ervaring mee hadden. Nu had ik wel bij onze dierenspeciaalzaak gehoord dat honden eigenlijk nooit varken zouden moeten eten, wat vindt u van deze stelling?
  Omdat er bij DogChef wel varken inzit en ik dit zelf ook wat raar vind.
  Ze raadden mij ook veel meer gram per dag aab dan dat ik gewoon ben van te doen bij rauwe voeding, denk dat dit een verkoopstruukje is, of zou dit zijn omdat er minder kcal in zitten dan normaal?

  1. Voerwijzer Meike

   Rauw varkensvlees kan besmet zijn met het virus van Aujeszky, waar honden vaak van overlijden als ze besmet raken. Daarom wordt afgeraden om rauw varkensvlees te voeren.
   Het varkensvlees in Dog Chef is gekookt, en Aujeszky overleeft dit niet. Verhit varkensvlees is dus niet gevaarlijk qua Aujeszky. Zelf vind ik het wel een nadeel dat de varkenshouderij over het algemeen erg varken-onvriendelijk is, en dat is voor mij een reden om geen varkensvlees te kopen. Je kunt bij de bestelling zelf kiezen welke diersoorten je wilt voeren, dus je hoeft geen varkensvlees te voeren.

   Ik hoor deze vraag/opmerking vaker, volgende maand zal ik een artikel plaatsen over de ingrediënten van Dog Chef waar sommige mensen kritiek op hebben

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter