Biologisch rauwvoer (kvv) voor hond en kat

Datum: 1 juli, 2017
Laatst bijgewerkt: 27 februari, 2022

Biologisch keurmerk voor kvv

Vind jij niet alleen het welzijn van je eigen huisdieren belangrijk, maar ook dat van de dieren die je aan je hond en/of kat voert? Dan kom je al snel uit bij het voeren van biologische vleesproducten, omdat deze dieren over het algemeen een beter leven hebben gehad dan dieren in de intensieve veehouderij. Zo moeten ze bijvoorbeeld naar buiten kunnen en hebben ze meer ruimte. Andere voordelen zijn:

 • Het is gezonder dan vlees uit de bio-industrie. Zo bevat het een betere verhouding van de vetzuren en er zitten minder schadelijke stoffen in zoals antibiotica en eten de dieren geen GMO-voedsel.
 • Het is duurzamer geproduceerd, waardoor het minder belastend is voor het milieu dan de bio-industrie.

Biologische kvv-merken voor hond en kat

Merk  Welke mixen zijn biologisch?
Bandit voor de hond
Bandit voor de kat
Alle, behalve wild en vis
Carnibest voor de hond
Carnibest voor de kat
Carnibest EKO

Niet officieel biologisch 

De volgende merken zeggen een biologische mix te hebben, maar hebben geen bio-keurmerk en daarmee zijn ze officieel niet biologisch.  

Merk   Welke mix?
Darf voor de hond
Darf voor de kat
Alle, behalve wild en vis (wel MSC)
Mothers Pride Bio Kipmix speciaal

Hoeft het voor jou niet perse biologisch te zijn, maar is wild en scharrelvlees ook goed? Zie dan het artikel Diervriendelijk rauwvoer (kvv).

Biologische kip
Lekker biologisch buiten scharrelen

2 Comments

 1. Carel

  Volgens mij is Darf helemaal niet biologisch!!!!!
  Het staat niet op de verpakking en niet op de website. Ook dat nieuwe droog en blikvoer van hen is helemaal niet biologisch.

  Ik mis in je overzicht de enige webwinkel met een volledig hoogwaardig biologisch assortiment voor honden en katten: http://www.buddysbite.nl

  De merken Buddy’s Bite en Terra-Pura verdienen het om hier genoemd te worden!
  Zij leveren overigens ook rauwe biologische BARF producten aan winkeliers – dus is er geen enkele reden om dit bedrijf te negeren op Voerwijzer.

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij heeft Darf inmiddels wel weer het keurmerk op de verpakking. Ik geloof dat het er bij een lading niet op was gezet, waarvoor ze de reden gaven dat het niet paste. Ik heb het bij SKAL nagezocht en ze hebben wel een keurmerk.

   Buddy’s bite heeft geen rauwe vleesvoeding, en het blikvoer heb ik hier genoemd: https://www.voerwijzer.com/blikvoer-voor-de-hond-vergelijken/. Terra Pura moet ik inderdaad nog toevoegen aan de brokkenvergelijker. Het verkooppunt kan zelf de winkel toevoegen aan de verkooppunten-overzichten: https://www.voerwijzer.com/verkooppunt-toevoegen/

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter