Over Voerwijzer

Datum: 4 september, 2011
Laatst bijgewerkt: 6 mei, 2023

De missie van Voerwijzer is het geven van zo compleet en objectief mogelijke informatie omtrent honden en kattenvoer zodat de baasjes:

  • een weloverwogen keuze kunnen maken
  • eventuele problemen kunnen voorkomen en/of oplossen door het kiezen van de juiste voeding.

Alle informatie op Voerwijzer komt van bronnen die Voerwijzer betrouwbaar vindt, zoals:

  • wetenschappelijk onderzoek
  • ervaringen van dierenartsen en voedingsdeskundigen
  • boeken voor professionals en boeken voor de huisdiereigenaar

Wie maakt Voerwijzer?
Voerwijzer bestaat uit een klein team. Ik, Meike, heb de website opgezet. Wie ik ben en wat mijn achtergrond is kun je hier lezen. Arend, mijn partner, regelt alle technische zaken rondom de site, en maakt het mogelijk om de site functioneel te maken en te houden.

Het ontstaan van Voerwijzer
Toen we ons eerste hondje Daisy in huis haalden ben ik gaan zoeken naar goed voer voor haar. Eerst voor advies naar de dierenspeciaalzaak (Pedigree), de dierenartsassistente (Smolke en Duck) en op hondenforums de adviezen lezen (Cavom, Farmfood, Biofood). Geen van de brokken beviel beter dan Bonzo, wat we meekregen van de vorige eigenaren. Alleen het rauwe vlees beviel goed en logischerwijs gaven we steeds vaker vlees (kvv).

Omdat we een jaar met de camper wilden gaan rondreizen, wilde ik toch een goede brok vinden. Ik heb toen een lijst merken opgesteld en allerlei details achterhaald om de brokken goed te kunnen vergelijken. Ook ben ik veel gaan lezen over het beoordelen van een brok. Ik merkte dat er veel onwetendheid was omtrent brokken, er werden verkeerde adviezen gegeven op forums. En er waren veel vragen omtrent het vleesgehalte in brokken en wat nou brokken waren zonder chemische antioxidanten. Reden genoeg om al mijn bevindingen online te zetten: de brokkenvergelijksite was geboren.

Met de brokkenvergelijksite was ik al gauw niet meer tevreden en het idee ontstond om een betere versie te maken. Ondertussen had ik veel gelezen over het voeren van vlees en hierover zag ik vaak dezelfde vragen terugkomen op forums. Omdat ik voorstander ben van het voeren van rauw vlees, heb ik ook dit onderwerp op de website opgenomen.