Goed rauwvoer (kvv) voor pups

Datum: 10 september, 2021
Laatst bijgewerkt: 10 september, 2021

Heb je een pup en wil je rauw voeren, maar vind je het lastig geschikte voeding te vinden? In dit artikel vind je merken die geschikt zijn voor pups. Klik door op het merk om te zien welke smaken ik voor pups geschikt vind.

Complete merken voor pups
Dit zijn merken met toegevoegde vitamines en mineralen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over tekorten. Er is wel verschil in kwaliteit. Afwisselen tussen smaken, diersoorten en/of merken is aanbevolen.

Zelf compleet maken
Voer je liever rauwvoer zonder toevoegingen? Hier zijn een paar merken waarmee je zelf een compleet menu kunt samenstellen.

Hele jonge pups
Dit zijn voedingen met extra fijngemalen vlees. Het vlees is aangevuld met vitamines en mineralen. Deze smaken zijn ook geschikt voor grotere pups.

Staat je merk er niet bij?
Kijk dan in het rauwvoer-overzicht, of lees het boekje Rauwvoer voor de hond – verantwoord rauw voeren in 3 stappen. In dit boekje leg ik uit waar je op moet letten bij het kiezen voor rauwvoer voor je pup, en waar je extra op moet letten bij grote rassen.

18 Comments

   1. clomp

    Ha Meike
    Heel erg fijn je site!! Dank!
    Mijn hond heeft helaas net Panacur geslikt 5 dagen. En op aanraden. Van dierenarts eet ze nu royal canine gastrod. Brokken. Ik wil graag overstappen op Carnibest of farmfood, omdat ik de brokken niet ok vind. Ze heeft wel weer redelijke normale ontlasting. Wel nog 3 keer per dag. . Hoe kan ik dat t best aanpakken? Moet ik nou eerst die brokken vermengen met rauwvoer of direct overstappen en dan t even in warm water leggen.
    P.s. ze is 9 maanden en een grote hond
    Welke prefereer jij? Carnibest
    Farmfood is hier in het dorp te krijgen…. Maar Carnibest lijkt mij beter😁

    1. clomp

     P.s ze at hiervoor farmina prime granaatappel kip. Toen overgestapt op Avans poultry omdat ik eerst dacht dat diaree kwam door te hoog eiwit… Zo ben ik 4 maanden aan t klooien geweest. Dierenarts zei eerst probeer ander voer ..
     Dus denk dat ze al die tijd giardia had …
     Had nooit bloed bij haar ontlasting gelukkig.
     Wil dus nu t beste om lhaar darmen te herstellen …
     Sorry voor t lange verhaal.
     Hoop dat je wat tips hebt om die darmen rustig at te herstellen.

    2. Voerwijzer Meike

     Ja mijn voorkeur gaat ook uit naar Carnibest. Ik zou het rauwvoer rustig introduceren door eerst een beetje rauwvoer bij de brokken te doen en goed de ontlasting te “lezen”. Als het goed gaat, kun je het rustig opbouwen. Als het niet goed gaat, kun je het de volgende keer licht gekookt bij de brokken geven en het zo opbouwen. Daarna kun je het vlees steeds rauwer geven.

 1. Saffira

  Hoi!

  Even een lap aan tekst hoor, excuses, maar ik kom er niet uit met zoveel informatie.

  Wij hebben een middenslag keeshond van 6 maanden en de afgelopen 2 a 3 maanden is zij af en toe ziekjes. Ze heeft dan moeite met haar ontlasting, haar buik maakt ontzettend veel lawaai, ze is dan veel met haar kont over de vloer aan het sleetje rijden, ze heeft weinig tot geen eetlust en slaapt veel meer dan normaal. Dit duurt gemiddeld 3 dagen en dan is het weer over.

  Ik ben al naar de DA geweest en giarda is uitgesloten, heb een ontlasting onderzoek laten doen en daar kwam spoelworm eitjes uit, dus die hebben we nu behandeld en blijf ik voor de zekerheid even komende twee maanden elke maand geven. Maar ze heeft er nog steeds last van.

  Dus ik wil ander voedsel proberen (mede op het advies van de DA). De DA adviseert Royal Canin gastro intestinal puppy. Hier ben ik zelf eigenlijk geen fan van. Ik lees nu al een tijdje meerdere artikelen op uw website en denk eraan om gewone brokken van Orijen Original te combineren met Pure Instinct KVV.
  -Is deze combinatie goed?
  -Hoe kan ik de verhouding brokken en kvv het beste doen? Bijvoorbeeld 1x per dag brokken en 1x per dag kvv of de ene dag kvv en de andere dag brokken?
  -Zoals ik kon lezen had u niet veel aan te merken op Pure Instinct KVV, kan ik hiervan alles gewoon gebruiken voor onze pup? Premix en complete 1 dier worsten?
  -Is de voeding dan compleet of moet ik nog zelf dingen toevoegen?

  Ik hoor graag je advies en of andere suggesties. Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Saffira, wat sneu voor je pup, het lijkt me inderdaad goed om te kijken welke voeding dit kan oplossen. Het is lastig in te schatten wat het probleem is zonder te weten wat je pup nu eet, maar over het algemeen zou ik aanraden
   – als je pup nu brokken eet, probeer dan eens twee maanden alleen rauw. Gaat dat goed? En wil je toch weer terug naar brokken? Introduceer het dan heel rustig/voorzichtig en kijk of het nu beter gaat.
   – is je pup rauw eet, probeer dan eens gekookt voer voor twee maanden. Gaat dat goed? En wil je terug naar rauw? Introduceer het dan heel rustig/voorzichtig en kijk of het nu beter gaat.

   Orijen zou ik niet kiezen voor een pup met darmproblemen, in verband met de diersoorten, veel (verhit) eiwit en vrij veel (verhit) vet. Sowieso zijn brokken de minst geschikte voeding voor darmen, vandaar de aanbevelingen hierboven.

   Alle smaken van Pure Instinct (ook de gekookte voedingen) zijn geschikt en compleet voor pups. Je hoeft niks zelf toe te voegen.

   1. Saffira

    Bedankt voor je advies ! Onze pup heeft nu de puppy brokken van Opti life. Ik wil inderdaad graag vers voer proberen van het merk pure instinct. Echter wil ik het graag combineren met een brok. Dit onder andere ook voor tijdens vakanties en als ze naar iemand anders gaat die oppast. Dus ik wil op den duur graag “goeie” brokken combineren met vers vlees alleen weet ik niet zo goed hoe dit het beste zou kunnen?
    Zou Acana dan wel een optie voor haar zijn? Of een andere brok die je adviseert die wel goed en gezond is voor een pup/hond? Ik weet dat brokken het minst goede is om te geven maar als ik dit afwissel met vers vlees en dan bijvoorbeeld vaker vlees geef dan brokken hoop ik dat het beter gaat met haar darmen.
    Zou ik dan al meteen kunnen beginnen met combineren of is het beter om eerst twee maanden volledig vlees te doen en daarna pas te gaan combineren met een brok van bijvoorbeeld Acana erbij?

    Bedankt !

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zou eerst volledig vlees geven, omdat de kans dan groter is dat de darmen zich gaan herstellen. Soms gaat rauwvoer ook niet goed, en dan kun je kijken of gekookt voer goed gaat. Als de ontlasting stabiel is, zou je opnieuw brokken kunnen gaan introduceren. Dan kun je goed in de gaten houden wat voor effect dat heeft op de darmen. Je zou inderdaad Acana kunnen proberen. Je zou voor de zekerheid kip en rund kunnen vermijden.

     1. Voerwijzer Meike

      Als een allergie meespeelt, dan is de grootste kans dat er een allergie voor rund of kip is. Als je niet weet of een allergie meespeelt, kun je voor de zekerheid deze diersoorten vermijden. Als je zeker weet dat je hond geen allergie heeft, dan hoeft dat niet

Geef een antwoord