Rodi

Datum: 23 december, 2011
Laatst bijgewerkt: 17 januari, 2021

Het rauwvoer van Rodi is verkrijgbaar in veel supermarkten. Hieronder zie je de samenstelling van de verschillende varianten.

Rodi Premium
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rodi Kip Vrije Uitloop 82% kip (vlees, karkas, nek, vel en hart), 15% vezelmix (appelvezel, rode biet, sperzieboon, psyllium 13% 15% 0,8% 0,55% €4,03
Rodi Specials
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rodi Pens met Hart 97% rund (vlees, 26% pens, milt, long, 4% hart) vitamine- en mineralenmix, 0,5% gedroogde hele eieren (zonder schaal) 15% 9,5% 0,45% 0,29% €2,95
Rodi Rund met groenten 77% rund (vlees, milt, long), 20% groenten (wortel, zoete aardappel, andijvie, courgette), vitamine- en mineralenmix 12% 9,5% 0,65% 0,4% €2,35
Rodi Rund met Hart 89% rund (vlees, milt, 14% hart, long), 7,5% Rodi Pre-Bio+ vezelmix (appelvezel, rode biet, sperzieboon, psyllium), vitamine- en mineralenmix, 0,005% glucosamine 14,5% 9,5% 0,7% 0,45% €2,78
Rodi Lam met rijst 76% lam (vlees, long, pens, hart), 15% gewelde gepofte rijst, 6% schapenvet, vitamine – en mineralenmix. 12,5% 9,5% 0,63% 0,38% €3,55
Rodi Kalkoen met rijst 83% kalkoen (vlees, karkas, nek, vel, hart), 15% gewelde gepofte rijst, vitamine- en mineralenmix 13% 13% 0,87% 0,55% €3,23

 

Rodi Daily Basics
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rodi Daily Basics Kip 75% Kip (vlees, karkas, lever, hart, vel),, wortel, erwten, mineralen en vitamines, erwtenvezels en lijnzaadolie 13% 13% 0,52% 0,46% €3,19
Rodi Daily Basics Rund 75% Rund (hart, long, milt, nier, vlees), 5% rundvet, erwten, wortels, mineralen (o.a. calciumcarbonaat) en vitamines, erwtenvezels en lijnzaadolie 13% 12% 0,58% 0,42% €3,49

 

Aanvullende voeding van Rodi
  Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Rodi Vlees
Vlees en dierlijke bijproducten (99% rund, 40% rundvlees)
17% 12% 1% €3,08
Rodi Pens Pens 12% 10% 1%
Rodi Lamshart
Vlees en dierlijke bijproducten (99% lam, 70% lamshart)
16% 13% 2% €3,90

 

Is Rodi Compleet?
Ja, voedingen van Rodi in de bovenste twee tabellen zijn compleet. Het is wel gezond om ook af en toe vette vis erbij te geven. De voedingen in de onderste tabel zijn aanvullende voedingen. Deze kun je zonder problemen gebruiken ter afwisseling van complete voeding.

Rodi voor pups
De volgende voedingen zijn ook voor pups geschikt:

 • Rodi Premium Vrije Uitloop Kip
 • Rodi Pens en hart

Rodi voor katten
De volgende voedingen zijn ook compleet voor katten

 • Rodi Premium Vrije Uitloop Kip
 • Rodi Daily Basics Kip
 • Rodi Daily Basics Rund
 • Rodi Specials Lam met Rijst
 • Rodi Specials Kalkoen met Rijst

Aan deze voedingen is taurine toegevoegd.

Calciumbron
Rodi Kip Vrije Uitloop en Rodi Daily Basics Kip bevatten kippenbot als calciumbron.

Rodi Kalkoen met rijst bevat kalkoenkarkas en kalkoennekken als calciumbron.

De andere varianten bevatten een calciumsupplement.

Verbeterde premix
In december 2020 heeft rodi de premix aangepast, zodat deze beter aansluit op de ingredienten. Zo is er geen jodium en selenium meer toegevoegd, omdat dit in voldoende mate in de ingrediënten zit. De B-vitamines zijn in gecoate vorm of in extra hoge dosering toegevoegd, om te garanderen dat er tot de houdbaarheidsdatum genoeg van elke B-vitamine inzit. B-vitamines gaan het snelst verloren in diepvriesvoer.

Verpakking
Rodi Classic is verkrijgbaar in doosjes met 4 vleesschijven van 100 gram. Er is ook een grootverpakking van 8 kg: een doosje met 80 schijven van 100 gram. De doosjes zijn gemaakt van minimaal 90% gerecycled karton en mogen bij het oud papier.

Rodi Daily Basic is verkrijgbaar in zakken met 20 hamburgertjes van 50 gram.

Zakken Rodi Daily Basics
Rodi Daily Basics

Hoe ziet Rodi er uit?
Rodi schijven  Rodi

Beoordeling:

Rodi is waarschijnlijk niet de kvv die de hoogste kwaliteit vleesproducten gebruikt, maar het heeft niet een hele slechte samenstelling vind ik. Voor een gezonde hond zou ik liever kiezen voor een merk dat bot gebruikt als calciumbron en geen supplement. De varianten met kip bevatten wel bot als calciumbron, de andere varianten niet.

Wel lekker makkelijk dat het in veel supermarkten ligt en de nuggets zijn handig voor kleine hondjes.

Rodi heeft ook een premiumlijn waar bijvoorbeeld wel bot als calciumbron gebruikt wordt en ook voedingen met andere diersoorten biedt. Dit merk heet Raw4dogs.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.rodi-petfood.nl/

39 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Smuldier, omdat de samenstelling duidelijker is. Aan de andere kant heeft Rodi een variant met lam, waardoor je niet alleen maar rund hoeft te voeren. Maar de beste keuze kun je maken door eerst een maand het ene en dan een maand het andere te voeren en kijken of het verschil maakt. En bij twijfel, afwisselen is altijd goed, dus je kunt prima beide merken voeren.

 1. Anon

  Kan ik deze Rodi ook aan de kat voeren? De variant met lam spreekt mij erg aan omdat dat niet bij smuldier te halen is. Momenteel even geen geld voor duurdere kvv. Ik wissel af tussen smuldier en rodi en ze krijgen graanvrije brok met hoog vleesgehalte bij.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het wel voeren ter afwisseling, maar er is niet gekeken of Rodi Lam met rijst compleet is voor de kat. Er zit ook wat weinig eiwit in voor de kat. Rodi Lamshart vind ik beter geschikt voor katten, maar ook die zou ik maximaal 1 dag per week voeren.

 2. Sabrina

  Raar maar waar.. deze complete voedingen lam rijst en rund hart komen als sterk positief uit naast carnibest eend rijst. Voor mijn hond via een bioresonantie test van het hele lichaam. Gebeurt door een holistische en reguliere dierenarts. En dit voor een hondje met uiterst gevoelige darmen en maag. Alsook voedselintoleranties-atopie.
  Weet niet of ik het moet geloven maar tot nu toe klopt het wel. Enkel de rijst blijf ik terugvinden in de ontlasting van de lam versie. 🧐 misschien nog wat langer doorgeven ? Groetjes !

  1. Voerwijzer Meike

   Het lijkt er op dat je hond de rijst dus niet verteert, ik denk dat langer doorgeven dit niet verbetert. Erg is het meestal niet.

   De samenstelling van de Lam en Rijst-burgers zijn op de website van Rodi nog steeds dezelfde als de samenstelling die ik heb. Staat er een andere samenstelling op de verpakking?

 3. Me

  Hallo,

  Ik voer mijn hond op het moment geperste brok icm vers vlees, rodi, smuldier en farmfood.
  Ik heb al heel wat verschillende dingen geprobeerd, de beste brokken (acana en orijen) verdraagt hij niet. Uiteindelijk weer op vers uitgekomen maar dan eet hij alleen Farmfood en carnivoer, haaksbarf etc laat hij staan. Nu dus brok icm rauw (alleen de merken rodi, smuldier en farmfood) omdat hij andere dingen laat staan, ook renske etc. Is dit goede voeding? Ik heb nu geperste brok van farmfood maar wil overstappen op geperst van dlg. Dit dan icm vers.

  Groetjes M

 4. Nathalie

  Hallo! Onze pup kreeg vanuit de fokker lotgering en cavombrokken. Zachte ontlasting tot soms zelfs diarree tot gevolg. Na wat zoeken zit ze sinds 2 dagen enkel op rodi compleet (ik wissel met smaken af) en ze vindt het heerlijk! Nu vroeg ik me af of dit voer geschikt is voor een zwitserse herder pup van 5,5 maanden (natuurlijk hou ik rekening met haar voedingsadvies). Zitten er genoeg producten in die haar groei ten positieve stimuleren? Bedankt voor jullie adviezen, al veel geleerd sinds ik deze website heb ontdenkt.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, dat zou je bij Rodi zelf kunnen vragen. Via google vind ik wel twee webshops die het in het assortiment hebben, dus wellicht kun je het daar bestellen. Ik denk ook dat de dierenspeciaalzaken die Rodi in het assortiment hebben, de dozen van 8 kg kunnen bestellen voor je.

 5. Ik heb de nieuwe versie uitgeprobeerde de kilo zakken, de honden vonden het lekker en de ontlasting zag/ziet er goed uit. Voor zo af en toe kan het makkelijk. Ik ben wel iemand die veel wisselt tussen de merken.
  Het is inderdaad wel zo, wat Meike al eerder schreef het is makkelijk dat het in de supermarkt ligt.
  Wat wel makkelijk is dat het nuggets zijn waardoor het sneller ontdooit, mits je een keertje het vlees vergeet te ontdooien…..

 6. rex

  Hoi Meike,

  Ik geef sinds een paar weken rauw gemengd met brok, meer brokjes dan vlees. 2x per dag over de brokjes. Pens gaf een hondje van over en erg uit de bek stinken, alle 5 de honden. Energique zit kip in, heb 2 honden die daar allergisch voor zijn. Smuldier vind ik erg stinken en ook weer erg uit de bek stinken. Ga nu Rodi proberen. Zit er in elke smaak schildklier? Heb begrepen dat het schildklierhormoon niet goed is? Mocht dit ook niet bevallen is dan gestoomd vlees beter dan blikvlees? Ze hebben altijd blikvlees bij de brok gekregen. Dankjewel

  1. Voerwijzer Meike

   In Rodi zit geen schildklier. Hopelijk bevalt het. Er zou wel pens in kunnen zitten.

   Vaak zijn de samenstellingen van gestoomd vlees beter dan die van blik, en er is geen extra vocht aan toegevoegd. Maar er zijn blikvoedingen die een betere samenstelling hebben dan bepaalde gestoomde voedingen. Kijk dus vooral naar de samenstelling. De bewerking van blik en gestoomd is in principe dezelfde, blikvoer is ook “gestoomd”.

 7. Andr

  Hi Meike,
  Rodi heeft net de receptuur aangepast, zoals je ook al hebt doorgevoerd op je website. Het verschil bij ‘rund met groente’ is bijvoorbeeld van 90% naar 77% rund gegaan, dus relatief dubbel zoveel groente. Past dit beter in een divers dieet wat jou betreft, of ben je kritisch op de verandering? Je raadt vaak aan om ‘soms een handje groente’ bij te voeren, maar het is moeilijk een juiste hoeveelheid te bepalen. groeten

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind de nieuwe samenstellingen prima! Wat meer groente vind ik inderdaad goed, alleen voor het afwisselen van groentesoorten kun je toch beter af en toe nog zelf wat toevoegen. Een goede hoeveelheid is ongeveer tussen de 10% en de 20% van de maaltijd.

   Ik moet me nog iets beter verdiepen in de veranderingen, want ook de premix zou nu beter aansluiten op de voeding.

 8. samantha

  Hoi Meike,

  Bij het stukje over de premix schrijf je over de B vitamines.
  Waar staan deze vermeld?
  Op de site van rodi zie ik bij de producten alleen biotine staan.
  Het valt me ook bij andere merken op dat er vaak geen B vitamines bij vermeld staan (zowel bij brok als kvv).
  Men heeft het vaak alleen over A, D(3) en E.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet waarom de B-vitamines vaak niet genoemd zijn, misschien is de wet zo dat vitamine A, D en E (en koper) genoemd moeten worden en dat dit voor de andere toevoegingen optioneel is.

   Mijn ervaring is dat als er een premix inzit, hier altijd ook B-vitamines inzitten.

   Bij Rodi heb ik via de email extra informatie gevraagd over de premix.

Geef een reactie