Rodi Complete

Rodi is vers vlees voor honden, het is verkrijgbaar in de supermarkt. Hieronder de samenstelling van de verschillende varianten.

Analyse, ingrediënten en prijzen Rodi Compleet
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rodi Pens met Hart 68% runderorganen (waarvan 26% runderpens), 31% rundvlees, 1,4% premix 15% 10% 0,5% 0,3% €4,18
Rodi Rund met groenten 90% rundvlees en -organen, 4% erwtjes, 4% wortel, premix 15% 10% 0,5% 0,3% €4,18
Rodi Rund met Hart 98% rund (26% hart), premix 15% 12% 0,5% 0,3% €4,18
Rodi Lam met rijst 80,7% lam (lamshart, lamslong, MDM lamsvlees, lamspens), 6,5% schapenvet, 6,5% rijst, premix % % % % €5,-

 

Aanvullende voeding van Rodi
Ingrediënten Eiwit Vet As €/kg
Rodi Vlees
Vlees en dierlijke bijproducten (99% rund, 40% rundvlees)
17% 12% 1%
Rodi Pens Pens 12% 10% 1%
Rodi Lamshart
Vlees en dierlijke bijproducten (99% lam, 70% lamshart)
16% 13% 2%

Premix (Toegevoegd per kg)
4500 IE Vitamine A (acetaat)
450 IE Vitamine D3
35 mg Vitamine E (DL-a-tocopheryl)
175 mcg biotine
1,2 mg jodium (calciumjodaat, anhydraat)
33 mg mangaan (mangaanoxide)
50 mg ijzer (ijzersulfaat)
2,5 mg koper (kopersulfaat pentahydraat)
50 mg zink (zinkoxide)
0,17 mg selenium (natriumseleniet)

Is Rodi Compleet?
Ja, voedingen van Rodi die in de bovenste tabel staan, zijn compleet. Het is wel gezond om ook af en toe vette vis erbij te geven.

De voedingen in de onderste tabel zijn aanvullende voedingen. Deze kun je zonder problemen gebruiken ter afwisseling van complete voeding.

Verpakking
Rodi Classic is verkrijgbaar in doosjes met 4 vleesschijven van 100 gram.
Er is ook een grootverpakking van 8 kg: een doosje met 80 schijven van 100 gram.

Rodi schijven  Rodi

 

Beoordeling:

Rodi is waarschijnlijk niet de kvv die de hoogste kwaliteit vleesproducten gebruikt, maar het heeft niet een hele slechte samenstelling vind ik. Voor een gezonde hond zou ik liever kiezen voor een merk dat bot gebruikt als calciumbron en geen supplement. En voor deze prijs kun je ook betere merken vinden. Wel lekker makkelijk dat het in veel supermarkten ligt en ter afwisseling of bijvoorbeeld op vakantie is het prima.

Rodi heeft ook een premiumlijn waar bijvoorbeeld wel bot als calciumbron gebruikt wordt. Dit merk heet Raw4dogs.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix, Niet compleet supplement hond www.rodi-petfood.nl/

17 Comments

 1. Sabrina

  Ik geef sinds enkele dagen lam rijst. Hamburger. Maar nu zie ik in de ontlasting allemaal witte korreltjes , van de rijst wellicht. Is dit dan wel
  geschikte voeding voor men hond ?? 😧
  Alvast bedankt !!

  1. Voerwijzer Meike

   Smuldier, omdat de samenstelling duidelijker is. Aan de andere kant heeft Rodi een variant met lam, waardoor je niet alleen maar rund hoeft te voeren. Maar de beste keuze kun je maken door eerst een maand het ene en dan een maand het andere te voeren en kijken of het verschil maakt. En bij twijfel, afwisselen is altijd goed, dus je kunt prima beide merken voeren.

  1. Voerwijzer Meike

   Oh ik zie dat de afbeelding niet Rodi Complete is inderdaad, volgend mij is het Rodi Exclusive, de lijn die sinds vorig jaar niet meer bestaat. Ik heb de afbeelding nu vervangen.

 2. Anon

  Kan ik deze Rodi ook aan de kat voeren? De variant met lam spreekt mij erg aan omdat dat niet bij smuldier te halen is. Momenteel even geen geld voor duurdere kvv. Ik wissel af tussen smuldier en rodi en ze krijgen graanvrije brok met hoog vleesgehalte bij.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het wel voeren ter afwisseling, maar er is niet gekeken of Rodi Lam met rijst compleet is voor de kat. Er zit ook wat weinig eiwit in voor de kat. Rodi Lamshart vind ik beter geschikt voor katten, maar ook die zou ik maximaal 1 dag per week voeren.

 3. Sabrina

  Raar maar waar.. deze complete voedingen lam rijst en rund hart komen als sterk positief uit naast carnibest eend rijst. Voor mijn hond via een bioresonantie test van het hele lichaam. Gebeurt door een holistische en reguliere dierenarts. En dit voor een hondje met uiterst gevoelige darmen en maag. Alsook voedselintoleranties-atopie.
  Weet niet of ik het moet geloven maar tot nu toe klopt het wel. Enkel de rijst blijf ik terugvinden in de ontlasting van de lam versie. 🧐 misschien nog wat langer doorgeven ? Groetjes !

  1. Voerwijzer Meike

   Het lijkt er op dat je hond de rijst dus niet verteert, ik denk dat langer doorgeven dit niet verbetert. Erg is het meestal niet.

   De samenstelling van de Lam en Rijst-burgers zijn op de website van Rodi nog steeds dezelfde als de samenstelling die ik heb. Staat er een andere samenstelling op de verpakking?

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zie nog steeds dit staan: Vlees en dierlijke bijproducten (80% lam), granen (6% rijst), oliën en vetten (schapenvet), mineralen

     Ik email Rodi wel even 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *