Rodi

Datum: 23 december, 2011
Laatst bijgewerkt: 19 november, 2023

Rodi Daily Basics

Het rauwvoer van Rodi is verkrijgbaar in veel supermarkten. Hieronder zie je de samenstelling van de verschillende varianten.

Rodi Daily Basics
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rodi Daily Basics Kip met rijst 75% Kip (vlees, karkas, maag  lever), 12% rijst, gemalen wortel, gemalen erwten, mineralen en vitamines, erwtenvezels, lijnzaadolie 12% 11,5% 0,5% 0,4% €3,49
Rodi Daily Basics Rund met pens 79% Rund (26% pens, long, vet, vlees, collageen), gemalen wortels, gemalen spinazie, vitamines en mineralen (o.a. calciumcarbonaat), erwtenvezels, lijnzaadolie 12% 11,5% 0,4% 0,3% €4,59
Rodi Daily Basics Rund met hart 79% Rund (18% hart, long, milt, nier, vlees, vet collageen, gemalen wortels, gemalen erwten, mineralen (o.a. calciumcarbonaat) en vitamines, erwtenvezels, lijnzaadolie 13,5% 12,5% 0,5% 0,4% €4,54
Rodi Daily Basics Lam met rijst 75% lam ( (lamsvlees, lamspens, lamshart, lamslong), 12% rijst, gemalen wortels, gemalen spinazie, vitamine-en mineralenmix, erwtenvezels, lijnzaadolie. 11% 10,5% 0,7% 0,45% €5,99

Is Rodi Compleet?
Ja, voedingen van Rodi zijn compleet. Het is wel gezond om ook af en toe vette vis erbij te geven.

Rodi voor pups
De volgende voedingen zijn ook voor pups geschikt:

 • Rodi Daily Basics Rund met hart
 • Rodi Daily Basics Rund met pens

Rodi voor katten
Alle Rodi-smaken zijn ook compleet voor katten.

Calciumbron

Rodi Daily Basics Kip met rijst bevat kippenbot als calciumbron. De andere varianten bevatten een calciumsupplement.

De drager van de premix is dicalciumfosfaat, dat is ook geschikt voor allergische honden.

Verpakking

Rodi Daily Basic is verkrijgbaar in zakken met 20 hamburgertjes van 50 gram.

Rodi Daily BasicsRodi Daily Basics

 

Beoordeling:

Rodi is waarschijnlijk niet de kvv die de hoogste kwaliteit vleesproducten gebruikt, maar het heeft niet een hele slechte samenstelling vind ik. Voor een gezonde hond zou ik liever kiezen voor overwegend smaken met bot als calciumbron. De variant met kip bevat wel bot als calciumbron, de andere varianten niet.

Wel lekker makkelijk dat het in veel supermarkten ligt en de nuggets zijn handig voor kleine hondjes.

Rodi heeft ook een premiumlijn waar bijvoorbeeld wel bot als calciumbron gebruikt wordt en ook voedingen met andere diersoorten biedt. Dit merk heet Raw4dogs.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot, supplement hond, kat www.rodi-petfood.nl/

Eén reactie

 1. Ralfiej

  Rodi is wellicht niet het “top merk” maar hoe verhoudt het zich ten op zichte van brokken. De 5 sterren brokken zijn ook erg aan de prijs en vraag me dan ook af wat wijsheid is bv

  Een goedkoop merk brokken, bv kenner, 20 kg voor 40euro bij Welkoop+ Rodi vers vlees , 50% van de week.

  Of een 5 sterren brok als bv 90/100 euro voor 12kg.

  Kwa kosten kom je ongeveer gelijk uit.

  1. zinno23

   Rodi zal altijd beter zijn dan eender welke brok zelfs de duurste er mag dan nog 80% vlees op de zak staan het blijft verhit spul wat erna compleet moet gemaakt worden door allerlei toevoegingen, vlees in brok is voor mij hetzelfde als gebakken lucht.

 2. Laluna

  Is Rodi Daily Basics Rund of Kip hetzelfde als Rodi Compleet , bv Rodi Compleet Pens en hart? Zit het verschil in de grootte van de verpakking of is er ook een verschil in samenstelling?

  Waar ik woon in Belgie ( buurt van Turnhout) kan ik de Daily Basics of de nuggets niet vinden . Heeft iemand een idee?

  1. SL

   Is dit geschikt voor hond en kat? Ze krijgen de kip variant. Ik vind het erg fijn dat het geschikt is voor hond en kat en makkelijk te koop is in de supermarkt. Wat kan ik toevoegen om het beter te maken voor de hond of voor de kat?

   Daarnaast geef ik gevriesdroogde snoepjes van Wolf of Wilderness. De smaken: Kippenharten
   Eendenhalzen
   Lamslongen
   Runderlever
   Zalmfilet

   Er staat in de beschrijving: Single eiwit: slechts een dierlijke eiwitbron voor 100% puur genot

   Is dit ook geschikt voor de kat?

   1. Voerwijzer Meike

    Ja Rodi is ook geschikt voor de kat. Aan de smaken Daily Basics Kip, Daily Basics Rund, Lam met Rijst en Kalkoen met Rijst is taurine toegevoegd en zijn daarmee geschikt voor katten. In de andere smaken zit wel taurine uit vlees, maar hoeveel dat is, is niet gemeten. Waarschijnlijk zit er ook genoeg taurine in, maar omdat de hoeveelheid onbekend is, mogen ze het niet verkopen als complete voeding voor katten.

    100%-vleessnacks zijn ook geschikt voor katten.

    1. SL

     Hartstikke bedankt! Nu lees ik dat het eigenlijk het beste is om prooidieren te geven.

     Ik heb zelf een slang die kleine ratten uit de vriezer krijgt, en nu vroeg ik mij af hoeveel ik zou moeten geven per dag (ongeveer) aan mijn kat van 3,6 kg?

     Zo kan ik kijken of dit haalbaar is en of zij misschien over kan stappen naar prooidieren

  1. Voerwijzer Meike

   Goede vraag, dat weet ik niet. Ik heb hierbij het advies van Rodi zelf overgenomen. Het zal met bepaalde voedingsstoffen te maken hebben, maar ik heb te weinig inzicht in de hoeveelheden van alle voedingsstoffen om te kunnen zien om welke voedingsstoffen dit gaat.

   1. zinno23

    Vermoed dat Rodi max 0.6% Ca aanbeveelt voor pups en daarom enkel de Rodi Daily Basics en Rodi Pens met Hart aanbeveelt voor pups.

    Rodi Daily Basics Kip raden ze niet aan voor jonge pups vanaf 3/4 weken vanwege het bot wat erin zit, al zou ik me daar geen zorgen om maken.

    Buiten Rodi Kalkoen met rijst lijken me de Calcium waardes van de andere varianten lijken me verder toch ook gewoon prima om te voeren aan pups

    1. Voerwijzer Meike

     Ja het lijkt me ook vooral met calcium en fosfor te maken hebben. Rodi Pens met hart bevat waarschijnlijk te weinig fosfor en Lam met rijst misschien ook, als je het omrekent naar gram fosfor per 1000 kcal.

     Omdat ik zelf ook nieuwsgierig ben naar wat de andere smaken missen voor pups, heb ik nog even een email gestuurd naar Rodi. Als ik antwoord heb, laat ik dat hier weten.

  2. Voerwijzer Meike

   Ik heb antwoord van Rodi. Sommige andere smaken zijn inderdaad qua percentages wel geschikt voor pups, maar voor de zekerheid hebben ze alleen de smaken met de wat lagere calciumgehaltes als geschikt voor pups aangemerkt. Ook kunnen de werkelijke waardes altijd een beetje afwijken. De voedingen die ze voor pups aanbieden, worden ook wat vaker geanalyseerd.

   De voedingsdeskundige van Rodi schrijft verder dat het geen kwaad kan om ter afwisseling af en toe een andere smaak te voeren aan pups, en dat de Daily Basics Kip hier goed geschikt voor is.

   1. zinno23

    Bedankt voor de extra info.

    De Daily Basics Kip vind ik persoonlijk de meest geschikte variant van Rodi voor pups, niet duur en echt bot.

    We geven nu per week 2x Daily Basics Kip, 2x Rodi Daily Basics Rund, 2 x Kenner Lam en Rijst, en 1x Kb vis, zo voeren we naar mijn mening een stuk beter dan de beste brok en dit voor nog geen €4/kg berekend op een week.

    1. Dolce

     Hallo Zinno, ik zie door de bomen het bos niet meer om een goed weekmenu samen te stellen voor onze pup van bijna 6 maanden. Nu zie ik jouw menu met o.a. 1x KB vis, maar deze zie ik alleen voor katten. Kijk ik nu verkeerd of kan die kattenmix geen kwaad voor een pup? Ik hoop dat je kan helpen, dankjewel alvast!

     1. Voerwijzer Meike

      Ik weet niet hoe snel Zinno dit leest, maar in een kattenmix is over het algemeen ook geschikt voor honden/pups. Het kan geen kwaad om eenmaal per week een kattenmix te geven. KBmix is overigens zowel voor honden als voor katten geschikt

     2. Dolce

      Bedankt Meike voor je snelle reactie! Is het schema wat Zinno hier noemt een mooie afwisseling? Of heb je andere adviezen daarin? Ik wil het graag goed doen maar er is zoveel aanbod en er zijn zoveel tips dat ik echt even niet meer weet wat het beste is, ook qua afwisseling.

     3. zinno23

      Dolce

      De Kb vis koop ik bij Lupa: KB MIX VIS, 1 KILO
      Samenstelling :40% Zalmlijven, 30% hele sardine, 30% hele haring

      Ben ondertussen ook veranderd van menu de Kenner lam is serieus omhoog gegaan (wordt trouwens door Energique gemaakt)

      Ik voer nu

      -Tammenga Eend compleet
      -Rodi Daily basisc kip
      -Natuur en dier 4 dieren deluxe
      -KB MIX VIS aangevuld met Rodi Kalkoen
      -Tammenga rund compleet
      -Rodi daily basic kip
      -Natuur en dier Kalkoen lam

      Met dit menu blijf ik onder de €4/kg op de niet Rodi dagen voer ik nog 10/15% groente en ei bij.

 3. sandi

  Beste Meike,
  Onlangs heb ik een 2-jarige hond van een fokker overgenomen, deze kreeg Rodi worst rund-kip in combinatie met Eukanuba. De brokken van Eukanuba worden helemaal niet gegeten (waarschijnlijk door gebrek aan concurrentie van de andere honden). Nu vraag ik mij af of alleen voeren met Rodi worst genoeg is als volledige voeding?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja de Rodi-worst is complete voeding, dus het is geen probleem om dat als enige voeding te voeren. Ik zou wel blijven afwisselen qua smaken of met andere merken, om het risico te verkleinen dat hij ook dit niet meer wil eten.

   1. Luigina

    waar ik woon ( België) kan ik de Rodi Daily Basics niet kopen. zijn de Rodi worsten, die je oa kan verkrijgen in de supermarkten, dan goed als volledige voeding, mist afwisseling van smaken? Moeten er dan supplementen bij gegeven worden? en kan dit in combinatie met vb natvoer of brokken?

    1. Voerwijzer Meike

     De Rodi worsten zijn volgens mij complete voeding. Ik zou de voorkeur geven aan het rauwvoer, maar de worsten zijn beter dan brokken. Je hoeft er geen supplementen aan toe te voegen, alleen misschien wat omega 3. Kijk even of er visolie in zit, zo niet dan kun je zelf vette vis of een goed omega 3-supplement toevoegen. Afwisseling is wel het beste.

 4. sabine

  Beste meike,

  Sinds 2 weken geef ik savonds ook vers vlees en inde ochtend celtic connection zalm.
  Nu was ik begonnen met Rodi Super handig gewoon in de supermarkt en die plakken ook erg fijn.Alleen ze begon wat op haar poten te bijten en in haar liezen. Ik denk vd rund. Dit doet ze ook als ze graan eet. Nu heb ik bij ons in de buurt een winkel gevonden en die bezorgd ook. En heb nu 2 dagen barf gegeven en kivo en dogs perfect. Was van plan om nu even geen rund te geven en kijken of ze blijft bijten. Maar mag je verschillende merken door elkaar geven? Ze heeft door de giardia ontzettend gevoelige darmen over gehouden en de ontlasting van haar brokken blijft ook zacht. Of is het verstandig om naar 1 merk te gaan? Het zal dan prijstechnisch kivo of dogs perfect worden namelijk.( Of rodi als blijkt dat ze nu ook blijft bijten zonder de rund. Maar dat vind ik zelf gewoon fijn omdat het in plakken is. )

 5. samantha

  Hoi Meike,

  Bij het stukje over de premix schrijf je over de B vitamines.
  Waar staan deze vermeld?
  Op de site van rodi zie ik bij de producten alleen biotine staan.
  Het valt me ook bij andere merken op dat er vaak geen B vitamines bij vermeld staan (zowel bij brok als kvv).
  Men heeft het vaak alleen over A, D(3) en E.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet waarom de B-vitamines vaak niet genoemd zijn, misschien is de wet zo dat vitamine A, D en E (en koper) genoemd moeten worden en dat dit voor de andere toevoegingen optioneel is.

   Mijn ervaring is dat als er een premix inzit, hier altijd ook B-vitamines inzitten.

   Bij Rodi heb ik via de email extra informatie gevraagd over de premix.

 6. Andr

  Hi Meike,
  Rodi heeft net de receptuur aangepast, zoals je ook al hebt doorgevoerd op je website. Het verschil bij ‘rund met groente’ is bijvoorbeeld van 90% naar 77% rund gegaan, dus relatief dubbel zoveel groente. Past dit beter in een divers dieet wat jou betreft, of ben je kritisch op de verandering? Je raadt vaak aan om ‘soms een handje groente’ bij te voeren, maar het is moeilijk een juiste hoeveelheid te bepalen. groeten

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vind de nieuwe samenstellingen prima! Wat meer groente vind ik inderdaad goed, alleen voor het afwisselen van groentesoorten kun je toch beter af en toe nog zelf wat toevoegen. Een goede hoeveelheid is ongeveer tussen de 10% en de 20% van de maaltijd.

   Ik moet me nog iets beter verdiepen in de veranderingen, want ook de premix zou nu beter aansluiten op de voeding.

 7. rex

  Hoi Meike,

  Ik geef sinds een paar weken rauw gemengd met brok, meer brokjes dan vlees. 2x per dag over de brokjes. Pens gaf een hondje van over en erg uit de bek stinken, alle 5 de honden. Energique zit kip in, heb 2 honden die daar allergisch voor zijn. Smuldier vind ik erg stinken en ook weer erg uit de bek stinken. Ga nu Rodi proberen. Zit er in elke smaak schildklier? Heb begrepen dat het schildklierhormoon niet goed is? Mocht dit ook niet bevallen is dan gestoomd vlees beter dan blikvlees? Ze hebben altijd blikvlees bij de brok gekregen. Dankjewel

  1. Voerwijzer Meike

   In Rodi zit geen schildklier. Hopelijk bevalt het. Er zou wel pens in kunnen zitten.

   Vaak zijn de samenstellingen van gestoomd vlees beter dan die van blik, en er is geen extra vocht aan toegevoegd. Maar er zijn blikvoedingen die een betere samenstelling hebben dan bepaalde gestoomde voedingen. Kijk dus vooral naar de samenstelling. De bewerking van blik en gestoomd is in principe dezelfde, blikvoer is ook “gestoomd”.

 8. Ik heb de nieuwe versie uitgeprobeerde de kilo zakken, de honden vonden het lekker en de ontlasting zag/ziet er goed uit. Voor zo af en toe kan het makkelijk. Ik ben wel iemand die veel wisselt tussen de merken.
  Het is inderdaad wel zo, wat Meike al eerder schreef het is makkelijk dat het in de supermarkt ligt.
  Wat wel makkelijk is dat het nuggets zijn waardoor het sneller ontdooit, mits je een keertje het vlees vergeet te ontdooien…..

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, dat zou je bij Rodi zelf kunnen vragen. Via google vind ik wel twee webshops die het in het assortiment hebben, dus wellicht kun je het daar bestellen. Ik denk ook dat de dierenspeciaalzaken die Rodi in het assortiment hebben, de dozen van 8 kg kunnen bestellen voor je.

 9. Nathalie

  Hallo! Onze pup kreeg vanuit de fokker lotgering en cavombrokken. Zachte ontlasting tot soms zelfs diarree tot gevolg. Na wat zoeken zit ze sinds 2 dagen enkel op rodi compleet (ik wissel met smaken af) en ze vindt het heerlijk! Nu vroeg ik me af of dit voer geschikt is voor een zwitserse herder pup van 5,5 maanden (natuurlijk hou ik rekening met haar voedingsadvies). Zitten er genoeg producten in die haar groei ten positieve stimuleren? Bedankt voor jullie adviezen, al veel geleerd sinds ik deze website heb ontdenkt.

 10. Me

  Hallo,

  Ik voer mijn hond op het moment geperste brok icm vers vlees, rodi, smuldier en farmfood.
  Ik heb al heel wat verschillende dingen geprobeerd, de beste brokken (acana en orijen) verdraagt hij niet. Uiteindelijk weer op vers uitgekomen maar dan eet hij alleen Farmfood en carnivoer, haaksbarf etc laat hij staan. Nu dus brok icm rauw (alleen de merken rodi, smuldier en farmfood) omdat hij andere dingen laat staan, ook renske etc. Is dit goede voeding? Ik heb nu geperste brok van farmfood maar wil overstappen op geperst van dlg. Dit dan icm vers.

  Groetjes M

 11. Sabrina

  Raar maar waar.. deze complete voedingen lam rijst en rund hart komen als sterk positief uit naast carnibest eend rijst. Voor mijn hond via een bioresonantie test van het hele lichaam. Gebeurt door een holistische en reguliere dierenarts. En dit voor een hondje met uiterst gevoelige darmen en maag. Alsook voedselintoleranties-atopie.
  Weet niet of ik het moet geloven maar tot nu toe klopt het wel. Enkel de rijst blijf ik terugvinden in de ontlasting van de lam versie. 🧐 misschien nog wat langer doorgeven ? Groetjes !

  1. Voerwijzer Meike

   Het lijkt er op dat je hond de rijst dus niet verteert, ik denk dat langer doorgeven dit niet verbetert. Erg is het meestal niet.

   De samenstelling van de Lam en Rijst-burgers zijn op de website van Rodi nog steeds dezelfde als de samenstelling die ik heb. Staat er een andere samenstelling op de verpakking?

 12. Anon

  Kan ik deze Rodi ook aan de kat voeren? De variant met lam spreekt mij erg aan omdat dat niet bij smuldier te halen is. Momenteel even geen geld voor duurdere kvv. Ik wissel af tussen smuldier en rodi en ze krijgen graanvrije brok met hoog vleesgehalte bij.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt het wel voeren ter afwisseling, maar er is niet gekeken of Rodi Lam met rijst compleet is voor de kat. Er zit ook wat weinig eiwit in voor de kat. Rodi Lamshart vind ik beter geschikt voor katten, maar ook die zou ik maximaal 1 dag per week voeren.

 13. Voerwijzer Meike

  Smuldier, omdat de samenstelling duidelijker is. Aan de andere kant heeft Rodi een variant met lam, waardoor je niet alleen maar rund hoeft te voeren. Maar de beste keuze kun je maken door eerst een maand het ene en dan een maand het andere te voeren en kijken of het verschil maakt. En bij twijfel, afwisselen is altijd goed, dus je kunt prima beide merken voeren.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie