Buddy’s Diervoeding

Buddy’s diervoeding heeft een uitgebreid assortiment aan kvv-mixen, die zowel voor de hond als voor de kat geschikt zijn. Alle mixen bevatten een premix.

Analyse & Ingrediënten en prijzen Buddy’s diervoeding
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Eend* Eendkarkas, eenden-nekken, -hart en -lever 13% 11,2% 0,5% 0,3% €4,-
Haas* Bevleesde haaskarkas, haasorganen (hart, lever, long, nieren) 17,2% 5,8% 0,6% 0,4% €3,95
Fazant Fazant, eendennekken, eendenhart, eendenlever 17,3% 11,8% 0,5% 0,3% €4,45
Hert* Hertenvlees (spiervlees) 22,4% 7,2% 0,5% 0,3% €4,40
Konijn Konijnenbout, konijnenorganen (hart, lever, long, nier) 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,75
Kalkoen Kalkoen, kalkoennekken, kalkoenhart,kalkoenlever 17,2% 12,3% 0,5% 0,3% €3,95
Kangoeroe* Kangoeroevlees, kangoeroe-orgaan (hart, lever, longen, nieren) 14,6% 7,1% 0,5% 0,3% €4,99
Kip Kippenvlees,kippennekken, kippenhart, kippenlever 16,4% 13% 0,5% 0,3% €2,85
Kwartel Kwartelvlees met bot, kippenmagen, kippenhart, kippenlever 15,3% 9,8% 0,5% 0,3% €4,25
Lam* Lamsvlees, lamspens, lamshart, lamslever, lamslong 16,1% 12,2% 0,5% 0,3% €4,10
Paard* Paardenvlees, paardenlong, paardenhart, paardenlever 14,5% 13% 0,5% 0,3% €4,45
Rund* Rundvlees, runderpens, runderhart, runderlever, runderlong, rundernier 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/pens Kippenvlees, pens, kippenharten, kippenlever 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €2,75
Wildmix Wilde parelhoen, wilde duif, wilde patrijs 22,4% 7,2% 0,5% 0,3% €4,25
Vismix Zalm, haring, makreel 17,4% 12,8% 0,5% 0,3% €3,70
Zalm/Eend Eendenvlees met bot,zalm, eendenhart, eendenlever 12,4% 11,3% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/Zalm Kippenvlees, zalm, kippenhart, kippenlever 15,4% 9,8% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/Rund Kippenvlees, rundvlees, pens, runderhart, runderlever, runderlong 14,7% 11,9% 0,5% 0,3% €3,25
Rund/Geit Rundvlees, geitenplucks (hart, lever, nier), runderhart 14,2% 9,2% 0,5% 0,3% €4,-
Rund/kip Rundvlees, kipkarkas, uiers, runderhart, keelvlees, runderlever 15,6% 11,6% 0,5% 0,3% €3,25
Nierdieet Kippenvlees, bloed-steekvlees (rund), hart, lever, zalm, lamsvlees, andijvie, wortel, appel 6,7% 6,8% 0,35% 0,15% €3,90
Pup Supreme Rundvlees, lipvlees, keelvlees, pens, runderhart, runderlever, runderlong, nieren, glucosamine (500 mg/kg) 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,30
High Energy Kippenbader (gemallen kippenvlees), bloed- en steekvlees, runderhart, runderlever, runderlong, schapenvet 12,2% 15,2% 0,5% 0,3% €3,10

* De mixen met een sterretje zijn geschikt voor een eliminatie-dieet

Premix bevat o.a.
6300 IE vitamine A
660 IE vitamine D3
22 IE vitamine E

Verhoudingen
De verhoudingen verschillen per mix en zijn gemiddeld genomen:
Spiervlees 60%-70%
Bot/kraakbeen 15%-20%
Orgaan 15%-20%

Calciumbron
In de meeste mixen is bot de calciumbron.  In Paard, Hert en Kangoeroe zit een supplement als calciumbron.

Compleet?
Ja, deze voeding bevat een premix en daarmee bevat elke smaak genoeg vitamines en mineralen. Het is wel aan te raden:

 • mixen af te wisselen
 • een keer per week vismix te voeren
 • het menu aan te vullen met vuile pens als je geen of weinig rundmix voert

Voor pups
Let op, er zit te weinig fosfor in voor pups, volgens de Fediaf richtlijnen. Ook in de Pup Supreme. Dit wil niet zeggen dat er per definitie een fosfortekort opgebouwd wordt, maar om het risico niet te lopen durf ik dit niet aan te raden als hoofdvoeding voor pups. Ter afwisseling met mixen die wel genoeg fosfor bevatten is het prima.

Ook voor katten
Alle mixen zijn ook voor katten geschikt. Sommige katten lusten geen pens, dus houd daar rekening mee.

Verkrijgbaarheid
Verkrijgbaar in drie maten:
175 gram
500 gram
1 kilo (grover gemalen) 

Beoordeling:

Buddy’s diervoeding ziet er qua samenstelling uit als een prima kvv, alleen vind ik dat er wat veel lever inzit. In de meeste mixen 5,7% en soms ook meer. Een nadeel van lever is dat het veel vitamine A bevat. Vitamine A moet in balans zijn met vitamine D. Als er veel vitamine A inzit, gaat dit ten koste van vitamine D.  In deze mixen zit naast veel lever, ook nog vitamine A toegevoegd. Een dubbele dosis vitamine A dus. Er is ook vitamine D toegevoegd, maar niet genoeg om de balans te herstellen. Volgens mijn visie in ieder geval. De oplossing hiervoor is om vette vis toe te voegen aan het menu. Dat is sowieso aanbevolen voor de Omega 3-vetzuren, maar ook om om genoeg vitamine D in de voeding te hebben.

 

 

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot, supplement hond, kat, fret www.buddysdiervoeding.com/

16 Comments

 1. Anoniem

  Ik heb 6 weken mij strikt gehouden aan Buddy kangoeroe. Het vlees ziet er erg nat uit en je ziet er stukjes lever in zitten. Mijn hond is heel erg afgevallen van dit voer. Uiteindelijk moest ik bijna 2 keer zoveel geven als Darf om haar niet verder te laten afvallen. Aankomen lukte niet, zelfs niet met die grotere hoeveelheid voer.
  Na 4 weken leken er minder korsten rond haar bek te zitten, maar na 5 1/2 week kwam er opeens een explosie van korsten en zelfs op meer plaatsen dan voordat ik met Buddy kangoeroe begon. Ik heb heel sterk het gevoel dat zij tekorten heeft opgelopen met dit voer ook al omdat zij nu met tandenpoetsen steeds bloedend tandvlees heeft sinds 2 weken.

  Ik ben dus absoluut niet tevreden over dit voer als eliminatiedieet.

 2. Ellen

  Vraag aan Meike 🙂
  Weet jij of de genoemde analyses officiële lab-analyses zijn? Ik ben met name geïnteresseerd in de fosfor % vanwege de nieren van mijn hond, en wil dus zo nauwkeurig mogelijk dat percentage weten. Bovendien verschilt een aantal % in bovenstaande tabel met wat Buddy’s op hun website vermeldt.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik ga er van uit dat het lab-analyses zijn, maar heb niet de documenten van het lab gezien. Het kan goed zijn dat er sommige varianten ondertussen opnieuw zijn geanalyseerd. Ik zal Buddy’s Diervoeding een email sturen zodat ik het kan updaten.

 3. Annie

  Heb sinds 1,5 jaar een franse Bulldog nu 4,5j van een overleden mevrouw die ondanks versvlees van Darf heel allergisch was en maanden last had van grote hotspots rond nek en wangen. Op advies geen rund en kip meer gegeven. Heb veel enkelvoudig gegeven van de merken Dogmeat, Alroda shaweca enz wat andere merken en uiteindelijk op Naturis uitgekomen. Ben met Naturis juist super te vreden en herken voorgaande verhalen absoluut niet. naturis worsten zijn juist steviger dan die andere merken en doordat die zo dunnig zijn wordt onze fr.bull snel misselijk omdat ze te veel moet likken om het eten binnen te krijgen. Ik geef van Naturis momenteel de kangoeroe, hert en paard omdat het vlees stevig is en daar meng ik dan soms 1/4 van andere merken. Het is dat ik 8 rollen per x koop bij Naturis (goedkoper) Om er zeker van te zijn dat onze hond voor een nwe vleessoort niet allergisch reageer koop ik losse worsten van Dogmeat of andere merken maar die zijn allemaal dun net of er veel bloed doorheen zit. Gaat dit zonder allergie gepaard dan ga ik zeker met de nieuwe vleessoorten door met Naturis. Onze fr.Bull glimt en is super gezond. Een heel verschil als ruim 1 jaar geleden toen ik als t ware strippenkaart had voor de da. Ik vind de prijzen ook schappelijk. Voor mij staat Naturis echt op de eerste plaats.

 4. Daniëlle

  Beste Meike, Ik voer mijn Drentsche Patrijs van bijna 3 al vanaf pup KVV (verschillende merken, net wat ik kan krijgen) en dat gaat prima. Zij doet het er heel goed op. Nu krijg ik deze week een Duitse staande langhaar pup erbij. Die wil ik ook KVV geven. Ik zie bij verschillende merken opmerkingen van jou over mindere geschiktheid voor pups. Kan je een paar merken aangeven die wel goed zijn voor pups? Het is de kleinste uit het nest, dus ik wil het voeren goed aanpakken.

 5. Daniëlle

  En is het een goed idee om een wat iele pup KVV met een vrij hoog vetpercentage te voeren? En betekent de door jou aanbevolen verhouding calcium/fosfor 2/1 dat er twee keer zoveel calcium als fosfor in moet zitten?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou niet zo snel besluiten een vrij hoog vetpercentage te voeren aan een pup, tenzij hij anders echt niet op gewicht te houden is. De aanbevolen calciumverhouding is het maximale. Voor volwassen honden geldt dat er volgens de richtlijnen niet meer dan twee keer zoveel calcium als fosfor in mag zitten. En voor pups geldt dat er niet meer dan 1,6x zoveel calcium als fosfor in mag zitten.

 6. Beste Meike,

  Omdat ik een eliminatie dieet moet gaan houden ben ik uitgekomen op Naturis kangoeroe, eigenlijk wilde ik Runner kopen maar omdat Mika Petfood nu plat ligt ben ik uitgekomen op Naturis, ik ga dit minimaal 8 weken geven, maar ik maak me een beetje zorgen om het bot wat erin zit, komt mijn hond nu niets te kort als ik alleen maar kangoeroe ga geven? alle andere diersoorten heeft hij al gehad, kangoeroe is het enige diersoort wat hij nog nooit heeft gegeten, wilde daar nu dus mee beginnen, ik heb alleen gelezen dat er geen bot in zit, maak me nu dus een beetje zorgen of hij dan wel alles wat hij nodig heeft binnen krijgt.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Ingrid, je schrijft Naturis, maar bedoel je Buddy’s Diervoeding? Buddy’s Diervoedig bevat inderdaad geen bot, maar er zit een calciumsupplement in. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een calciumtekort. Succes met het eliminatiedieet!

 7. Danielle de Jong

  Ik denk dat ik nu inmiddels alweer een jaar mijn twee BC meiden Buddy’s voer naar volle tevredenheid van m’n anders lastige eters. Ze krijgen zeker 1x in de week de vismix en voor de rest lusten ze geit/rund, rund, lam, haas, konijn, zalm/eend.
  Dagelijks gaat er een klodder schapenvet overheen en soms extra banaan, appel, boontjes, rijst, macaroni/spaghetti.
  De meiden eten luxer dan wij 🙂

 8. Barry

  Hoi Meike,
  Dank voor de informatie. Je geeft aan dat er te weinig fosfor in zit voor pups. Maar 0,5 calcium en 0,3 fosfor is toch voldoende voor een pup van 5 maanden? Dit geef je in een ander overzicht aan. Mijn pup is een mix Podenco uit Spanje en weeg nu bijna 16 kg.

 9. Barry

  Dank je wel. Nu heb ik net 10 kilo Buddys ingeslagen.. en het bevalt goed. Ontlasting is prima en hij is er gek op.
  gelet op jouw ervaring, wat zou je aanbevelen waarmee ik het fosforgehalte kan compenseren?

  1. Voerwijzer Meike

   Bijvoorbeeld met af en toe een vleesbot, of een andere rauwe vleesvoeding met een hoger fosforgehalte. Ik denk dat het risico op een tekort niet zo groot is hoor, maar ik weet het niet, het is niet onderzocht op rauwe vleesvoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *