Buddy’s Diervoeding

Datum: 1 maart, 2016
Laatst bijgewerkt: 26 januari, 2019

Buddy’s diervoeding heeft een uitgebreid assortiment aan kvv-mixen, die zowel voor de hond als voor de kat geschikt zijn. Alle mixen bevatten een premix, behalve het nierdieet.

Analyse & Ingrediënten en prijzen Buddy’s diervoeding
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Eend* Eendkarkas, eenden-nekken, -hart en -lever 13% 11,2% 0,5% 0,3% €4,-
Haas* Bevleesde haaskarkas, haasorganen (hart, lever, long, nieren) 17,2% 5,8% 0,6% 0,4% €3,95
Fazant Fazant, eendennekken, eendenhart, eendenlever 17,3% 11,8% 0,5% 0,3% €4,45
Hert* Hertenvlees (spiervlees) 22,4% 7,2% 0,5% 0,3% €4,40
Konijn Konijnenbout, konijnenorganen (hart, lever, long, nier) 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,75
Kalkoen Kalkoen, kalkoennekken, kalkoenhart,kalkoenlever 17,2% 12,3% 0,5% 0,3% €3,95
Kangoeroe* Kangoeroevlees, kangoeroe-orgaan (hart, lever, longen, nieren) 14,6% 7,1% 0,5% 0,3% €4,99
Kip Kippenvlees,kippennekken, kippenhart, kippenlever 16,4% 13% 0,5% 0,3% €2,85
Kwartel Kwartelvlees met bot, kippenmagen, kippenhart, kippenlever 15,3% 9,8% 0,5% 0,3% €4,25
Lam* Lamsvlees, lamspens, lamshart, lamslever, lamslong 16,1% 12,2% 0,5% 0,3% €4,10
Paard* Paardenvlees, paardenlong, paardenhart, paardenlever 14,5% 13% 0,5% 0,3% €4,45
Rund* Rundvlees, runderpens, runderhart, runderlever, runderlong, rundernier 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/pens Kippenvlees, pens, kippenharten, kippenlever 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €2,75
Wildmix Wilde parelhoen, wilde duif, wilde patrijs 22,4% 7,2% 0,5% 0,3% €4,25
Vismix Zalm, haring, makreel 17,4% 12,8% 0,5% 0,3% €3,70
Zalm/Eend Eendenvlees met bot,zalm, eendenhart, eendenlever 12,4% 11,3% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/Zalm Kippenvlees, zalm, kippenhart, kippenlever 15,4% 9,8% 0,5% 0,3% €3,30
Kip/Rund Kippenvlees, rundvlees, pens, runderhart, runderlever, runderlong 14,7% 11,9% 0,5% 0,3% €3,25
Rund/Geit Rundvlees, geitenplucks (hart, lever, nier), runderhart 14,2% 9,2% 0,5% 0,3% €4,-
Rund/kip Rundvlees, kipkarkas, uiers, runderhart, keelvlees, runderlever 15,6% 11,6% 0,5% 0,3% €3,25
Nierdieet Kip, zalm, lamsvlees, bloed-steekvlees rund, andijvie, wortel, appel, lever en hart (samen 5%). Geen premix. 6,7% 6,8% 0,35% 0,15% €3,90
Pup Supreme Rundvlees, lipvlees, keelvlees, pens, runderhart, runderlever, runderlong, nieren, glucosamine (500 mg/kg) 14,8% 14,6% 0,5% 0,3% €3,30
High Energy Kippenbader (gemallen kippenvlees), bloed- en steekvlees, runderhart, runderlever, runderlong, schapenvet 12,2% 15,2% 0,5% 0,3% €3,10

* De mixen met een sterretje zijn geschikt voor een eliminatie-dieet

Premix bevat o.a.
6300 IE vitamine A
660 IE vitamine D3
22 IE vitamine E

Verhoudingen
De verhoudingen verschillen per mix en zijn gemiddeld genomen:
Spiervlees 60%-70%
Bot/kraakbeen 15%-20%
Orgaan 15%-20%

Calciumbron
In de meeste mixen is bot de calciumbron. In de volgende mixen zit geen bot, maar een supplement als calciumbron.
Lam
Hert
Paard
Kangoeroe
Rund
Rund/Geit

Compleet?
Ja, deze voeding bevat een premix en daarmee bevat elke smaak genoeg vitamines en mineralen. Het is wel aan te raden:

 • mixen af te wisselen
 • een keer per week vismix te voeren
 • het menu aan te vullen met vuile pens als je geen of weinig rundmix voert

Voor pups
Let op, er zit te weinig fosfor in voor pups, volgens de Fediaf richtlijnen. Ook in de Pup Supreme. Dit wil niet zeggen dat er per definitie een fosfortekort opgebouwd wordt, maar om het risico niet te lopen durf ik dit niet aan te raden als hoofdvoeding voor pups. Ter afwisseling met mixen die wel genoeg fosfor bevatten is het prima.

Ook voor katten
Alle mixen zijn ook voor katten geschikt. Sommige katten lusten geen pens, dus houd daar rekening mee.

Verpakking
Verkrijgbaar in rollen van:
175 gram
500 gram
1 kilo (grover gemalen) 

Hoe ziet het er uit?

Het vlees van Buddy's Diervoeding Hert
Buddy’s Diervoeding Hert Compleet
Het vlees van Buddy's Diervoeding
Buddy’s Diervoeding Geit/Rund compleet

Beoordeling:

Buddy’s diervoeding ziet er qua samenstelling uit als een prima kvv, alleen vind ik dat er wat veel lever inzit. In de meeste mixen 5,7% en soms ook meer. Een nadeel van lever is dat het veel vitamine A bevat. Vitamine A moet in balans zijn met vitamine D. Als er veel vitamine A inzit, gaat dit ten koste van vitamine D.  In deze mixen zit naast veel lever, ook nog vitamine A toegevoegd. Een dubbele dosis vitamine A dus. Er is ook vitamine D toegevoegd, maar niet genoeg om de balans te herstellen. Volgens mijn visie in ieder geval. De oplossing hiervoor is om vette vis toe te voegen aan het menu. Dat is sowieso aanbevolen voor de Omega 3-vetzuren, maar ook om om genoeg vitamine D in de voeding te hebben.

 

 

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot, supplement hond, kat, fret www.buddysdiervoeding.com/

42 Comments

 1. Anoniem

  Ik heb 6 weken mij strikt gehouden aan Buddy kangoeroe. Het vlees ziet er erg nat uit en je ziet er stukjes lever in zitten. Mijn hond is heel erg afgevallen van dit voer. Uiteindelijk moest ik bijna 2 keer zoveel geven als Darf om haar niet verder te laten afvallen. Aankomen lukte niet, zelfs niet met die grotere hoeveelheid voer.
  Na 4 weken leken er minder korsten rond haar bek te zitten, maar na 5 1/2 week kwam er opeens een explosie van korsten en zelfs op meer plaatsen dan voordat ik met Buddy kangoeroe begon. Ik heb heel sterk het gevoel dat zij tekorten heeft opgelopen met dit voer ook al omdat zij nu met tandenpoetsen steeds bloedend tandvlees heeft sinds 2 weken.

  Ik ben dus absoluut niet tevreden over dit voer als eliminatiedieet.

 2. Ellen

  Vraag aan Meike 🙂
  Weet jij of de genoemde analyses officiële lab-analyses zijn? Ik ben met name geïnteresseerd in de fosfor % vanwege de nieren van mijn hond, en wil dus zo nauwkeurig mogelijk dat percentage weten. Bovendien verschilt een aantal % in bovenstaande tabel met wat Buddy’s op hun website vermeldt.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik ga er van uit dat het lab-analyses zijn, maar heb niet de documenten van het lab gezien. Het kan goed zijn dat er sommige varianten ondertussen opnieuw zijn geanalyseerd. Ik zal Buddy’s Diervoeding een email sturen zodat ik het kan updaten.

 3. Annie

  Heb sinds 1,5 jaar een franse Bulldog nu 4,5j van een overleden mevrouw die ondanks versvlees van Darf heel allergisch was en maanden last had van grote hotspots rond nek en wangen. Op advies geen rund en kip meer gegeven. Heb veel enkelvoudig gegeven van de merken Dogmeat, Alroda shaweca enz wat andere merken en uiteindelijk op Naturis uitgekomen. Ben met Naturis juist super te vreden en herken voorgaande verhalen absoluut niet. naturis worsten zijn juist steviger dan die andere merken en doordat die zo dunnig zijn wordt onze fr.bull snel misselijk omdat ze te veel moet likken om het eten binnen te krijgen. Ik geef van Naturis momenteel de kangoeroe, hert en paard omdat het vlees stevig is en daar meng ik dan soms 1/4 van andere merken. Het is dat ik 8 rollen per x koop bij Naturis (goedkoper) Om er zeker van te zijn dat onze hond voor een nwe vleessoort niet allergisch reageer koop ik losse worsten van Dogmeat of andere merken maar die zijn allemaal dun net of er veel bloed doorheen zit. Gaat dit zonder allergie gepaard dan ga ik zeker met de nieuwe vleessoorten door met Naturis. Onze fr.Bull glimt en is super gezond. Een heel verschil als ruim 1 jaar geleden toen ik als t ware strippenkaart had voor de da. Ik vind de prijzen ook schappelijk. Voor mij staat Naturis echt op de eerste plaats.

 4. Daniëlle

  Beste Meike, Ik voer mijn Drentsche Patrijs van bijna 3 al vanaf pup KVV (verschillende merken, net wat ik kan krijgen) en dat gaat prima. Zij doet het er heel goed op. Nu krijg ik deze week een Duitse staande langhaar pup erbij. Die wil ik ook KVV geven. Ik zie bij verschillende merken opmerkingen van jou over mindere geschiktheid voor pups. Kan je een paar merken aangeven die wel goed zijn voor pups? Het is de kleinste uit het nest, dus ik wil het voeren goed aanpakken.

   1. Missie

    Goedemorgen Meike, in het kvv-overzicht heb ik gefilterd op mixen die ook geschikt zijn voor puppy’s (op jouw aanraden) en ik zie dat Buddy’s ertussen staat terwijl je aangeeft dat het kvv van Buddy’s te weinig fosfor bevat (ook de puppy versie). Welk merk kan ik het beste afwisselen met Buddy’s om de pup toch voldoende fosfor binnen te laten krijgen en hoe vaak moet ik haar dan het andere merk geven?

    1. Voerwijzer Meike

     Je zou de meest magere mixen kunnen kiezen. Daar moet je iets meer van voeren om dezelfde hoeveelheid calorieën te voeren, waardoor je pup ook meer fosfor binnenkrijgt. Dus bijvoorbeeld: eend, haas, hert, kangoeroe, kwartel, wildmix en kip/zalm. Je kunt ook prima een tweede merk erbij voeren, bijvoorbeeld Alroda.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou niet zo snel besluiten een vrij hoog vetpercentage te voeren aan een pup, tenzij hij anders echt niet op gewicht te houden is. De aanbevolen calciumverhouding is het maximale. Voor volwassen honden geldt dat er volgens de richtlijnen niet meer dan twee keer zoveel calcium als fosfor in mag zitten. En voor pups geldt dat er niet meer dan 1,6x zoveel calcium als fosfor in mag zitten.

 5. Beste Meike,

  Omdat ik een eliminatie dieet moet gaan houden ben ik uitgekomen op Naturis kangoeroe, eigenlijk wilde ik Runner kopen maar omdat Mika Petfood nu plat ligt ben ik uitgekomen op Naturis, ik ga dit minimaal 8 weken geven, maar ik maak me een beetje zorgen om het bot wat erin zit, komt mijn hond nu niets te kort als ik alleen maar kangoeroe ga geven? alle andere diersoorten heeft hij al gehad, kangoeroe is het enige diersoort wat hij nog nooit heeft gegeten, wilde daar nu dus mee beginnen, ik heb alleen gelezen dat er geen bot in zit, maak me nu dus een beetje zorgen of hij dan wel alles wat hij nodig heeft binnen krijgt.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Ingrid, je schrijft Naturis, maar bedoel je Buddy’s Diervoeding? Buddy’s Diervoedig bevat inderdaad geen bot, maar er zit een calciumsupplement in. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een calciumtekort. Succes met het eliminatiedieet!

 6. Danielle de Jong

  Ik denk dat ik nu inmiddels alweer een jaar mijn twee BC meiden Buddy’s voer naar volle tevredenheid van m’n anders lastige eters. Ze krijgen zeker 1x in de week de vismix en voor de rest lusten ze geit/rund, rund, lam, haas, konijn, zalm/eend.
  Dagelijks gaat er een klodder schapenvet overheen en soms extra banaan, appel, boontjes, rijst, macaroni/spaghetti.
  De meiden eten luxer dan wij 🙂

 7. Barry

  Hoi Meike,
  Dank voor de informatie. Je geeft aan dat er te weinig fosfor in zit voor pups. Maar 0,5 calcium en 0,3 fosfor is toch voldoende voor een pup van 5 maanden? Dit geef je in een ander overzicht aan. Mijn pup is een mix Podenco uit Spanje en weeg nu bijna 16 kg.

  1. Voerwijzer Meike

   Bijvoorbeeld met af en toe een vleesbot, of een andere rauwe vleesvoeding met een hoger fosforgehalte. Ik denk dat het risico op een tekort niet zo groot is hoor, maar ik weet het niet, het is niet onderzocht op rauwe vleesvoeding.

 8. Rosita

  Op het etiket van Buddy’s hebben ze het over toegevoegd fosfor en calcium (zoals weergegeven in de tabel hierboven), maar is dit ook het totaal aan calcium en fosfor. Het lijkt me namelijk wel erg toevallig dat in elke worst (ongeacht diersoort) dezelfde hoeveelheid zit.

  1. Voerwijzer Meike

   Hallo Rosita, ik heb begrepen dat het de totale hoeveelheid calcium zou moeten zijn. Ik heb de verpakking nooit gezien, zal eens kijken of ik er eentje te pakken kan krijgen. Of heb je misschien een foto voor mij? Zou je die dan willen sturen naar info@voerwijzer.com?

   Ik heb het merk eens gevraagd naar hoe het kan dat overal dezelfde hoeveelheid in zit. Ook bij Carnibest is dit min of meer het geval. Hier wilden ze geen antwoord op geven helaas, ik ben er ook erg benieuwd naar. Of het klopt weet ik ook niet.

 9. Cynthia89

  Beste meike,
  Is buddy’s echt zo slecht of valt dit wel mee gaat om shih tzu van 7 maanden.

  Kan premix niet zo’n kwaad? En vit a hoger dan vit d?

  Ik weet dat betere kvv zijn zoals oervoer alroda maar daar moet ik best veel voor bestellen, en dan moet ik eens 2de vriezer aanschaffen wil ik in mijn budget voeren moet ik al 10 kilo kopen en heb vriezer gezien beetje betaalbaar waar 8 kg in kan omdat anders moet overdraaien in toeren, dus dat is een dilemma vergeleken met buddy’s die ik hier om de hoek kan krijgen, welke merken ze nog hebben weet ik niet maar buddy’s en energique weet ik wel, vind niet erg om af te wisselen enzo maat wil wel betaalbare goede merken afwisselen en soorten liefste zonder rijst. Omdat dit niks toevoegt en in de buurt in zuidlimburg rond maastricht te koop is, en groente en met vis en pens af te wisselen is met ieder merk, maar prijs moet leuk blijven, bandit zit helaas rijst in wat ik vind dat niet thuis hoort en ong een 10 euro de kilo kost, dat gaat buiten mijn budget.

  1. Voerwijzer Meike

   Het zal per hond verschillen hoe die reageert op een wat hogere hoeveelheid vitamine A dan ideaal is en wat lagere hoeveelheid fosfor dan ideaal is voor pups. Ik raad je toch aan om af te wisselen, je kunt altijd eens kijken bij het verkooppunt waar je Buddy’s koopt en zij kunnen je vast ook wel advies geven. Buddy’s is een vrij nieuw merk, dus ik ken ook geen ervaringen op lange termijn, maar het zou gewoon complete voeding moeten zijn en geen problemen moeten geven als je het permanent voert. Probeer in ieder geval diersoorten af te wisselen.

 10. Cynthia89

  Oke dankjewel meike, dat zal ik dan doen en vragen aan de dierentaal, al ben ik nog meer m er ken tegen gekomen en vanalles andere dingen ik weet niet meer zo goed wat beste aan doe, je hebt veel merken, ook goede merken laten vertellen en gelezen, maar daar moet ik aangezien budget veel bestellen om goedkoper te krijgen , buddy’s leek mij ook goed ander zegt premix is niet goed, dan noemen ze merken op vanalles door elkaar en supplementen waar je u tegen zegt ik Denk komt best veel bij kijken bij kvv ik Denk vlees en klaar en welk merk zal niet veel uitmaken maar je hebt wel degelijk veel soorten en maakt zeker veel uit wat je voert, zo lijkt kivo ook goed voor erbij bij de buddy,s dan de groente worst erbij.

  Ik ga nog eens op mij af komen heb in ieder geval nu vriezer voor 24 kg vlees max

  1. Voerwijzer Meike

   Een premix voorkomt wel tekorten, dus als je daar onzeker over bent of niet goed weet hoe je precies een compleet menu samenstelt dan raad ik zeker een voeding met een premix aan. Afwisselen met Kivo lijkt me zeker een goede keuze.

 11. sandra

  Hoi Maaike.

  ik wil ook de buddy’s gaan proberen. Mijn hond reageert op smaken zoals kip, kalkoen en rund. Nu wissel ik al met smaken zoals tammenga, barf menu, dogmeat, fish for pets en wil deze erbij gaan doen omdat sommige smaken erg lastig aan te komen is. Ik las wel iets van vitamine A en D. Kan ik dan D zelf nog bij gaan geven? Het is nog wel een opgroeiende pup van 7 maanden nu (golden retriever)

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Sandra, ik zou niet vitamine D gaan suppleren, maar in vis zit ook een hogere hoeveelheid vitamine D. Als je 5%-10% vis voert, is dat een goede hoeveelheid voor wat extra vitamine D (en omega 3 vetzuren). Ik zou niet alle smaken gaan voeren die je kunt vinden, maar een paar smaken overhouden voor het geval je hond een nieuwe overgevoeligheid ontwikkelt. Je hebt dan nog een paar diersoorten over om eventueel een eliminatiedieet te doen. Het belangrijkste vind ik om zowel rood als wit vlees te voeren, vooral als je (voornamelijk) voeding zonder premix voert. Meer diersoorten is niet per definitie beter, het gaat vooral om genoeg diersoorten. Als je er vijf hebt, plus vis, is dat ook prima.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt bijvoorbeeld 5% a 7% vis geven, voor genoeg omega 3 vetzuren en een betere balans tussen vitamine A en D. De voeding is dan compleet qua voedingsstoffen. Voor de kat is het wel belangrijk niet het eventuele vocht weg te gooien na ontdooien, want daar zit veel taurine in.

  1. Voerwijzer Meike

   In sommige smaken zit bot, en in andere niet. In Kangoeroe zit geen bot en ik vermoed dat in Rund ook geen bot zit. Ik heb ze een email gestuurd om het zeker te weten, als ik antwoord heb zet ik dat in het artikel onder het kopje ‘calciumbron’

 12. Monique

  Ik voer mijn boomer nu sinds een paar weken Buddy’s vlees. Ik merk dat zijn ontlasting minder frequent is, veel minder en minder vaak, maar vooral hard en soms zelfs brokkelig, het verpulvert bijna. Dat lijkt me niet goed, heb je daar tips voor? Voorheen met Carnibest was het prima, maar dat is te duur geworden. Brokken wil hij niet eten.

 13. Mireille

  Hallo Meike, ik voer mijn hond al een tijd Buddy’s kvv (kalkoen, eend, eend/zalm) en ze doet het hier goed op. Nu vraag ik mij af of ik dit kan blijven voeren nu ze drachtig is. Ik lees over de hoge vitamine A en schrik daar een beetje van. Ik hoor heel graag van je!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat het gemiddelde op meer dan 6% lever uitkomt, en dat plus de extra vitamine A is wel wat veel. Ik zou zelf het risico liever niet nemen en in ieder geval tijdens de zwangerschap en het zogen voor de zekerheid overgaan op een ander (compleet) merk.

 14. Mireille

  Dank je wel voor je snelle reactie! Heel fijn! Heb je een ander merk kvv wat je kunt aanraden om op over te stappen? Of is het verstandiger om op brok of natvoer over te stappen? Zo ja, welke? Ze eet heel slecht brokken, daarom ben ik kvv gaan voeren. Ik wil graag het beste voor moeder en (ongeboren) pups, dus je advies is zeer welkom! Ontzettend bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Bij een beginnend nierprobleem zou ik nog niet kiezen voor zo’n laag eiwitgehalte voor een kat. Pas als dit echt nodig is. Ik denk dat deze mix wel geschikt is in sommige gevallen, maar zou dit wel in overleg met de dierenarts doen.

   1. Louise de Jong

    Hoi Meike,
    Dank je wel voor je reaktie!
    Het is wel beginnend nierfalen, haar waardes zijn nog niet schrikbarend hoog, maar de dierenarts adviseert wel nierdieet. Ze krijgt nu verschillende merken nierdieet natvoer, maar ze vindt het niet lekker.
    Het probleem van overleggen met de dierenarts is, dat deze meestal niet achter rauw voeren staan of er weinig van afweten.

Geef een reactie