Buddy’s Diervoeding

Datum: 1 maart, 2016
Laatst bijgewerkt: 30 april, 2024

Buddy’s diervoeding heeft een uitgebreid assortiment aan kvv-mixen, die zowel voor de hond als voor de kat geschikt zijn. Alle mixen bevatten een premix, behalve de Special Mix.

Analyse & Ingrediënten en prijzen Buddy’s diervoeding
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Puppy compleet Rundvlees, runderorganen (pens, lever, longen, nieren) zalmolie, lijnzaadolie 11,7% 20,6% 0,5% 0,3% €4,95
Lam compleet* Lamsvlees, lamsorganen (hart, lever, nier) lamspens, lijnzaadolie 14,1% 10,9% 0,5% 0,3% €6,39
Eend compleet* Eendkarkas, eenden-nekken. 14,5% 21,2% 0,5% 0,3% €5,79
Hert compleet* Hertenvlees, hertenorganen (long, hart, nier) 12,2% 18,2% 0,5% 0,3% €7,94
Konijn compleet* Bevreesd konijnkarkas, konijnenorganen (hart, lever) 15,6% 17,1% 0,5% 0,3% €6,79
Kalkoen compleet Bevleesde kalkoennekken 18,9% 8,8% 0,5% 0,3% €5,19
Kip compleet Bevleesd kipkarkas, kippenorganen (hart, lever) 16,7% 11,9% 0,5% 0,3% €3,69
Paard compleet* Paardenvlees, paardenlever 18% 9,8% 0,5% 0,3% €8,20
Rund compleet Rundvlees, runderpens,  runderstrotten, runderorganen (long, nier, lever) 13,2% 18,1% 0,5% 0,3% €4,79
Kip/Pens compleet Bevleesd kipkarkas, runderpens, kippenorganen (hart, lever) 15,2% 13,5% 0,5% 0,3% €3,95
Gevogeltemix compleet Kwartel, duif, fazant, parelhoen 19,6% 8,3% 0,5% 0,3% €6,10
Vismix compleet Zalm, sprot, makreel, lijnzaadolie 16% 18,1% 0,5% 0,3% €4,90
Fazant Compleet Fazant, eendennekken, kippenhart- en lever 19,3% 11,8% 0,5% 0,3% €5,89
Zalm/Eend compleet Zalm, bevleesd eendkarkas, kippenorganen (hart, lever) 15,6% 18,9% 0,5% 0,3% €5,90
Kip/Zalm Compleet Bevleesd kipkarkas, zalm, kippenorganen (hart, lever) 16,3% 12,7% 0,5% 0,3% €4,-
Geit/rund Compleet Rundvlees, geitenhart en -lever, runderlever en -nier, lijnzaadolie 12,6% 16,2% 0,5% 0,3% €5,65
Rund/kip compleet Rundvlees, bevleesd kipkarkas, runderstrot, runderorganen (lever, nier, long) 12,9% 17% 0,5% 0,3% €4,65
Special Mix Bevleesde kipkarkassen, zalm, rundvlees, lamsvlees, spinazie, wortel, appel, runderlever, mineralen. 11,1% 18,3 0,9% 0,5% €5,49
High Energy Rundvlees, bevleesd kipkarkas, runderorgamem (lever, long, nier) 13,6% 16,4% 0,5% 0,3% €4,95

* De mixen met een sterretje zijn geschikt voor een eliminatie-dieet

Premix bevat o.a.
6300 IE vitamine A
660 IE vitamine D3
22 IE vitamine E

Verhoudingen
De verhoudingen verschillen per mix en zijn gemiddeld genomen:
Spiervlees 60%-70%
Bot/kraakbeen 15%-20%
Orgaan 15%-20%

Calciumbron
In de meeste mixen is bot de calciumbron. In de volgende mixen zit geen bot, maar een supplement als calciumbron.
Hert
Paard
Rund
Lam
Rund/Geit

Compleet?
Ja, met uitzonderint van de Special mix zijn alle smaken compleet gemaakt door de toevoeging van vitamines en mineralen (premix). Het is wel aan te raden:

 • mixen af te wisselen
 • een keer per week vismix te voeren
 • het menu aan te vullen met vuile pens als je geen of weinig mixen met pens voert

De Special Mix bevat geen toegevoegde vitamines en mineralen en is niet compleet. Je zou zelf een vitamine B-complex en antioxidanten kunnen toevoegen, maar het is goed om dit in overleg te doen met de dierenarts of een voedingsdeskundige voor honden, om zeker te weten dat het supplement aansluit op de voeding en de voedingsbehoeftes van de hond.

Is Buddy’s Diervoeding geschikt voor pups
Puppy Compleet bevat volgens de Fediaf richtlijnen te weinig calcium en fosfor voor pups. Deze richtlijnen zijn opgemaakt voor brokken, wat betekent dat voor rauwvoer andere minimumhoeveelheden zouden kunnen gelden, maar het is wel erg afwijkend. Puppy Compleet bevat ongeveer 1,3 gram fosfor en 2,2 gram calcium per 1000 kcal en volgens de Fediaf-richtlijnen moet er minimaal 2,25 gram fosfor per 1000 kcal inzitten voor pups tot 14 weken. (Voor pups vanaf 14 weken: 1,75 gram). Dit wil dus niet zeggen dat er per definitie een fosfortekort opgebouwd wordt, maar om het risico niet te lopen durf ik dit niet aan te raden als hoofdvoeding voor jonge pups.

Ook voor katten
Alle mixen zijn ook voor katten geschikt. Sommige katten lusten geen pens, dus houd daar rekening mee.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Buddys diervoeding is verkrijgbaar in rollen van:
175 gram
500 gram
1 kilo (grover gemalen)

Buddy’s Diervoeding is onder andere verkrijgbaar bij Geusdiervoeding.

Buddys diervoeding kvv bestellen bij Geus Diervoeding

 

Hoe ziet het er uit?

Het vlees van Buddy's Diervoeding Hert
Buddy’s Diervoeding Hert Compleet
Het vlees van Buddy's Diervoeding
Buddy’s Diervoeding Geit/Rund compleet

Beoordeling:

Buddy’s diervoeding ziet er qua samenstelling uit als een prima kvv, alleen vind ik dat er wat veel lever inzit. In de meeste mixen 5,7% en soms ook meer. Een nadeel van lever is dat het veel vitamine A bevat. Vitamine A moet in balans zijn met vitamine D. Als er veel vitamine A inzit, gaat dit ten koste van vitamine D.  In deze mixen zit naast veel lever, ook nog vitamine A toegevoegd. Een dubbele dosis vitamine A dus. Er is ook vitamine D toegevoegd, maar niet genoeg om de balans te herstellen. Volgens mijn visie in ieder geval. De oplossing hiervoor is om vette vis toe te voegen aan het menu. Dat is sowieso aanbevolen voor de Omega 3-vetzuren, maar ook om om genoeg vitamine D in de voeding te hebben.

 

 

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot, supplement hond, kat, fret www.buddysdiervoeding.com/

66 Comments

 1. Monique

  Ik geef drie katten buddy waarvan ook een kitten ik geef alle soorten behalve kip ivm allergie van een kat in huis is dit voldoende ook aan taurine of moet ik iets bijvoeren ze krijgen ook een blikje almonature tonijn of zalm erbij

  1. Voerwijzer Meike

   Dit is compleet qua vitamines en mineralen. Er zit zeer waarschijnlijk genoeg taurine in. Alleen als de fabrikant niet netjes met het vlees omgaat is het risico op een taurintekort wat groter, maar aangezien het vlees er goed uitziet en goed ruikt, lijkt me dit prima in orde.

 2. Anuschka

  Buddys Nierdieet heet nu Special mix. Naast de samenstelling zijn ook de percentages nu anders.Zoals ruim 11% eiwit. https://www.buddysdiervoeding.nl/product/buddy-speciaal-mix/
  Je zegt dat je kan aanvullen om compleet te maken, maar je mag max 10% dagelijks geven. Dat staat alleen op de verpakking. Had 50% dagelijks aan mijn kat gegeven. Na een paar weken ging hij steeds slechter eten en overgegeven, terwijl het daarvoor best goed ging. Weet niet zeker of het door Buddy’s komt, maar zou toeval zijn als het niet zo was. Zou je dit alsjeblieft willen uitzoeken en aanpassen op je website?

     1. Anuschka

      Sorry, ik lees je reactie nu pas dat ze naar jou ook niet hebben gereageerd. Wat vervelend dat ze naar jou ook niet reageren. Hopelijk krijg je nog een reactie van ze. Ik zie dat je in het schema bij buddys special mix info volgt hebt gezet, maar onder het schema staat nog dat je het kan aanvullen om het compleet te maken. Misschien verstandig om dat tot je antwoord hebt van ze ook even weg te laten?

     2. Voerwijzer Meike

      Mijn ervaring is dat er geen antwoord meer komt als ze niet binnen een week reageren, dus ik ga er niet vanuit dat er meer duidelijkheid komt. Ik kan nu (ik in Nederland ben) in ieder geval wel weer hun website bezoeken en de samenstelling zien. Er zit volgens hun website geen premix in. Mijn advies dat je zelf supplementen kunt toevoegen geldt nog steeds.

 3. Greet

  We geven al een hele tijd Buddy’s nierdieet. Aanvankelijk deed onze hond het er goed op, maar de laatste keer waren de resultaten terug verslechterd. Ik merk ook dat de samenstelling van deze voeding gewijzigd is (eiwit is bv naar 11,9% gegaan), dus misschien heeft dat er iets mee te maken ? Daarnaast wordt zijn ontlasting ook hard en wit, wat wijst op verkalking en dus teveel botten denk ik dan ? Welk nierdieet raden jullie dan wel aan ? Bij Bandit zit het fosforgehalte heel laag, maar dat vind ik weer een hoog eiwitgehalte. Bij Raw Veterinary Diets is het eiwit gehalte lager, maar fosfor weer hoger. Ik ken er ook niet voldoende van, en onze dierenarts staat niet achter KVV dus daar kan ik ook niet terecht. Alvast bedankt !

  1. Voerwijzer Meike

   Fosfor is belastender dan (rauw onbewerkt goed verteerbaar) eiwit. Maar beide merken vind ik betrouwbaar. Ik zie dat er op Voerwijzer wel een erg laag fosforgehalte staat bij Bandit nierdieet, ik ga even navragen of dat wel klopt. De analyse van RAW Veterinary lijkt me wel te kloppen.

   Bedankt voor het delen van je ervaring, dat klinkt inderdaad alsof er meer bot in zou kunnen zitten. Staat er geen calciumgehalte op de verpakking? Ik vind het niet terug bij de informatie op de website van Buddy’s Diervoeding. Ik zal ze even e-mailen en de informatie op deze pagina updaten.

  2. Rian van Schijndel

   Hallo Greet,
   Mag ik vragen wat jij toegevoegd hebt aangezien het geen compleet voer is?
   En wat jij nu geeft aan jou hond?
   Ik heb Vigo op de brokken proberen te zetten maar die eet hij echt niet..
   Teveel afgevallen daardoor en nu dus weer KVV
   Maar het KVV voor honden met nierfalen is belachelijk duur
   Aangezien ik een Leonberger heb is dit niet te betalen..
   Vandaar Buddy’s

   1. Greet

    Dag Rian, volgens de verkoper was dit wel compleet (was toen nog nierdieet en niet speciaalmix), dus wij hebben niets toegevoegd aan dit voer.
    We hebben verder ook nog bandit geprobeerd, maar dat wilde onze hond niet eten, en dan ook nog medipetfood, maar daar had ik dan te weinig vertrouwen in omdat ik overal andere samenstellingen zag vermeld staan. De nierwaarden bleven ook erg schommelen, even wat beter, dan weer slechter.
    Uiteindelijk zijn wij, na aandringen van onze dierenarts en helemaal tegen onze eigen principes in, dan toch maar naar brokken en natvoer uit blik gegaan (Royal Canin Renal), en het gaat nu echt veel beter met Thor, beter dan dit hebben we zijn nierwaarden nog niet gekregen, en hij is ook terug veel levendiger. Dus we blijven nu toch maar bij de Royal Canin …
    Het klopt dat KVV voor nierfalen duur is, maar die Royal Canin moet daar niet voor onderdoen, tenminste toch als je er blikvoer bij geeft, het blijft een serieus prijskaartje.

 4. sandra

  Hallo Meike,
  Ik heb 2 honden uit het buitenland en gebruik al een tijdje Buddy vers vlees. Al een tijdje vind ik steeds stukken metaal in het voer. In het begin een kogeltje, maar nu lijken het stukken afgebroken van machines. Voor zover laten mijn honden het waarschijnlijk in hun voerbak liggen, maar maak me toch wel zorgen. Het is bij hun al een aantal keer aangegeven, maar er veranderd niks. Het zijn soms stukken van een centimeter groot.
  Ik wilde dit even melden om mensen te waarschuwen. Hopelijk gaan ze er wat aan doen. Ik ben bezig om een ander voer te zoeken….helaas.

 5. Voerwijzer Meike

  Het kan voor de meeste honden geen kwaad om brokken met rauwvoer te combineren. Je zou kunnen kijken of je vettere smaken kunt voeren en of dat beter gaat. 550 gram per dag voor een actieve hond van 1,5 jaar is een prima hoeveelheid. 600 gram is inderdaad aan de hoge kant, maar als je hond daar geen last van heeft (niet alles opeten, buikpijn na het eten, slechte ontlasting) is dat ook geen probleem.

 6. Leila

  Hai. Ik heb ook een vraag over Buddy’s. Mijn BC van anderhalf is al zn hele leven overgevoelig voor veel soorten voer. We zitten nu al maanden op anallergenic brok en dat gaat goed, wel heeft hij meer dan het dubbele van het aangegeven voer nodig om niet af te vallen (van RC anallergenic – Hij krijgt 280 terwijl ze 150 aanraden). Waarschijnlijk neemt ie dus niet alles op.
  Daarom zijn we met pens begonnen en proberen wat andere smaken vers voer te gaan geven, vooralsnog reageert hij op alles dat geen gevogelte is erg goed. Weinig maar stevige ontlasting en zijn energie blijft hoog, hij lijkt alleen toch nog wat af te vallen. Hij is 18 kilo en krijgt 550 gram per dag.

  Kan het kwaad om drie dagen brok te geven en vier dagen vers van buddy’s?
  Ik blijf op zijn gewicht letten anders ga ik naar 600 gram vers per dag, maar dat schijnt best veel te zijn.

 7. JH

  Ik heb een vraag mbt de toegevoegde vitamine a. Buddys geeft aan dat er 6300 IE vitamine A is toegevoegd. Is deze toevoeging per kg? Dus als mijn hond 200 gr buddys per dag eet, krijgt ze dan 1260 IE (= 378,27 mcg) toegevoegde vitamine A per dag binnen?

 8. Anouschka Thakoersingh

  Hoi Meike,

  Ik heb een pomeriaan pup teefje van 6 maanden (en weeg 2,2 kg). Ik heb haar nu 1 maand en heb opgemerkt, dat ze bijna niet haar brokken eet. Ze is ook best winderig.. Nu heb ik mij in een dierenspeciaalzaak laten adviseren over Buddys en heb ik 3 x Buddys Lam gekocht. Ze zeiden dat dit het beste compleet rauw voer is dat je honden kan geven. Ze zeiden dat de pup 2 x 30 gram per dag mag en dan haar brokken 1 x overdag om het op te maken. Ik heb gemerkt dat ze best wel een gevoelige maag heeft.. en snel diarree krijgt. Ik heb haar zojuist 30 gram vlees gegeven en het was binnen een seconde op. Maar krijg nu toch mijn twijfels over dit merk, nu ik alles lees op uw website.. Ik hoor zoveel verschillende dingen, dat ik het even niet meer weet. Wat kan ik mijn pup het beste voeren? Is dit merk voldoende voor haar?

  Groet,
  Anouschka

 9. Sophieburg

  Ik heb nu een aantal dagen de buddy’s paard gegeven en moet zeggen dat het erg goed gaat, voor het eerst in 2 maanden is haar ontlasting goed. Ik lees weinig over Buddy’s maar hier dus een tevreden persoon en ik vind het er erg goed uitzien, waar kiezebrink wat nat was is buddy’s paard goed stevig en droger. Nu nog hopen dat de jeuk af gaat nemen.

  1. Voerwijzer Meike

   Bij een beginnend nierprobleem zou ik nog niet kiezen voor zo’n laag eiwitgehalte voor een kat. Pas als dit echt nodig is. Ik denk dat deze mix wel geschikt is in sommige gevallen, maar zou dit wel in overleg met de dierenarts doen.

   1. Louise de Jong

    Hoi Meike,
    Dank je wel voor je reaktie!
    Het is wel beginnend nierfalen, haar waardes zijn nog niet schrikbarend hoog, maar de dierenarts adviseert wel nierdieet. Ze krijgt nu verschillende merken nierdieet natvoer, maar ze vindt het niet lekker.
    Het probleem van overleggen met de dierenarts is, dat deze meestal niet achter rauw voeren staan of er weinig van afweten.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb goede ervaringen gelezen over het nierdieet van Buddy’s diervoeding. Afgaande op de informatie over deze voeding lijkt de voeding inderdaad geschikt voor een nierpatiënt. Je zou voor de zekerheid over een paar weken de nierwaardes nog eens laten controleren. Als je dat gaat doen, zou ik het interessant vinden als je dit met me wilt delen.

 10. Mireille

  Hallo Meike, ik voer mijn hond al een tijd Buddy’s kvv (kalkoen, eend, eend/zalm) en ze doet het hier goed op. Nu vraag ik mij af of ik dit kan blijven voeren nu ze drachtig is. Ik lees over de hoge vitamine A en schrik daar een beetje van. Ik hoor heel graag van je!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat het gemiddelde op meer dan 6% lever uitkomt, en dat plus de extra vitamine A is wel wat veel. Ik zou zelf het risico liever niet nemen en in ieder geval tijdens de zwangerschap en het zogen voor de zekerheid overgaan op een ander (compleet) merk.

 11. Monique

  Ik voer mijn boomer nu sinds een paar weken Buddy’s vlees. Ik merk dat zijn ontlasting minder frequent is, veel minder en minder vaak, maar vooral hard en soms zelfs brokkelig, het verpulvert bijna. Dat lijkt me niet goed, heb je daar tips voor? Voorheen met Carnibest was het prima, maar dat is te duur geworden. Brokken wil hij niet eten.

  1. Voerwijzer Meike

   In sommige smaken zit bot, en in andere niet. In Kangoeroe zit geen bot en ik vermoed dat in Rund ook geen bot zit. Ik heb ze een email gestuurd om het zeker te weten, als ik antwoord heb zet ik dat in het artikel onder het kopje ‘calciumbron’

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt bijvoorbeeld 5% a 7% vis geven, voor genoeg omega 3 vetzuren en een betere balans tussen vitamine A en D. De voeding is dan compleet qua voedingsstoffen. Voor de kat is het wel belangrijk niet het eventuele vocht weg te gooien na ontdooien, want daar zit veel taurine in.

 12. sandra

  Hoi Maaike.

  ik wil ook de buddy’s gaan proberen. Mijn hond reageert op smaken zoals kip, kalkoen en rund. Nu wissel ik al met smaken zoals tammenga, barf menu, dogmeat, fish for pets en wil deze erbij gaan doen omdat sommige smaken erg lastig aan te komen is. Ik las wel iets van vitamine A en D. Kan ik dan D zelf nog bij gaan geven? Het is nog wel een opgroeiende pup van 7 maanden nu (golden retriever)

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Sandra, ik zou niet vitamine D gaan suppleren, maar in vis zit ook een hogere hoeveelheid vitamine D. Als je 5%-10% vis voert, is dat een goede hoeveelheid voor wat extra vitamine D (en omega 3 vetzuren). Ik zou niet alle smaken gaan voeren die je kunt vinden, maar een paar smaken overhouden voor het geval je hond een nieuwe overgevoeligheid ontwikkelt. Je hebt dan nog een paar diersoorten over om eventueel een eliminatiedieet te doen. Het belangrijkste vind ik om zowel rood als wit vlees te voeren, vooral als je (voornamelijk) voeding zonder premix voert. Meer diersoorten is niet per definitie beter, het gaat vooral om genoeg diersoorten. Als je er vijf hebt, plus vis, is dat ook prima.

 13. Voerwijzer Meike

  Een premix voorkomt wel tekorten, dus als je daar onzeker over bent of niet goed weet hoe je precies een compleet menu samenstelt dan raad ik zeker een voeding met een premix aan. Afwisselen met Kivo lijkt me zeker een goede keuze.

  1. Voerwijzer Meike

   Het zal per hond verschillen hoe die reageert op een wat hogere hoeveelheid vitamine A dan ideaal is en wat lagere hoeveelheid fosfor dan ideaal is voor pups. Ik raad je toch aan om af te wisselen, je kunt altijd eens kijken bij het verkooppunt waar je Buddy’s koopt en zij kunnen je vast ook wel advies geven. Buddy’s is een vrij nieuw merk, dus ik ken ook geen ervaringen op lange termijn, maar het zou gewoon complete voeding moeten zijn en geen problemen moeten geven als je het permanent voert. Probeer in ieder geval diersoorten af te wisselen.

 14. Missie

  Goedemorgen Meike, in het kvv-overzicht heb ik gefilterd op mixen die ook geschikt zijn voor puppy’s (op jouw aanraden) en ik zie dat Buddy’s ertussen staat terwijl je aangeeft dat het kvv van Buddy’s te weinig fosfor bevat (ook de puppy versie). Welk merk kan ik het beste afwisselen met Buddy’s om de pup toch voldoende fosfor binnen te laten krijgen en hoe vaak moet ik haar dan het andere merk geven?

  1. Voerwijzer Meike

   Je zou de meest magere mixen kunnen kiezen. Daar moet je iets meer van voeren om dezelfde hoeveelheid calorieën te voeren, waardoor je pup ook meer fosfor binnenkrijgt. Dus bijvoorbeeld: eend, haas, hert, kangoeroe, kwartel, wildmix en kip/zalm. Je kunt ook prima een tweede merk erbij voeren, bijvoorbeeld Alroda.

 15. Rosita

  Op het etiket van Buddy’s hebben ze het over toegevoegd fosfor en calcium (zoals weergegeven in de tabel hierboven), maar is dit ook het totaal aan calcium en fosfor. Het lijkt me namelijk wel erg toevallig dat in elke worst (ongeacht diersoort) dezelfde hoeveelheid zit.

  1. Voerwijzer Meike

   Hallo Rosita, ik heb begrepen dat het de totale hoeveelheid calcium zou moeten zijn. Ik heb de verpakking nooit gezien, zal eens kijken of ik er eentje te pakken kan krijgen. Of heb je misschien een foto voor mij? Zou je die dan willen sturen naar info@voerwijzer.com?

   Ik heb het merk eens gevraagd naar hoe het kan dat overal dezelfde hoeveelheid in zit. Ook bij Carnibest is dit min of meer het geval. Hier wilden ze geen antwoord op geven helaas, ik ben er ook erg benieuwd naar. Of het klopt weet ik ook niet.

  1. Voerwijzer Meike

   Bijvoorbeeld met af en toe een vleesbot, of een andere rauwe vleesvoeding met een hoger fosforgehalte. Ik denk dat het risico op een tekort niet zo groot is hoor, maar ik weet het niet, het is niet onderzocht op rauwe vleesvoeding.

 16. Barry

  Hoi Meike,
  Dank voor de informatie. Je geeft aan dat er te weinig fosfor in zit voor pups. Maar 0,5 calcium en 0,3 fosfor is toch voldoende voor een pup van 5 maanden? Dit geef je in een ander overzicht aan. Mijn pup is een mix Podenco uit Spanje en weeg nu bijna 16 kg.

 17. Danielle de Jong

  Ik denk dat ik nu inmiddels alweer een jaar mijn twee BC meiden Buddy’s voer naar volle tevredenheid van m’n anders lastige eters. Ze krijgen zeker 1x in de week de vismix en voor de rest lusten ze geit/rund, rund, lam, haas, konijn, zalm/eend.
  Dagelijks gaat er een klodder schapenvet overheen en soms extra banaan, appel, boontjes, rijst, macaroni/spaghetti.
  De meiden eten luxer dan wij 🙂

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou niet zo snel besluiten een vrij hoog vetpercentage te voeren aan een pup, tenzij hij anders echt niet op gewicht te houden is. De aanbevolen calciumverhouding is het maximale. Voor volwassen honden geldt dat er volgens de richtlijnen niet meer dan twee keer zoveel calcium als fosfor in mag zitten. En voor pups geldt dat er niet meer dan 1,6x zoveel calcium als fosfor in mag zitten.

 18. Ellen

  Vraag aan Meike 🙂
  Weet jij of de genoemde analyses officiële lab-analyses zijn? Ik ben met name geïnteresseerd in de fosfor % vanwege de nieren van mijn hond, en wil dus zo nauwkeurig mogelijk dat percentage weten. Bovendien verschilt een aantal % in bovenstaande tabel met wat Buddy’s op hun website vermeldt.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik ga er van uit dat het lab-analyses zijn, maar heb niet de documenten van het lab gezien. Het kan goed zijn dat er sommige varianten ondertussen opnieuw zijn geanalyseerd. Ik zal Buddy’s Diervoeding een email sturen zodat ik het kan updaten.

    1. Monique

     Ik geef drie katten buddy waarvan ook een kitten ik geef alle soorten behalve kip ivm allergie van een kat in huis is dit voldoende ook aan taurine of moet ik iets bijvoeren ze krijgen ook een blikje slmonature tonijn of zalm erbij

     1. Voerwijzer Meike

      Dit is compleet qua vitamines en mineralen. Er zit zeer waarschijnlijk genoeg taurine in. Alleen als de fabrikant niet netjes met het vlees omgaat is het risico op een taurintekort wat groter, maar aangezien het vlees er goed uitziet en goed ruikt, lijkt me dit prima in orde.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter