De beste hondenbrokken met insecten

Datum: 17 juli, 2023
Laatst bijgewerkt: 17 juli, 2023

Ben je op zoek naar een goede hondenbrok met insecten? In onderstaande tabel vind je mijn favorieten hondenbrokken met insecten voor volwassen honden. 

Merk (en prijscategorie) Beoordeling
Bazoef
Website

€€€
Bazoef bevat samen met Eat Small Active de hoogste hoeveelheid eiwit uit insecten. Bazoef bevat geen geïsoleerd plantaardig eiwit. De mineralen zijn deels als chelaten toegevoegd, dit is de best opneembare vorm. Het is aangevuld met 1500 mg taurine.
Nadeel: vitamine E in minder opneembare vorm
Yora
Website

Bestellen bij Medpets

€€€€
Bevat de hoogste hoeveelheid vers toegevoegde insecten (40%), maar bevat met 23%/24% iets minder eiwit dan de andere merken. Het is aangevuld met een beetje glucosamine en chondroïtine.
Nadeel: geen carnitine en taurine toegevoegd
Eat Small
Website

€€
De variant Active bevat samen met Bazoef de hoogste hoeveelheid insecten-eiwit. Dit is aangevuld met een beetje erwteneiwit. De smaak Balance zou ik niet snel aanbevelen.
Nadeel: bevat de minst-goed opneembare vorm van zink (zinkoxide)
Imby
Website
(20% korting op 1e bestelling met code CHANGE20)

€€€
Vooral de puppyvariant (die ook voor volwassen honden geschikt is) raad ik aan. Deze bevat 28% eiwit uit 19% insecteneiwit, aangevuld met aardappeleiwit en erwteneiwit. De mineralen zijn deels als chelaten toegevoegd, dit is de best opneembare vorm. Het is aangevuld met 1500 mg taurine en een klein beetje glucosamine.
Nadeel: bevat wat minder insecten-eiwit dan de andere merken in deze tabel.

Alle merken uit de tabel hierboven bevatten weinig efficiënte omega 3, dit kun je zelf toevoegen.

Waar baseer ik de beoordeling op?

Voor gezonde volwassen honden kijk ik als eerste naar de hoeveelheid eiwit uit insecten, en welke plantaardige eiwitten zijn toegevoegd. De meeste insecten brokken bevatten weinig insecten, en de meest eiwit is dan vooral geïsoleerd plantaardig eiwit. Vervolgens let ik op de gezonde en minder gezonde toevoegingen. Ik kijk bijvoorbeeld naar de toevoeging van carnitine en taurine, omdat dit gezonde stoffen uit vlees zijn. Tenslotte let ik op mijn algemene basis-criteria.

Voor allergische honden 

Voor allergische honden kijk ik ook naar de ingrediënten die een allergische reactie kunnen geven. Zo gebruiken sommige merken kippenvet. Voor veel allergische honden is dit geen probleem, maar voor sommige honden wel, dus voor de zekerheid kun je dat vermijden. Alle brokken in mijn lijst zijn qua ingrediënten geschikt voor allergische honden. Met Yora heb ik goede ervaringen, de andere merken (nog) niet.

Welke merken heb ik vergeleken?

Ik heb van de volgende merken de insecten brokken ook bekeken: Meradog, Bellfor, Trovet, Virbac HPM, Select Gold, Qizen, Sanimed, Bugsforpets, Seberus, Green Petfood, Alsa Nature, Jarco, Schecker, Animals Choice, Naturavetal, Greenwoods, Concept for Life, O’canis, Goood, Hello Teds, Sanadog.

Dat ze niet in mijn lijstje met favorieten staan, betekent niet dat ze slecht zijn, en misschien in specifieke situaties juist wel de beste keuze. 

Ben je op zoek naar de brokken met de hoogste hoeveelheid insecten-eiwit? Kijk dan eens naar Virbac HPM Veterinary Insect en Sanadog Insect. Virbac staat niet in het lijstje omdat het ook dierlijk vet en gehydrolyseerde lever bevat, dat kan bij allergie soms ook een reactie geven. Virbac bevat ook BHA, wat veel mensen willen vermijden. Sanadog staat niet in het lijstje, omdat het aanvullend voer is en daarmee niet geschikt om langdurig als hoofdvoer te geven. Als aanvulling of tijdelijk is het wel geschikt.

Goedkope hondenbrokken met insecten?

De merken die hondenbrokken met insecten aanbieden voor de laagste prijs zijn Alsa Nature, Green Petfood, Greenwoods. Bellfor geperst, Concept for Life. Deze merken bevatten over het algemeen minder insecten en meer plantaardig eiwit, geen groente of fruit en geen toevoegingen zoals carnitine of taurine.

Zijn er ook kattenbrokken met insecten?

Ja die zijn er ook, maar ik heb slechts drie merken gevonden die dit aanbieden: Yora, Imby en Concept for Life. Van deze drie brokken, vind ik Imby de beste. Imby bevat meer insecteneiwit, minder koolhydraten en betere kwaliteit plantaardige eiwitten (aardappel in plaats van maïs. 

 

8 Comments

 1. Elsa

  Hoi Meike,

  Mijn Duitse herder pup, nu 6 maanden, 26 kilo en al vrij hoog, lijkt gevoelig te zijn op haar voer. Wisselende ontlasting en jeukende oren+puistjes/uitslag op de borst. Haar vacht heeft een vissig geurtje.
  Ook loopt ze soms mank, ze is gerontgend en beginnende groeipijn is gezien. Ik zoek dus ook een laag-calcium brok. Ik wilde de Imby puppy insect proberen maar ik zie dat de voertabel maar tot 25 kilo gaat. Kun jij adviseren welke insectenbrok in dit geval een goede keuze kan zijn? Alvast bedankt!

   1. Elsa

    Hoi Meike,

    Bedankt voor je reactie. Van Bazoef zie ik geen puppy variant. Vanaf welke leeftijd is die geschikt voor jonge honden, of is de samenstelling ook voor jonge honden oké? Yora durf ik vanwege het calciumgehalte niet aan gezien de beginnende groeipijnen. In de tabel staat dat je van Imby vooral de puppyvariant aanraadt en op het moment neig ik daar het meeste naar (eigenlijk meer omdat ik van bazoef geen puppyvariant kan vinden en in de analyse het calciumgehalte ook niet)

 2. Peter Müller

  Hoi Meike ik heb sinds vorige week bij de dierenarts de virbac veterinary hmp insecten gekocht .Heb je advies op deze site opgevolgd moet zeggen hij vindt ze heel lekker. En zijn ontlasting is zeer goed en weinig. Met zijn allergie weet ik nog niet even af wachten maar ik denk zelf dat het wel goed komt 6 dagen heeft hij deze brok pas ben nu al zeer tevreden.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter