Wat gebeurde er in 2023 – trends in hondenbrokken en rauwvoer-nieuwtjes

Datum: 29 december, 2023
Laatst bijgewerkt: 29 december, 2023

Wat gebeurde er in 2023 op het gebied van hondenvoer?

De trends zetten door: vega en insecten
Vegetarisch hondenvoer en hondenvoer met insecten zijn trends die ik eind 2021 al beschreef, en nu nog steeds aan het doorzetten zijn. Er komen steeds meer merken bij die hondenbrokken met insecten of vegetarische hondenbrokken aanbieden. Butternut Box heeft nu ook een vegetarische gekookte voeding voor honden.

Hondenbrokken met insecten als vegetarische hondenbrokken zijn interessant in het kader van duurzaamheid, maar het is soms ook een oplossing voor honden met voedsel-allergieën. Omdat ik regelmatig vragen krijg over hondenbrokken met insecten, heb ik een grote analyse gedaan en een top 4 gemaakt: De beste hondenbrokken met insecten. Met de top 3 vegetarische hondenbrokken ben ik nog bezig.

Prijsverhoging Royal Canin
Dit jaar verhoogde Royal Canin de prijzen van al hun brokken, en dat zorgde voor veel ophef. De Welkoop vond de prijsverhoging niet kunnen, en is zelfs gestopt met de verkoop van Royal Canin. Dat er veel mensen op zoek gingen naar een alternatief, blijkt wel uit de enorme interesse in het artikel Prijsstijging Royal Canin – dit zijn betere alternatieven. Dit was de pagina die op nummer 4 stond qua best bezochte pagina’s. Dit artikel had meer bezoekers dan populaire pagina’s zoals Kvv vergelijken, goedkoop hondenvoer en Wat zijn de beste kattenbrokken.

Rauwvoer-nieuwtjes
In rauwvoer-land gebeurde ook van alles. Dit zijn de nieuwtjes uit 2023 in het kort.

 • Tamro is failliet en Oervoer bestaat ook niet meer. Beiden hadden een eigen merk rauwvoer (kvv).
 • Rodi heeft nu alleen nog kilo-zakken met 50grams burgertjes (Daily Basics). De kartonnen doosjes met hamburgers zijn uit het assortiment.
 • Smuldier heeft als eerste en enige versvlees-brokjes in het assortiment. Dit zijn kleine brokjes kvv van een paar gram.
 • Carnibest en Energique zijn overgenomen door het internationale bedrijf Voff Premium Pet Food.
 • Degomeat heeft vernieuwde worsten met en zonder premix, en kvv-nuggets.
 • Dogmeat heeft nu de ingrediënten van het rauwvoer gedetailleerd op de verpakking. Het is nu duidelijker welke organen er in zitten. (Helaas niet op website of per email te achterhalen, dus nog niet op Voerwijzer verwerkt)
 • Lotgering heeft de term ‘Totaalvoer’ losgelaten en noemt de mixen nu Basismix. Ze hebben nieuwe analyses, inclusief taurine.

Wat gebeurt er op Voerwijzer?
Het grootste werk zit in het up to date houden van alle gegevens rondom producten, kortingscodes en de agenda. Daarnaast breid ik de mini-reviews elke maand uit met nieuwe merken. Dat is een eindeloos project, want er zijn ontzettend veel merken en er komen steeds merken bij. Wanneer een merk erg interessant is, schrijf ik een uitgebreider artikel. Dit jaar heb ik artikelen geschreven over
Nieuw biologisch hondenvoer: Canichef
Nieuw: hondenbrokken van Dog Chef
Review Sanadog luchtgedroogd hondenvoer

3 Comments

 1. chrissietobi

  Goede avond Meike

  Sinds wanneer is Carnibest overgenomen? Daar schrik ik wel een beetje van, ben bang dat daarmee ook de ingrediënten veranderen bijvoorbeeld,en de herkomst van de ingrediënten. Wel heel toevallig laatst had ik de eerste keer dat 1 van de 4 soorten Carnibest die ik geef er anders uit zag dan eerder weet even niet meer welke smaak het was..

  Ik hoop dat je er meer over kan vertellen..

  Groetjes Chrissie en Tobi

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is eind 2023 gebeurt. Volgens mij is er nog niks veranderd, maar ik weet niet wat ze in de toekomst gaan doen. Ik ga het in de gaten houden. Ik heb niet het idee dat ze de kwaliteit ten koste willen laten gaan van winst, maar de tijd zal het leren.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter