Dogmeat Compleet

Datum: 21 maart, 2012
Laatst bijgewerkt: 13 september, 2018

Het verkooppunt Dogmeat, voorheen Degomeat, heeft een eigen kvv. Ze hebben enkelvoudige mixen waar geen vitamines en mineralen zijn toegevoegd, en complete mixen waar dit wel aan toegevoegd is. Hieronder een overzicht van de complete mixen. De mixen met een * zijn niet doorlopend verkrijgbaar.

 
Ingrediënten Eiwit Vet €/kg
Kip Compleet gemalen zwaar bevleesd kiprugstuk, bestaande uit vlees een natuurlijke calciumbron en orgaan, incl. 0,5% vitaminepremix.
Bevat 0,51% calcium
15% 17% €2,50
Rund/pens Compleet gemalen rundvlees, pens en orgaan 15% 17% €3,10
Kip/pens Compleet 60% gemalen zwaar bevleesd kiprugstuk (bestaande uit 80% kippenvlees en een natuurlijke calciumbron) 40% gemalen runderpens % % €2,80
Kip/Rund Compleet 100% gemalen kiprugstuk, rundvlees en orgaan. 15% 17% €2,80
Puppyvlees 1-6 maanden 50% gemalen rundvlees, 5% lamslong, 5% lamslever, 5% paardenhart, 5% runderpens, 5% lamspens, 24% kippenvlees incl. bot, 1% zalmolie. 0,5% calcium en 0,4% fosfor 17% 11% €3,25

Juniorvlees 6-12 maanden
50% gemalen rundvlees, 5% lamslong, 5% lamslever, 5% paardenhart, 5% runderpens, 5% lamspens, 24% kippenvlees, incl. een natuurlijke calciumbron, premix, 1% zalmolie. 0,5% calcium en 0,4% fosfor 18% 11% €3,25
Rund Compleet 90% rundvlees, 10% rundorgaan, 12% 9% €3,36
Rund/kip Compleet 60% gemalen rundvlees, 40% gemalen zwaar bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot) % % €3,10
*Fazant Compleet gemalen bevleesd fazantkarkas incl. ingewanden en organen % % €3,95
*Eend Compleet 70% eendenvlees, 20% eendenbot, 10% eendorgaan 15% 11% €4,10
*Kalkoen Compleet 75% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot, 5% kalkoenorgaan % % €3,51
*Geit Compleet 60% Geitenvlees, 20% Geitenbot, 20% Geitorgaan % % €4,50
Parelhoen Compleet 80% parelhoenvlees, 20% parelhoenbot % % €4,46
*Lam Compleet 60% lamsvlees, 20% lamsbot, 20% lamsorgaan % % €4,50
*Konijn Compleet 75% konijnenvlees, 20% konijnkarkas, 5% konijnorgaan 22% 3% €4,71
Paard Compleet 80% paardenvlees, 20% paardorgaan, % % €5,55
Kip/makreel Compleet 60% gemalen zwaar bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot), 40% Makreel % % €3,61
Zalm/kip Compleet 60% kipkarkas, (bestaande uit 70% kippenvlees, 10 % kiporgaan en 20% kippenbot), 40% gemalen bevleesd zalmkarkas, zonder kop % % €2,95
*Pancreas/kip Compleet Gemalen runderpancreas,bestaande uit 34,1% runderpancreas, 63,4 % bevleesd kipkarkas (waarvan 80 % kippenvlees en 20 % kippenbot), 0,5% vitaminepremix. % % €4,52
Pens Compleet Runderpens % % €2,86

BHT in Degomeat compleet?
Er zit geen BHT in Degomeat compleet meer. Dit ingrediënt zat in de degomeatvlokken, maar de degomeatvlokken zijn een paar jaar geleden al uit het product gehaald.

Vitaminepremix 
De premix bevat o.a. (per kg)
gram magnesium
100 mg zink (als zinksulfaat monohydraat)
0,12 mg natriumseleniet
150 mg taurine
0,06 gram DHA (omega 3)
6000 IE vitamine A
600 IE vitamine D3
125 mg vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat)
1 mg vitamine K3
100 mg vitamine C

De volledige samenstelling van de premix is op te vragen bij Dogmeat.

Verpakkingen
De mixen zijn verkrijgbaar in rollen van:
5×200 gram
500 gram
1 kilo

Beoordeling:


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond, kat www.dogmeat.nl

38 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Bht zit alleen in de mix met de degomeatvlokken. Dus de bovenste mix in dit overzicht. Ik keek net even op de website van Degomeat, http://www.naturis.nu, maar daar staan de degomeatvlokken niet meer genoemd. Het kan dus zijn dat ze er niet meer inzitten. Ik zal er even over emailen naar Degomeat.

  1. Voerwijzer Meike

   Er zitten geen degomeatvlokken meer in Degomeat Compleet heb ik net te horen gekregen van Henk Versluijs van Naturis.nu. Daarvoor in de plaats zit er nu in Degomeat compleet (de bovenste in het overzicht) 9% gluten.

 2. Tina

  Ah, bedankt. Aangezien ik katten heb keek ik niet bij de honden ;-).
  Ben op zoek naar voer dat ik voor een eliminatiedieet i.v.m. voedselallergie kan gebruiken en ik las dat het beter is om dan liever geen voer met premix te voeren. Klopt dat?

 3. Voerwijzer Meike

  Dat klopt, omdat een premix een extra risico geeft op ongewenste effecten. De meeste honden en katten kunnen er tegen, maar als je kat er toevallig niet tegen kan, weet je niet of de reactie op het diersoort is of op de premix.

 4. Voerwijzer Meike

  Ja die kans heb je bij alle merken met een premix. Als de samenstelling van de premix niet bekend is, zou je dus even kunnen navragen over menadion en/of suiker inzit. Alhoewel het heel erg lastig kan zijn om hier goed antwoord op te krijgen helaas.

 5. lhs

  Ik vind dit soort analyses moeilijk te lezen. Er staat bijv. fosfor 0,11 g. Dat is, neem ik aan, 0,11 gram. Welke totaal hoeveelheid premix bevat 0,11 gram fosfor?

  1. Voerwijzer Meike

   Dit is de analyse van de toevoegingen. De hoeveelheid toegevoegde fosfor is dus 0,011% en dat is heel weinig. Dat zegt dus niets over de hoeveelheid fosfor in de voeding, want botten en vlees bevatten ook fosfor.

 6. DB

  Hoi, Bij mij in de dierenspeciaalzaak vertelden ze net ook hetzelfde m.b.t. natudog en dogmeat. Heb je al een reactie van ze ontvangen? Krijg ook het idee dat dogmeat minder goed is dan Natudog of is dat niet juist?

 7. Marieke

  Ik ben nog steeds op zoek naar een niet te dure kvv. Ik voer nu raw4dogs maar omdat raw4dogs best prijzig is en ik 2 volwassen honden en een pup heb wordt het me te duur dus ik wil gaan afwisselen om de kosten te drukken. Ik zit te twijfelen tussen Kiezebrink en Dogmeat… Kun je mij vertellen welke jij zou kiezen Meike?

  1. Voerwijzer Meike

   Beiden hebben voordelen en nadelen. Je zou ze ook heel goed kunnen combineren. Kiezebrink bevat geen toegevoegde synthetische stoffen, dus daar gaat mijn voorkeur naar uit. Maar je moet er wel zelf voor zorgen dat je genoeg diersoorten en vis voert, zoals ik aangeef op de pagina over Kiezebrink (https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/kiezebrink-mixen/). Dogmeat is wat vaag en volgens mij ook variabel van samenstelling en bevat wel toegevoegde vitamines en mineralen. Dat laatste vind ik een nadeel, maar voor sommige mensen/honden kan het een voordeel zijn omdat ze anders te eenzijdig voeren/eten. Maar mijn voorkeur over het algemeen gaat uit naar voeding zonder toevoegingen, waarbij je zelf ervoor zorgt dat je compleet voert.

    1. Voerwijzer Meike

     De samenstelling van Dogmeat is mij niet duidelijk. Voor veel mixen weet ik niet welke organen erin zitten en in welke hoeveelheden, en er zijn geen analyses voor veel mixen.

 8. Voerwijzer Meike

  Goed dat je het zegt, dit klopt niet inderdaad, dit zijn de hoeveelheden per kg premix en niet per kg vlees. Dan is nog de vraag welk inmengingspercentage Dogmeat gebruikt, volgens de fabrikant van de premix is het juiste inmengingspercentage 0,5% terwijl er op de website van Dogmeat 2,5% staat. Ik ga er achteraan!

  1. richard

   ik zie net dat er geen gluten in zit maar toch vraag ik mij af of ik dit veilig kan voeren als dagelijkse voeding….

   ik zie dat carnibest nu bijna net zo duur is geworden als bandit….

   1. Voerwijzer Meike

    Oh ik zie dat ik er nog geen beoordeling over geschreven heb. Ik heb zelf geen ervaring met deze voeding, maar het is veilig als dagelijkse voeding. Doordat er een premix inzit hoef je niet bang te zijn voor tekorten, alleen zou ik er wel voor zorgen dat je 7 a 10% vette vis voert in verband met de hoeveelheid omega 3.

     1. Voerwijzer Meike

      Deze zijn vast beiden prima. Ik zie geen ingrediëntenopgave maar ze zullen voornamelijk of alleen vette vis bevatten. Opvoeren in twee dagen is geen probleem.

 9. Stephanie Van Helvoort

  Ik geef nu de puppy compleet mix van dogmeat. Omdat ik moest wachten op me bestelling carnibest puppy gegeven. Aangezien de fokker darf carnibest en dogmeat voert. Volwassenen mixen aan de pupys. Hiernaast krijgt hij edgar en Cooper zalm & biofood puppy geexpandeerd als tainingsbrokjes. Vooralsnog merk ik dat hij van de dogmeat maar 2/3 keer PD poept en van de carnibest 6/7 keer zijn ontlasting ziet er beter uit en laat geen vieze windjes, en lekker dat hij het vind.!!ik moet zeggen ik vind de dogmeat er ook smakelijker uitzien en ruiken als ik eerlijk ben. Wat vind je van mijn samenstelling van voer? Ik heb ook een beetje prijs kwaliteit gekeken. Carnibest is de helft zo duur (3,15 per 500 gr) dogmeat (3,25 1000gr) en sorry ik vind arcana en Orion gewoon echt te duur voor brok.

  1. Voerwijzer Meike

   De puppymix lijkt me prima. Ik vind wel dat er wat veel lever in zit, aangezien er ook al een premix inzit. Je zou het goed kunnen afwisselen met andere mixen, zonder lever.

  2. Rj

   Voer je nog steeds dogmeat puppy?

   Ik weet dat het hier geen marktplaatst is maar ik heb nog 28 rollen over,de pup at het met lange tanden en werd er misselijk van en slechte ontlasting.

  1. Debora de Waal

   Ik heb vorige week de kattenvariant uitgeprobeerd, Cats nature, en dat beviel zo goed. Mijn oude kieskeurige Carnibest kat at het met zeer veel smaak op en dat is me bij andere merken nog niet gebeurd. Tevens was mijn kitten ook erg enthousiast. Dus hebben ze eigenlijk best veel gegeten in een paar dagen tijd. De oudere kat bedelde er zelfs om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *