Dogmeat Compleet

Datum: 21 maart, 2012
Laatst bijgewerkt: 11 juni, 2022

Het verkooppunt Dogmeat heeft een eigen rauwvoer-lijnen (kvv). Ze hebben enkelvoudige mixen waar geen vitamines en mineralen zijn toegevoegd, en complete mixen waar dit wel aan toegevoegd is. Hieronder een overzicht van de complete mixen.

 
Ingrediënten Eiwit Vet €/kg
Kip Compleet gemalen zwaar bevleesd kiprugstuk, bestaande uit vlees een natuurlijke calciumbron en orgaan €3,18
Rund Compleet 90% rundvlees, 10% rundorgaan, €5,18
Rund kip Compleet 60% gemalen rundvlees, 40% gemalen zwaar bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot) % % €4,39
Eend Compleet 70% eendenvlees, 20% eendenbot, 10% eendorgaan €5,90
Kalkoen Compleet 75% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot, 5% kalkoenorgaan €4,05
Geit Compleet 60% Geitenvlees, 20% Geitenbot, 20% Geitorgaan €5,90
Lam Compleet 60% lamsvlees, 20% lamsbot, 20% lamsorgaan €5,46
Konijn Compleet 75% konijnenvlees, 20% konijnkarkas, 5% konijnorgaan €5,12
Paard Compleet 80% paardenvlees, 20% paardorgaan, €6,58
Rund runderpens Compleet  Rundvlees, runderpens en orgaan €4,66
Kip makreel Compleet 60% gemalen bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot), 40% Makreel €4,22
Kip Zalm Compleet 60% kipkarkas, (bestaande uit 70% kippenvlees, 10 % kiporgaan en 20% kippenbot), 40% gemalen bevleesd zalmkarkas, zonder kop €3,38
Kip Runderpens 60% kip, 40% runderpens €2,98
Pancreas kip 65% kippenrug, 35% runderpancreas €3,48
Pancreas Rund 50% rundvlees, 35% runderpancreas, 15% runderhart €4,59
Pancreas Paard 50% paardenvlees, 35% runderpancreas,15% paardenhart, €7,10

 

Vitaminepremix 
De premix bevat o.a. (per kg): 6000 IE vitamine A, 600 IE vitamine D, 73 mg zink (als zinksulfaat), 30 mg ijzer (als sulfaat), 3,5 mg koper (als sulfaat), 15 mg mangaan (als sulfaat), 0,12 mg selenium (als natriumseleniet).

Is Dogmeat Compleet echt Compleet?
Door de toevoeging van vitamines en mineralen is deze voeding compleet gemaakt. Of de voeding ook in balans is, is niet te beoordelen door gebrek aan informatie.

Is Dogmeat Compleet geschikt voor pups?
Door gebrek aan belangrijke informatie is het niet te beoordelen of deze voeding in balans is voor pups. Hierdoor durf ik niet aan te raden dit als hoofdvoeding voor pups te gebruiken.

Verpakkingen
De mixen zijn verkrijgbaar in rollen van:
200 gram
500 gram
1 kilo

Dogmeat is onder andere verkrijgbaar bij Geusdiervoeding, zij bezorgen aan huis in Zuid Holland.

Dogmeat compleet kvv bestellen bij Geus Diervoeding

 

Beoordeling:

Het is lastig om Dogmeat te beoordelen, omdat

 • het van de meeste mixen onbekend is welke organen er in zitten
 • Er geen analyses bekend zijn. Op de website van Dogmeat staan bij alle smaken wel een analyse, maar deze is bij alle smaken dezelfde en kan dus niet kloppen.

Wel is duidelijk dat de voeding compleet is, doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Wissel het liefst toch af tussen rood en wit vlees en een beetje vis, om er voor te zorgen dat er genoeg van alle de vetzuren binnenkomt.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat www.dogmeat.nl

47 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Door gebrek aan belangrijke informatie is het niet te beoordelen of deze voeding in balans is voor pups. Hierdoor durf ik niet aan te raden dit als hoofdvoeding voor pups te gebruiken.

   Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor 75% brok en 25% Dogmeat voeren. Dan heb je toch deels het voordeel van rauwvoer, zonder het risico op tekorten.

 1. Romyyvanweert@gmail.com

  Hallo, ik heb even een denk ik wat moeilijkere graag. Mijn hond zit altijd op Versvlees, nu heeft ze sinds dinsdag mega ontstoken buikvlies haar onstekingswaarden waren het hoogst meetbare! Was niet goed dus. Nu krijgt ze penicilline, metrobactin (intibioticum) metanalyse tegen pijn en protectoraat forte (tegen diarree). Ze krijgt blikvoer van hillsdigest. Nu vraag ik me af hoe we dalijk de overgang naar het verse vlees weer het makkelijkst mogelijk voor haar kunnen maken. Aangezien haar darmflora hierna niet heel best zal zijn neem ik aan. Misschien koken?

   1. Romyyvanweert@gmail.com

    En is dat verstandig om dat pas te doen als ze van de penicilline kuur af is of kan dit nu al? Dat je nu kookt en als ze van de penicilline kuur af is langzaam rauwer geven?

    Is het handig om van puur probiotica bij te geven?

    1. Voerwijzer Meike

     Dat kan je het beste met je dierenarts bespreken, ik weet de gehele situatie niet. Over het algemeen heeft het voeren van (goed) gekookt rauwvoer (zonder stukjes bot) geen risicos, en over het algemeen wordt aanbevolen om tijdens een antibioticakuur ook probiotica te geven.

  1. Debora de Waal

   Ik heb vorige week de kattenvariant uitgeprobeerd, Cats nature, en dat beviel zo goed. Mijn oude kieskeurige Carnibest kat at het met zeer veel smaak op en dat is me bij andere merken nog niet gebeurd. Tevens was mijn kitten ook erg enthousiast. Dus hebben ze eigenlijk best veel gegeten in een paar dagen tijd. De oudere kat bedelde er zelfs om.

   1. Simone

    Wat goed om te horen dat de cats nature goed beviel. Ik heb er gisteren mijn eerste bestelling opgehaald. Ze eten nu al een paar dagen 50/50 tinlo met natvoer. Heb er 1 die nog niet heel erg warm loopt voor rauw. Hopelijk helpt cats nature hem over de streep.

 2. Stephanie Van Helvoort

  Ik geef nu de puppy compleet mix van dogmeat. Omdat ik moest wachten op me bestelling carnibest puppy gegeven. Aangezien de fokker darf carnibest en dogmeat voert. Volwassenen mixen aan de pupys. Hiernaast krijgt hij edgar en Cooper zalm & biofood puppy geexpandeerd als tainingsbrokjes. Vooralsnog merk ik dat hij van de dogmeat maar 2/3 keer PD poept en van de carnibest 6/7 keer zijn ontlasting ziet er beter uit en laat geen vieze windjes, en lekker dat hij het vind.!!ik moet zeggen ik vind de dogmeat er ook smakelijker uitzien en ruiken als ik eerlijk ben. Wat vind je van mijn samenstelling van voer? Ik heb ook een beetje prijs kwaliteit gekeken. Carnibest is de helft zo duur (3,15 per 500 gr) dogmeat (3,25 1000gr) en sorry ik vind arcana en Orion gewoon echt te duur voor brok.

   1. Voerwijzer Meike

    Oh ik zie dat ik er nog geen beoordeling over geschreven heb. Ik heb zelf geen ervaring met deze voeding, maar het is veilig als dagelijkse voeding. Doordat er een premix inzit hoef je niet bang te zijn voor tekorten, alleen zou ik er wel voor zorgen dat je 7 a 10% vette vis voert in verband met de hoeveelheid omega 3.

     1. Voerwijzer Meike

      Deze zijn vast beiden prima. Ik zie geen ingrediëntenopgave maar ze zullen voornamelijk of alleen vette vis bevatten. Opvoeren in twee dagen is geen probleem.

 3. Voerwijzer Meike

  Goed dat je het zegt, dit klopt niet inderdaad, dit zijn de hoeveelheden per kg premix en niet per kg vlees. Dan is nog de vraag welk inmengingspercentage Dogmeat gebruikt, volgens de fabrikant van de premix is het juiste inmengingspercentage 0,5% terwijl er op de website van Dogmeat 2,5% staat. Ik ga er achteraan!

 4. Marieke

  Ik ben nog steeds op zoek naar een niet te dure kvv. Ik voer nu raw4dogs maar omdat raw4dogs best prijzig is en ik 2 volwassen honden en een pup heb wordt het me te duur dus ik wil gaan afwisselen om de kosten te drukken. Ik zit te twijfelen tussen Kiezebrink en Dogmeat… Kun je mij vertellen welke jij zou kiezen Meike?

  1. Voerwijzer Meike

   Beiden hebben voordelen en nadelen. Je zou ze ook heel goed kunnen combineren. Kiezebrink bevat geen toegevoegde synthetische stoffen, dus daar gaat mijn voorkeur naar uit. Maar je moet er wel zelf voor zorgen dat je genoeg diersoorten en vis voert, zoals ik aangeef op de pagina over Kiezebrink (https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/kiezebrink-mixen/). Dogmeat is wat vaag en volgens mij ook variabel van samenstelling en bevat wel toegevoegde vitamines en mineralen. Dat laatste vind ik een nadeel, maar voor sommige mensen/honden kan het een voordeel zijn omdat ze anders te eenzijdig voeren/eten. Maar mijn voorkeur over het algemeen gaat uit naar voeding zonder toevoegingen, waarbij je zelf ervoor zorgt dat je compleet voert.

 5. Voerwijzer Meike

  Ja die kans heb je bij alle merken met een premix. Als de samenstelling van de premix niet bekend is, zou je dus even kunnen navragen over menadion en/of suiker inzit. Alhoewel het heel erg lastig kan zijn om hier goed antwoord op te krijgen helaas.

 6. Tina

  Ah, bedankt. Aangezien ik katten heb keek ik niet bij de honden ;-).
  Ben op zoek naar voer dat ik voor een eliminatiedieet i.v.m. voedselallergie kan gebruiken en ik las dat het beter is om dan liever geen voer met premix te voeren. Klopt dat?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter