Dogmeat Compleet

Datum: 21 maart, 2012
Laatst bijgewerkt: 26 maart, 2021

Het verkooppunt Dogmeat, voorheen Degomeat, heeft een eigen kvv. Ze hebben enkelvoudige mixen waar geen vitamines en mineralen zijn toegevoegd, en complete mixen waar dit wel aan toegevoegd is. Hieronder een overzicht van de complete mixen.

 
  Ingrediënten Eiwit Vet €/kg
Puppyvlees 1-6 maanden 50% gemalen rundvlees, 5% lamslong, 5% lamslever, 5% paardenhart, 5% runderpens, 5% lamspens, 24% kippenvlees incl. bot, 1% zalmolie. 0,5% calcium en 0,4% fosfor 17% 11% €3,58

Juniorvlees 6-12 maanden
50% rundvlees, 5% lamslong, 5% lamslever, 5% paardenhart, 5% runderpens, 5% lamspens, 24% kippenvlees, en -bot, 1% zalmolie. 0,5% calcium en 0,4% fosfor 17% 11% €3,60
Kip Compleet gemalen zwaar bevleesd kiprugstuk, bestaande uit vlees een natuurlijke calciumbron en orgaan, incl. 0,5% vitaminepremix.
Bevat 0,51% calcium
15% 17% €2,59
Rund Compleet 90% rundvlees, 10% rundorgaan, 12% 9% €3,39
Rund/kip Compleet 60% gemalen rundvlees, 40% gemalen zwaar bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot) % % €3,10
Eend Compleet 70% eendenvlees, 20% eendenbot, 10% eendorgaan 15% 11% €4,29
Kalkoen Compleet 75% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot, 5% kalkoenorgaan % % €3,78
Geit Compleet 60% Geitenvlees, 20% Geitenbot, 20% Geitorgaan 15% 19% €4,59
Lam Compleet 60% lamsvlees, 20% lamsbot, 20% lamsorgaan 13% 11% €4,49
Konijn Compleet 75% konijnenvlees, 20% konijnkarkas, 5% konijnorgaan 21,8% 3% €4,79
Paard Compleet 80% paardenvlees, 20% paardorgaan, % % €5,89
Rund/pens Compleet gemalen rundvlees, pens en orgaan 15% 17% €3,58
Kip/Rund Compleet 100% gemalen kiprugstuk, rundvlees en orgaan. 15% 17% €2,80
Kip/makreel Compleet 60% gemalen zwaar bevleesd kipkarkas (bestaande uit 80% kippenvlees en 20% kippenbot), 40% Makreel % % €3,39
Kip Zalm Compleet 60% kipkarkas, (bestaande uit 70% kippenvlees, 10 % kiporgaan en 20% kippenbot), 40% gemalen bevleesd zalmkarkas, zonder kop % % €2,99
Pancreas/kip Compleet Gemalen runderpancreas,bestaande uit 34% runderpancreas, 65% bevleesd kipkarkas (waarvan 80 % kippenvlees en 20 % kippenbot) % % €2,99
Pancreas rund Compleet 35% runderpancreas, 50% rundvlees, 15% runderhart % % €4
Pens Compleet Runderpens % % €3,79

 

Vitaminepremix 
De premix bevat o.a. (per kg)
gram magnesium
100 mg zink (als zinksulfaat monohydraat)
0,12 mg natriumseleniet
150 mg taurine
0,06 gram DHA (omega 3)
6000 IE vitamine A
600 IE vitamine D3
125 mg vitamine E (all-rac-alfa-tocoferylacetaat)
1 mg vitamine K3
100 mg vitamine C

De volledige samenstelling van de premix is op te vragen bij Dogmeat.

Verpakkingen
De mixen zijn verkrijgbaar in rollen van:
200 gram
500 gram
1 kilo

Dogmeat is onder andere verkrijgbaar bij Geusdiervoeding, zij bezorgen aan huis in Zuid Holland.

Dogmeat compleet kvv bestellen bij Geus Diervoeding

 

Beoordeling:

Het is lastig om Dogmeat te beoordelen, omdat

 • het van de meeste mixen onbekend is welke organen er in zitten
 • Er bijna geen analyses bekend zijn

Wel is duidelijk dat de voeding compleet is, doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Wissel het liefst toch af tussen rood en wit vlees en een beetje vis, om er voor te zorgen dat er genoeg van alle de vetzuren binnenkomt.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat www.dogmeat.nl

41 Comments

 1. Tina

  Ah, bedankt. Aangezien ik katten heb keek ik niet bij de honden ;-).
  Ben op zoek naar voer dat ik voor een eliminatiedieet i.v.m. voedselallergie kan gebruiken en ik las dat het beter is om dan liever geen voer met premix te voeren. Klopt dat?

 2. Voerwijzer Meike

  Dat klopt, omdat een premix een extra risico geeft op ongewenste effecten. De meeste honden en katten kunnen er tegen, maar als je kat er toevallig niet tegen kan, weet je niet of de reactie op het diersoort is of op de premix.

 3. Voerwijzer Meike

  Ja die kans heb je bij alle merken met een premix. Als de samenstelling van de premix niet bekend is, zou je dus even kunnen navragen over menadion en/of suiker inzit. Alhoewel het heel erg lastig kan zijn om hier goed antwoord op te krijgen helaas.

 4. Marieke

  Ik ben nog steeds op zoek naar een niet te dure kvv. Ik voer nu raw4dogs maar omdat raw4dogs best prijzig is en ik 2 volwassen honden en een pup heb wordt het me te duur dus ik wil gaan afwisselen om de kosten te drukken. Ik zit te twijfelen tussen Kiezebrink en Dogmeat… Kun je mij vertellen welke jij zou kiezen Meike?

  1. Voerwijzer Meike

   Beiden hebben voordelen en nadelen. Je zou ze ook heel goed kunnen combineren. Kiezebrink bevat geen toegevoegde synthetische stoffen, dus daar gaat mijn voorkeur naar uit. Maar je moet er wel zelf voor zorgen dat je genoeg diersoorten en vis voert, zoals ik aangeef op de pagina over Kiezebrink (https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/kiezebrink-mixen/). Dogmeat is wat vaag en volgens mij ook variabel van samenstelling en bevat wel toegevoegde vitamines en mineralen. Dat laatste vind ik een nadeel, maar voor sommige mensen/honden kan het een voordeel zijn omdat ze anders te eenzijdig voeren/eten. Maar mijn voorkeur over het algemeen gaat uit naar voeding zonder toevoegingen, waarbij je zelf ervoor zorgt dat je compleet voert.

 5. Voerwijzer Meike

  Goed dat je het zegt, dit klopt niet inderdaad, dit zijn de hoeveelheden per kg premix en niet per kg vlees. Dan is nog de vraag welk inmengingspercentage Dogmeat gebruikt, volgens de fabrikant van de premix is het juiste inmengingspercentage 0,5% terwijl er op de website van Dogmeat 2,5% staat. Ik ga er achteraan!

   1. Voerwijzer Meike

    Oh ik zie dat ik er nog geen beoordeling over geschreven heb. Ik heb zelf geen ervaring met deze voeding, maar het is veilig als dagelijkse voeding. Doordat er een premix inzit hoef je niet bang te zijn voor tekorten, alleen zou ik er wel voor zorgen dat je 7 a 10% vette vis voert in verband met de hoeveelheid omega 3.

     1. Voerwijzer Meike

      Deze zijn vast beiden prima. Ik zie geen ingrediëntenopgave maar ze zullen voornamelijk of alleen vette vis bevatten. Opvoeren in twee dagen is geen probleem.

 6. Stephanie Van Helvoort

  Ik geef nu de puppy compleet mix van dogmeat. Omdat ik moest wachten op me bestelling carnibest puppy gegeven. Aangezien de fokker darf carnibest en dogmeat voert. Volwassenen mixen aan de pupys. Hiernaast krijgt hij edgar en Cooper zalm & biofood puppy geexpandeerd als tainingsbrokjes. Vooralsnog merk ik dat hij van de dogmeat maar 2/3 keer PD poept en van de carnibest 6/7 keer zijn ontlasting ziet er beter uit en laat geen vieze windjes, en lekker dat hij het vind.!!ik moet zeggen ik vind de dogmeat er ook smakelijker uitzien en ruiken als ik eerlijk ben. Wat vind je van mijn samenstelling van voer? Ik heb ook een beetje prijs kwaliteit gekeken. Carnibest is de helft zo duur (3,15 per 500 gr) dogmeat (3,25 1000gr) en sorry ik vind arcana en Orion gewoon echt te duur voor brok.

  1. Debora de Waal

   Ik heb vorige week de kattenvariant uitgeprobeerd, Cats nature, en dat beviel zo goed. Mijn oude kieskeurige Carnibest kat at het met zeer veel smaak op en dat is me bij andere merken nog niet gebeurd. Tevens was mijn kitten ook erg enthousiast. Dus hebben ze eigenlijk best veel gegeten in een paar dagen tijd. De oudere kat bedelde er zelfs om.

   1. Simone

    Wat goed om te horen dat de cats nature goed beviel. Ik heb er gisteren mijn eerste bestelling opgehaald. Ze eten nu al een paar dagen 50/50 tinlo met natvoer. Heb er 1 die nog niet heel erg warm loopt voor rauw. Hopelijk helpt cats nature hem over de streep.

Geef een antwoord