KB raw – KB Mix (voorheen Kiezebrink Mixen)

Datum: 15 juli, 2011
Laatst bijgewerkt: 17 mei, 2020

KB RAW (voorheen Kiezebrink) is een verkooppunt van ongemalen en gemalen vleesproducten voor honden en katten, met eigen kvv-mixen: KB Mix (zonder premix) en KB Complete (met premix). Hieronder de samenstellingen van KB Mix.

Analyse, ingrediënten en prijzen Kiezebrink
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Rund/kip 50% Rund: 20% tongbot, 15% pens, 15% hart. 50% Kip: 45% rug en 5% lever 16% 15% 0,81% 0,42% €2,87
Kip 100% Kip; 70% Rug, 15% maag, 10% hart en 5% lever 16% 13% 0.82% 0,44% €2,74
Fazant Hele fazant zonder veren en ontdaan van de filet 19% 11% 1,22% 0,56% €3,86
Eend 100% Eend: 35% rug, 15% nek, 20% vlees, 20% hart en 5% lever 15% 12% 0,93% 0,58% €3,55
Lam 100% Lam: 40% pens, 15% vlees, 15% bevleesde ribben, 8% hart, 8% lever, 4% long 16% 17% 0,53% 0,45% €4,14
Konijn 100% Konijn: 60% rug, 10% hart, 7% long, 5% lever, 10% oor, 4% nier, 4% vet 18% 20% 0,85% 0,46% €4,68
Wilde duif Hele bosduiven, zonder kop, veren en poten 20% 9% 1,41% 0,97% €4,26
Paard 100% paard: 60% vlees, 20% buiklap met rib, 15%hart en 5% lever 20% 9% 0,43% 0,22% €6,57
Rund 100% Rund: 35% tongbot, 35% pens, 20% hart, 5% nier en 5% lever 16% 14% 0,52% 0,32% €3,62
Kalkoen 100% Kalkoen: 30% nek, 30% vlees, 25% hart, 10% rug en 5% lever 16% 11% 0,78% 0,61% €3,73
Haas Hazenborst inclusief hart, long en lever 20% 6% 1,27% 0,75% €5,54
Zalm 70% zalmlijven ontdaan van de filet en 30% zalmkop 14% 19% 1,58% 0,65% €3,05
Vis 40% zalmlijven, 30% hele sardine, 30% hele haring 16% 10% 1,17% 0,61% €3,51
Insect / Kip 67% Kip (42% rug, 10% maag, 10% hart, 5% lever) 33% Insect (zwarte soldatenvlieglarven) 13% 10% 0,52% 0,31% €3,39

 

Is KB Mix compleet? 
De mixen zijn opzichzelf niet compleet, maar met de juiste afwisseling en aanvulling kun je er wel een compleet menu mee samenstellen. Ben je op zoek naar complete voeding? Dan is KB Complete geschikt.

De KB Mix voer je compleet bij afwisseling van

 • gevogelte/konijn
 • hoefdieren
 • 5-10% zalmmix of vette vismix
 • Groenten en eieren

Voorbeeldmenu volwassen hond en kat
3 kg konijn
3 kg fazant
2 kg rund
1 kg paard
1 kg vis
+ toevoegingen zoals eieren en groente

Voorbeeldmenu voor pups
2 kg rund
2 kg kalkoen
2 kg paard
1 kg konijn
0,5 kg vis
+ toevoegingen zoals eieren en groente

Je voert dan volgens de analyse 0,65% calcium en 0,45% fosfor. Qua ingredienten bevat dit menu ongeveer: 57% spiervlees en bot, 17% hart, 9% pens, 7% vis, 5% lever, 2% nier 1% long en 1% konijnenoor en konijnenvet

Voor pups van (middel)grote rassen is het belangrijk om niet teveel calcium te voeren, om groeipijn te voorkomen.  Als je maximaal gemiddeld 0,8% calcium aanhoudt is de kans op problemen klein.

Verpakking
Verkrijgbaar in rollen van 500 gram en 1 kg. Bij Animalfoodexpress ook verkrijgbaar in bakjes van 200 gram.

KB Mix bestellen
Animalfoodexpress.nl bezorgt KB Mix bij je thuis. Dit is ook de enige aanbieder van de 200-grams-bakjes.

kvv bestellen bij animal food express

Beoordeling:

Ik vind de Kiezebrinkmixen prima voeding. Het is wel belangrijk goed af te wisselen, maar de samenstellingen zijn goed en de ingrediënten zijn naar mijn weten ook van goede kwaliteit. Daarmaast heb ik ook vertrouwen in de kundigheid en kennis van de samenstellers van de mixen.

Op forums kun je tegenkomen dat de Kiezebrinkmixen niet gebalanceerd zijn en dat je er spiervlees bij moet voeren. Dit was in het verleden het geval, maar de huidige mixen zijn wel gebalanceerd.

Wat is jouw ervaring met de kvv van Kiezebrink?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond, kat, fret www.kbraw.eu

94 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Dat mag in een periode van meerdere weken. Veel mensen kiezen ervoor om bijvoorbeeld 1 maaltijd in de week vis te geven. Dat maakt het wat makkelijker dan alle diersoorten op 1 dag hè,  ik zal het even duidelijk neerzetten in de tekst.

  1. Voerwijzer Meike

   Zolang je tijdelijk maar één diersoort geeft zou dit geen probleem moeten zijn. Wat ik af en toe tegenkom in onderzoeken is dat katten een taurinetekort oplopen op een menu van alleen konijn. Dit zijn langere onderzoeken van bijvoorbeeld 10 maanden, en het risico is veel kleiner op 8 weken. Toch zou je eventueel een taurinesupplement kunnen geven. Begin hier dan wel mee op een moment zonder voedingsverandering, zodat je weet of het supplement geen extra klachten geeft. Let er bijvoorbeeld op dat het geen gelatine-capsule (is runder- of varkenseiwit) is of knijp deze leeg. Geef ongeveer 300 – 500 mg taurine per kg vlees.

  1. MariekeDeseck

   Ivm die eieren: wij hebben dit nog niet aan onze hond gegeven. Ik las dat het een laxerende werking heeft. Wij zijn nog steeds op zoek naar de juiste combinatie voor onze pup zodat hij niet steeds zoveel en zo’n slappe stoelgang heeft. Geven wij dan best wel of niet eieren?

   1. Voerwijzer Meike

    Als eerste is het natuurlijk goed om te gaan achterhalen wat de oorzaak van de slappe ontlasting is, eventueel met een dierenarts of voedingsdeskundige. Maar los daarvan kun je prima ei geven. Geef dan de schil er ook bij, in hele kleine stukjes geknepen of geblenderd, of beter nog: gedroogd en gemalen.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja Kiezebrink is geschikt voor puppy’s. Vroeger was de samenstelling anders en zat er minder spiervlees en vrij veel bot in. Nu is het gebalanceerder en hoef je er geen spiervlees aan toe te voegen. Het mag wel, bijvoorbeeld bij de mixen met een hoger calciumgehalte, of de lammix (weinig spiervlees, veel orgaan).

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt aan het calciumgehalte zien of er veel bot inzit. Er zitten mixen tussen met een vrij hoog calciumgehalte, mixen met een “normaal” calciumgehalte en mixen met een vrij laag calciumgehalte. Bij de juiste afwisseling is dit niet erg en hoef je geen spiervlees aan te vullen. Kijk dus naar het gemiddelde. En begin met een mix dat geen hoog calciumgehalte bevat. Als je pup te harde ontlasting krijgt op mixen met een wat hoger calciumgehalte, dan is het inderdaad goed om er wat spiervlees bij te geven in de maaltijd. Of om de hoog-calcium-mix half om half te mengen met een laag-calcium-mix.

 2. Voerwijzer Meike

  Bedankt Marieke, ik ontving hier gister een email over en zal vandaag de mixen aanpassen. Ik ben er blij mee dat de percentages nu weer worden vrijgegeven. En ik ben ook benieuwd hoe de nieuwe mixen bevallen, laat je het weten?

 3. Voerwijzer Meike

  Ik zou dan echt maar één diersoort kiezen, anders achterhaal je alleen of het beter gaat als je geen kip voert. Lees deze artikelen eens door:
  https://www.voerwijzer.com/eliminatiedieet-met-kvv-of-barf/
  https://www.voerwijzer.com/hypoallergene-brokken-met-1-diersoort/

  Als je er niet uitkomt, help ik je graag om oorzaken te achterhalen en oplossingen te zoeken, maar dan moeten we er samen wat meer tijd in steken. Dat kan via https://www.voerwijzer.com/voedingsadvies-voor-hond-en-kat/

 4. Janna

  Hi Meike,

  Heel erg bedankt voor je advies. De katten hebben nu een week KB raw sensitive complete gekregen en vinden het heerlijk! De oudste kat met de chronische darmontsteking is opgeknapt als bij toverslag. Hij zit weer fier rechtop en is actief en dat binnen 7 dagen; we zijn zo blij! Nogmaals bedankt.

   1. C Noor

    Dankje voor de reactie. Nog 1 vraagje. Zijn de percentages orgaan in orde? Bij sommige mixen zie ik dat er meerdere organen in verwerkt zitten, soms meer dan 20%. Ik heb gelezen dat het ongeveer 15% hoort te zijn. Ik heb een pakket besteld net verschillende mixen, dus ik wissel wel af. Ik heb altijd Carnibest gegeven. En blijf dat ook nog doen.

 5. Voerwijzer Meike

  Fijn dat Haaksbarf goed bevalt, maar het is inderdaad een stukje duurder dan KB mix. Ik vind groenten wel een gezonde toevoeging, dus ik raad zeker aan om dat toe te gaan voegen. In Haaksbarf zitten ook maar drie soorten groentes, dus ook daarbij zou ik nog wat andere groentensoorten adviseren.

 6. Jan

  Hallo Meike,

  Als ik alle diersoorten uit het KB mix assortiment afwissel is dan het advies bepaalde diersoorten wat vaker te geven dan andere en welke zouden dat dan zijn?

  Ondanks bovenstaande afwisseling m.b.t. diersoorten strooi ik over de maaltijden een beetje (helft van de aanbevolen hoeveelheid) van het KB RAW multivitamine supplement. Is dat een goede toevoeging?

  Groeten,
  Jan

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zelf zou dan wat meer voeren van de dieren die niet uit de intensieve veehouderij komen, het liefst wild. Bij duif, haas en fazant heb je daar de grootste kans op. Lam wordt ook diervriendelijker en gezonder gehouden dan gevogelte en konijn.

   Je kunt ook goed letten op hoe de ontlasting is op de diersoorten, misschien zijn sommige smaken wat te hoog in calcium voor je hond bijvoorbeeld.

   1. Voerwijzer Meike

    Je kunt een maatschep poeder (4 gram) toevoegen per kilo vlees. Ja het is voor mensen gemaakt, maar dat maakt niet uit. De multi’s voor honden bevatten erg weinig zink, magnesium, jodium, mangaan en selenium terwijl de risico’s op tekorten daarvan op rauwe vleesvoeding groter zijn dan het risico op vitamine-tekort. Er zit juist vaak wel vrij veel vitamine A, en B-vitamines in, terwijl een tekort daarvan juist heel klein is.

    1. Jan

     Hallo Meike,

     N.a.v. je advies voeg ik sinds enkele weken VitOrtho multivitamine toe aan de maaltijden. Het supplement ruikt zoet en op het etiket staat “gezoet met zoetstof” (isomalt). Ik weet dat suiker niet gezond is voor honden. Weet jij of deze zoetstof nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de honden of bijvoorbeeld voor de tanden of is hier geen sprake van?

     Groeten,
     Jan

     1. Voerwijzer Meike

      Isomalt is onderzocht op honden en ze hebben het “no-effect level” op 5% van de maaltijd gesteld. Nu geef je met deze multivitamine veel kleinere hoeveelheden dan dat, wat dus veilig moet zijn.

 7. helene lindemans

  Hallo meike,

  Ik voer mijn hond tot op heden carnibest ,eend en kalkoen.
  Helaas zijn dat de enige diersoorten waar mijn hond het goed op doet.
  Nu kwam ik kb tegen , en als ik daar eend 100% en kalkoen 100% van zou gaan voeren dan is het niet compleet,
  Wat kan ik zelf toevoegen om het toch compleet te maken ?

  1. Voerwijzer Meike

   Je hebt dan weinig zink, selenium, vitamine E en vitamine D in de voeding. Je kunt dit zelf aanvullen, maar ik denk dat het veiliger is om dan te kiezen voor een merk die een premix toevoegt. Bijvoorbeeld Runner Fresh for dogs, Barfmenu of Buddy’s Diervoeding. Energique en Raw4dogs hebben ook een 100% eend-variant, maar geen kalkoen.

   1. helene lindemans

    Meike , vaak zit er in andere merken wel iets van een ander dier, bijvoorbeeld het bot of orgaan. Daar mijn hond daar direct op reageert kan ik echt alleen voeren van één diersoort.In carnibest zit een premix dus je bedoelt dat ik daar beter op kan blijven dan over te stappen op kb? Buiten buddy zal ik ook eens kijken naar de andere drie soorten.Dank je wel.

    1. Voerwijzer Meike

     Klopt, ik zou er liever voor kiezen om een voeding met premix te voeren. Carnibest is prima en de andere merken die ik noemde kun je ook eens proberen. Een andere oplossing is het toevoegen van een goede multivitamine zonder vitamine A of met vitamine A in de vorm van caroteen. Ik geloof dat de multivitamine poeder van Vitortho wel voldoet, heb alleen nu geen tijd om het te gaan uitzoeken.

 8. Voerwijzer Meike

  Dat lijkt me een goed idee. Zorg er wel voor dat je compleet voert, door bijvoorbeeld het puppenmenu dat ik heb opgesteld aan te houden voor de dagen dat je niet de complete mix voert. En voeg er groentes en ei aan toe.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee dat heb ik niet gemaakt. Waar je op moet letten is dat je niet teveel calcium voert (maximaal 0,7% is meestal prima) en dat je niet meer vet dan eiwit voert. Verder moet er inzitten:
   – 4 a 5% lever
   – 5 a 10% vis
   – pens
   – nier
   – hart
   en de aanvulling met eieren en groentes

 9. Brenda

  Hallo!

  Allereerst bedankt voor de uitgebreide site, heb er veel aan gehad!
  Ik vroeg me af of het bij de kat ook nodig is om groenten en eieren toe te voegen bij deze voeding?
  Heb namelijk in andere artikelen gelezen dat dat voor katten niet veel toevoegd, alleen voor honden.

  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Katten hebben inderdaad gen groenten nodig, maar ik denk zelf dat het wel goed kan zijn omdat het vezels bevat. Van nature krijgt de kat onverteerbaar vezels binnen via bijvoorbeeld stukjes vacht, maar dit zit niet in Kiezebrink. Eieren zijn ook voor katten gezond, maar het is niet essentieel.

 10. Simone

  Hoi,
  Binnenkort krijg ik 2 katten (nu 4 en 6 maanden oud) die ik heb geadopteerd uit Griekenland. Ik zit er aan te denken om het droogvoer van Power of Nature te bestellen en wil dit afwisselen met blikvoer of kvv. Als ik kies voor KB, welke variant is dan aan te raden? En kan ik het beste dagelijks nat en droog geven, of een x aantal dagen het één en de rest van de dagen het ander?
  Groetjes, Simone

 11. Harm

  Hallo Meike,

  KB Raw komt binnenkort met een mix met o.a insectenlarven als eiwit. Dit zou duurzamer zijn en ga ik vanuit goed voor onze huisdieren (in ons geval een hond) aangezien dit voor mij nieuw is in KVV wil ik vragen wat jij hiervan vindt.

 12. Anais94

  Goedemorgen,

  Is het mogelijk om het voorbeeld menu aan te houden, maar dan hierin af te wisselen in merken. Bijvoorbeeld de fazant en vis van kiezebrink, konijn en paard van Barfmenu, en de rund van Floris Vlees Eigen lijn (deze kan ik op voerwijzer niet terugvinden, heb je daar een mening over?)

  Groetjes

  1. Sophieburg

   Ik heb haar sinds 6 weken uit Roemenië en sinds ze hier is heeft ze erge jeuk en moeilijke stoelgang (te slap met ook slijm erin, giarda negatief en is ontwormt, ook geen vlooien en geen mijt) dus ik wil kip en rund even vermijden en kijken of het dan beter gaat.

     1. Voerwijzer Meike

      Volgens de Fediaf-richtlijnen is het niet geschikt voor pups, er zit te weinig fosfor in, in verhouding met de hoeveelheid calcium. Er zou maximaal 1,6x zoveel calcium als fosfor in mogen zitten voor pups, en in KB Complete is deze verhouding net iets hoger. De kans dat dit problemen geeft is waarschijnlijk klein.

      Wat veiligere keuzes zijn
      – KB complete insect
      – KB mix Kalkoen plus KB raw multivitamine

  2. Sophieburg

   Ze blijkt nu uit de VOA van oervoer niet goed tegen kalkoen en eend te kunnen, met wat zou ik dat kunnen vervangen? Omdat ze dus ook even geen kip en rund mag blijft er dan toch weinig over om een goede mix te maken? Zou je dan aanraden even konijn-insect compleet te geven?

   1. Voerwijzer Meike

    Ja dat is zeker een goede optie. Je kunt eventueel ook dit menu nemen:

    40% konijn
    40% paard
    10% lam
    10% vis

    Eventueel met de multivitamine van KBraw, om zeker te weten dat er geen vitamine- of mineralentekort ontstaat. Daarnaast aanvullen met wat omega 6, bijvoorbeeld koudgeperste borageolie of hennepzaadolie.

    Je voert dan
    18,4% eiwit
    14,3% vet
    0,58% calcium
    0,38% fosfor (1,87 gr/1000 kcal)
    En dat is prima.

 13. Sophieburg

  Ok, dankjewel! Dan hou ik het even bij konijn-insect, ze bleek ook gevoelig te zijn voor zalm en haring, dus de vis mix zou dan ook niet goed zijn. (ik maakte me ook zorgen om de zalmolie in de konijn-insect maar dat is maar 1% en uit de VOA kwam zalm in het roze, dus wel gevoelig maar niet accuut). Hopen dat het beter gaat na een aantal weken konijn-insect.

 14. Sophieburg

  Ik vind dat ze het niet goed genoeg doet op insect konijn, ze lijkt het beter te doen op de kb complete sensitive. Denk dat ik even ga proberen zonder premix. Dus 40% konijn, 40% paard, 20% lam en hennepzaadolie en de kb raw multivitamine. Daarbij geef ik af en toe wat kruiden/groente. Ik hoop alleen dat ze niet een tekort oploopt door geen vis in het menu te hebben.

  1. Voerwijzer Meike

   Lijkt me een prima oplossing Sophie. Ik weet niet hoeveel omega 3 er in konijn, paard en lam zit, dat hangt er ook van af wat ze te eten kregen. De omega 3 in hennepzaadolie wordt niet heek effectief omgezet naar lichaamseigen omega 3. Om het risico op omega 3-tekort te verkleinen zou je krillolie kunnen gebruiken, als je vis of visolie niet aandurft. Let wel op de capsulewand, deze is soms gemaakt van rundereiwitten. Een veganistische capsulewand is beter geschikt.

 15. Daniëlle

  Beste Meike, ik heb een Epagneul Picard pup (Babette)van nu 11 weken oud. Zij weegt nu 7,6 kilo (volwassen gewicht zal ongeveer 25 kilo zijn). Ik voer haar KB Raw volgens jouw puppenschema. Volgens de richtlijn zou ik haar 50 x 7,6 = 380 gram per dag moeten geven. Dat blijkt voor haar in de praktijk veel te weinig. Ik zit nu op ongeveer 550 gram per dag (verdeeld over 4 maaltijden). En nog heb ik het idee dat zij wat smalletjes is en wel wat voller zou mogen zijn. Iedere maaltijd gaat binnen 30 seconden op. Is het normaal dat zij zo afwijkt van de standaard en kan ik haar gewoon zoveel geven dat zij wat voller wordt (dus nog meer dan nu)? Wij hebben een hele grote tuin (1 hectare) en nog een Drentse Patrijs van 5 jaar, met wie ze speelt, ze krijgt dus veel beweging.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk inderdaad dat deze hoeveelheid op dit moment gewoon is wat ze nodig heeft en dat er niets aan de hand is.
   Je zou voor de zekerheid de ontlasting kunnen laten checken op parasieten (https://wormbestrijding.nl/), als ze niet bij de fokker ontwormd is tenminste.

   De standaard is een vrij algemene richtlijn. De hoeveelheid die een pup echt nodig heeft, verschilt erg per pup en per situatie (veel buiten in winter, inderdaad beweging, dat soort dingen)

 16. Anais94

  Goedemiddag,

  Mijn Labrador Wokkel heeft een tijd lang geen b12 opgenomen. Nu zijn we er door biopten te nemen achter gekomen dat ze ontstoken darmen had. We zijn gestart met een eliminatie dieet (hert en pompoen). Dit was echter alleen spiervlees wat de specialist wou. Ik werd hier echter zeer nerveus van, omdat het natuurlijk verre van compleet is. Inmiddels zitten we nog op het hert met pompoen (van de KB Raw barf serie), de Vis mix, en hebben we sinds dit weekend ook de konijn mix toegevoegd. Alle 3 gaan tot nu toe erg goed. We weten niet exact welke diersoort de allergie is, en vermijd dus liever rund, kip en lam. Nu lust Wokkel geen Paard en Kangeroe. Welke diersoort van KB Raw kunnen we toevoegen om het nu compleet te maken, en van de ene soort meer dan de ander? Ik wou hierna graag fazant gaan toevoegen, maar ik denk dat we dan nog niet compleet zijn. Dankjewel alvast!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou in ieder geval nog een gevogelte-soort toevoegen. Het liefst niet uit de intensieve veehouderij, dus fazant of duif. Let wel goed op de ontlasting, door het hoge calciumgehalte kan de ontlasting te hard worden. Als dat het geval is, is kalkoen of eend beter, of het mengen van de smaken zodat het gemiddelde calciumgehalte van de maaltijd lager is.

   Verder kun je daarna meer groenten gaan introduceren, en ei. Als je bang bent voor een allergische reactie op ei, geef dan alleen eigeel. Hierop is meestal geen allergie, en dit is het gedeelte van ei met de meeste voedingsstoffen. Tenslotte zou je kunnen kijken of er hertenpens is en anders lamspens proberen. Als je nog zekerder wilt zijn van compleet voeren, kun je daarna beginnen met af en toe een beetje jodiumrijk zeewier en tarwekiemolie (voor de vitamine E).

   1. Anais94

    Bedankt voor het uitgebreide antwoord!

    We zijn nu met fazant bezig toe te voegen. Dit lijkt erg goed te gaan. Kan ik in plaats van pure lams pens ook de lam van KB Raw toevoegen (hier zit zag ik ook 40% pens in, en Lam wil ik nog wel proberen omdat ze dit echt hele lange tijd niet gehad heeft).

    Dit betekend dat ze dan hert (spiervlees), konijn, vis, fazant en lam zou hebben. Hierna gaan we dan kijken qua toevoegingen (groente, ei, en zeewier etc). Ik denk dat we dan wel een mooi compleet menu hebben toch?

     1. Anais94

      Haar B12 is helaas weer aan het dalen, eigenlijk sinds we konijn geven. We stoppen dus nu met konijn, en zitten nu op Hert, vis en fazant.

      Hier komt na de volgende bloed test ook lam bij (indien deze goed is). Zijn deze 4 diersoorten genoeg gezien hert echt alleen spiervlees is, of raad je nog een diersoort wel aan bij te voeren

      Als de diersoorten compleet zijn willen we inderdaad gaan kijken voor evt toevoegingen en groente buiten pompoen

    1. Voerwijzer Meike

     He wat vervelend, is het vermoeden dat de daling van B12 door ontstoken darmen komt? Het enige wat ik nu kan bedenken is inderdaad goed uitzoeken welke diersoorten goed gaan, en je kunt zorgen voor wat extra B12 in het menu. B12 zit vooral in orgaanvlees en weinig in spiervlees, dus je zou zelf kunnen toevoegen per kg vlees: 40 gram lever, 10 gram nier en 50 gram hart. )In de Lamsmix van KB RAW zit genoeg pens.) Ook los van de B12 kunnen deze toevoegingen geen kwaad, voor de vitamines en mineralen. Je mag er ook nog wat tong en/of long aan toevoegen (bijvoorbeeld 25 gram per kg).

     1. Anais94

      Waarschijnlijk wel. We hebben biopten laten nemen afgelopen januari en toen bleek dus dat overal wel matig ontstekingen waren. dus toen aan eliminatie dieet begonnen, en toen ging dus haar b12 omhoog (zelfs 480 terwijl hij elke keer rond de 100 schommelt) sinds konijn is er weer een daling in gezet nu naar 280. nog steeds binnen de normaal waarden maar hij is nu telkens in 3 weken +- 100 gedaald, dus als het zo doorgaat is hij weer te laag. We hebben dus nu besloten konijn weg te laten, en ze eet dus nu hert fazant en vis, en over 3 weken (inmiddels al 2) prikken we weer om te zien of het nu wel verbeterd

 17. Daniëlle

  Beste Meike,
  Ik houd al lange tijd jouw voorbeeldmenu’s aan van KB-raw/KB-mix voor mijn volwassen hond en mijn pup. Nu heeft dit merk meer soorten dan je in jouw menu’s gebruikt. Zou je misschien nog een alternatief voorbeeld menu voor pup en volwassen kunnen maken met de juiste verhoudingen, waarin ook kip, eend en lam zitten? (de smaken insect en duif blieft men hier niet). Ik hoop dat je er tijd voor hebt.
  Alvast bedankt, groetjes, Daniëlle

 18. Mar_

  Hoi Mieke,

  Graag wil ik voor mijn corgi teef jouw voorbeeldmenu aanhouden en haar voortaan Kiezebrink gaan voeren. Nu is het zo dat zij absoluut geen konijn eet, het merk maakt dan niet uit. Wanneer ik het volgende hanteer, zit ik dan op een goed menu voor haar?

  3 kg fazant
  2 kg rund
  1 kg paard
  1 kg vis
  1 kg kalkoen
  1 kg kip
  1 kg eend (misschien in de vorm van barf)

  De laatste 3 zijn dan ter vervanging van het konijn in jouw voorbeeld menu. Ik ben erg benieuwd wat ik eventueel beter kan doen.

Geef een reactie