Reviews Boek Rauwvoer voor de hond

Datum: 8 november, 2020
Laatst bijgewerkt: 28 november, 2020

Dierenarts Anneke: “duidelijk, helder en overzichtelijk”

“Duidelijk, helder en overzichtelijk. Stap voor stap wordt alles uitgelegd wat je moet weten over het voeren van je hond met rauwe vleesvoeding. Het is eenvoudig geschreven, zodat het voor iedereen te begrijpen is, maar met veel kennis van zaken. Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over rauwe vleesvoeding en/of overweegt om de stap te maken dit te gaan voeren aan de hond(en). Maar ook voor mensen die al geruime tijd hun hond op rauwe vleesvoeding hebben, kan het goed zijn om alles nog eens door te nemen en te kijken of wat ze nu voeren, nog steeds passend is voor hun hond of dat er toch wat foutjes ingeslopen zijn door wat voor reden dan ook. Dit praktische boek komt zeker bij mij op de praktijk te liggen.”

Anneke Schellingerhout, holistisch werkend dierenarts in haar praktijk Jyoti

Koop het boek in de webshop

 

Een compleet overzicht zonder een dikke pil te moeten doorploeteren

“Dit is hét naslagwerk met betrekking tot rauw voeren: de do’s, de dont’s; een overzichtelijke, kort en bondige leidraad, boordevol informatie over het voeren van rauwe voeding voor de hond. Voor alle baasjes die door de bomen het bos niet meer zien én voor alle ervaren rauw-voerders; de hoeveelheid tips en weetjes zal ook hen verrassen. Ik ben zelf dol op de bijlagen: rauw voeren bij aandoeningen en beschrijving van het eliminatie-dieet. Kortom: een compleet overzicht zonder een dikke pil te moeten doorploeteren.”

Ingrid Smolders, voedingsadviseur en orthomoleculair therapeut voor honden, praktijk Into the Wild

 

Een must voor geïnteresseerden in het verantwoord voeren van verse voeding aan je hond

“Een must voor geïnteresseerden in het verantwoord voeren van verse voeding aan je hond. Geschreven door autoriteit op het gebied van hondenvoeding Meike van den Haak, bekend van Voerwijzer.com. Zeer goed leesbaar en aanwinst voor je boekenkast!”

Marike Stooker, dierenarts in haar praktijk Het Centrum. 

 

Ik dacht dat ik al veel wist, maar er staat nieuwe info in

“Ik dacht dat ik over rauw voeren bij honden al veel wist, maar er staat toch nieuwe informatie in het boek. … Ik vind het enorm tof om mijn klanten in de winkel goede informatie over voeding te kunnen geven. Ik zou het boek aan iedereen aanraden.”

Tessa Kampman, assistent bedrijfsleider Pets Place/Boerenbond Waalwijk

 

Het is in 1 boek duidelijk waar het bij kvv om draait

“Ziet er zeer keurig en professioneel uit. Alle facetten van het kvv voeren worden belicht in makkelijke Jip en Janneke-taal. Meike beschrijft de vele mogelijkheden om verantwoord rauw te voeren. Zonder de onterechte opgelegde druk dat alleen geformuleerd met premixen het enige juiste is. Dat is het namelijk beslist niet.

Voor de beginnende kvv-voerder vind ik dit boek een echte aanrader. Ik raad het fokkers ook aan om hun pupkopers hierop te attenderen. Het is in 1 boek duidelijk waar het bij kvv om draait en je kunt er makkelijk op terugvallen als je het even niet meer weet.

Dit boek maakt een prettige indruk, leest vlot, geschreven met een hart voor waar zij achter staat. Dus ja, top wat ik zo kan beoordelen.”

Sandra Hoogendoorn, Voedingsdeskundige en natuurgeneeskundig therapeut voor mens en dier, praktijk Botanisch in Balans

 

Ik voer al 6 jaar rauw, en vond toch nieuwe informatie 

“…heb het in één keer uitgelezen. Ik voer nu al 6 jaar gemalen en ongemalen rauw, maar heb er toch nog nieuwigheden uitgehaald. Vooral het uitgebreide stuk over rauw voeren bij aandoeningen vond ik erg nuttig. Ik heb bv. ook de rauwe voeding-boeken van Tannetje Koning en Lizzy Plat-Coelers in mijn kast en ik vind dat jouw boek aanbiedt wat er nog in het rijtje ontbrak. Ik ga het ook zeker aanraden aan mensen die nog geen ervaring hebben met rauw voeren. 

Debbie, voert al zes jaar rauw aan haar Tolling Duck Retrievers

Ik kwam erachter dat ik niet zoveel over rauwvoer wist als ik dacht

Ik heb jouw boekje met veel interesse gelezen.
Ik dacht best wel wat te weten over voeding, maar kwam erachter dat dat toch niet zoveel is als dat ik dacht. Complimenten voor jou, je hebt het duidelijk en overzichtelijk geschreven.

Marion, fokker van Berner Sennenhonden en rauwvoer-verkoper

 

Duidelijk, neutraal en goed bruikbaar

“Zojuist gelezen en dit vind ik ervan:

  • neemt veel, heel veel, onkunde bij de mensen weg mits ze rustig en goed lezen
  • super duidelijke opbouw en uitleg
  • zeer goed dat je neutraal bent gebleven over merken
  • goed bruikbaar voor beginners

Ik las eigenlijk alleen maar dingen die ik hier al jaren verkondig! Ik heb het met plezier gelezen.”

Sabine van Riessen, hondenvoedingsadviseur en eigenaar van diervoedingsshop Meat & Bones

 

Als je rauwvoer overweegt of het voedingspatroon wilt verbeteren

“Dit boek is absoluut een aanrader voor iedereen die overweegt rauwe voeding aan zijn hond te geven. Tevens is het een mooi naslagwerk voor eigenaren die al wat langer rauw voeren en het even niet meer weten of juist met de tips het voedingspatroon te kunnen verbeteren.”

Mike den Ouden, eigenaar van het verkooppunt Natuurlijk voor de hond

 

Super duidelijk voor een leek zoals ik

“wat een makkelijk boekje om te lezen! Super duidelijk voor een leek zoals ik. Ben nu druk aan het zoeken naar vlees aan de hand van het schema. Het stukje van de premix, compleet voer…moet ik voor mezelf nog goed doorlezen, omdat ik waarschijnlijk mijn eigen hond te kort geef op dit moment…dus hier duik ik nog goed in. Het is voor mij heel verhelderend.”

Nanda, hondeneigenaar, zij wil een optimaal menu voor haar volwassen labrador en labradorpup.

 

Zeer leerzaam boek

“Een zeer leerzaam boek.Wist niet dat rauw vlees ook impact heeft op de mens! Ik ga het zeker geven aan mijn pup. Wel in combinatie met brokjes. Weet nu welke diersoorten ik het beste kan geven en waar ik op moet letten. Heb het boek met veel plezier gelezen.”

Marion, zij bereidt zich voor op de komst van haar shi tzu x jack russel-pup.

 

Een compleet naslagwerk

Meike heeft een compleet naslagwerk geschreven over rauwvoer voor de hond. Hierdoor is dit boek niet alleen perfect voor de beginnende rauw voerder, maar ook voor mensen die al een tijd rauw voeren en voor medewerkers in een dierenwinkel die klanten moeten adviseren over rauwvoer.

Review door de honden-website The Dog Pen

Naar de webshop

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter