Gevriesdroogd hondenvoer vergelijken

Datum: 6 december, 2021
Laatst bijgewerkt: 15 maart, 2022

Gevriesdroogd voer is een gezond en veilig alternatief voor rauwe vleesvoeding. Wat de voordelen zijn en hoe het wordt gemaakt, vind je in het artikel gevriesdroogd hondenvoer. Hieronder een overzicht van de merken met compleet gevriesdroogd hondenvoer. Op dit moment is alleen het merk Pawfect verkrijgbaar.

Merk Hoofd-ingrediënten  Analyse €/kg
Pawfect Natures Kitchen Kip Kippenvlees (83%), kippenlever (7%), gevleugelde goabonen, broccoli, pompoen, wortel, appel, guave, aardbeien, kokosolie, lijnzaad, sesamzaad, kurkuma  

48% eiwit
42% vet
1,5% calcium 
1,3% fosfor

 

€55,90

Bij Hondjekoek.nl

Pawfect Natures Kitchen Geit Geitenvlees (86%), geitenlever (4%), pompoen, broccoli, zoete aardappel, wortel, appel, spinazie, ocra, mango, kokosolie, tomaten, lijnzaad, zonnebloempit, eierschaalpoeder  

48% eiwit
19% vet
% calcium 
% fosfor

 

€93,-

Bij Hondjekoek.nl

Pawfect Natures Kitchen Vis Sardine en meerval (60%), groenlipmossel (6%), kip (20%), kippenlever, broccoli, wortelen, appel, mago, papaja, pompoen, kokosolie, tomaten, lijnzaad, zonnebloempit  

48% eiwit
22% vet
% calcium 
% fosfor

 

€75,90

Bij Hondjekoek.nl

Orijen Freeze Dried Original kip, kalkoen, haring, ei, groente, fruit, erwtenvezel,  platvis, zonnebloempit, pompoen, zeewier, cichorei, kruiden, mineralen 

44% eiwit
38% vet
1,3% calcium 
1,1% fosfor

€74,78

Niet verkrijgbaar op dit moment 

Orijen Freeze Dried Tundra Hert, eend, forel, bizon, eland, kwartel, groente, fruit, erwtenvezel, zonnebloempit, pompoen, muskaat pompoen, zeewier, cichoreiwortel, kruiden, mineralen  

42% eiwit
40% vet
1,5% calcium 
1,1% fosfor

 

€88,-

Niet verkrijgbaar op dit moment

Op het gebied van gevriesdroogde snacks is er veel meer keuze. Je kunt gevriesdroogde snacks ook gebruiken als maaltijd als het om één of enkele dagen gaat, maar je kunt het niet als complete voeding gebruiken.

11 Comments

 1. Pomlove

  Hai Meike wat vind je van Nandi Freeze Dried Food? Ik geef KVV waar ik blij mee ben en wat nog steeds goed gaat. Al heeft hij soms wat kuren om het te laten staan. Dus voor zolang het kan en zijn buik het toe laat blijf ik er graag bij. Tot het niet meer gaat. (Las ook ergens dat warm voer beter is voor oude honden volgens de Chinese geneeskunde ofzo iets heb je daar ervaring mee?)
  Maar even terug komen op Nandi freeze dried food. Is dat wat als alternatief voor eventueel vakantie? En wordt het getolereerd bij honden die op rauw vlees zitten?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb deze niet op Voerwijzer staan, omdat dit geen compleet voer is. Tenminste, dat was het niet toen ik het bekeek de laatste keer. Ik weet niet of het gebalanceerd genoeg is om een paar weken als hoofdvoeding te voeren, maar voor een volwassen hond zal dit waarschijnlijk wel kunnen.

   Bij darmklachten die wijzen op teveel “kou”, is het inderdaad volgens de Chinese geneeskunde goed om het voer op te warmen.

   1. InesLoki

    Ik ben opzoek naar een betere alternatief voor acana brokken. Helaas leeft het gevriesdroogde voer niet echt in Nederland. In Engeland en Amerika is het veel meer. Op hun site staat wel dat het volledige voeding is. Bijv de konijn variant:
    Volledige en evenwichtige voeding
    Samenstelling
    Konijn 85% (vlees, orgaan, bot), wortelen, boerenkool, zoete aardappel, broccoli, courgette, peterselie, visolie, gedroogde kelp, appelazijn, knoflook, bosbes, kurkuma, basilicum, rozemarijn.

    Er is wel maar 1 dierlijke bron, maar ik neem aan dat als je afwisselt met KVV dit geen probleem moet zijn?

 2. Pomlove

  Hoi Meike,
  Ik vraag mij af of de verhouding van de Pawfect wel klopt met het water als ik doe wat ze aangeven wordt het heel waterig. Ik gebruik dan van die maat (1tbs) ook zoals op de verpakking aangegeven staat.
  Ik gebruik het niet heel vaak maar als ik KVV vergeten ben uit de vriezer te halen.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb begrepen dat Nandi geen toegevoegde vitamines en mineralen bevat en geen compleet voer is, daarom heb ik het er niet bijgezet. Het ziet er wel goed uit qua samenstelling om bijvoorbeeld tijdelijk te geven of ter afwisseling. Ik heb Nandi voor de zekerheid toch even gemaild of ze toch compleet voer bieden, en als dat zo is plaats ik dat hier.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter