Mars Petcare koopt Acana en Orijen

Datum: 3 november, 2022
Laatst bijgewerkt: 20 november, 2022

Overname van Orijen en Acana

Mars Petcare koopt Champion Petfoods, de fabrikant van de merken Acana en Orijen. Dit werd op 1 november bekend gemaakt. Mars Petcare is de grootste fabrikant van hondenvoer- en kattenvoer, met een omzet van 19 miljard dollar (19,5 miljard euro) per jaar. Ze hebben onder andere de merken Royal Canin, Eukanuba, Pedigree, Nutro en Whiskas. Champion Petfoods was interessant voor Mars Petcare, omdat Acana en Orijen een goede reputatie hebben in meer dan 90 landen en het bedrijf snel groeit door de trend naar “nutrient-rich” honden- en kattenvoer. Mars Petcare noemt de aankoop een goede aanvulling op de merken die ze al hebben. En ik denk dat ze daar gelijk in hebben, hiermee hebben ze een hele grote nieuwe doelgroep erbij.

Wat vind ik van deze overname? Het geeft niet zoveel vertrouwen, omdat ik over het algemeen niet heel enthousiast ben over de samenstellingen van hun honden- en kattenvoedingen. Ik vermoed dat ze niet veel gaan veranderen aan de samenstellingen van de voeding en het onafhankelijke karakter willen behouden, en de consumenten weinig van de overname zullen merken. We houden het in de gaten en zullen het zien!

Het doet me ook denken aan Conor Brady’s voorspelling in het boek Feeding dogs. Hij verwacht dat de grote multinationals zich straks ook op rauwvoer gaan richten, omdat dat steeds populairder wordt.

Op zoek naar een ander merk? Zie mijn tips voor andere hondenbrokken en kattenbrokken in het artikel Goede alternatieven voor Orijen en Acana.

Bronnen
https://www.mars.com/news-and-stories/press-releases-statements/mars-petcare-acquire-champion-petfoods

https://www.mars.com/made-by-mars/petcare

https://truthaboutpetfood.com/mars-petcare-to-purchase-orijen-and-acana/

3 Comments

 1. Aukjeh

  Dus de grote reus neemt dat ook nog over, tja wat onder hun beheer is, dat is ook niet te eten.
  Ik heb het vermoeden dat ze hun eigen reputatie, i.v.m hun eigen ronduit vieze eten, willen ophemelen.
  Het is beter dat ze de klinieken die ze hebben onder de naam “Anicura” wat minder ophemelen, ze zijn zo goed, ach wat zijn ze fantastisch…., maar ze laten dieren o.a onze oude schat wel een doodsstrijd strijden, omdat ze pas om een uur uur of zes ’s avonds euthanaseren, net of zou er aan de dood een tijd zitten en dat terwijl je ’s morgens om kwart over 9 belt.
  Ik zet er nooit meer een voet over de drempel, arrogantie ten top! Nu kocht ik al geen Orijen en Acana meer, maar nu helemaal niet meer!

 2. zinno23

  Orijen, Acana komt hier nooit meer in en zal het ook nooit meer aanbevelen, samenstelling mag dan nog hetzelfde blijven maar alles waar Champion petfoods ooit voor stond staat haaks op alles wat Mars Petcare inhoud.

  Gelukkig heb ik met Farmina een tijdje geleden al een goed alternatief gevonden voor Orijen, vind Farmina ook beter qua compleetheid.

  James Wellbeloved is door Mars ook overgenomen en daarvan is de samenstelling ook veranderd dus de kans dat de kwaliteit van Orijen/Acana met de tijd achteruitgaat is reëel

Geef een antwoord