Mars Petcare koopt Acana en Orijen

Datum: 3 november, 2022
Laatst bijgewerkt: 20 november, 2022

Overname van Orijen en Acana

Mars Petcare koopt Champion Petfoods, de fabrikant van de merken Acana en Orijen. Dit werd op 1 november bekend gemaakt. Mars Petcare is de grootste fabrikant van hondenvoer- en kattenvoer, met een omzet van 19 miljard dollar (19,5 miljard euro) per jaar. Ze hebben onder andere de merken Royal Canin, Eukanuba, Pedigree, Nutro en Whiskas. Champion Petfoods was interessant voor Mars Petcare, omdat Acana en Orijen een goede reputatie hebben in meer dan 90 landen en het bedrijf snel groeit door de trend naar “nutrient-rich” honden- en kattenvoer. Mars Petcare noemt de aankoop een goede aanvulling op de merken die ze al hebben. En ik denk dat ze daar gelijk in hebben, hiermee hebben ze een hele grote nieuwe doelgroep erbij.

Wat vind ik van deze overname? Het geeft niet zoveel vertrouwen, omdat ik over het algemeen niet heel enthousiast ben over de samenstellingen van hun honden- en kattenvoedingen. Ik vermoed dat ze niet veel gaan veranderen aan de samenstellingen van de voeding en het onafhankelijke karakter willen behouden, en de consumenten weinig van de overname zullen merken. We houden het in de gaten en zullen het zien!

Het doet me ook denken aan Conor Brady’s voorspelling in het boek Feeding dogs. Hij verwacht dat de grote multinationals zich straks ook op rauwvoer gaan richten, omdat dat steeds populairder wordt.

Op zoek naar een ander merk? Zie mijn tips voor andere hondenbrokken en kattenbrokken in het artikel Goede alternatieven voor Orijen en Acana.

Bronnen
https://www.mars.com/news-and-stories/press-releases-statements/mars-petcare-acquire-champion-petfoods

https://www.mars.com/made-by-mars/petcare

https://truthaboutpetfood.com/mars-petcare-to-purchase-orijen-and-acana/

11 Comments

 1. Marcel

  Hi all,
  Mijn amerikaanse stafford heeft nogal last van allergieen en ik kocht altijd de 17 kg zakken prairie poultry van Acana. Ik was hier heel tevreden over en de jeuk en slechte ontlasting verbeterde goed. Nu moest ik 2 of 3 weken geleden een nieuwe zak bestellen en kreeg 14.5 kg toegestuurd i.p.v. 17 kg waarmee geadverteerd word.

  1. Marcel

   Ook is de verpakking van 11,4 kg naar 9,7 kg gegaan. Nog niet bij alle verkooppunten maar denk dat dit een kwestie van tijd is. Helaas is de prijs hetzelfde gebleven en gebeurd er hetzelfde als met zoveel producten in de supermarkt. Geen prijs verhoging maar minder inhoud voor hetzelfde geld.

   Ook is zijn jeuk en dunne ontlasting terug nadat ik de nieuwe zak heb geopend. Dit kan toeval zijn maar het houd al een week aan dus ik ga een andere brok proberen. Ik heb niet zoveel vertrouwen meer in Acana en ga niet nog een zak halen om te kijken of het toeval is.

 2. zinno23

  Oa James wellbeloved heeft mars van samenstelling ook veranderd toen ze dat merk hebben overgenomen waarom zou dat dan niet mogelijk zijn bij Orijen/Acana?

  De wetgeving in de Us is ook totaal anders dan bij ons als het op ingrediënten aankomt, dat de kwaliteit er niet op gaat verbeteren nu een rot bedrijf als mars beide in handen heeft is hoogst waarschijnlijk, mars is en blijft op gebied van hondenvoeding een afval bedrijf en waar het eerst zal in gesnoeid worden is de afkomst van de grondstoffen.

  Trouwens Orijen hun formule is al veranderd in de Us, voor de rest zal het ook niet meer land duren

  1. Voerwijzer Meike

   De samenstellingen van (de Canadese/Europese) Orijen en Acana zijn onlangs al veranderd. Misschien was dat wel al als voorbereiding op de overname. Natuurlijk is het mogelijk dat de samenstellingen op opnieuw veranderen, maar het is ook mogelijk dat ze dat niet doen.

   Als ze de voedingen in Europa willen blijven verkopen, moeten ze voldoen aan de EU-wetten. Ik denk dat ze de Europese voedingen in Canada blijven maken.

  2. Dierenvriend

   18-12-2022 20:20 uur
   Zinno23: Het lijkt mij verstandig om over zaken te praten waarvan je kennis hebt.
   Orijen en Acana worden voor Europa in Canada gemaakt, totaal anders dan USA…
   Bovendien ben je niet aan de onderhandelingstafel van James Wellbeloved geweest en dit merk is geen premium merk zoals Orijen en Acana.
   De samenstelling van Orijen en Acana zijn in het verleden ook veranderd maar niet ten nadele van de merken.
   En nee, ik heb geen connecties met Champion Petfoods, ik ben een tevreden consument en lees en weet erg veel over diervoeding..
   En als je niet tevreden bent over Orijen en Acana, stap dan gewoon over op een ander merk of geef anders een gefundeerde reactie gebaseerd op feiten.

 3. Dierenvriend

  16-12-2022 9:23 uur
  Het kan me voorstellen dat mensen hier heftig op reageren. Dat deed ik in eerste instantie ook alleen is het natuurlijk kortzichtig om meteen conclusie te trekken als je niet op de hoogte bent van de situatie..
  Ik ben ook geen voorstander van Mars maar kijk eens naar andere merken?
  Gaan die zo fijn om met bijvoorbeeld de werkomstandigheden?
  Ik heb even geleden contact gezocht met Champion Petfoods in Canada en zij hebben mij 100% verzekerd dat de samenstelling van de producten niet gewijzigd zullen worden, nooit en te nimmer!!
  Dat kunnen ze zich ook niet permitteren want dan lopen klanten weg..
  Orijen en Acana blijf ik gewoon kopen voor onze Boxer en ik hoop julllie ook!
  Veel geluk met jullie viervoeters!

 4. Aukjeh

  Dus de grote reus neemt dat ook nog over, tja wat onder hun beheer is, dat is ook niet te eten.
  Ik heb het vermoeden dat ze hun eigen reputatie, i.v.m hun eigen ronduit vieze eten, willen ophemelen.
  Het is beter dat ze de klinieken die ze hebben onder de naam “Anicura” wat minder ophemelen, ze zijn zo goed, ach wat zijn ze fantastisch…., maar ze laten dieren o.a onze oude schat wel een doodsstrijd strijden, omdat ze pas om een uur uur of zes ‘s avonds euthanaseren, net of zou er aan de dood een tijd zitten en dat terwijl je ‘s morgens om kwart over 9 belt.
  Ik zet er nooit meer een voet over de drempel, arrogantie ten top! Nu kocht ik al geen Orijen en Acana meer, maar nu helemaal niet meer!

 5. zinno23

  Orijen, Acana komt hier nooit meer in en zal het ook nooit meer aanbevelen, samenstelling mag dan nog hetzelfde blijven maar alles waar Champion petfoods ooit voor stond staat haaks op alles wat Mars Petcare inhoud.

  Gelukkig heb ik met Farmina een tijdje geleden al een goed alternatief gevonden voor Orijen, vind Farmina ook beter qua compleetheid.

  James Wellbeloved is door Mars ook overgenomen en daarvan is de samenstelling ook veranderd dus de kans dat de kwaliteit van Orijen/Acana met de tijd achteruitgaat is reëel

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter