Goede alternatieven voor Orijen en Acana

Datum: 15 november, 2022
Laatst bijgewerkt: 23 november, 2022

Door het nieuwsbericht over de overname van Orijen en Acana door Mars Petcare, willen sommige mensen deze merken niet meer kopen. Het is onduidelijk wat de overname voor de kwaliteit gaat betekenen, maar het is mogelijk dat ze de voeding econimisch gaan ‘optimaliseren’. Een ander argument is het geld meer gunnen aan een kleiner bedrijfje met hart voor de zaak dan aan deze multinational.

Welke merken zijn een goed alternatief voor Orijen en Acana? De volgende merken bevatten net als Orijen en en Acana een hoog vleesgehalte, veel vers vlees en goed opneembare mineralen (chelaten). De meeste van deze merken geven aan dat ze scharrelvlees gebruiken.

HondenbrokkenKattenbrokken
Celtic Connection* Celtic Connection* Kip met Eend en Kalkoen
Essential Foods*Essential Foods The Jaguar*
FarminaFarmina
Eden DogfoodPower of Nature Meadowland
Wolfsblut Blue MountainWildcat Etosha

De brokken bevatten wel bouillon of jus, wat meestal een smaakstof met vrije glutamaat aanduidt. De merken in de tabel met een * zeggen zelf dat het gaat om een vochtaftreksel zonder hydrolyse (en dus zonder vrije glutamaat).

8 Comments

 1. Marion

  Beste Meike, ik geef sinds kort acana small breed. Ik lees dat deze voeding voor hartproblemen kan zorgen? Ik gaf altijd vers vlees, maar hierdoor ging zijn ontlasting niet goed. Alleen brok krijgt hij diaree van. Nu geef ik ‘ s morgens vers en ’s avonds brok. Zijn ontlasting is nu normaal. Kan ik acana small breed wel blijven geven?
  Mvg
  Marion

 2. Beautiful Nature

  Zelf sinds november 2021 overgestapt naar ‘Wolfood – High Meat Cat & Kitten’ .
  Samenstelling oke, goede eiwit/vet gehalte & erg nette prijs-/kwaliteitverhouding.
  Helaas tot zover alleen vanuit Frankrijk te bestellen maar de 6 Brits Korthaar/Langhaar dames doen het er goed op 🙂

  1. Voerwijzer Meike

   Dank voor je reactie, dat merk kende ik nog niet. Bevat inderdaad een hoop vlees. Voor mijn lijstje van alternatieven heb ik ook gekeken naar de hoeveelheid vers toegevoegd vlees en in Wolfood is dat zo te zien 0%. En het bevat minder goed opneembare mineralen. Niet erg, maar het komt dus niet in aanmerking voor mijn alternatieven-lijstje.

Geef een antwoord