Wolfsblut – Blue Mountain

Ingredienten

58% vlees en vet  (26% wild hert, 20% gedroogd konijnenvlees, 5% vers konijnenvlees, 5% lamsvet, 2% lamsjus), 26% aardappelen, kikkererwten, erwteneiwit, mineralen, artisjok, lijnzaad, tomaat, tijm, marjolein, oregano, peterselie, salie, bramen, frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, vlierbessen, appelbes, cranberry, afrikaantje (plant), brandnetel, meidoorn, paardenbloem, ginseng, druivenpittenextract, appel, wortel, lavas, banaan, anijs, fenegriek, mannanoligosaccharides, fructo-oligosaccharides, Yucca Schidigera extract

Toegevoegd per kg: Vitamine:Vitamin A (als Retinylacetat) 21.871 IU, Vitamin D3 (als Cholecalciferol) 1.471 IU, Vitamin E (als Alpha Tocopherol Azetat) 710 IU, Taurin 1.000 mg; Spurenelemente: Kalziumjodat wasserfrei 1,58 mg, Selen 0,23 mg, Eisen 89 mg, Kupfer 23 mg, Zink 159,8 mg, Mangan 44,7 mg, Aminosäuren: DL-Methionin 2.126 mg, L-Carnithin 82 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
30% 16% 33.5% 8.5% 4% 8% 1.5% 1.1% 3600 3.1% 3% 24%
Vitamine A 12042 IU
Vitamine D 810 IU
Vitamine E 110 IU
Thiamine (Vit.B1) 5,64 mg/kg
Riboflavine (Vit. B2) 13 mg/kg
Panthothenzuur (Vit.B5) 12 mg/kg
Niacine (Vit. B3) 19 mg/kg
Pyrodoxine (Vit. B6) 3,22 mg/kg
Foliumzuur(Vit. B9) 0,95 mg/kg
Biotine 177 µg/kg
Vitamine B12 74,45 µg/kg
Choline (Vit. B Gruppe) 2460 mg/kg
Taurine 1100 mg/kg
Magnesium 0,14 %
IJzer 74 mg/kg
Koper 11 mg/kg
Mangaan 28 mg/kg
Zink 120 mg/kg
Jodium 0,3 mg/kg
Selenium 0,18 mg/kg
Aminozuren
Arginine 1,4 %
Histidine 0,5 %
Isoleucine 0,9 %
Leucine 1,5 %
Lysine 1,1 %
Cystine 0,31 %
Methionine 0,69 %
Methionin-Cystine 1,00 %
Phenylalinine 0,93 %
Threonine 0,81 %
Trypthopahn 0,25 %
Valine 1,17 %

Beoordeling:

Wolfsblut Blue mountain vind ik één van de beste varianten van Wolfsblut. Het bevat een mooie hoeveelheid vlees, van onder andere herten die in het wild geleefd hebben. Wolfsblut heeft onder andere taurine en carnitine toegevoegd aan de brokken, wat in veel andere merken niet doen.

Een nadeel vind ik dat er natriumseleniet inzit en andere minder optimale mineraalverbindingen.

Daarnaast zit er bijna geen vers vlees in, waardoor de verteerbaarheid en bruikbaarheid van het eiwit iets lager zou kunnen liggen. Aan de andere kant vermeld Wolfsblut dat er voornamelijk spiervlees wordt gebruikt, wat een pluspunt is.

Pro’s

 • Een mooie hoeveelheid vlees
 • goede hoeveelheid omega 3 en 6 met de juiste balans, alhoewel onduidelijk hoeveel van de omega 3 vetzuren DHA en EPA (dierlijk) is en hoeveel het minder efficiente ALA (plantaardig)
 • Onder andere vlees van wild (gezonder en duurzamer dan bio-industrie)
 • bevat deels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembaar dan de “gewone” goedkope mineralen

Kan beter

 • Bevat deels mineralen in minder goed opneembare vorm, onder andere natriumseleniet
 • Bevat lijnzaad. Lijnzaad vind ik geen optimaal ingrediënt, omdat de vetten makkelijk oxideren. Het levert omega 3 vetzuren, maar in een vorm die nog omgezet moet worden naar lichaamseigen omega 3 vetzuren en dit gebeurt niet zo efficiënt.
 • Het bevat deels geïsoleerd plantaardig eiwit als eiwitbron, dit is van mindere kwaliteit dan vlees-eiwitten
 • Het bevat lamsjus, vaak is dit gehydroliseerde lever en dit bevat vrije glutamaat. Zie het artikel MSG in brokken.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Blue Mountain is o.a. verkrijgbaar in zakken van
500 gram voor €5,99
2 kg voor €17,20
15 kg voor €71,99 (€4,80/kg)
Onder andere verkrijgbaar bij Topdierenshop

Wolfsblut Green Valley bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, peulvruchten lam/schaap, konijn, hert wild prebiotica, taurine, l-carnitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.wolfsblut.com

28 Comments

   1. Voerwijzer Meike

    De samenstelling op de website van Wolfsblut is in de eerste instantie wat vaag “Wildfleisch 58 % (davon Wildfleisch 26 % …”
    De uitspraak dat er onbekende diersoorten in zouden zitten, heb ik dus gebaseerd op het ingredient Wildfleisch, wat vlees van elk wild dier kan zijn. Maar in de begeleidende tekst op de website van Wolfsblut staat dat het gaat om wild hert, waarschijnlijk heb ik dat later aangepast in de ingredienten, maar niet in de beoordeling. Bedankt dus dat je me hier op wijst (en alle andere opmerkingen!), ik zal ook dit aanpassen.

  1. Voerwijzer Meike

   Druivenpitextract lijkt niet schadelijk te zijn. Druiven zijn giftig voor honden, maar ik lees dat het waarschijnlijk om een stofje in het vruchtvlees gaat. Alle informatie die ik kan vinden over druivenpitextract voor honden wijst erop dat het niet schadelijk is:
   "One notable exception is grape seed extract, which is found in some pet products and synthetic grape-flavored medications, and is not currently thought to be a pet hazard." (http://greenbrier-emergency.com/grape-toxicity-and-pets-delicious-but-deadly/)
   En
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18167093
   http://www.petzlife.com/resources/ingredient-questions.php
   http://www.natural-wonder-pets.com/is-grapeseed-extract-harmful-to-dogs.html

 1. Steven

  Is deze brok geschikt voor een pup van ruim 3 maanden oud? Het calciumpercentage ziet er goed uit. Hij krijgt nu nog Bosch puppybrokken. Inmiddels heb ik mezelf iets meer verdiept in brokken en KVV en wil ik toch graag overstappen naar een betere brok. Prijs vind ik echter ook belangrijk. Ik twijfel tussen DLG Passion High of deze brok. Voordeel van deze brok lijkt me de kwaliteit van het gebruikte vlees: konijn en hert. Ook zijn er veel andere varianten van Wolfsblut waar ik in de toekomst mee kan afwisselen.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja opzich is deze brok prima voor pups. Ik zie wel dat het gehalte aan ijzer aan de lage kant is voor pups, maar ik denk dat de hoeveelheid die de fabrikant noemt toegevoegd ijzer is. In totaal zal er dus iets meer in zitten.

   Wat je goed kunt doen is beide brokken proberen en kijken of er eentje beter bevalt. Bevallen ze beide, dan kun je ze afwisselen. Afwisselen Is sowieso goed.

 2. L. van Beek

  Hoi Meike,
  Ter afwisseling van Acana classic (prairie poultry en de rode variant) wil ik nu Wolfsblut Blue Mountain proberen.
  Sam is nu 9 maanden… Is dit is goed ter afwisseling? Bij krijgt daarnaast 2 dagen in de week Smuldier…
  Groetjes Linda

 3. Michelle

  Hoi Meike,

  Vandaag deze brok binnen gekregen voor onze 8 maanden oude Shiba Inu.
  Hij krijgt momenteel Farmfood, maar dankzij jouw website ben ik wat meer onderzoek gaan doen naar een betere brok. Ik ga deze voor nu afwisselen met de Alaska Salmon. Is het nodig om de brok van Farmfood langzaam af te bouwen en over te gaan op deze brok? Of zou ik wel vrij snel de switch kunnen maken? Hij heeft ook een tijd KVV gehad, maar hiermee zijn wij nog een beetje aan het stoeien omdat hij op heel veel soorten slecht reageert en dit uit zich dan in diarree. En als ik toch moet afbouwen, hoe kan ik dit het beste aanpakken? Groetjes Michelle

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt elke dag iets meer van de nieuwe brokken voeren en minder van de oude. Farmfood raad dit af, omdat geperste en krokante brokken niet gemengd mogen worden zeggen ze. Ikzelf heb hier nog nooit problemen mee ervaren of hiervan gehoord dus mij lijkt het geen probleem. Je kunt ook hun advies opvolgen en een paar dagen rauwe vleesvoeding voeren en van daaruit de nieuwe brokken opbouwen, maar als je hond er niet tegen kan wordt dat lastig. Dan kun je het met natvoer doen waar de hond wel tegen kan.

 4. Roxanne

  Hallo,

  We hebben een Golden Retriever teefje van 1 jaar oud, gesteriliseerd en krijgt al van bij de fokster af aan Eukanuba brokken. Momenteel krijgt ze Adult Large Breed lam en rijst. Mijn vraag is, als ik wil overstappen naar Wolfsblut Blue Mountain, moet ik dan de gewone adult variant nemen, of de Large Breed? Hoe stap ik het beste over van Eukanuba naar Wolfsblut? Kan ik ook soms eens van smaak wisselen of wordt dit niet aangeraden?

  Alvast bedankt.

 5. Zsanett Bóta

  Hoi Meike,

  Ik heb 2mopsen van 10jaar oud en zou graag deze brok willen uitproberen. Echter 1 van mijn hondjes vindt het niet fijn als de brokken groot zijn. Hoe groot zijn deze? Of kan jij misschien een andere goede brok aanraden welke mijn hondjes makkelijk wegkrijgen?
  Alvast bedankt

Geef een reactie