Carnilove Duck and Pheasant (eend en fazant)

Ingredienten

Eendenmeel (30%), fazantenmeel (22%), gele erwten (20%), kippenvet (geconserveerd met tocopherolen, 8%), eendenvlees (5%), gehydrolyseerde kippenlever (3%), appels (3%), tapioca (3%), zalmolie (2%), wortel (1%), lijnzaad (1%), kikkererwten (1%), gehydrolyseerde schaaldierschalen (bron van glucosamine, 0,026%), kraakbeen extract (bron van chondroitine, 0,016%), biergist, (bron van mannan-oligosaccharides, 0,015%), cichorei (bron van fructo-oligosaccharides, 0,01%), yucca schidigera (0,01%), algen (0,01%), psylliumvezels (0,01%), tijm (0,01%), rozemarijn (0,01%), oregano (0,01%), cranberry’s, bosbessen, frambozen (0,008%)

Toegevoegd per kg: Vitamine A 20.000 IU, Vitamine D3 1500 IU, Vitamin E (α-tocopherol) 400 mg, Zink 85 mg, IJzer 70 mg, Mangaan 35 mg, Jodium 0,65 mg, Koper 15 mg, Selenium 0,25 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
37% 18% 24% 8.5% 2.5% 10% 1.8% 1.5% 3900 2.3% 0.3% 0.1% 0.08% 33%
 
 

Beoordeling:

Carnilove Eend en fazant vind ik een prima hondenbrok. 

Hoog vleesgehalte
Deze brok heeft een hoog vleesgehalte, en bevat bijzondere diersoorten: eend en fazant. Deze dieren hebben buiten kunnen leven, wat diervriendelijkheid en gezonder is dan ‘gewoon’ vlees (intensieve veehouderij).

Geschikt bij voedselallergie?
Deze brok zou geschikt moeten zijn voor honden met een voedselallergie, ook bij een allergie voor kip. De gehydroliseerde kippenlever en het kippenvet zouden geen intacte kippeneiwitten mogen bevatten. Toch is er een (klein) risico dat er wel een allergische reactie op komt.

Koolhydraten
Als koolhydraatbronnen bevat Carnilove Into the Wild Eend en Fazant gele erwten en een klein beetje tapioca (zetmeel van cassave) en kikkererwten. Hiermee is de brok geschikt bij graan-allergie. 

Toevoegingen
De brok wordt op natuurlijke wijze geconserveerd, en ook het vet bevat geen synthetische conserveringsmiddelen. De gebruikte mineralen zijn deels organisch en deels inorganisch gebonden, waarbij organisch gevonden mineralen beter opneembaar zijn.

Pro’s

 • Goede hoeveelheid kwalitatief eiwit
 • Weinig koolhydraten
 • Deels gecheleerde mineralen (beter bruikbaar voor lichaam)
 • Het kippenvet is geconserveerd met tocopherolen
 • Het vlees is afkomstig van dieren die buiten konden komen volgens de fabrikant

Con’s

 • Iets minder Omega 3 vetzuren dan optimaal. Visolie, krillolie of vette vis supplementeren compenseert dit.
 • Bevat vrije glutamaat (gehydrolyseerde kippenlever), waar mogelijk negatieve gezondheidseffecten op kunnen komen. Zie het artikel Smaakstoffen in brokken.

Kan beter

 • Geen of bijna geen vers vlees, alleen vleesmeel en diermeel. 
 • Deels goedkope mineralen (minder bruikbaar voor lichaam)

Verkoop informatie:

Carnilove Eend en fazant is verkrijgbaar in zakken van

1,5 kilo voor €10,95
12 kilo voor €65,95 (€5,50/kg)

Carnilove bestellen
Carnilove hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Carnilove hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
tapioca, peulvruchten eend, fazant vrije uitloop prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, chelaten gist, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.carnilove.cz/en

14 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Ik dacht dat ik een fotootje had, maar kan die niet meer vinden. Ons kleintje van 4,5 kg at ze met gemak, maar ze had al haar tandjes nog. Ik heb de fabrikant een email gestuurd om met de vraag hoe groot de brokken zijn.

 1. 4nne

  Ik ben een aantal jaren geleden overgestapt op dit hondenvoer omdat mijn hond met grote regelmaat ontstoken geurklieren had en ik toen leerde dat er kans was dat ik dit kon oplossen door een brok te nemen met een hoger vleesgehalte. En door het meer verdiepen erin dat graan eigenlijk heel slecht is voor een hond.

  Nu valt mij op dat ik de laatste tijd overal en nergens reclame voor hondenbrokken zie die ‘graanvrij’ zijn, maar dan zit er vervolgens erwten, wortel of zelfs rode biet in. Bij mijn bestelling van mijn hondenbrokken kreeg ik zelfs een proefpakketje vegetarische hondensnacks. Ik durf die dus niet goed aan mijn hond te geven. Ik ben er wel benieuwd van geworden, in hoeverre zijn groente voor een hond beter dan graan? En hoe gezond kunnen vegetarische hondensnacks zijn voor een hond?

    1. 4nne

     Sorry voor de late reactie, er is denk ik iets mis gegaan met het mailsysteem want ik heb niet gezien dat er reactie was. Zie het nu doordat ik om een andere reden op de site kijk 🙂
     Ik voerde Hill’s, welke soort precies weet ik niet meer. De dierenwinkel gaf destijds aan dat dat eigenlijk al een brok was met veel vlees en daardoor ben ik op internet gaan rondzoeken om te ontdekken dat de fysieke dierenwinkels over het algemeen geen brokken met écht veel vlees hebben.

     Ik heb nog een vraag, misschien kan je me verder helpen. Amber, mijn hond, is afgelopen vrijdag geholpen aan haar tanden/tandvleesproblemen. Ze had een heel slecht gebit en er zijn flink wat tanden/kiezen getrokken en de rest schoongemaakt. Nu raad de dierenarts vanwege haar gebit Royal Canin Dental aan. Maar in die brokken zit dus wederom maar weinig vlees (volgens mij) zijn er brokken die zowel veel vlees hebben als goed voor de tanden?

  1. Voerwijzer Meike

   Groente zijn beter dan graan, omdat er meer voedingsstoffen per calorie inzitten. Een uitzondering hierop is aardappel, omdat hier veel zetmeel in zit. Dit heeft zo ongeveer dezelfde eigenschappen als graan wat dat betreft.

   Vegetarische hondensnacks kunnen gezond zijn, maar dat hangt erg van de ingredienten af. Een stukje komkommer is bijvoorbeeld gezond, maar een graanstaaf met kleurstoffen niet.

Geef een antwoord