Smølke Adult Graanvrij

Ingredienten

Gevogeltevleesmeel, groene erwten, aardappel, bietenpulp, gevogeltevet, lamsvleesmeel, MSC vismeel (2%)*, heel eipoeder (zonder schaal), gist, geraffineerde lijnzaadolie, vitaminen, cichorei, soja, mineralen, gehydroliseerde kippenlever, aroniabesconcentraat (0,1%), natriumpolyfosfaat (0,1%), rozemarijn extract, groene thee-extract,raapzaadolie, pepermunt-extract, gehydroliseerde visproteïne.
*De vis in dit product komt uit een visserij die onafhankelijk gecertificeerd is volgens de MSC-standaard

Natriumpolyfosfaat
Dit mineraal bindt calcium in de bek en gaat zo de hechting van tandplak tegen.

Gevogelte
Het gevogelte bestaat altijd voor meer dan 90% uit kip, maar afhankelijk van de beschikbaarheid kan er eend of kalkoen aan toegevoegd zijn.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
31% 12% 35.5% 8% % % 1.5% 1% 3348 0.19% 0.07% 25%

Beoordeling:

Smolke Adult Graanvrij bevat mooie hoeveelheid vlees bevat en ongeveer 1/3 deel koolhydraten, wat niet veel is voor een brok. Naar de Voerwijzermaatstaven bevat deze brok wel wat weinig vet (12%). De verhouding tussen omega 3-vetzuren en omega 6 vetzuren is ook prima. Er zijn wel wat ingrediënten die bekend staan om hun (mogelijk) slechte effecten op de gezondheid. Soja staat bekend om de negatieve effecten op de hormonen. Gist en gehydroliseerde eiwitten zijn ingrediënten waarover verschillende meningen zijn, wat betreft het effect op de gezondheid. De mineralen zijn niet gecheleerd. De brokken bevatten gelukkig geen menadion (vitamine k3).

Pro’s
– mooie hoeveelheid vlees
– goede verhouding omega3/omega6
– bevat dierlijke vetten

Con’s
– niet zoveel vet
– bevat gehydroliseerde eiwitten
– bevat soja
– niet gecheleerde mineralen
– geraffineerde lijnzaadolie

Verkoop informatie:

Smolke graanvrij is het goedkoopst verkrijgbaar bij Topdierenshop
3 kg kost €13,95 (€4,65/kg)
12 kg kost €37,49 (€3,12/kg)(€0,93/1000 kcal)

Smolke graanvrij goedkoopst

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel kip, vis, lam/schaap scharrelvlees, vee-industrie visolie gist, soja, bietenpulp, plantaardige olie, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad www.smolke.nl/hondenvoeding

16 Comments

 1. Anita

  Mijn honden krijgen totw, purizon wolfsblut oid. Toen ik smolke ging voeren vielen ze enorm snel af, heb zelfs hoeveelheid verdubbeld. Ben gestopt voordat de zak op was, voer de zak op nu aan pensionhonden met overgewicht.

  1. mabel

   Zelfde ervaring als vorige ‘comment’ . Had mijn hond net wat voller gekregen (komt uit verwaarlozingssituatie). 1,5 week smolke graanvrij , ben tweemaal de aanbevolen hoeveelheid gaan voeren. En ik zie zijn ribben weer 🙁 …. 
   Verder op de zoektocht naar goed voer … zonder tarwe etc. 

   1. Anoniem

    Mijn reu bleek darm onstekingen te krijgen van vers vlees dus kreeg ik de tip om Smolke graanvrij te proberen. Vanaf de eerste dag is het een groot succes,hij heeft mooie compacte ontlasting en geen last van zijn darmen meer ! Ook mijn teefje eet het nu en doet het er erg goed op. Voor ons niks anders meer !

 2. Wolvie

  Ik heb het geprobeerd, maar mijn aussie kan er niet tegen. Ik heb het gemengd met mijn eigen voer om te laten wennen maar helaas hij moest ervan overgeven. Dus alle brokjes tussen het bestaande voer uitgevist en terug naar het oude voer en dat gaat goed. Ik voer nu farmfood en kvv. Ik zou de farmfood graag vervangen door een graanvrije brok maar weet niet zo goed welke en ik wil niet dat ie telkens moet spugen.

  1. M.

   Ik voer ook sinds een tijdje dit voer. Mijn hondje vindt het lekker en doet het er super op. De vacht knapt op, perfecte ontlasting en in tegenstelling tot andere comments is mijn hondje wel (eindelijk!) wat bijgekomen. Ik ben er tot nu toe dus zeer tevreden over.

  2. Sanne

   Hoi Wolvie,

   Wat je beschrijft klinkt meer als een overgangsprobleem. Hoe heb je de overstap gemaakt? Geperste brok mengen met krokante brok geeft namelijk vaker dit soort klachten. Wanneer je wilt overstappen van een geperste naar een krokante brok kan je dit het beste doen door een aantal dagen alleen vers te geven en daarna in één keer over naar de nieuwe brok.

   Zelf heb ik juist hele goede ervaring met Smolke graanvrij. Ik heb twee heel kieskeurige honden en beiden zijn ze gek op deze brok!

   p.s. De soja die erin zit komt uit de coating van de brok (heb ik nagevraagd) en is een heel klein deel, en alle merken gebruiken een coating alleen vermelden de meesten dit niet. Ik zie dit zelf dan ook niet als een probleem.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja bijna alle krokante brokken inderdaad, ik heb ook een hele vragenronde gedaan. Er zijn een paar merken die zeggen dat ze geen gehydroliseerde eiwitten gebruiken. Ik zal de lijst binnenkort eens online zetten.

 3. Marcel

  Hoi
  Wat vind u van de graanvrije puppybrok van Smølke?

  Wij geven nu de geperste brok van prins en willen overstappen naar Smølke brokken maar we twijfelen nog tussen de gewone mini/medium puppybrok en de graanvrije puppybrok van Smølke

 4. Butterfly

  Ik voer Fokker adult medium , mijn hond vindt het nog steeds lekker en heeft altijd goede ontlasting.
  Ik wilde overstappen op graanvrij Smolke maar begin toch hevig te twijfelen. Ik lees meer negatief dan positief.
  Hoe slecht zijn de brokken die ze nu eet?

 5. Ariena

  Nu is er ook Smolke adult maxi niet graanvrij maar er zit geen Tarwe in. Ik heb een Berner Sennen ze krijgt nu 1x per dag kvv van smuldier. Toch wil ik graag brokjes bijvoeren. Is deze brok geschikt om bij te voeren. Toch ook wel met een beperkte budget. zoals orijen is veel te duur wat ook logische is.

  Samenstelling Kippenmeel (18%),mais, gerst, rijst, sorghum, kippenvet (gestabiliseerd met natuurlijke tocoferolen), Lamsmeel (4%), bietenpupl, gehydroliseerd eiwit, mcs gecertificeerde vismeel (2%), vitiminen en mineralen mix, gist, cellulose, msc visolie (0,8), cichorei, natriumhexametafosfaat (0,1) glucosamine (0,023%)

  Eiwit 23%, Ruwe Celstof 3.0% Vetgehalte 12% Ruw as 5,5% Calcium 0,88%
  Fosfor 0,7% Magnesium 0,12% Omega 3 vetzuren 0,28% Omega 6 2,1%

 6. Ariena

  Ik zoek eigenlijk waar zoveel mogelijk vlees in zit. Het hoeft niet helemaal graanvrij te zijn. Maar liefst geen tarwe. Smolke heeft dit. Alleen wat ik moeilijk vind is kippenmeel is dit nu vlees dat gedroogd is. dus goed vlees zeg maar. Er staat 18% dit is niet veel maar omdat het vocht er al uit is dit dan een mooi percentage. Ook zag ik op je site staan bij de goedkopere brokken Bosch active is dit dan een betere brok.

  Ik heb al veel zitten lezen maar valt nog niet mee. Komt omdat alle merken weer hun eigen naam eraan geven. Maar ik heb er zeker al veel van geleerd

  1. Voerwijzer Meike

   Als je brokken met zoveel mogelijk vlees wilt, kun je in de brokkenvergelijker sorteren (door op de kolomtitel te klikken) op hoeveelheid dierlijk eiwit. Hoe meer dierlijk eiwit, hoe meer vlees.

   Kippenmeel is kippenvlees met bot en organen, waar eerst het meeste vet uit is gehaald en daarna is het gedroogd. Je kunt ook altijd de fabrikant een email sturen met een vraag over een ingrediënt, de meeste merken geven antwoord.

   Ik ken de samenstelling van Bosch Active niet, maar ik vermoed dat die niet beter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *