Nature Dog Food Eend


Laatst bijgewerkt: 29 januari, 2024

Ingredienten

Verse eend (30%), Gedroogde eend (20%), Aardappel (14,4%), Tapioca, Erwten, Bietenpulp, Gezuiverd kippenvet, Groentebouillon, Mineralen, Omega 3 supplement (zalmoli e en algen), Rozemarijn (0,3%), Munt (0,3%), Paardenbloem (0,3%), Cranberry (0,3%), FOS (Inuline uit witlof) (0,1%), MOS (0,1%), Glucosamine, Chrondroïtinesulfaat, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel (Perna Canaliculus), Mojave Yucca, Gedroogde Algen (Ascophyllum Nodosum)

Toegevoegd per kg: Vitamine A 20.000 Ul,
Vitamine D3 1.500 Ul, Vitamine E 500 mg, Vitamine B1 0,9 mg, Vitamine B2 3,2 mg, Vitamine B6 0,9 mg, Vitamine B12 0,03 mg, Foliumzuur 0,40 mg, Calcium D-Pantothenaat 8,5 mg, Biotine 0,50 mg, Niacine 10,5 mg, Choline Chloride 520 mg , Jodium 0,60 mg, Koper (Koper chelaat) 12,5 mg, Mangaan 35,0 mg, Zink (Zink chelaat) 85,0 mg, Selenium 0,2 mg, IJzer 80 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
29% 16% 34% 7.4% 3.3% 10% 1.3% 0.8% 3760 1.8% 0.3% 0.1% 0.05% 25%

Beoordeling:

Nature Dog Food Eend vind ik qua samenstelling een goede brok. Deze brok is geschikt bij voedselallergie en eventueel als eliminatiedieet, doordat eend de enige dierlijke eiwitbron is. Er zit wel kippenvet in, waar sommige honden met voedselintolerantie ook op kunnen reageren.

Het bevat een prima hoeveelheid vlees, waarvan een gedeelte vers is toegevoegd.

Wat vind ik goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel?

 • Er zit genoeg kwalitatief eiwit in, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees
 • Er zit een mooie balans tussen eiwit, koolhydraten en vetten in de brokken en ze zullen dan ook voor de meeste honden geschikt zijn.
 • De belangrijkste mineralen zijn als chelaten toegevoegd, dat is de best opneembare vorm.

Wat vind ik minder goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel

Verkoop informatie:

Nature Dog Food Eend is verkrijgbaar in containers en zakken van
1,4 kg voor €12,95 (€9,25/kg)
5 kg voor €39,95 (€7,99/kg)
12 kg voor €73,95 (€6,16/kg)

Nature dogfood online bestellen

Nature Dog Food is online te bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Nature Dog Food bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, tapioca, peulvruchten eend scharrelvlees prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten bietenpulp, visolie www.naturedogfood.nl

7 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Het meest ideaal zou zijn, als je brokken voert, om brokken te voeren zonder omega 3-olie en dit zelf toe te voegen. Het kan geen kwaad om aan Nature Dog Food Eend zelf nog wat omega 3 toe te voegen. Dat kan in de vorm van visolie, maar let er dan goed op dat het goede kwaliteit is (schoon, met antioxidanten en een verpakking waarin de visolie niet makkelijk oxideert). Je kunt ook krillolie, algenolie of MSC-gecertificeerde vette vis (rauw, gekookt of uit pot/blik) toevoegen aan het menu. Dat heeft minder nadelen qua gezondheid en duurzaamheid. Ik zal hier nog eens een artikel over schrijven. (Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van de nieuwe artikelen: https://www.voerwijzer.com/aanmelden-voor-nieuwsbrief)

 1. Twan

  Hallo Meike,
  Ik lees graag je adviezen over de diverse voersoorten en merken.
  Echter kom ik er niet uit wat betreft de voeding voor onze 4 jarige Boxer.

  Omdat bij zijn ontlasting telkens een te hoog gist gehalte zat (laten testen bij de dierenarts) ,was hij moeilijk op gewicht te houden en er zat wat minder energie in. Ons werd aan geraden om een diervoeding te nemen waarin maar 1 dier soort toegevoegd was, om er zo achter te komen welk diersoort hij niet tegen kan.
  We hebben nu een half jaar gevoerd met Hills Z/D brokken en het gist gehalte is normaal, maar willen eens wat anders proberen.
  Zou Nature dog food een goed alternatief zijn? Ze hebben verschillende vleessoorten dus goed te testen welke het beste aanslaat.
  Het is een energieke hond, dus daar moeten we ook rekening mee houden.
  Onze voorkeur gaat uit naar brok voeding.
  Wat zou uw advies zijn, of waar moeten we op letten?
  Alvast bedankt voor de reactie.

  1. Voerwijzer Meike

   Is het gist een gevolg van voedselallergie? En zat er geen eend in de voeding die hij kreeg toen de klachten zich ontwikkelden? Dan zou Nature Dog Food Eend inderdaad geschikt kunnen zijn. Waar je op moet letten is of er geen “verstopte” eiwitbronnen inzitten en soms reageert een hond ook op de vetbron (kippenvet bijvoorbeeld). Soms zijn brokken besmet met andere diersoorten, maar dat is aan de verpakking niet te zien.

   1. Twan

    Hoi Meike. Bedankt voor je antwoord.
    Gist is inderdaad omdat hij op een of andere voedingsbron slecht reageert. Er zat geen eend in de vorige voeding, dus het proberen waard. Of er verstopte eiwit/vet bronnen in zitten weet ik niet. De dierenarts zei ook dat je daar naar moest kijken.
    Kun je mij een merk/type brok aanraden waarbij er geen verstopte bronnen in zitten? En waar onze boxer wel voldoende energie uit haalt?

    1. Voerwijzer Meike

     De “verstopte” eiwitbronnen kun je vinden door de hele samenstelling goed te bekijken en te kijken of er een ander diersoort wordt genoemd, of eiwit/vlees zonder diersoort. En het vet kan besmet zijn met eiwit, of zelfs als vet al een reactie veroorzaken bij sommige honden. Dus je kunt kippenvet voor de zekerheid vermijden. Gist heeft vaak ook met ik koolhydraten te maken. Dus als het elimineren van diersoorten niet werkt, raad ik aan om bijvoorbeeld acht weken zetmeelvrij te voeren en te kijken of het dan beter gaat. Bijvoorbeeld blikvoer, gestoomd voer of rauwvoer zonder granen, peulvruchten, aardappel of zoete aardappel. Groenten mag wel.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter