Nature Dog Food Eend

Ingredienten

Eend 50% vlees (28% verse eend, 20% gedroogd eendenmeel & 2% eendenbouillon), zoete aardappel (26%), erwten, aardappel (8%), bietenpulp, lijnzaad, vitaminen, mineralen en omega-3-supplement, groentebouillon, sinaasappel & cranberry, FOS (92 mg/kg), MOS (23 mg/kg), kruiden (o.a. rozemarijn), natuurlijke tocopherolen

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 14% 41% 8% 3% 8% 1.7% 1.07% 3540 2.17% 0.78% 21%

Beoordeling:

Nature Dog Food Eend & Sinaasappel vind ik qua samenstelling een prima brok. Deze brok is geschikt bij voedselallergie en eventueel als eliminatiedieet, doordat eend de enige dierlijke eiwitbron is.

Het bevat een prima hoeveelheid vlees, waarvan een gedeelte vers is toegevoegd. Er zitten wel een paar ingrediënten in waar ik minder enthousiast over ben en het is jammer dat ze de mineralen niet in de vorm van chelaten hebben toegevoegd.

Wat vind ik goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel?

 • De kwaliteit van het eiwit lijkt me prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees.
 • De koolhydraten komen voornamelijk uit zoete aardappel, wat ik een prima koolhydraatbron vind. Het heeft een lage glycemische waarde (zorgt niet voor een sterke suikerspiegelschommeling) en ik heb nog geen honden meegemaakt die er allergisch voor zijn.
 • Er zit een mooie balans tussen eiwit, koolhydraten en vetten in de brokken en ze zullen dan ook voor de meeste honden geschikt zijn.

Wat vind ik minder goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel

Ingrediënten waar ik niet zo enthousiast over ben:

 • Bouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevatten vaak veel vrije glutamaat, waar sommige honden gevoelig voor zijn. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken.
 • Het gebruik van sulfaten als mineraalverbindingen Deze mineraalverbindingen zijn minder goed bruikbaar voor het lichaam dan gecheleerde mineralen.

Om rekening mee te houden

Er zit visolie in. Opzich is het nodig om genoeg omega 3 vetzuren te voeren, maar visolie oxideert snel en is daarom niet echt geschikt om in brokken te verwerken. Beter zou zijn het gebruik van krill(olie), of het zelf toevoegen van omega 3 vetzuren (in de vorm van DHA en EPA) zoals vette vis, visolie of krillolie. Daarnaast is ook gevogeltevet en de olie uit lijnzaad vrij onstabiel. Koop dus niet een te grote zak, bewaar de brokken na openen van de zak liever niet langer dan drie weken, en bewaar de geopende zak in een goed afsluitbare voerton.

Verkoop informatie:

Nature Dog Food Eend & Sinaasappel is verkrijgbaar in containers en zakken van
1,4 kg voor €12,95 (€9,25/kg)
12 kg voor €73,95 (€6,16/kg)

Nature dogfood online bestellen

Nature Dog Food is online te bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Nature Dog Food bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, bataat, peulvruchten eend scharrelvlees prebiotica, visolie, vers vlees bietenpulp, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.naturedogfood.nl

7 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Het meest ideaal zou zijn, als je brokken voert, om brokken te voeren zonder omega 3-olie en dit zelf toe te voegen. Het kan geen kwaad om aan Nature Dog Food Eend zelf nog wat omega 3 toe te voegen. Dat kan in de vorm van visolie, maar let er dan goed op dat het goede kwaliteit is (schoon, met antioxidanten en een verpakking waarin de visolie niet makkelijk oxideert). Je kunt ook krillolie, algenolie of MSC-gecertificeerde vette vis (rauw, gekookt of uit pot/blik) toevoegen aan het menu. Dat heeft minder nadelen qua gezondheid en duurzaamheid. Ik zal hier nog eens een artikel over schrijven. (Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van de nieuwe artikelen: https://www.voerwijzer.com/aanmelden-voor-nieuwsbrief)

 1. Twan

  Hallo Meike,
  Ik lees graag je adviezen over de diverse voersoorten en merken.
  Echter kom ik er niet uit wat betreft de voeding voor onze 4 jarige Boxer.

  Omdat bij zijn ontlasting telkens een te hoog gist gehalte zat (laten testen bij de dierenarts) ,was hij moeilijk op gewicht te houden en er zat wat minder energie in. Ons werd aan geraden om een diervoeding te nemen waarin maar 1 dier soort toegevoegd was, om er zo achter te komen welk diersoort hij niet tegen kan.
  We hebben nu een half jaar gevoerd met Hills Z/D brokken en het gist gehalte is normaal, maar willen eens wat anders proberen.
  Zou Nature dog food een goed alternatief zijn? Ze hebben verschillende vleessoorten dus goed te testen welke het beste aanslaat.
  Het is een energieke hond, dus daar moeten we ook rekening mee houden.
  Onze voorkeur gaat uit naar brok voeding.
  Wat zou uw advies zijn, of waar moeten we op letten?
  Alvast bedankt voor de reactie.

  1. Voerwijzer Meike

   Is het gist een gevolg van voedselallergie? En zat er geen eend in de voeding die hij kreeg toen de klachten zich ontwikkelden? Dan zou Nature Dog Food Eend inderdaad geschikt kunnen zijn. Waar je op moet letten is of er geen “verstopte” eiwitbronnen inzitten en soms reageert een hond ook op de vetbron (kippenvet bijvoorbeeld). Soms zijn brokken besmet met andere diersoorten, maar dat is aan de verpakking niet te zien.

   1. Twan

    Hoi Meike. Bedankt voor je antwoord.
    Gist is inderdaad omdat hij op een of andere voedingsbron slecht reageert. Er zat geen eend in de vorige voeding, dus het proberen waard. Of er verstopte eiwit/vet bronnen in zitten weet ik niet. De dierenarts zei ook dat je daar naar moest kijken.
    Kun je mij een merk/type brok aanraden waarbij er geen verstopte bronnen in zitten? En waar onze boxer wel voldoende energie uit haalt?

    1. Voerwijzer Meike

     De “verstopte” eiwitbronnen kun je vinden door de hele samenstelling goed te bekijken en te kijken of er een ander diersoort wordt genoemd, of eiwit/vlees zonder diersoort. En het vet kan besmet zijn met eiwit, of zelfs als vet al een reactie veroorzaken bij sommige honden. Dus je kunt kippenvet voor de zekerheid vermijden. Gist heeft vaak ook met ik koolhydraten te maken. Dus als het elimineren van diersoorten niet werkt, raad ik aan om bijvoorbeeld acht weken zetmeelvrij te voeren en te kijken of het dan beter gaat. Bijvoorbeeld blikvoer, gestoomd voer of rauwvoer zonder granen, peulvruchten, aardappel of zoete aardappel. Groenten mag wel.

Geef een antwoord