Nature Dog Food Eend & Sinaasappel

Ingredienten

Eend 50% vlees (28% verse eend, 20% gedroogd eendenmeel & 2% eendenbouillon), zoete aardappel (26%), erwten, aardappel (8%), bietenpulp, lijnzaad, vitaminen, mineralen en omega-3-supplement, groentebouillon, sinaasappel & cranberry, FOS (92 mg/kg), MOS (23 mg/kg), kruiden (o.a. rozemarijn), natuurlijke tocopherolen

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 14% 41% 8% 3% 8% 1.7% 1.07% 3540 2.17% 0.78% 21%

Beoordeling:

Nature Dog Food Eend & Sinaasappel vind ik qua samenstelling een prima brok. Deze brok is geschikt bij voedselallergie en eventueel als eliminatiedieet, doordat eend de enige dierlijke eiwitbron is.

Het bevat een prima hoeveelheid vlees, waarvan een gedeelte vers is toegevoegd. Er zitten wel een paar ingrediënten in waar ik minder enthousiast over ben en het is jammer dat ze de mineralen niet in de vorm van chelaten hebben toegevoegd.

Wat vind ik goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel?

  • De kwaliteit van het eiwit lijkt me prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees.
  • De koolhydraten komen voornamelijk uit zoete aardappel, wat ik een prima koolhydraatbron vind. Het heeft een lage glycemische waarde (zorgt niet voor een sterke suikerspiegelschommeling) en ik heb nog geen honden meegemaakt die er allergisch voor zijn.
  • Er zit een mooie balans tussen eiwit, koolhydraten en vetten in de brokken en ze zullen dan ook voor de meeste honden geschikt zijn.

Wat vind ik minder goed aan Nature Dog Food Eend & Sinaasappel

Ingrediënten waar ik niet zo enthousiast over ben:

  • Bouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevatten vaak veel vrije glutamaat, waar sommige honden gevoelig voor zijn. Zie ook het artikel MSG in brokken.
  • Het gebruik van sulfaten als mineraalverbindingen, en selenium in de vorm van natriumselenaat. Deze mineraalverbindingen zijn minder goed bruikbaar voor het lichaam dan gecheleerde mineralen. Natriumselenaat is een iets betere keuze dan natriumseleniet (wat in de meeste brokken zit), maar niet optimaal.

Om rekening mee te houden

Er zit visolie in. Opzich is het nodig om genoeg omega 3 vetzuren te voeren, maar visolie oxideert snel en is daarom niet echt geschikt om in brokken te verwerken. Beter zou zijn het gebruik van krill(olie), of het zelf toevoegen van omega 3 vetzuren (in de vorm van DHA en EPA) zoals vette vis, visolie of krillolie. Daarnaast is ook gevogeltevet en de olie uit lijnzaad vrij onstabiel. Koop dus niet een te grote zak, bewaar de brokken na openen van de zak liever niet langer dan drie weken, en bewaar de geopende zak in een goed afsluitbare voerton.

Verkoop informatie:

Nature Dog Food Eend & Sinaasappel is verkrijgbaar in containers en zakken van
1,4 kg voor €11,75 (€8,39/kg)
12 kg voor €65,99 (€5,50/kg)

Nature dogfood online bestellen

Nature Dog Food is online te bestellen in de webshop van Natuurlijkvoordehond.nl

Nature Dog Food bestellen bij Natuurlijkvoordehond.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten eend scharrelvlees prebiotica, visolie, vers vlees bietenpulp, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie www.naturedogfood.nl

Geef een reactie