Nieuw: de wetenschappelijk nieuwtjes uit 2020

Datum: 19 januari, 2021
Laatst bijgewerkt: 5 februari, 2021

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de voedingsbehoeftes van honden en katten, en naar de effecten van ingrediënten en supplementen op de gezondheid van honden of katten. Zodra je een cursus hebt gedaan of een boek hebt gelezen over diervoeding, is de informatie eigenlijk al verouderd. Om op de hoogte te blijven van de meest recente onderzoeken gerelateerd  aan honden- of kattenvoeding, biedt Voerwijzer nu samenvattingen van de meest interessante onderzoekspublicaties uit 2020 en 2019.

Voor wie is dit bedoeld?

Voor iedereen die voedingsadvies geeft, zoals voedingsadviseurs voor honden en/of katten,  voerverkopers, dierenartsen en fabrikanten van diervoeding. Ook als je je puur uit interesse verdiept in voeding voor je eigen hond(en) of kat(ten), en inmiddels goede basiskennis hebt, kunnen deze onderzoeken meerwaarde bieden.

Ben je alleen op zoek naar kant en klare antwoorden op voervragen? Heb je geen idee wat de termen aminozuren, bloedsuikerspiegel en taurine betekenen? Dan is dit overzicht niets voor jou.

Gratis inkijk-exemplaar 

Download gratis het e-book Wetenschappelijke publicaties Honden- en kattenvoeding 2018 om een beeld te krijgen van het product en alvast wat interessante samenvattingen door te lezen.

Review

Het zoeken en verzamelen van wetenschappelijke artikelen is altijd erg tijdrovend. Met deze documenten geeft Meike van Voerwijzer mij overzichtelijk per jaar een prachtige bundeling van de belangrijke publicaties. De bestanden zijn niet alleen een opsomming van publicaties, maar de meerwaarde zit voor mij vooral in de sortering op onderwerp en de korte samenvattingen. Deze bestanden zijn dus een grote aanwinst en een makkelijke manier om mijn eigen archief up to date te houden.

Arrianne Liefrink, kattenvoedingsdeskundige en eigenaar van de website Voervoorkatten.nl

 

 

Hoe, wat en waar?

De documenten zijn te vinden in de Voerwijzer-webshop

Wetenschappelijke publicaties Honden- en kattenvoeding 2020 (pdf)
Prijs: €11,50
Auteur: Meike van den Haak
Omvang: 28 pagina’s
Aantal samengevatte publicaties: 40

In de webshop is ook het document met samenvattingen van onderzoeken uit 2019 te vinden, deze kost €9,50.

Naar de webshop

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

De laatste jaren (2018-2020) is er extra aandacht voor:

  • Gezondheidsvoordelen van rauwe vleesvoeding
  • Gezondheidsrisico’s van rauwe vleesvoeding 
  • zware metalen in voer
  • mycotoxines (gifstoffen van schimmels) in voer
  • de invloed van voeding op de darmflora
  • hartproblemen op graanvrije brokken
  • algenolie als omega 3-bron
  • Voeding en supplementen bij voedselallergie,  epilepsie en chronische maagdarmklachten  

Vele andere onderwerpen komen aan bod, zoals de relatie tussen voeding en AGE’s, nierziekte, agressie, obesitas, maagtorsie, intermittent fasting, en voedingstekorten. 

 

One Comment

Geef een antwoord