Kivo Verse Eend Graanvrij


Laatst bijgewerkt: 31 maart, 2023

Ingredienten

32,5% Eend (17.5% vers en 15% gedroogd), 28% zoete aardappel, 17% erwten, gehydrolyseerde gelatine, kippenvet, bietenpulp, biergist, 1,7% gedroogde appels, 0,5% zalmolie, 0,5% MOS (mannan-oligosaccharides), eipoeder, 0,2% cichorei, 0,2% gedroogde algen, 0,2% peren, 0,2% blauwe bessen, 0.2% cranberry, 0.2% kamille, 0.2% venkel, 0.2% brandnetel, 0.2% paardebloem, lijnzaadolie, glucosamine (300 mg/kg), chondroitine (300 mg/kg), yucca

Toegevoegd per kg

Toegevoegde vitamines en mineralen

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 12% 39% 7% 4.9% % 1.5% 0.9% 3316 2% 0.6% 0.1% 0.1% 300mg/kg 300mg/kg 19%

Beoordeling:

Kivo Geperst Verse Eend vind ik een goede samenstelling hebben. Deze smaak vind ik één van de beste van alle Kivo-brokken. De eiwitkwaliteit en -hoeveelheid is goed, voor zover ik dat kan beoordelen. Ook de toevoegingen zijn goed, de mineralen zijn deels in best opneembare vorm toegevoegd (chelaten). Opvallend is het lage vetgehalte. Voor sommige honden is dat een voordeel.

Laag vetgehalte

De hoeveelheid vet in deze brok is vrij laag. Hierdoor is de brok met name geschikt voor honden die een verlaagde vetgebehoefte hebben. Bijvoorbeeld bij overgewicht of bij bepaalde verterings- of darmklachten. Voor gezonde honden zonder allergie voor kip, raad ik aan om deze brok af te wisselen met bijvoorbeeld Kivo Geperst Verse Kip.

Naast het algehele vetgehalte is ook de hoeveelheid efficiënte omega 3 is aan de lage kant. Dit kun je zelf aanvullen.

Voor allergische honden

Deze brok is geschikt voor honden met voedselallergie, als ze niet allergisch zijn voor eend en ei. Gelatine is vaak van rund of varken, maar het zijn geen complete eiwitten, waardoor de kans op een overgevoeligheids-reactie heel klein is

 

Verkoop informatie:

Kivo Geperst Verse Eend is verkrijgbaar in zakken van
4 kg voor €30,95 (€7,74/kg)
14 kg voor €77,25 (€5,52/kg)

Kivo hondenbrokken 
Je kunt Kivo Geperst Verse Eend Graanvrij online bestellen bij Ekowolf.

Pure instinct hondenvoer bestellen bij Ekwolf

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geperst, adult, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat, peulvruchten ei, eend vee-industrie prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, plantaardige olie, natriumseleniet, visolie www.kivopetfood.nl

19 Comments

 1. Cynthia89

  Hoi Mieke,

  Ik twijfel tussen bepaalde merken geperste brokken om erbij te geven naast zijn KVV omdat hij wel vaker weigert te eten loopse teven in de buurt ( heb Shih Tzu reutje intact) last van de hormonen

  Ik twijfel tussen biofood geperst lam en kivo graanvrij eend/ bravoer eend / dog taste eend en darf vol lam beter qua samenstelling wat raad jij aan?

  gevoelig met maag darmen geen grote eter , zeer kieskeurig en allergie voor kip ( vlees )

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Cynthia, om te bepalen welke brok je voorkeur heeft kun je met deze criteria de brokken vergelijken: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen. Voor de zekerheid kun je naast kip ook kippenvet en gehydrolyseerde kippenlever vermijden. Volgens mij zit dit laatste niet in geperste brokken, dus dat scheelt.

   Als je nog twijfelt, kun je heel goed meerdere brokken proberen en kijken welke het beste bevalt. Als ze allemaal goed bevallen, kun je eventueel blijven afwisselen.

   1. Cynthia89

    Dankjewel , ja dat is het hem juist, ik kom er zelf niet uit, vandaar de vraag welke beste aan te bevelen is de kivo eend graanvrij of de geperst lam van bf petfood. Ik zie bij kivo eend granvrij kippenvet staan, bf petfood lam geperst gevogelte vet. De kivo heeft groente en kruiden bf petfood niet. Het is een aanvulling op kvv , de kvv kb raw, darf blijft zijn hoofdvoeding, de brokken zijn voor erbij

 2. shauniv

  Via jou site al veel opzoekingswerk gedaan. Ik heb al gegeven: hill’s ,darf lam, brit care hert zoete aardappel + lam sensitive, sanimed intestinal dog (aanraden DA), kivo eend graanvrij. Sanimed was goed, stevige/weinig ontlasting, geen jeuk, vond hij lekker. Maar scoorde niet goed. Derest was slechte stoelgang/lustte hij niet. Ik zoek: weinig/geen koolhydraat, geen kip ook niet kippenvet etc. Kivo eend scoort goed, hij lust het, goede stoelgang maar veel jeuk. Door teveel ei of kippenvet? ?Wat denk jij? Ik had dan nog op mijn lijst: celtic connection, grandorf, essential

  1. Voerwijzer Meike

   Heb je ook overwogen om rauwvoer, gekookt voer of blikvoer/houdbare worsten te proberen? Daar zitten veel minder ingrediënten in die de darmen kunnen irriteren, en überhaupt minder ingrediënten waar een allergische reactie op kan komen.

   In alle brokken zitten vrij veel koolhydraten.

   1. shauniv

    Dag Mieke,

    Helaas geen plaats voor rauw te geven in mijn diepvries.
    + ik heb veel budget over voor mijn honden maar ik heb al eens gerekend en ik kom dan aan veel meer dan 70 euro per maand voor de 2 honden. Nu koop ik voer van 70 a 80 euro voor een maand. Ik geef brok en wissel af met blikvoer en vers maar ik geef ongeveer 4 dagen per week korrel. Zou grandorf dan beter zijn ? aangezien daar niets van kip in zit?

    Groetjes!

    1. Voerwijzer Meike

     Het lijkt me zeker het proberen waard om een brok zonder ei en zonder kippenvet te proberen. Je kan ook nog kijken of gist vermijden de jeukklachten vermindert. Gistextract zou geen probleem moeten zijn, maar gist of biergist zou je kunnen vermijden (als er dan nog een geschikte brok overblijft).

     1. shauniv

      Dag Mieke,

      Bedankt voor je hulp! Ja ik wou graag celtic connection nog proberen ook dus misschien neem ik die ipv grandorf. Ik begrijp enkel niet waarom hij goed was met sanimed maar die brok heeft maar 2 sterren en is niet zo goed qua samenstelling.

 3. Eef

  Hallo Meike,

  Mijn golden retriever van 10 mnd krijgt nu purizon puppy large, binnenkort wil ik over op adult voer. Ik dacht aan darf vol bites of kivo, maar van kivo zag ik dat je alleen brokken met eend hebt beoordeeld , zijn de andere varianten van mindere kwaliteit?
  Waar ben ik het beste aan om te voeren?

 4. Tamara2212

  Wij geven nu sinds een half jaar de verse zalm variant van kivo en sindsdien zijn eindelijk alle problemen van onze hond (working cocker van 2,5) verholpen. Ze had heel snel last van diarree en poepte gemiddeld 6-8x per dag ook met vers vlees.
  We willen nu kijken of we de verse zalm kunnen afwisselen met eend. Is dat ook een goede optie? Tot nu toe zijn alle brokken met kip niet zo goed bevallen dus dat durven we niet goed meer aan. Ze hebben in deze lijn; verse kip, zalm, lam en eend.

  Ik heb namelijk begrepen dat het beter is om te en keer af te wisselen?

  Alvast bedankt voor je reactie

  Gr. Tamara

   1. Tamara2212

    Bedankt voor je snelle reactie!
    We gaan het zeker proberen en afwisselen.
    Zou je de zalm variant ook kunnen/willen beoordelen?

    We hadden hiervoor Profine zalm en was perfect voor de vacht, maar de ontlasting bleef gedoe. Volgens mij is de zalm qua samenstelling ook niet verkeerd. En onze hond blijft er eindelijk ook goed mee op gewicht.

    Gr. Tamara

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter