Grandorf Grainfree Eend & Aardappel

Ingredienten

Gedehydrateerd eendenvlees, Gedehydrateerd kalkoenvlees, Zoete aardappel, Vers eendenvlees, Kalkoenvet, Gedroogde spinazie, Gedroogde cichorei (een natuurlijke bron van prebiotica: FOS en inuline), Johannesbroodmeel, Gedroogde appel, Gedroogde Antarctische krill (een natuurlijke bron van EPA en DHA), Lijnzaad, DL-methionine, Glucosamine, Ghondroïtine, MSM (Methylsulfonylmethane), Mix van natuurlijke antioxidanten (Rosmarinus, Vinis, Curcuma, Citrus, Syzygium).

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 16% % 7% 3.5% 9% 1.3% 1% 4120 2.5% 1.6% 1500mg/kg 1000mg/kg 22%

Beoordeling:

Grandorf Grainfree Duck & Potato heeft een prima samenstelling en is ook geschikt voor honden die allergisch zijn voor kip en/of granen. Er zitten goede vezels in (prebiotica) voor een goede darmflora en er zit extra glucosamine en chondroitine in ter ondersteuning van de gewrichten. Het vleesgehalte is prima, het bevat hiermee genoeg kwalitatief eiwit.

Weinig omega 3
Het nadeel van deze brok vind ik dat er vrij weinig omega 3-vetzuren inzitten. Ik zou deze brok aanvullen met vette vis of goede visolie, en als je hond hier allergisch voor is kun je krillolie gebruiken.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Prima eiwitkwaliteit, het eiwit is afkomstig uit vlees
 • Bevat prebiotica voor de darmflora.
 • Bevat stoffen ter ondersteuning van de gewrichten

Con’s

 • De brokken bevatten, net als de meeste merken gehydroliseerde eiwitten om de brok lekkerder te maken. Deze bevatten vrije glutamaat, waar sommige honden mogelijk gevoelig voor kunnen zijn. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken
 • De brokken bevatten vitamine K3 (menadion), een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen.

 

Verkoop informatie:

Grandorf Grainfree Duck & Potato is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €9,95
3 kg voor €23,95 (€7,98/kg)
12 kg voor €74,95 (€6,25/kg)

Grandorf online bestellen Grandorf kun je online bestellen bij The Doggy Shop.Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor een zak van 3 kg betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
bataat kalkoen, eend vee-industrie prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten menadion grandorf.eu

4 Comments

 1. Kalijn

  Sinds een paar weken geef ik mijn labradorreu (8 maanden) dit voer. Hij doet het er goed op zo leek het in het begin. Het valt mij alleen op dat hij ontzettend veel ontlasting ervan heeft. Bij elke uitlaatbeurt poept hij en niet een klein beetje. Van de week heeft hij wat last van zijn maag gehad en ben ik langzaam de brokken weer gaan opbouwen met witte rijst en bouillon. Dit ging goed en zijn maag was weer rustig. Zijn ontlasting was ook minder (logisch want hij at minder). Sinds hij weer volledig brokken krijgt poept hij weer veel en vanmiddag spuugde hij zijn eten uit. Heeft iemand anders ook de ervaring van de hoeveelheid ontlasting of de ervaring met het spugen?

  1. Voerwijzer Meike

   Wat vervelend. Ik heb nog geen andere ervaringen gehoord over deze brok. Je zou heel goed een andere voeding kunnen proberen om te kijken of het daar aan ligt. Je zou eerst even kunnen overgaan op gestoomd voer zoals Renske Vers.

Geef een antwoord