Grandorf Grainfree Eend & Aardappel


Laatst bijgewerkt: 15 februari, 2023

Ingredienten

Gedroogd eendenvlees, gedroogd kalkoenvlees, zoete aardappel, vers eendenvlees, kalkoenvet, gedroogde spinazie, gedroogde cichorei, johannesbroodmeel, gedroogde appel, hedroogde antarctische krill, lijnzaad, DL-methionine, glucosamine, chondroïtine, MSM (Methylsulfonylmethane), mix van natuurlijke antioxidanten (Rosmarinus, Vinis, Curcuma, Citrus, Syzygium).

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
26% 16% 38.5% 7% 3.5% 9% 1.3% 1% 4120 2.5% 1.6% 1500mg/kg 1000mg/kg 22%

Beoordeling:

Grandorf Grainfree Duck & Potato heeft een prima samenstelling en is ook geschikt voor honden die allergisch zijn voor kip en/of granen. Er zitten goede vezels in (prebiotica) voor een goede darmflora en er zit extra glucosamine en chondroitine in ter ondersteuning van de gewrichten. Het vleesgehalte is prima, het bevat hiermee genoeg kwalitatief eiwit.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Prima eiwitkwaliteit, het eiwit is afkomstig uit vlees
 • Bevat prebiotica voor de darmflora.
 • Bevat stoffen ter ondersteuning van de gewrichten

Con’s

Het nadeel van deze brok vind ik dat er vrij weinig omega 3-vetzuren inzitten. Ik zou deze brok aanvullen met vette vis of goede visolie, en als je hond hier allergisch voor is kun je krillolie gebruiken

Grandorf hondenbrokken bevatten eerst vitamine K3, maar tegenwoordig niet meer.

Verkoop informatie:

Grandorf Graanvrij Eend & Aardappel is verkrijgbaar in zakken van
1 kg voor €14,95
3 kg voor €32,95 (€10,98/kg)
12 kg voor €89,95 (€7,50/kg)

Grandorf online bestellen Grandorf kun je online bestellen bij The Doggy Shop.Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor een zak van 3 kg betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat kalkoen, eend vee-industrie prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten - grandorf.eu

8 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Ik gebruik altijd het gehalte dierlijk eiwit om brokken te kunnen vergelijken op hoeveel vlees ze echt bevatten. Omdat vlees ook vet en vocht bevat, en de hoeveelheid vet nogal kan verschillen, en vaak het vet er zelfs uit is gehaald (vleesmeel) is het vleesgehalte zelf wat lastiger te gebruiken als vergelijkings-factor.

   De aanbevolen hoeveelheid visolie die je kunt toevoegen is afhankelijk van de hoeveelheden EPA en DHA in de olie en de grootte van je hond. Je zou de aanbevolen hoeveelheid van het merk zelf kunnen aanhouden.

   Ik ken de hoeveelheden DHA en EPA in Icelandpet niet

 1. Kalijn

  Sinds een paar weken geef ik mijn labradorreu (8 maanden) dit voer. Hij doet het er goed op zo leek het in het begin. Het valt mij alleen op dat hij ontzettend veel ontlasting ervan heeft. Bij elke uitlaatbeurt poept hij en niet een klein beetje. Van de week heeft hij wat last van zijn maag gehad en ben ik langzaam de brokken weer gaan opbouwen met witte rijst en bouillon. Dit ging goed en zijn maag was weer rustig. Zijn ontlasting was ook minder (logisch want hij at minder). Sinds hij weer volledig brokken krijgt poept hij weer veel en vanmiddag spuugde hij zijn eten uit. Heeft iemand anders ook de ervaring van de hoeveelheid ontlasting of de ervaring met het spugen?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter