Belcando Mastercraft Fresh Duck


Laatst bijgewerkt: 15 juli, 2023

Ingredienten

Vers eendenvlees (80%), amarant (5,5%), erwtenbloem, bonenmeel (Vicia faba), kikkererwten, bakkersgist, (1%), krill (0,8%), johannesbroodpitmeel, appelpulp, dicalciumfosfaat, chiazaad (0,4%), gedroogde groenten (totaal 0,3%: wortel, pastinaak, rode biet, prei), kalkwier (0,3%, Lithothamnium calcareum), gehydroliseerde pluimveelever, chlorella (0,2%), natriumchloride, cranberry’s (0,06%), gedroogde bessen (0,06%: lijsterbessen, rozenbottels, bosbessen, vlierbessen, aalbessen), kruiden (0,06%: brandnetelblad, gentiaanwortel, duizendguldenkruid, kamille, venkel, karwij, maretak, duizendblad, braambladeren), kaliumchloride, yucca schidigera, olijfextract (0,003%)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
27% 15% 38.2% 6.5% 3.3% 10% 1.1% 0.9% 3690 3.5% 0.7% 0.07% 0.04% 21%

Beoordeling:

Belcando Mastercraft Fresh Duck heeft een prima samenstelling. De eiwitkwaliteit is prima en de hoeveelheid eiwit, vet en koolhydraten is mooi in balans.

Geschikt bij allergie

Voor honden met voedselallergie, die wel tegen eend kunnen, is dit een geschikte brok. Er zit geen vet in van een ander diersoort (vaak zit er kippenvet en/of visolie in brokken), wat de kans op een reactie erg klein maakt. De kippenlever in deze brok is gehydroliseerd, waardoor dit niet meer als kippeneiwit wordt herkend door het lichaam en de kans op een allergische reactie heel erg klein is.

Geen vleesmeel, alleen vers vlees

Opvallend aan deze brok is dat er geen vleesmeel of gedroogd vlees is gebruikt, alleen vers toegevoegd vlees. Vaak blijft er weinig van het vlees over in het droge eindproduct, maar doordat er in deze brok veel vers vlees is gebruikt, zit er nog genoeg in de uiteindelijke brok. Dat kun je zien aan het eiwitgehalte van 27% en het feit dat er geen plantaardige eiwitten aan toegevoegd zijn.

Geen visolie

Belcando Mastercraft Fresh bevat geen visolie, maar krill als omega 3-bron. Krill is een stabielere omega 3-bron, waardoor er minder geoxideerde (=ongezonde) vetten in het voer zitten. Daarnaast is het soort vetzuur beter bruikbaar voor het lichaam dan de vetzuren in visolie. Er zit niet zoveel krill in, waardoor de hoeveelheid efficiente omega 3 (DHA en EPA) vrij laag is. Je zou voor de zekerheid zelf nog een goede omega 3-bron kunnen toevoegen.

Nadelen

Er zijn een paar nadelen aan deze brok:

 • Er zijn minder goed opneembare mineraalverbindingen gebruikt, zoals zinkoxide.
 • Er zitten gehydroliseerde eiwitten in als smaakmaker, hier kunnen honden gevoelig voor zijn. Lees hier meer over in het artikel Smaakstoffen in brokken.

Al met al is het een prima brok, met een paar minder optimale eigenschappen.

Verkoop informatie:

Belcando Mastercraft Fresh Duck is verkrijgbaar in zakken van
500 gram voor €9,-
2.2 kg voor €33,15 (€15,07/kg)
10 kg voor €99,95 (€10/kg)

Online te bestellen als Belcando Mastercraft Fresh Eend bij Cool4pets Belcando mastercraft Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking peulvruchten eend vee-industrie prebiotica, vers vlees gist, natriumseleniet, vrije glutamaat nl.belcando.com

5 Comments

 1. AussieJonesie

  Vraagje: Mijn hond staat op het moment op RC Anallergenic, maar kan gelukkig wel tegen eend. Ik vind op het moment zijn vacht vrij dof en ik zou daarom graag iets anders voeren. Nu twijfel ik tussen Belcando Mastercraft Duck en Acana Free Range Duck.
  Nu snap ik niet helemaal wat ‘minder goed opneembare mineraalverbindingen zoals zinkoxyde’ zijn en of dat evt apart door mij is toe te voegen?
  Ook snap ik niet goed: ‘Geschikt bij allergie: De kippenlever in deze brok is gehydroliseerd, waardoor dit niet meer als kippeneiwit wordt herkend door het lichaam en de kans op een allergische reactie heel erg klein is’ en bij Nadelen staat ‘Er zitten gehydroliseerde eiwitten in als smaakmaker, hier kunnen honden gevoelig voor zijn’. Dus toch niet goed?
  En bij de Acana zou ik beter extra taurine geven?
  Anders misschien wisselen tussen deze 2?
  Sorry, ik vind het gewoon echt heel lastig!

  1. Voerwijzer Meike

   Gehydroliseerde kippenlever zorgt (meestal) niet voor een allergische reactie, maar sommige honden zijn gevoelig voor de vrije glutamaat die ontstaan door de hydrolyse.

   Je zou beide brokken kunnen proberen en kijken welke het beste bevalt. Of blijven afwisselen als beide goed bevallen. Ik zou niet zelf zink gaan toevoegen, want daarmee riskeer je weer onbalans tussen koper en zink (wat kan leiden tot kopertekort).

 2. Lucas

  Mijn Engelse cocker kreeg Farmina waar hij het totaal niet goed op deed. Dunne ontlasting en jeuk. Overgestapt op Belcando Mastercraft en moet zeggen dat het een prima brok is voor mijn hond. Harde ontlasting en de jeuk een sterk verminderd. Komt waarschijnlijk doordat amarant verschillende anti-allergische eigenschappen heeft. Al met al zeer tevreden met Belcando Mastercraft fresh Duck.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter