Eukanuba Puppy Sensitive digestion


Laatst bijgewerkt: 30 april, 2024

Ingredienten

30% gedroogde kip en kalkoen (waarvan 18% kip), witte rijst, maïs, 10% verse kip, gevogeltevet, 3,9% bietenpulp, kippenjus, gedroogde hele eieren, vismeel, mineralen, visolie, 1% fructo-oligosachariden, gedroogde biergist, lijnzaad, 0,13% mannanoligosachariden, 0.1% micro-ingekapseld natriumbutyraat.

Toegevoegd per kg: vitamine A 41250IE, vitamine C 52mg, vitamine D₃ 1369IE, vitamine E 450mg, bètacaroteen 4.5mg, koper (als chelaat) 12mg, jodium (calciumjodaat) 2.4mg, ijzer (als chelaat) 64mg, mangaan (als chelaat) 37mg, zink (als chelaat) 106mg, selenium (als natriumseleniet) 0.02mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) Dierlijk eiwit
31% 20.8% 30% 6.8% 1.5% % 1.25% 1.04% 4760 2.21% 0.27% 0.18% 25%

Beoordeling:

Eukanuba Puppy Sensitive digestion heeft een prima samenstelling, ik vind het één van de beste puppybrokken van Eukanuba. Ook voor pups van grote rassen is deze brok geschikt.

Voor pups met darmproblemen?
De brok wordt aangeprezen voor pups met gevoelige darmen. De volgende aanpassingen zijn gedaan om de darmen te ondersteunen:

 • Een verlaagd vezelgehalte, wat bij sommige darmproblemen een voordeel kan zijn.
 • de toevoeging van natriumbutyraat, een supplement dat goed is voor de darmen.
 • Geen rund en geen tarwe (of andere glutenhoudend graan), waardoor het geschikt is voor pups die hier gevoelig voor zijn
 • De hoge hoeveelheid vet, wat bij sommige darmklachten een voordeel kan zijn en bij andere damrklachten een nadeel is.

Voordelen
De hoeveelheid calcium en fosfor is laag, waardoor het risico op groeipijn of andere skeletproblemen heel erg klein is.

De brok heeft een mooi eiwitgehalte, en er is alleen vlees en waarschijnlijk orgaan (en misschien een klein beetje bot) gebruikt als eiwitbron. De eiwitkwaliteit is daardoor waarschijnlijk goed.

De mineralen zijn in de best opneembare vorm en in goede hoeveelheden toegevoegd.

Nadelen
Er zit, net als in de meeste brokken, wel een smaakstof met vrije glutamaat in. Waarom ik dat niet ideaal vind, lees je in het artikel Smaakstoffen in brokken.

De balans tussen vitamine A en D lijkt me niet optimaal. Er zit vergeleken met alle andere merken, heel veel toegevoegde vitamine A in deze brok. Niet meer dan de maximum aanbevolen hoeveelheid, maar wel opvallend veel.

De hoeveelheid DHA is niet zo hoog, je kunt om dit te compenseren zelf omega 3 toevoegen aan het menu.

De hoeveelheid vet en daardoor de hoeveelheid calorieën in deze brok is hoog. Dat is niet voor elke pup geschikt. Voor pups van grote rassen is het extra belangrijk om niet teveel te voeren, zodat de pup niet te snel  groeit en groeipijn krijgt.

Verkoop informatie:

Eukanuba Puppy Sensitive digestion is verkrijgbaar in zakken van
2,3 kg voor €22,65 (€9,85/kg) bij Medpets.nl
12 kg voor €50,95 (€4,25/kg) bij Brekz.nl
2×12 kg voor €84,75 (€5,53/kg) bij Brekz.nl

 

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy, puppy groot ras, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking mais, rijst kip, vis, ei, kalkoen vee-industrie, gekweekt (vis) prebiotica, visolie, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie https://www.eukanuba.nl/

13 Comments

   1. Aukjeh

    Bedankt Meike, ik heb je mini beoordeling gelezen, best een goed brokje, heel fijn om dat bevestigd te krijgen, want toen ik de samenstellingen zag, dacht ik, dit lijkt mij zo op het eerste gezicht een goed brokje. En een brokje is altijd handig, als je weg bent, op vakantie o.i.d. nogmaals dank en een prettig weekend.

 1. anne96

  Hoi, even een vraagje. Ik voer mijn labrador van net een jaar nog het restje Eukanuba Puppy Sensitive Digestion. Hij gaat goed op deze brok, in combinatie met kvv. Is de volwassen variant van dit voer net zo goed of kan ik beter overschakelen op een ander merk brok? Ik zoek het liefst beetje kleine brokjes vanwege het trainen.

   1. anne96

    Dankjewel voor je reactie. Dat is fijn. Kan ik deze puppybrok in principe ook gewoon blijven voeren dan of toch beter overstappen op andere brok? Ben namelijk tevreden over deze brok, hij doet het er goed op en de prijs is gunstig (zeker omdat ik het met betere merken kvv combineer).

     1. janneleemans@gmail.com

      hoi,
      ik had een korte vraag,ik heb een labrador van iets meer dan 1 met hele gevoelige darmen, ze is al.gesteriliseerd en doet het goed opdeze brok,kan ik haar deze gewoonblijven geven? of is er nog iets waar ik extra op moet letten (naast natuurlijk de calorien) omdat zij gesteriliseerd is?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter