Nieuw: gevriesdroogde voeding van Orijen

Datum: 23 november, 2013
Laatst bijgewerkt: 15 november, 2020

Orijen heeft sinds kort gevriesdroogde complete hondenvoeding op de Nederlandse markt: Whole Prey – Freeze dried foods . Deze lijn wordt bereid zonder verhitting en behoudt daardoor alle natuurlijke voedingsstoffen.

Gevriesdroogde voeding
Wat gevriesdroogd voer is kun je lezen in het Voerwijzer-artikel over gevriesdroogd voer. De volgende beschrijving komt van championpetfoods.nl “De bereiding start door de ingredienten kortstondig bij lage temperatuur te bevriezen zodat alle voedingstoffen worden “opgesloten”. Vervolgens wordt bij extreem lage temperaturen (-50C) in speciale drukkamers in het 18 uur durende vriesdroog proces het bevroren water onder hogedruk als damp (H2O) uit de ingredienten verwijderd. Wat betekend dat het enige wat de grondstoffen verlaat H2O is en alle belangrijke voedingsstoffen behouden blijven.”

Samenstelling
Orijen Freeze dried voeding is complete voeding en bestaat voor 90% uit vleesproducten. Het vlees is afkomstig van scharrel- of vrije uitloopdieren en de vis is gevangen uit de zee (niet gekweekt). Het is vrij van conserveermiddelen en bevat bijna geen toegevoegde vitamines en mineralen, omdat deze in de grondstoffen bewaard blijven tijdens het productie proces.

Varianten
Er zijn drie varianten:

Original
Goedkoopste, met kip, kalkoen en vis.

Regional Red
Rund, wild zwijn, lam, bizon en vis

Tundra
Ree, eend, vis, bizon, hert en kwartel)Orijen

Orijen Freeze Dried Adult kopen
Orijen Freeze Dried is te bestellen bij Medpets.nl
Een zak van 170 gram kost €15,25
Een zak van 454 gram kost €34,25  

Een hond van 7 kilo heeft 4 medallions per dag nodig en een hond van 15 kg 7 medallions per dag. Dit betekent dat de voeding behoorlijk prijzig is om als standaardvoeding te geven, maar het kan wel een goede oplossing zijn voor op vakantie. Het voordeel boven K9 natural, een ander merk gevriesdroogde hondenvoeding, is dat de variant Tundra geen rund en ei bevat. Dit is voor honden die allergisch zijn voor ei en rund een goede oplossing.

Orijen Freeze dried adult dog
Kip (gemalen vlees met bot), kalkoen (gemalen met bot), hele haring, kippenlever, kippenhart, hele eieren, spinazie, erwtenvezels, kalkoenlever, kalkoenhart, bot , gemalen zonnebloempitten, pompoen, butternut quash (muskaatpompoen), wortels, cranberry’s, bosbessen, blauwe bessen, Red Delicious appels, Bartlett peren, pruimen, Tilton abrikozen, bruine kelp, gemengde tocoferolen, cichoreiwortel, paardebloemwortel, bonenkruid, pepermunt blad, gember. Toegevoegde voedingssupplementen: Zinkproteinaat, ijzerproteinaat, koperproteinaat, mangaan proteinaat.

Min. 36% eiwit
Min. 35% vet
Min. 1.6% calcium
Min. 1.3% fosfor
Min 1% omega 3
Min. 5.5% omega 6

10 Comments

  1. zjieb

    Hoi Meike, wij hebben een 7 maanden oude Basset fauve de bretagne die wat groter uitgevallen is dan de rasstandaard (nu schofthoogte 55cm). Hij krijgt nu Acana Heritage Puppy & Junior, maar eet dit moeilijk. Hij is ook wat aan de magere kant. We overwegen nu Orijen Freeze Dried, maar vragen ons af of dit goed is op deze leeftijd? Of heb je een tip voor een gezond/goed alternatief?

    1. Voerwijzer Meike

      Ik heb de hoeveelheden van alle voedingsstoffen bekeken, en Orijen Freeze Dried Original is geschikt voor pups van alle leeftijden. Lijkt me een prima voeding, maar wel erg duur. Overweeg ook eens rauwe vleesvoeding, dat is minder duur.

Geef een reactie