Nieuw: gevriesdroogde voeding van Orijen

Datum: 23 november, 2013
Laatst bijgewerkt: 10 juni, 2021

Orijen heeft sinds kort gevriesdroogde complete hondenvoeding op de Nederlandse markt: Whole Prey – Freeze dried foods . Deze lijn wordt bereid zonder verhitting en behoudt daardoor alle natuurlijke voedingsstoffen.

Gevriesdroogde voeding
Wat gevriesdroogd voer is kun je lezen in het Voerwijzer-artikel over gevriesdroogd voer. De volgende beschrijving komt van championpetfoods.nl: “De bereiding start door de ingredienten kortstondig bij lage temperatuur te bevriezen zodat alle voedingstoffen worden “opgesloten”. Vervolgens wordt bij extreem lage temperaturen (-50C) in speciale drukkamers in het 18 uur durende vriesdroog proces het bevroren water onder hogedruk als damp (H2O) uit de ingredienten verwijderd. Wat betekend dat het enige wat de grondstoffen verlaat H2O is en alle belangrijke voedingsstoffen behouden blijven.”

Samenstelling
Orijen Freeze dried voeding is complete voeding en bestaat voor 90% uit vleesproducten. Het vlees is afkomstig van scharrel- en vrije uitloopdieren en de vis is gevangen uit de zee (niet gekweekt). Het is vrij van conserveermiddelen en bevat bijna geen toegevoegde vitamines en mineralen, omdat deze in de grondstoffen bewaard blijven tijdens het productie proces.

Varianten
Er zijn drie varianten:

 • Original: De goedkoopste variant, met kip, kalkoen en vis.
 • Regional Red: bevat rund, wild zwijn, lam, bizon en vis
 • Tundra: bevat ree, eend, vis, bizon, hert en kwartel

Orijen Freeze Dried hondenvoer bestellen
Orijen freeze dried Original is verkrijgbaar in zakken van
170 gram voor €14,95
454 gram voor €33,95
De andere smaken zijn iets duurder.

Je kunt het online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Orijen Freeze Dried hondenvoer Bestellen

Is dat niet heel erg duur?
Je hoeft hier minder van te voeren dan van normale hondenbrokken, waardoor het per dag iets minder duur is dam je in de eerste instantie zou denken. De aanbevolen hoeveelheid geven ze aan in aantal medallions, oftewel ‘brokken’ per dag. Een hond van 7 kilo heeft 4 medallions (= 76 gram) per dag nodig en een hond van 15 kg 7 medallions (=133 gram) per dag.  Ondanks minder hoeven voeren, is de prijs per dag een stuk hoger dan bij het voeren van normale hondenbrokken. Dit betekent dat de voeding behoorlijk prijzig is om als standaardvoeding te geven, maar het kan wel een goede oplossing zijn voor op vakantie en ik hoor ook eigenaren van kleine hondjes die het naar tevredenheid als hoofdvoeding geven.

Samenstelling Orijen Freeze dried dogfood
Hele kip, hele kalkoen, hele haring, kippenlever, kippenhart, hele scharreleieren, groene spinazie, erwtenvezel, kalkoenlever, kalkoenhart, hele platvis, zonnebloempitten, appels, peren, pruimen, abrikozen, pompoen, muskaatpompoen, wortelen, bosbessen, veenbessen, zeewier, gemengde tocoferolen, cichoreiwortel, paardenbloem wortel, bonenkruid, pepermuntblad, gemberwortel, zinkchelaat, ijzerchelaat, koperchelaat , magnesiumchelaat.

Analyse:
Eiwit 44%, Vet 38%, Vezel 4%, Vocht 2%, Calcium 1,3%, Fosfor 1,1%, Omega-6 5,5%, Omega-3 1,5%, DHA 0,3%, EPA 0,3%

12 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   38% vet lijkt veel als je het vergelijkt met ander voer, maar het is in principe gedroogd vlees. In vlees zit vet. Als je bijvoorbeeld vlees met 18% eiwit en 16% vet (en 65% vocht) droogt, krijg je ongeveer 49% eiwit en 43% vet. Als je hier nog wat groente en fruit bij doet, kom je dus op de analyse van Orijen Freeze Dried. Dus het lijkt veel, maar is een logische hoeveelheid.

 1. zjieb

  Hoi Meike, wij hebben een 7 maanden oude Basset fauve de bretagne die wat groter uitgevallen is dan de rasstandaard (nu schofthoogte 55cm). Hij krijgt nu Acana Heritage Puppy & Junior, maar eet dit moeilijk. Hij is ook wat aan de magere kant. We overwegen nu Orijen Freeze Dried, maar vragen ons af of dit goed is op deze leeftijd? Of heb je een tip voor een gezond/goed alternatief?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb de hoeveelheden van alle voedingsstoffen bekeken, en Orijen Freeze Dried Original is geschikt voor pups van alle leeftijden. Lijkt me een prima voeding, maar wel erg duur. Overweeg ook eens rauwe vleesvoeding, dat is minder duur.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter