Nieuw: Rodi Kip Vrije uitloop met 3 sterren Beter Leven Keurmerk

Datum: 16 oktober, 2018
Laatst bijgewerkt: 17 oktober, 2018

Rodi introduceert deze week als eerste merk [update: Darf blijkt ook een 3 sterren beter leven keurmerk  te hebben, Rodi is dus niet de eerste!] een rauwe vleesvoeding met een 3 sterren Beter leven keurmerk: Rodi Kip Vrije Uitloop. Het Beter leven keurmerk is een keurmerk van de Dierenbescherming en drie sterren tonen aan dat het vlees van dieren bevat die vrije uitloop hadden. In dit geval gaat het om vrije uitloop-kip.

Deze Rodi-variant wijkt ook op andere gebieden af van de rauwe Rodi-voedingen die we kennen:

  • Deze voeding is ook voor katten geschikt.
  • Het bevat bot als calciumbron
  • Er is een groenten/vezelmix aan toegevoegd voor een goede darmgezondheid

Samenstelling
82% kip (vlees, karkas, nek, vel en hart), 15% vezelmix (appelvezel, rode biet, sperzieboon, psyllium, vitaminen en mineralen

13% eiwit
15% vet
1,1% ruwe celstof
0,8% calcium
0,55% fosfor

Rodi Premium met vrije uitloop kip kopen
Vanaf deze week is het bij de Jumbo verkrijgbaar en later zullen andere supermarkten volgen. De adviesprijs voor een pakje van 400 gram is €2,09. Net als de andere rauwe Rodi-voedingen zitten er in een pakje vier hamburgers van 100 gram.

Pakke Rodi Vrije uitloop Kip

6 Comments

  1. Maik vd Wetering

    Hallo Meike, ik gebruik al erg lang Carnibest Bio diepgevroren vers vlees voor de hond. Dit geef ik ‘s avonds.. ‘s ochtends geef ik Farmina brokken. Zou ik carnibest BIO kunnen vervangen door Rodi 3 sterren beterleven? Dit scheelt namelijk veel plastic afval.

  2. Hanneke

    Het keurmerk is niet officieel toegekend aan Darf door de Dierenbescherming aangezien zij de aanvraag voor het gebruik hiervan niet bij hen hebben ingediend. Officieel is Rodi dan ook daadwerkelijk de eerste op dit gebied. Uiteraard voldoen biologische voedingen wel aan de vereisten voor het keurmerk.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter