Nieuw rauwvoer-merk: Wolfork

Datum: 2 april, 2024
Laatst bijgewerkt: 2 april, 2024

Wolfork hondenvoer

Sinds kort is het nieuwe kvv-merk Wolfork in Nederland verkrijgbaar. Ze bieden een interessant concept: complete voedingen zonder toegevoegde vitamines en mineralen, voor verschillende behoeftes (levensfases, allergie, dieet) die worden uitgekozen op basis van de gegevens die je invult.

Wat vind ik zo interessant aan Wolfork?
De samenstelling is compleet op basis van de juiste ingrediënten, er zijn geen vitamines en mineralen aan toegevoegd. Je hoeft hiervoor geen smaken af te wisselen. Dat het compleet is, tonen ze aan met analyses van de essentiële voedingsstoffen. Ik heb tot nu toe geen ander merk gezien die zoveel voedingsstoffen heeft laten analyseren en deze gegevens openbaar maakt. In het Voerwijzer-artikel over Wolfork vertel ik meer over mijn bevindingen over de analyse van voedingsstoffen.

De receptuur is gemaakt met behulp van Dr. Anna Hielm–Bjorkman, die bekend is in de hondenvoer-wereld door haar publicaties over onderzoeken naar de relatie tussen voeding en gezondheid bij honden. De onderzoeken vinden plaats onder de organisatie Dogrisk, degenen die de wetenschappelijke publicaties hebben doorgelezen kennen de onderzoeken wel. Wolfork doneert ook 2,5% van de omzet aan Dogrisk voor het doen van onderzoek naar rauwe vleesvoeding.

Wat ik ook positief vind is dat de kip in Wolfork biologisch is. Kip uit de intensieve dierhouderij wordt naar mijn mening onder slechte en niet duurzame omstandigheden gehouden. Ook de groenten en het zeewier zijn biologisch. De visolie is van wild gevangen vis, wat over het algemeen gezonder is dan olie van kweekvis.

De voedingen
Wolfork biedt op dit moment negen recepten. Voor honden in alle levensfases is er een variant, ook als ze voedingsallergie of overgewicht hebben. De voedingen bestaan gemiddeld uit
58% spiervlees en goed gemalen vleesbot
30% organen (o.a. hart, pens, long, luchtpijp, lever, milt)
11% groenten, fruit, visolie en gist

Hoe en waar verkrijgbaar?
Je kunt Wolfork bestellen via hun website. Hiervoor vul je een vragenlijst in, en krijg je de variant geadviseerd die het beste bij je hond past. Twijfel je, heb je vragen of heb je een hond met een aandoening? Dan kun je advies krijgen via hun voedingscentrum. De voedingen zijn niet via andere verkooppunten verkrijgbaar.

De bestelling bestaat uit de gewenste hoeveelheid zakken van 2,1 kg met daarin hamburgers van 25 gram, 50 gram of 100 gram. De grootte van de hamburgers is afhankelijk van het gewicht van je hond, dit om het doseren zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

De bestelling wordt thuisbezorgd in een goed geïsoleerde doos. Op dit moment is het alleen in Nederland verkrijgbaar, maar het zal eind van het jaar ook in Vlaanderen te bestellen zijn.

Wolfork kvv vlees

 

Meer informatie
https://wolfork.com

 

8 Comments

 1. Aukjeh

  @Pomlove en Meike en iedereen 😉
  Als je zeker weet dat het alleen kip is, kun je het proberen. Ik vind het er ook veelbelovend uitzien, maar toch doe ik het niet, ze krijgt veelal konijn, eend, paard en wild, daar doet ze het super op. Ik hou het liever bij de hypoallergene vleessoorten.

   1. Aukjeh

    Goedemorgen Meike,

    Dank voor deze duidelijke Analyse en je bevindingen. Ik heb het zelf ook al helemaal uitgezocht en vind het er goed uitzien. De samenstellingen zijn inderdaad heel gevarieerd. Met veel goede voedingsstoffen zoals de groenten, fruit, zeewier e.d.

    Ik heb voor mijn kleine boef ook het lijstje ingevuld, alleem het kleine beetje rund wat er in zit, stuit me tegen het borst. Maar je kunt ook één zakje bestellen, om te kijken hoe het gaat, want het is best gek dat er in hypoallergene voeding rund zit.

    1. Pomlove

     Hoi Aukjeh,
     Mijn hond kan sowieso niet tegen kip wat in een hypoallergene dan niet in zit maar veel honden kunnen niet goed tegen kip en rund. En als ik dan kijk waar ik op uitkom is het een senior hypoallergene waar dan 51% rund in zit. Dat vind ik best gek..
     De producten die ze gebruiken zijn dan wel goed als ik het zo lees.
     Jammer alleen geschikt is voor honden die niet tegen kip en rund kunnen.
     Gelukkig is dat bij mij zo ver ik weet alleen kip dus het is te proberen waard!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter