Nieuw: vleesworsten en rauwvoer van Pure Instinct

Datum: 1 juli, 2021
Laatst bijgewerkt: 30 april, 2022

Pure Instinct is een nieuw merk hondenvoer,  ontwikkeld door Ingrid Smolders (Orthomoleculair therapeut voor honden) en Marco van Hoof (hondentrainer en eigenaar van Hondenadvies Centrum Nederland). Steeds vaker zien ze honden met voedingsproblemen of tekorten. “Dit resulteert in enorme hopen ontlasting, diarree, en vachtproblemen. Maar ook gedragsproblemen komen we dagelijks tegen welke vaak te verhelpen zijn met juiste voeding.” Een oplossing hiervoor is het zelf ontwikkelen van voeding waarbij je zeker bent van de kwaliteit. Ze hebben rauwvoer, gekookt voer en bottenbouillon in het assortiment.

Wat is kenmerkend voor de voedingen van Pure Instinct?

  • De premix (toegevoegde vitaminen en mineralen) is afgestemd op de recepten
  • Het rauwvoer fijngemalen en heeft bewust geen hoog vetgehalte 
  • Alle ingrediënten zijn bekend inclusief de hoeveelheden 

Pure Instinct bestellen
Je kunt Pure Instinct online bestellen, bijvoorbeeld bij Ekowolf

Pure instinct hondenvoer bestellen bij Ekwolf 

 

Afgestemde premix
Ingrid Smolders is orthomoleculair therapeut. Dat betekent dat ze gespecialiseerd is in vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen, en dat ze weet wat de gevolgen zijn van tekorten en van onbalans tussen voedingsstoffen. Ze vindt het dan ook belangrijk dat de premix is afgestemd op de voedingsstoffen die in de overige ingrediënten zitten.

De vleesworst van Pure Instinct
Deze complete, gekookte voeding, is voor honden voor wie een rauwe- of brokvoeding niet geschikt of gewenst is. Bijvoorbeeld bij spijsverteringsklachten, auto-immuunziekten of het niet willen eten van rauwvoer. Deze vleesworst wordt anders bereid dan de houdbare vleesworsten die in de dierenwinkel liggen. Het versgemalen vlees (en organen) worden samen met de overige ingrediënten in de verpakking geperst en vervolgens langzaam gegaard in een grote kookketel. De maximale bereidingstemperatuur is 90 °C; hierbij blijven alle vitaminen/mineralen intact en blijven de vetten stabiel.

Op dit moment is er alleen de smaak paard, die voor 100% uit paard bestaat en daardoor geschikt is voor veel honden met voedselallergie. Pure Instinct garandeert dat het vrij is van kruisbesmetting, het wordt namelijk geproduceerd in schone machines in een ruimte waar enkel het paardenvlees wordt verwerkt. In de toekomst zullen er nog een paar smaken bijkomen.

Het rauwvoer van Pure Instinct 
Het rauwvoer van Pure Instinct bevat 17-25% vleesbot,  goed spiervlees (geen MSM), de juiste mix van organen, seizoensgroenten, essentiële vetten (omega 3 en 6) en een premix. Van elke voeding is de exacte samenstelling bekend gemaakt. Benieuwd naar de samenstellingen en prijzen? Ga naar de

Voerwijzerpagina over Pure Instinct kvv

Pure instinct

Meer informatie over Pure Instinct vind je op de website https://pureinstinct.nl.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter