Pure Instinct kvv

Datum: 23 juni, 2021
Laatst bijgewerkt: 8 oktober, 2023

Pure instinct

Pure Instinct kvv is rauwvoer dat is samengesteld door orthomoleculair therapeut Ingrid Smolders en hondenschool-eigenaar Marco van Hoof.

Pure Instinct Compleet
Ingredienten Eiwit Vet Ca Fo €/kg
Basis Compleet  25% bevleesd kippenbot, 23% spiervlees rund, 21,5% spiervlees kip, 4% runderlever, 5% runderhart, 8% runderpens, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen. 14% 14% 0,48% 0,41% €6,30
Kip compleet  20% bevleesd kippenbot, 46,5% kippenvlees, 5% kippenlever, 5% kippenhart, 10% kippenmaag, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen. 16% 10% 0,48% 0,41% €5,85
Zalm/rund/kip compleet  20% bevleesd zalmkarkas, 30% rundvlees, 20% kippenvlees, 7% kippenmaag, 5% kippenlever, 5% kippenhart, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen 16% 14% 0,5% 0,45% €7,10
Eend-lam Compleet 15% bevleesd eendenbot, 45% lamsvlees, 10% lamspens, 7% lamslong, 5% lamslever, 5% lamshart, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen. 16% 13% 0,48% 0,43% €7,60
Lam-konijn compleet 20% bevleesd konijnkarkas, 45% lamsvlees, 15% lamspens, 5% lamslever, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen. 16% 14% 0,48% 0,4% €8,15
Paard-kalkoen Compleet  15% bevleesd kalkoenbot, 50% paardenvlees, 10% paardenlong, 5% paardenlever, 6,5% paardenhart, 10% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineralen. 16% 10% 0,49% 0,44% €9,10
Geit compleet  17% bevleesd geitenbot, 45% spiervlees geit, 5% geitenlever, 5% geitenhart, 10% geitenlong, 15% seizoensgroenten, 1% zalmolie, 1% vitaminen/mineral 16% 14% 0,53% 0,44% €8,15

Drager van de premix is rijst.

Enkelvoudige mixen 
Voorheen had Pure Instinct ook enkelvoudige mixen, deze bevatten geen premix. Deze mixen zijn uit het assortiment gehaald.

Is Pure Instinct compleet?
Ja het rauwvoer van Pure Instinct is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. De toevoegingen zijn aangepast op de hoeveelheden die al in de voeding zitten.

De aanvullende voeding is niet compleet, maar wel compleet te maken door de juiste afwisseling en aanvullingen. Bijvoorbeeld door gevogelte en hoefdieren af te wisselen en dit aan te vullen met vis, groenten, eieren en eventueel de premix die Pure Instinct verkoopt.

Pure Instinct bij allergie?
Pure Instinct heeft smaken die goed geschikt zijn voor honden met voedselallergie. Begin bijvoorbeeld met Pure Instinct Geit Compleet. De premix bevat wel rijst, dus voor honden met een rijst allergie kun je beter de aanvullende voeding kiezen, of een ander merk.

Is Pure Instinct geschikt voor pups?
Ja alle smaken van Pure Instinct zijn geschikt voor pups.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Pure Instinct is verkrijgbaar in rollen van 500 gram en een kilo. Je kunt Pure Instinct online bestellen, bijvoorbeeld bij Ekowolf.

Pure instinct hondenvoer bestellen bij Ekwolf

Beoordeling:

Pure Instinct vind ik een goede voeding. Ik heb vertrouwen in de kennis en betrouwbaarheid van de makers en de samenstellingen zien er goed uit.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond pureinstinct.nl

16 Comments

 1. monique-e

  Mijn honden krijgen allen dunne ontlasting van Pure Instinct. In het begin keurige drollen zoals het hoort, maar na een paar weken werd de ontlasting papperig met slijm. Ik gaf: lam-eend, lam-konijn en basis compleet. Toen ik Geit compleet gaf werd de ontlasting beter. Ik ben daarom overgegaan op varianten met een enkele eiwitbron.

  1. Greetje

   Helaas krijgt mijn hondje er dunne ontlasting van met heel veel slijm en overgeven en echt misselijk.
   Ze eet altijd Bandit kvv en ik wilde dit wel eens proberen omdat het me wel goed voor haar leek. Ze heeft Leishmania en iets verhoogde leverwaarden en de gekookte kip van Pure Instinct staat ook bekend dat het goed is voor de lever. Maar helaas is ze echt aan het overgeven ervan.
   Toen heb ik het aan onze andere hond gegeven, maar die werd ook niet blij.
   Ik zelf was juist zo enthousiast, maar helaas. Het ruikt wel erg lekker, zou het zelf bijna op eten 😉

 2. Voerwijzer Meike

  In rauwvoer zit altijd taurine. Hoeveel taurine er in zit hangt o.a. af van de versheid en van de stukken vlees die gebruikt zijn. Pure Instinct heeft geen taurinemeting gedaan.

  Als je na het ontdooien ook het losgekomen vocht voert, gaat er zo min mogelijk taurine verloren.

 3. Mila2020

  Ha,
  We geven sinds kort pure instinct, daarvoor gaf ik barfmenu compleet. Met Pure instinct plast onze labrador veel meer en moeten we vaker n buiten. Ontlasting is ook veel meer dan met barfmenu. Barfmenu had als nadeel dat ze iets meer moeite had met ontlasten. Nu twijfel ik wat de juiste keuze is.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is bijzonder, heb je ook al naar het merk zelf gemaild? Misschien dat zij een verklaring hebben, met hun orthomoleculair voedingskennis?

   Je zou kunnen kijken hoe het gaat als je Pure Instinct en Barfmenu combineert. Je kunt ook kijken of er nog een ander merk is dat je aanspreekt, misschien dat je een merk kunt vinden dat deze problemen niet geeft.

 4. Suus

  Dag Meike,
  Allereerst bedankt voor alle info op jouw site, super! Ik heb al veel gelezen en nu ook maar eens aangemeld.
  Ik heb een Mudi reu van 2,5 jaar. Ik voer nu 50% oervoer kvv (wissel soorten) en 50% brok (Acana, Orijen en Celtic afgewisseld).
  Ik voer 50% brok omdat ik deze gebruik voor de “training” (game based training) en dat is vaak lastig met kvv.
  Nu heb ik twee vragen:

  Vraag 1: Ik twijfel, door wat ik op jouw site lees, of ik wel compleet genoeg voer omdat ik aan oervoer zelf niets meer toevoeg en mijn hond geen vis lust. Zou Pure instinct in dit geval een betere keus zijn?

  Vraag 2: Zou trainen met houdbare worsten een nog betere optie zijn i.p.v. de brokken? Dat zou inhouden 50% kvv en 50% worst?

  Ik ben erg benieuwd naar je reactie, alvast bedankt.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Suus,

   De kans op tekorten is een stuk kleiner als het incomplete menu maar 50% van het totale menu is. Maar inderdaad is het niet ideaal als je hond geen vis eet. Je zou heel goed Pure Instinct kunnen proberen, je hoeft je dan geen zorgen te maken over voedings-tekorten.

   Over het algemeen vind ik houdbare worsten gezonder dan brokken. De bereidingswijze is “milder”, je hebt geen problemen met oxidatie door bewaren na openen van een verpakking en de samenstelling is vaak beter (minder of geen graan/peulvruchten bijvoorbeeld). Het lijkt me wel minder praktisch om met worsten te trainen.

   1. Suus

    Dag Meike,
    Bedankt voor je reactie. Ik heb de kvv van Pure Instinct inmiddels besteld.
    Nu blijken de gekookte worsten van dit merk helaas niet geschikt om blokjes van te snijden en te gebruiken in de training.
    Ik heb je site al afgezocht naar kwalitatief goede houdbare worsten, maar wordt nog niet veel wijzer.
    Ik gebruik momenteel bijv. de houdbare worst van FarmFood in de training, maar nu is het nog maar een klein onderdeel van de voeding. Deze is wel mooi stevig en goed te gebruiken, maar als ik het goed heb begrepen, komt dit waarschijnlijk door een hoger aandeel rijst, wat misschien weer niet optimaal is qua voeding.
    Heb jij een tip welke merken ik eens zou kunnen proberen?
    Alvast bedankt!!

    1. Voerwijzer Meike

     Even uit mijn hoofd, Barfmenu heeft ook een prima worst. De meeste vleesworsten hebben een prima samenstelling. Een beetje rijst (bijvoorbeeld 5%) kan geen kwaad (tenzij door allergie), en zonder graan (of andere zetmeelbron) zal de worst ook wat kleffer zijn.

 5. Lydia

  Hoi en HELP! Ik wil KVV gaan voeren, maar ik ben inmiddels bijna scheel van het uitzoekwerk waar ik niet uit kom. Elke keer begin ik er opnieuw aan en twijfel of ik het wel goed begrijp, om het vervolgens weer uit te stellen. Nu wil ik spijkers met koppen slaan! Hier een lap met vragen:

  * Zijn de worsten van dit merk helemaal compleet? Dat je dus bij wijze van de smaken niet zou af hoeven wisselen? (Al ga ik dat wel doen)
  * Is 1 dier per maaltijd niet beter om te voeren i.p.v. die gemixte worsten met meerdere diersoorten? Dit merk heeft alleen kip en geit als enkelvoudige smaak, de rest is allemaal gemixt.
  * Kan ik van dit merk alle smaken gewoon afwisselen?
  * Kan ik i.p.v. de Zalm/Rund/Kip mix bijvoorbeeld 1x per week haring uit de supermarkt voeren?
  * Welk merk kan ik hier goed mee afwisselen? En is het dan handig om ook weer voor een “compleet” merk te gaan, en maken de diersoorten dan nog uit of niet?

  Voorbeeldmenu Pure Instinct:
  2 dagen kip compleet
  2 dagen geit compleet
  2 dagen paard/kalkoen compleet
  2 dagen lam/konijn compleet
  2 dagen eend/lam compleet
  2 dagen basis compleet
  2 dagen haring uit de supermarkt

  Voorbeeldmenu is voor twee weken, zou dit kunnen? Kan ik probleemloos iets uit dit rijtje vervangen door een ander compleet merk?

  Sorry voor de vele vragen, maar ik hoor graag of je advies hebt!!

  1. Voerwijzer Meike

   1. Ja de worsten zijn helemaal compleet en je hoeft voor de voedingsstoffen niet perse af te wisselen (maar liever wel, voor een gezond maagdarm-systeem)
   2. Je kunt prima gemixte smaken voeren, tenzij een hond voedingsallergie heeft of dit makkelijk ontwikkelt
   3. Je kunt alle smaken afwisselen
   4. Je kunt inderdaad prima haring uit de supermarkt voeren
   5. Je kunt probleemloos een ander merk “in de mix gooien”, welk merk maakt niet uit. Compleet hoef niet als het om 1 dag per week gaat.

   Het voorbeeldmenu ziet er prima uit.

   Je kunt eventueel ook het verkooppunt om advies vragen bij het inkopen.

   1. Lydia

    Bedankt, hier kan ik wat mee!

    Ik weet alleen niet of mijn hond snel een voedselallergie ontwikkeld, dus dat zal wel niet. Maar is het misschien alsnog verstandig om dan bijvoorbeeld paard/kalkoen weg te laten voor het geval dat…?

    En dan de laatste vraag voordat ik ga bestellen:
    Kan kvv af en toe (wanneer het zo uitkomt) vervangen worden door bijvoorbeeld Darf brokken of door een houdbare worst van bijvoorbeeld Kivo? Niet in één maaltijd, maar bijvoorbeeld een keer de avondmaaltijd of een keer een hele andere dag of tijdens een weekendje weg etc.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter