Beginnersinformatie rauwvoer (kvv)

Datum: 2 december, 2011
Laatst bijgewerkt: 8 april, 2024

Wat is rauwvoer?
Rauwvoer is voeding die bestaat uit rauwe vleesproducten, soms aangevuld met bijvoorbeeld groenten, granen of olie. Ik gebruik de term rauwvoer meestal voor gemalen voedingen, die vaak zo zijn samengesteld dat alle nodige ingrediënten in het voer zitten. Als er geen vitamines en mineralen in het voer zitten, moet je er zelf voor zorgen dat je foor middel van afwisseling en eventueel aanvullingen compleet voert. Rauwvoer wordt meestal aangeboden als diepgevroren worsten, hamburgers of vleesblokjes. Op internet kun je de term ‘kvv’ tegenkomen, dit is een term die bedacht is voor gemalen rauwe voedingen. Kvv is de afkorting van ‘kant en klaar vers vlees’. Omdat veel mensen deze term niet kennen, gebruik ik liever de term ‘rauwvoer’. Daarnaast is het vlees niet altijd vers en bestaat het uit meer dan alleen vlees. Er zitten ook botten, organen en soms ook groenten en andere plantaardige ingrediënten in.

Waar kan je het kopen?

  • Dierenspeciaalzaken: in veel dierenspeciaalzaken zijn rauwvoer-merken te koop. Er staat dan een aparte diepvries in de winkel voor rauwvoer en soms zelfs botten met vlees of prooidieren.
  • Supermarkt: in veel supermarkten kun je Rodi of Smuldier kopen. Dit zijn goedkope merken.
  • Speciale verkooppunten: veel merken zijn alleen te koop bij speciale verkooppunten, dit zijn dierenwinkel en particulieren die vanuit huis rauwvoer verkopen. Sommige verkooppunten bezorgen het vlees bij je thuis.

Ga verder naar:

Waarom is rauwvoer gezond?

Gebruiksaanwijzing rauwvoer

Hoeveel rauwvoer moet ik mijn hond of kat voeren?

Rauwvoer-merken vergelijken

Veelgestelde vragen.