Nieuw boek over rauw voeren: Rauw Voer Natuurlijk in de voerbak

Datum: 16 september, 2017
Laatst bijgewerkt: 1 mei, 2019

Sinds afgelopen week is er een nieuw boek over rauw voeren verkrijgbaar: Rauw Voer Natuurlijk in de voerbak, zin en onzin over vleesvoeding voor hond en kat.

De schrijvers
Het boek is geschreven door Joeke Nijboer, adviseur op onder andere het gebied van voeding voor exotische diersoorten. Hij schreef het boek samen met drie anderen:

Wat staat er in het boek?
Het eerste gedeelte gaat over de voedingsbehoeftes en het verteringskanaal van honden en katten en er is een hoofdstuk over het berekenen van de hoeveelheid calorieën die een hond en kat per dag nodig hebben.

Het tweede gedeelte gaat over rauw voeren. De verschillende manieren waarop je rauw kunt voeren worden besproken: zelf samenstellen, prooidieren voeren of gemalen voeding (kvv) en de verhoudingen van BARF en NRV komen aan bod. Uniek aan dit boek (vergeleken met andere Nederlandse boeken over rauw voeren) is dat er tabellen in staan met hoeveel calorieën, vet, eiwit, calcium en fosfor verschillende vleesproducten bevatten, en dat er een uitgebreide bronvermelding. Er wordt uitgelegd hoe je zelf een menu kunt samenstellen aan de hand van percentages en dat kg alleen compleet is als er toegevoegde vitamines en mineralen inzitten. Tenslotte wordt er nog gesproken over nierproblemen en ontlastingsproblemen, en een lijst met 50 veel gestelde vragen.

Meer informatie
Op de website https://rauwvoervoeding.nl kun je alle informatie over het boek vinden. Hier staan ook enkele pagina’s uit het boek ter preview.

Ik zal een uitgebreide review schrijven met mijn mening over dit boek.

Het boek bestellen
Rauw Voer Natuurlijk in de voerbak kun je online bestellen, bijvoorbeeld bij
Animalfoodexpress.nl

Boek Rauw voer natuurlijk in de voerbak

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter