Nieuw boek over hondenvoeding: Canine Nutrigenomics

Datum: 23 april, 2015
Laatst bijgewerkt: 1 mei, 2021

Sinds kort is het (Engelstalige) boek in Nederland verkrijgbaar: Canine Nutrigenomics The New Science of Feeding Your Dog for Optimum Health. In dit boek leggen Jean Dodds en Diana Laverdure uit hoe gezonde voeding bijdraagt aan een gezonde hond, en wat volgens hen gezonde voeding voor de hond is.

Waar gaat het over?
Het woord Nutrigenomics zou je kunnen vertalen als voedingsgenetica, en gaat over hoe voeding de gen-expressie beïnvloedt. Hoe dit werkt, wordt op een makkelijke manier uitgelegd in het boek. Naast de achterliggende theorie, gebaseerd op vele wetenschappelijke onderzoeken, geven ze ook praktische adviezen voor het voeden van je hond. Ook kun je lezen over de relatie tussen voeding en specifieke aandoeningen zoals kanker, arthtitis en aandoeningen aan de organen.

Wat vind ik er van?
Ik ben in het boek begonnen en vind het erg interessant. Als je graag het ‘waarom en waardoor’ wilt weten, is dit boek een aanrader. Het is makkelijk te begrijpen, als je Engels kunt lezen. Maar je kunt ook het theoretische gedeelte overslaan en de praktische adviezen lezen. Het boek is wel Amerikaans, dus niet alles over de brokken-wetgeving en de commercial raw foods (kvv) is relevant voor ons, en er wordt een voorbeeldmenu gegeven voor als je zelf wil koken voor de hond. In Amerika is dit vrij standaard. Er is ook een stuk geweid aan het voeren van rauwe vleesvoeding.

Gratis inkijken
Je kunt het boek gratis inkijken in Google Books: Canine Nutrigenomics

Het boek bestellen
Het boek is te bestellen als e-book en als ‘echt’ boek bij Bol.com

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter