Nieuw boek: Natuurlijk voeren voor hond en kat

Datum: 3 oktober, 2013
Laatst bijgewerkt: 1 mei, 2021

Er is een nieuw Nederlands boek uitgekomen over gezonde honden- en kattenvoeding: Natuurlijk voeren voor hond en kat, geschreven door dierenarts Marike Stooker.
 

Veel klanten van haar dierenartsenpraktijk houden zich bezig met vers vlees voedingen en Marike heeft goede ervaring met het voeren van vers vlees voeding aan haar eigen dieren. Dit gaf de aanleiding tot het schrijven van een boekje over gezond voeren. “Ik wil ermee bereiken dat mensen gaan nadenken over wat ze hun huisdier voorschotelen. Dat ze begrijpen dat wat de meeste fabrikanten heel hard roepen, vooral in het belang van die fabrikant is en zeker niet altijd in het belang van je huisdier.” Marike vind het belangrijk dat mensen weten wat een dier in de vrije natuur zou eten, en in hoeverre onze brokkenleveranciers daar van afwijken. 

 
In het boekje wordt in een aantal hoofdstukken dieper ingegaan op de ontstaanswijze en achtergronden van zowel brokkenvoeding als de momenteel zeer populaire vers vleesvoedingen. Voor- en nadelen van beiden worden op een rijtje gezet en vergeleken met wat een hond of kat van nature zou eten. Hiermee kan een antwoord gegeven worden op de vraag: ‘Wat betekent écht gezond eten?’ Een goede gelegenheid om het voer van uw eigen hond of kat eens onder de loep te nemen! 
 

Verkrijgbaar voor €15,95 bij Bol.com.

7 Comments

 1. Jolanda

  Voor ons nooit natuurlijk voeren meer.
  Inmiddels al 2 honden overleden op jonge leeftijd, terwijl de allereerste hond uitsluitend geleeft heeft op s,morgens hill,s brok en s,avonds denkadog diner. Hij is 15 jaar geworden terwijl mijn vleeshonden stierven op 9 en 5 jarige leeftijd. Hoezo vlees is gezonder???????

  1. Maaike

   Het is niet enkel en alleen de voeding die van belang is.
   En het gaat uiteraard ook nog om welke voeding je geeft.

   Hier een hond die op 4,5jaar is overleden en heeft helaas maar enkele maanden op vlees gestaan (herplaatser)
   De andere 3 momenteel 12jaar ,8jaar en 3jaar staan al 8 jaar op rauw en ze doen het er super goed op, kunnen goed sporten op rauw en blijven goed op gewicht. Kom ook zelden bij de dierenarts.

   Er staat overigens niet bij waaraan de 2 honden van 9 en 5 zijn overleden en wat voor rassen het waren.

   Groet Maaike
   http://www.dogsforum.nl

   1. JOLANDA

    dan heb jij puur geluk gehad, dat de honden er goed op doen.
    Want ik heb wel andere verhalen gehoord en ook gezien.
    De meeste honden worden tot nu toe toch echt ouder op brokken.
    Welk ras het geweest is doet er totaal niet toe, heeft ook niets te maken met het onderwerp vlees of brok.
    Iedere hond heeft dezelfde organen in zijn lichaam hoor.
    Maar goed voor ons dus geen vlees meer, en onze eerste hond zijn we ook zelden mee bij de dierenarts geweest, en nu praat ik over de hond die 15 jaar is geworden. Hoezo dus brokken slecht???????
    Allemaal de rijnste flauwekul. Vroeger werden honden ook erg oud op brokken, en waarom deugen die ineens nu niet meer?????
    Laten ze eerst maar eens met keiharde bewijzen komen dat honden echt veel gezonder blijven op vervlees!!!!!!!

    1. Veerle

     Het ras doet er wel degelijk toe. Sommig rassen leven nu eenmaal langer dan een ander. Voor bepaalde rassen is 9 jaar al een hoge leeftijd.
     Kan je zeggen waaraan ze precies gestorven zijn en waarom jij ervan overtuigd bent dat het aan het vers voer ligt?
     Een hond kan aan zoveel dingen sterven en het voer is daar niet altijd de oorzaak van.

     1. jolanda

      Het waren alledrie schotse collies die toch op zijn minst 12 a 13 jaar oud moeten kunnen worden. Alleen de eerste collie is 15 jaar oud geworden op bovengenoemde voeding. Brokken en diner.
      De andere 2 zijn gestorven als gevolg van een sterk verzwakte weerstand
      en hebben hun hele leven op carnibest gestaan. Dus mijn conclusie is ;in brokken zit alles in wat ze nodig hebben, terwijl bij versvlees compleet de naam compleet het kennelijk zeker niet verdient!!!!!!!
      Ik ga deze discussie sluiten want je kan mij met de beste wil van de wereld niet overtuigen van het feit dat versvlees nu zoveel gezonder is!!!!!!!!!!

     2. Voerwijzer Meike

      Inderdaad, dat zou een oorzaak kunnen zijn van tekorten. Carnibest bevat alleen rund en kip en behalve als je ook nog de kalkoen-, eend- en lamvarianten voert, voer je te weinig diersoorten volgens de aanbevelingen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding alle nodige organen in de juiste hoeveelheden bevat, bij Carnibest wordt daar niets over gezegd. 

      Dat er honden zijn die hun hele leven Carnibest eten en overlijden door een sterk verminderde weerstand, betekent niet dat alle merken slecht zijn en dat rauwe vleesvoeding slecht is. En zelfs niet dat Carnibest voor alle honden slecht is. Maar opletten is altijd goed. Erwin van Gijtenbeek adviseert ook om sowieso een multivitamine toe te voegen als je rauw voert.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter