KB raw – KB Complete

Datum: 17 december, 2017
Laatst bijgewerkt: 17 mei, 2020

KB Complete is een kvv-lijn van KB RAW (voorheen Kiezebrink). De mixen bevatten toegevoegde vitamines en mineralen. KB RAW heeft ook een lijn zonder toevoegingen: KB Mix.

Analyse, ingrediënten en prijzen KB Complete
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
KB Complete Regular 63% kip (38% ruggen, 15% hart, 10% maag), 35% rund (15% pens, 10% tongbot, 10% vlees), 1% zalmolie, 1% premix 16% 14% 0,64% 0,39% €3,56
KB Complete Sensitive 33% paardenvlees, 40% konijn (30% rugstuk, 5% oren, 2,5% nier, 2,5% vet, 25% kalkoen (15% hart, 10% rug), 1% zalmolie, 1% premix 19% 13% 0,67% 0,38% €5,47
KB Complete Insect / Konijn
65% Konijn (40% rug, 10% hart, 5% oren, 5% long, 2,5% nier, 2,5% vet), 33% insect (zwarte soldatenvlieglarven), 1% zalmolie, 1% premix 15% 13% 0,56% 0,38% €4,92
KB Complete Eend / Lam
68% Eend: 43% bevleesde ruggen,15% hart, 10% vlees, 30% Lam: 15% pens, 10% vlees, 5% bevleesde ribben, 1% zalmolie, 1% premix 16% 14% 0,82% 0,58% €4,13
KB Complete Paard
68% Eend: 43% bevleesde ruggen,15% hart, 10% vlees, 30% Lam: 15% pens, 10% vlees, 5% bevleesde ribben, 1% zalmolie, 1% premix 20% 10% 0,43% 0,22% €7,13

Is KB Complete compleet?
Ja, het is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Afwisselen is niet essentieel, maar wel goed.

Is KB Complete geschikt voor pups?
KB Complete is geschikt voor alle pups, alhoewel ik deze niet als hoofdvoeding aanraad voor pups die snel last krijgen van groeipijn in verband met het wat hogere calciumgehalte. Als we naar de Fediaf-richtlijnen kijken, zijn de andere voedingen alleen geschikt voor pups van kleine rassen (volwassen gewicht tot 15 kg) vanaf zes maanden oud. Voor andere pups zit er volgens de richtlijnen te weinig fosfor in, ook in verhouding met calcium. Er zou maximaal 1,6x zoveel calcium als fosfor in mogen zitten voor deze pups, en dat is bij de smaken Regular (1,65x), Sensitive (1,78x), Insect/Konijn (1,71x) en Paard (1,91x) te hoog.

In het kort, welke smaak is voor welke pup geschikt volgens de Fediaf-richtlijnen?
Voor pups met last van groeipijn: geen
Voor alle andere pups: KB Complete Eend/Lam, eventueel in afwisseling met KB Complete regular
Voor pups ouder dan 6 maanden en een volwassen gewicht van maximaal 15 kg: KB Complete Eend/Lam, KB Complete Regular, KB Complete Insect en KB Complete Sensitive

Is KB Complete geschikt voor katten?
Ja, alle varianten zijn geschikt voor katten. Ik vind KB Complete Sensitive het best geschikt voor katten, omdat hier geen pens in zit, en meer eiwit.

Verpakking
KB Complete is verkrijgbaar in rollen van
500 gram
1 kilo

KB Complete

KB Complete bestellen
Je kunt KB Complete online bestellen, onder andere bij Animalfoodexpress.nl
kvv bestellen bij animal food express

Beoordeling:

KB Complete lijken me van prima kwaliteit. De mixen verschillen nogal qua samenstelling en het lijkt me goed om beiden af te wisselen.

Wat me erg aanspreekt is dat het precies duidelijk is wat er in zit. Zo kunnen we zien dat er in KB Complete Regular vrij veel orgaan zit, maar de hoeveelheden hart en long vind ik prima, daar kun je geen overdosis van geven. Er zitten geen organen in die bekend staan om het bevatten van meer afvalstoffen (lever, nier), alhoewel lever ook een natuurlijke multivitamine is. Voor tekorten hoef je niet bang te zijn, want alle essentiële vitamines en mineralen zitten sowieso erin door de premix, en voor de omega 3 vetzuren is visolie toegevoegd.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat kbraw.eu

15 Comments

 1. Rik

  Ik had bij de vorige bestelling een rol KB Complete Regular mee laten komen voor mijn katten. Ik vond het al stinken en vet (zelfs diepgevroren). Dat zal de pens dus wel zijn (mij onbekend met 2 katten). Dat had ik dus even niet gezien. De KB Complete Regular hoort naar mijn mening niet bij de katten KVV te staan op animalfoodexpress. Ook de lam-mix staat tussen dat ook pens bevat. Alleen bij de lam staat een waarschuwing in de omschrijving. Bij Complete Regular niet. Mijn poes moest er helemaal niets van hebben terwijl mijn kater het wel at (vuilnisbakje :). Ik heb de Complete sensitive nog niet geprobeerd.

  1. Voerwijzer Meike

   Het is voldoende om beiden af te wisselen, maar het is wel goed om af en toe een voeding zonder toegevoegde vitamines en mineralen te geven. Bijvoorbeeld twee of vier maaltijden per week als je twee maaltijden per dag voert.

 2. Wilma Boon

  Onze hond met darmproblemen doet het supergoed op KB sensitive, al zoveel geprobeerd, ook oervoer Barf maar op den duur toch weer problemen. Ik merk dat zolang het bij 1 soort voeding blijft hij het beste af is. Dus helaas niet afwisselen. Het is mooi vlees, stevig en geen prut. Wij zijn er heel tevreden over.

 3. Wilma k

  Hoi Maaike
  Ik heb een bull van bijna 8 maanden
  Ik geef in de ochtend de kb complete regular een pond…in de avond geef ik de kb mix
  Bv konijn ..lam of kalkoen of een andere smaak
  Mijn vraag voer ik zo compleet ?
  Zijn ontlasting is meestal goed .soms ook wel hard
  1 x was de kleur deels wit
  Heeft dat met het calium te maken ?
  Wat kan.ikhet beste doen ?
  Ik wilde eerst in de ochtend een brok geven ..acana
  Maar heb toch voor kvv gekozen
  Alvast dank je wel

  1. Voerwijzer Meike

   Sorry Wilma, door drukte kan ik even geen tijd nemen om je menu door te nemen en je vragen te beantwoorden. Als je de richtlijnen in het artikel volgt (vergeet vis niet), heb je een prima menu. Wit is inderdaad calcium, harde ontlasting is niet goed als het problemen geeft met ontlasten. Vermijd dan hoge calciumgehaltes of meng.

 4. Cynthia

  Beste meike,
  Daar ben ik weer,
  Ik wil ook kb raw gaan voeren samen met buddy’s.

  Ben nog aan nadenken over dailymeat, dogmeat en huntershome welke zou het beste zijn?

  En ik ben ergens achter gekomen na even buddy’s met runner te vergelijken ik Denk 95% dat het waar kan zijn zelfde fabriek komt zelfde analyses ivm ook met 5,7 lever ect.

  Ik heb een site gevonden waar kb raw en huntershome samen te verkrijgen zijn.

  Maar ook site waar ze ook kb raw en dogmeat verkopen.
  Maar nog geen site die dailymeat dogmeat huntershome en kb raw verkopen en leveren of in de buurt van maastricht zitten.

  Het is zoals je weet gevoelige kieskeurige eter en morgen 1 sept wordt 8 maanden.

 5. willempjesikkema

  Ik geef mijn katten al een tijde KB complete sensitive maar kan nergens vinden of daar ook taurine etc. aan toegevoegd is. Omdat het voor katten én honden is vraag ik me af of de daar benodigde vitamines en mineralen voor katten wel inzitten. Heb nu een hoogzwangere poes en binnenkort kittens. Heeft moederpoes, en straks de kittens, daar genoeg aan?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet of er taurine aan toegevoegd is, maar over het algemeen zit er genoeg taurine in rauwvoer. Zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/genoeg-taurine-in-kvv-voor-katten.

   De samenstelling ziet er goed uit voor katten, en ook voor kittens. Ik neem aan dat de toegevoegde vitamines en mineralen ook op katten afgestemd zijn. Je zou voor de zekerheid Kiezebrink zelf een email kunnen sturen, zij hebben een goede voedingsdeskundige in dienst.

 6. devin

  Hoi hoi! Ten allereerste is dit een fantastische website, enorm bedankt voor de complete informatie die hier staat. <3

  Mijn kat eet sinds het begin Alaska (alle 5), maar ik merk dat ze de kip en kalkoen helemaal niet lekker vindt en vaak zelfs laat staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Konijn vindt ze echter wel helemaal fantastisch.

  Ik wil haar wel gebalanceerd laten eten, dus ik overweeg om over te stappen naar KB, deze zit in ongeveer dezelfde prijsklasse en naar wat ik lees (zonder expertise) zijn ze ongeveer even goed? Klopt dat?

  Ik lees ook dat ik met deze niet zou hoeven af te wisselen, wat ook al veel gedoe voor me zou schelen, al ben ik dan nog van plan om tussen 2-3 te wisselen. Ik wil zelf namelijk ook niet iedere dag hetzelfde eten. Ik las wel een wat minder positieve opmerking over pens op deze pagina. Hoe kan ik dat het beste balanceren? Ik zit zelf te denken aan een combinatie van Sensitive, Insect/Konijn, en Eend/Lam.

  1. Voerwijzer Meike

   KBraw wordt met dezelfde ingrediënten gemaakt als Alaska (zelfde fabriek), dus wat dat betreft is de kwaliteit hetzelfde. Een groot verschil is inderdaad de toegevoegde vitamines en mineralen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor tekorten. Je kunt dit eventueel combineren met Alaska, om af en toe iets zonder toevoegingen te voeren. Ik zou alle smaken proberen en kijken welke goed bevallen. Niet alle katten lusten pens, maar veel katten vinden het wel lekker.

Geef een antwoord