KB Complete

KB Complete is een kvv-lijn van KB RAW (voorheen Kiezebrink). De mixen bevatten toegevoegde vitamines en mineralen. KB RAW heeft ook een lijn zonder toevoegingen: KB Mix.

Analyse, ingrediënten en prijzen KB Complete
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
KB Complete Regular 63% kip (38% ruggen, 15% hart, 10% maag), 35% rund (15% pens, 10% tongbot, 10% vlees), 1% zalmolie, 1% vitamines en mineralen 16% 14% 0,64% 0,39% €2,95
KB Complete Sensitive 33% paardenvlees, 40% konijn (30% rugstuk, 5% oren, 2,5% nier, 2,5% vet, 25% kalkoen (15% hart, 10% rug), 1% zalmolie, 1% vitamines en mineralen 19% 13% 0,67% 0,38% €4,35

Is KB Complete compleet?
Ja, het is compleet doordat er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn. Afwisselen is niet essentieel, maar wel goed.

Is KB Complete geschikt voor pups?
Volgens de Fediaf-richtlijnen is het niet geschikt voor pups, er zit te weinig fosfor in, in verhouding met de hoeveelheid calcium. Er zou maximaal 1,6x zoveel calcium als fosfor in mogen zitten voor pups. Voor volwassen honden maximaal 2x zoveel. Zie ook het artikel Hoeveel calcium moet er in kvv zitten?

Is KB Complete geschikt voor katten?
Ja, beide varianten zijn geschikt voor katten. Ik vind KB Complete Sensitive het best geschikt voor katten, omdat hier geen pens in zit, en meer eiwit.

Verpakking
KB Complete is verkrijgbaar in rollen van een kilo.

KB Complete

Beoordeling:

KB Complete lijken me van prima kwaliteit. De mixen verschillen nogal qua samenstelling en het lijkt me goed om beiden af te wisselen.

Wat me erg aanspreekt is dat het precies duidelijk is wat er in zit. Zo kunnen we zien dat er in KB Complete Regular vrij veel orgaan zit, maar de hoeveelheden hart en long vind ik prima, daar kun je geen overdosis van geven. Er zitten geen organen in die bekend staan om het bevatten van meer afvalstoffen (lever, nier), alhoewel lever ook een natuurlijke multivitamine is. Voor tekorten hoef je niet bang te zijn, want alle essentiële vitamines en mineralen zitten sowieso erin door de premix, en voor de omega 3 vetzuren is visolie toegevoegd.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond, kat kbraw.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *