Kivo

Analyse, ingrediënten en prijzen Kivo
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kivo Compleet 60% rund, 40% kip 15,4% 17,4% 1,1% 0,7% €2,50
Kivo Kip Compleet 100% kip 16,6% 11% 0,5% 0,4% €2,50
Kivo Konijn compleet 100% konijn 17,5% 9,4% 2,4% 1,4% €3,60
Kivo Vis Compleet 65% kip, 20% paling, 15% zalm 15,9% 25,2% 1,4% 0,8% €2,50
Kivo Puppy Compleet 60% rund, 40% kip 14,7% 16,7% 0,6% 0,4% €2,50
Kivo Eend Compleet  100% eend 13,9% 9,4% 1,1% 0,7% €3,60
Kivo Lam Compleet  100% lam 13,3% 22,1% 0,5% 0,4% €3,60
Kivo Paard Compleet  80% paard,  20% konijn 19,8% 6,2% 2,5% 1,3% €4,-
Kivo Geit Compleet 50% geit, 50% eend 13,8% 16,3% 0,6% 0,5% €3,60
Kivo Rund Compleet 100% rund 16,9% 9,7% 0,1% 0,2% €2,50
Kivo Pens 90% pens, 10% kip 14% 17,5% 0,4% 0,3% €2,50

Verhoudingen
Kivo bevat
65% spiervlees (o.a. wangvlees)
20% organen (8% hart, 4% lever, 8% pens/long/milt)
15% bot (geen nek/strotten)

Compleet?
Kivo is compleet bij afwisseling van vier diersoorten plus vette vis en pens.

Let wel op met de hoge calciumgehaltes, dit zorgt bij veel honden voor te harde ontlasting. Voor pups is het belangrijk dat je niet teveel calcium voert. Zie ook het artikel Hoeveel calcium moet er in kvv zitten.

Compleet menu voor pups
1x in de week Kivo Vis
1x in de week Kivo Pens
1x in de week Kivo Puppy Compleet
2x in de week Kivo Lam Compleet
2x in de week Kivo Geit Compleet 

Je voert dan vijf diersoorten, genoeg vette vis, genoeg pens en een goede hoeveelheid calcium (gemiddeld 0,7% als de analyses kloppen). ​Vul dit zelf aan met 10-15% mix van groenten, fruit, kruiden, zaden en/of noten.

Compleet menu voor volwassen honden
Bijvoorbeeld:
1x in de week Kivo Vis
1x in de week Kivo Pens
1x in de week Kivo Compleet
2x in de week Kivo Lam of Geit Compleet
2x in de week Kivo Eend Compleet

Verpakking
Verkrijgbaar in rollen van 500 gram. Sommige smaken ook in rollen van 1 kg. Kivo Compleet en Kivo Puppy ook verkrijgbaar per 250 gram.

Kivo op tv
*Kivo Petfood was te zien in de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over dierlijke bijproducten. De uitzending kun je bekijken via uitzending gemist. Vanaf minuut 14 zie je Kivo. Ze laten het vlees zien en vertellen de ingrediënten van die vleesmix: rundermeat , rundersteekvlees, runderlongen, runderlever, runderpens, runderhart, rundermilt en kopvlees. Een screenshot uit de uitzending:Kivo

 

Beoordeling:

Ik vind Kivo lastig te beoordelen. De samenstelling is me niet helemaal duidelijk en sommige mixen bevatten enorm beeld calcium. Er is een breed aanbod aan diersoorten, waardoor je veel kan afwisselen. Dit verkleint het risico op tekorten. Je kunt er ook voor kiezen om het voor de zekerheid af te wisselen met een ander merk.

Wat is jouw ervaring met Kivo?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.kivo-petfood.nl

44 Comments

 1. Cindy

  Zeer goede ervaring met Kivo Petfood, haal het bij een tussenpersoon in de buurt en zij geeft enorme goede info. Helpt je daar waar kan en sinds mijn hond KKV eet is hij met sprongen vooruit gegaan, voor mij geen droge brokken meer.

 2. Carmen Derix

  Koop wel eens enkele worsten, het ziet er goed uit het vlees. Maar twee van mijn honden (oudere reuen), krijgen er heel erg harde ontlasting van.
  Ben ook iemand van combineren, maar moet heel erg op het botgehalte letten.

 3. Boxervriend

  Even geleden twee 500 gr. Kivo rollen gekocht. Eenmaal konijn waar geen etiket op zat (merkwaardig..) en eenmaal eend. Op het etiket met eend staat dat het product categorie/code 3 vlees bevat wat betekend dat het slachtafval is. Voor mijn viervoeter nooit meer Kivo!

 4. Boxervriend

  @ Meike en Vergeetmenietje,
  Bedankt voor de toelichting. Mijn reactie is gerelateerd aan het feit dat een andere KVV te weten Dinapet op haar website vermeldt dat het bedrijf cat. 1 materiaal verwerkt en geen cat. 3 het zgn. slachtafval. Vandaar mijn reactie van 20/10/2014. Dit is dus misleidende informatie want cat. 1 materiaal wordt, heb ik gelezen, helemaal niet verwerkt maar verbrand.
  Ondanks dat Kivo wel vermeldt dat zij cat. 3 materiaal gebruiken koop ik geen Kivo meer omdat het stinkt en te vettig is..

 5. Ruud

  Ik Duitse herders en voer al jaren KVV Kivo, Vis en puur Rund en wissel dit om de dag af
  Puro geperste runderplus brokken. Mijn honden doen het hier super op en zijn energierijk. 
  Mijn overtuiging is dat hedendaagse gedomesticeerde honden geen enkele carnivoren zijn maar omnivoren waardoor ze niet enkel op KVV gevoed moeten worden.
  Verder degene die afgeven op europees cat. 3 KVV Dit is prima en gezond om honden mee te voeren, weet wel dat wij in nederland behoorlijk verwend zijn en veel wat wij als cat.3 beschouwen in vele landen als menselijke consumptie gebruikt word !!

 6. Voerwijzer Meike

  Hilde, de fabrikant geeft aan dat er geen premix inzit, maar dat het volgens hun nutritionist volledig qua samenstelling is.  Ik heb geen analyse gezien die dit kan bevestigen en toen ik hiernaar vroeg heb ik geen antwoord gehad. 

  1. A.Bosman

   Daarom om die reden geef ik hier Bandit want daar kan je wel alles vragen en zien.
   Ik weet dat als fabrikanten niks kunnen overleggen van analyse dan is dat naar mijn idee dan ook niet waar.Dus zo’n merk valt bij mij dan al weer af.

 7. inge

  Hallo Meike,
  Mijn standaar korthaar teckelpup (nu 20 weken) krijgt dagelijks de Kivo Puppy Compleet.
  Wanneer moet ik overgaan op een andere variant van KIVO. En welke is dan het advies?

  Dank, groet Inge

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Inge, de puppyvariant is fijner gemalen, maar verder zijn de "gewone" varianten net zo goed voor je pup. Je kunt dus meteen al overgaan, wat ik ook zou aanraden, omdat je dan wat meer variatie kunt voeren. Je kunt bijvoorbeeld de gewone Kivo Compleet afwisselen met Kivo Eend en Kivo Pens en Kivo Vis.

  1. Priscilla

   Meike 
   ik heb al het bovenstaande meegelezen, maar wat bedoel je met ; is aangepast en weer geschikt voor alle pups? 
   Dat ze het calcium gehalte weer naar beneden hebben bijgesteld? 

   1. Voerwijzer Meike

    Klopt, het bevatte 1,1% calcium, maar nu bevat het 0,6% calcium. Daarmee is het ook geschikt voor pups. Als het goed is staat op de verpakking het calciumgehalte, zo kun je zien of je nog een oude variant hebt of de nieuwe met een geschikt calciumgehalte.

 8. Priscilla

  Sinds 2 maanden voeren wij Kivo en we zijn zeer tevreden. De hondjes eten het met smaak en Kivo zorgt voor een prachtige glans van de vacht en tot op heden een goede gezondheid. 
  Bij navraag zijn er heel veel mensen die alleen afwisselen tussen de Compleet rund en de Compleet vis en dit al jaren zonder te korten doen. 

  Wij voeren voornamelijk de Compleet maaltijd, compleet rund, compleet vis en voeren zo nu en dan een 4e smaak zoals bijvoorbeeld de pens, paard, lam of eend. 

  Omdat ik het wel jammer vind dat er meer kip als vis in de zogenaamde Compleet Vis zit… Haal ik eens in de zoveel tijd de vis van BARFMenu. Dat is 100% vis en wat mij betreft dus idealer! 

  M.b.t. Klantvriendelijkheid vind ik Kivo zelf soms echt kneuzig. Geen of halve antwoorden op vragen per mail en soms vergeten ze die zelfs te lezen. 
  Waarschijnlijk hebben ze liever dat je belt? 

  Wat ik daarnaast ook nog wel eens onhandig vind, is dat ik bijvoorbeeld bij mijn verkooppunt een hele doos van 10 kg konijn moet bestellen meteen, dit kan schijnbaar niet los.. 
  Ik kan helaas ook niet samen met iemand bestellen.

 9. Lisa

  Hoi Meike,

  Ik voer nu sinds een paar maanden Kivo en het bevalt super. Nu heb ik een vraagje: er wordt geadviseerd vier diersoorten en vis af te wisselen. Nu voer ik drie diersoorten en vis. Kan het kwaad dat ik er ‘maar’ drie voer?

 10. Voerwijzer Meike

  Dat is lastig te zeggen. Het hangt van de diersoorten af, van de kwaliteit van het vlees en van je hond. Waarschijnlijk is het prima, zeker als je zowel hoefdieren als gevogelte voert. Als je ook ei en een groentemix (liefst ook met gemalen noten en zaden) voert, dan verklein je de kans op tekorten nog meer.

 11. natuurlijke diervoeding

  al enige jaren zijn wij verkooppunt van kivo en voeren het ook aan onze eigen honden, ik vind het een goed product, vind het wel jammer dat er alleen in de kennelworsten een groentemix is toegevoegd, dit zou bij meerdere moeten om de maaltijd nog completer te maken. ik vind het vlees er goed uit zien van kleur en geur.
  vaak hoor ik in de winkel dat mense de pens niet willen omdat zij het vinden stinken. maar het is wel een goede basisvoeding die toch wel 1 keer in de week gevoerd moet worden vind ik.
  als verkoop punt hanteren wij de gewone fabrieksprijzen. omdat we vinden dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen. en kivo is zeker al niet te duur.
  een goede maaltijd voor een goede prijs 
  onze pups groeien er mee op en ook de nieuwe eigenaren krijgen dit mee.
  medische hebben we nooit problemen ook hd en ed zijn altijd A en o afwijkingen.
  een goed voer voor fokkers en de nieuwe eigenaren van de pups.
  http://www.natuurlijkediervoeding.org  
  in budel-schoot 

 12. Marjolijn

  hoi Meike,

  ik hoor van een kennis goede verhalen over Kivo.
  Ik zou mijn ridgeback van 7 maanden graag diverse kivo soorten (vis, pens, puppy, lam en evt geit) willen gaan voorzetten.
  Omdat ik nog niet genoeg weet over alleen KVV, zou ik er een goede puppy brok bij willen voeren.
  Momenteel voer ik Orijen puppy large breed.
  Ze zou dan bijvoorbeeld ochtend/middag vlees en avond brokken krijgen.
  Echter, mijn hondje rent en speelt veel, en ik vroeg me af of het geen problemen kan geven als ik meerdere voedselsoorten (kvv (O/m) icm Orijen brokken (a)) geef verdeeld over de dag.
  Hoe kan ik zorgen dat ze de juiste hoeveelheden binnenkrijgt zonder me druk te maken of dingen niet goed op de maag liggen?

  Groeten Marjolijn

  1. Marjolijn

   Ik dacht om in de ochtend 500 gr Pens of Vis te voeren. In de middag 250 gr. Kivo puppy en ’s avonds 160 gr Orijen. Is dit een goed schema?
   Ze rust in de ochtend veel en is met name tussen 12:00 – 18:00 actief.

   1. Voerwijzer Meike

    Volgens mij is de totale hoeveelheid aan de hoge kant, misschien kun je dat nog eens herberekenen.

    Het is misschien praktischer om ’s ochtends de brokken te geven in verband met drinken er na en dan ’s nachts moeten plassen.

    Verder zou ik niet zoveel vis en pens voeren. Vis zo’n 7% van het geheel en pens 7-10% van het geheel.

  1. Voerwijzer Meike

   Het calciumgehalte is afhankelijk van het bot. De hoeveelheid en het soort bot. In Kivo Compleet met kip en rund zit dus meer bot of calciumrijker bot dan in mixen met minder calcium.

 13. Marcel

  hoi meike
  Wij zitten sinds kort(sinds afgelopen zondag) volledig op Kivo en volgen t weekmenu zoals in je voorbeeld. Is Kivo dan prima omdat ons boomertje van 1 jaar te geven of raadt u n andere kvv aan. Groet marcel

  1. Voerwijzer Meike

   Dat zou in principe compleet moeten zijn. Toch is het veiliger om ook af te wisselen met andere merken, tenzij je de fabrikant helemaal vertrouwd op zijn kennis, kunde en eerlijkheid.

   1. Voerwijzer Meike

    Carnis zou kunnen inderdaad, wissel dan ook in Carnis-smaken af. Er zijn veel merken die prima zijn, je kunt het laten afhangen van wat er bij je in de buurt verkrijgbaar is en even op Voerwijzer kijken wat mijn beoordeling van het merk is.

 14. Marcel

  Hoi meike
  We hebben besloten om gewoon kivo te geven volgens uw schema voor volwassen honden. We voegen er wel groentemix aan toe van Carnis.
  Heeft u nog meer voerschema’s die wij kunnen geven? Onze kyra krijgt bijv van eend hele lichte ontlasting ,is er een vervanger voor eend(kip misschien?)

  1. Voerwijzer Meike

   Ja eend kan prima vervangen worden door kip. Het voerschema kan dan verder hetzelfde blijven. Je kunt er ook heel goed ei bijgeven, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/eieren/

   Lichte ontlasting is overigens niet erg, als je bedoelt dat het licht van kleur is. Er zit ook meer bot in, dus het zal sowieso wat lichter zijn. Als het dunnere ontlasting geeft, zou ik het wel vervangen.

 15. Laura

  Mijn honden vonden Kivo niet echt lekker. Helaas hadden we 20 kilo ingeslagen dus het was ff doorbijten voor ze. Ik vond het er ook niet appeltijtelijk uit zien vergeleken met andere merken

 16. Jurgen de keyser

  Onze rottweiler krijgt voornamelijk de puppymix van kivo. We hebben daarvoor gekozen ivm het calciumgehalte wat niet te hoog mag zijn voor grote rassen. Toch heeft ze behoorlijk harde ontlasting. Hoe zou dat komen?

   1. Dave

    Ok hartstikke bedankt.
    Dit vroeg ik omdat mij zusje van DLG is afgestapt omdat haar hond dit niet meer trok kwa ontlasting etc.
    Nu is ze aan het kijken naar een andere brok en het liefst zonder granen.
    De biofood krokant heeft dit volgens mij wel.
    We zijn zelf een beetje aan het kijken richting de acana brokken en dan de Classic red.
    Is dit goed of kan je nog een andere graan vrije prijs/kwaliteit brok voorschrijven???

     1. Dave dommers

      Mijn teckel krijgt nu de afwisselende smaken van kivo alleen ik doe 3 dagen met een 500gram rol.
      Alleen dit word iets aan de lange kant het vlees verkleurd.
      Nu zou ik evenentueel over willen stappen naar de 250 compleet.
      Hoe fout is het om alleen dit te geven?? Omdat het COMPLEET is??

 17. Voerwijzer Meike

  Ik vind dit niet compleet, je mist dan in ieder geval vis. Je zou het kunnen afwisselen met een ander merk dat wel compleet is en minder vet is, of zelf vis toevoegen en het liefst nog wat meer diersoorten.

  Wat je ook kunt doen is na aankoop van 500 gram de rol een paar uur in de koelkast leggen, waarna deze niet keihard bevroren meer is. Snij de rol in drie delen en leg twee delen in de vriezer. Zo heb je altijd vers vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *