Kivo

Datum: 22 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 6 december, 2019

Kivo kvv
Analyse, ingrediënten en prijzen Kivo
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kivo Rund & Kip Compleet 60% rund (spiervlees, hart, pens, milt, lever, nier, long), 40% kip (karkas en rug met vlees) 15,4% 17,4% 1,1% 0,7% €2,69
Kivo Kip Compleet 100% kip: kipkarkas, rugvlees, hart, maag, lever) 16,6% 11% 0,5% 0,4% €2,59
Kivo Konijn compleet 100% konijn: karkas, rug, hart, long, lever, nier 17,5% 9,4% 2,4% 1,4% €4,38
Kivo Kip en Vis Compleet 65% kip (karkas, bovenrug, hart, maag, lever), 20% palinglijf, 15% zalmlijf 15,9% 25,2% 1,4% 0,8% €2,69
Kivo Rund & Kip Puppy 60% rund (trimmings, hart, pens, milt, lever, nier, long), 40% kip (karkas, rug) 14,7% 16,7% 0,6% 0,4% €2,59
Kivo Eend Compleet  100% eend: karkas, rug, hart, maag en lever 13,9% 9,4% 1,1% 0,7% €3,98
Kivo Lam Compleet  100% lam: trimmings, karkas, hart, lever, long, pens 13,3% 22,1% 0,5% 0,4% €3,98
Kivo Paard & Konijn Compleet  80% paard (trimming, hart, lever, long, nier,) 20% konijnkarkas 19,8% 6,2% 1,3% 0,8% €5,18
Kivo Geit en Eend 50% geitenorgaan (hart, long, lever, nier en pens), 50% eend (35% karkas en 15% rug) 13,8% 16,3% 1,1% 0,5% €3,98
Kivo Rund Compleet 100% rund: rundvlees (trimmings), ribben, hart, pens, milt, lever, nier en long 15,8% 14,2% 0,6% 0,4% €2,69
Kivo 5 diersoorten mix 40% rund (trimming, hart, pens, milt, lever, nier, long) 20% eend (karkas, bovenrug), 20% kalkoen (karkas, bovenrug), 10% zalmlijf, 10% palinglijf 14,8% 17,3% 0,3% 0,3% €2,89
Kivo Rund en Eend Compleet  60% rund (spiervlees, hart, pens, milt, lever, nier, long), 40% eend (karkas en rug) 14% 16,5% 0,5% 0,4% €2,89
Kivo Rund en Eend Puppy Zelfde als hierboven, extra fijn gemalen 14% 16,5% 0,5% 0,4% €3,60
Kivo Pens & Kip 90% pens, 10% kip 14% 17,5% 0,4% 0,3% €2,79
4 vissoorten mix 25% hele sardines, 25% zalmlijven, 25% hele makrelen en 25% palinglijven 16,9% 18% 1,1% 0,7% €3,58

Verhoudingen
Kivo bevat
65% spiervlees (o.a. trimmings)
20% organen (8% hart, 4% lever, 8% pens/long/milt)
15% bot (geen nek/strotten)

Kivo Puppy Compleet bevat
70% spiervlees
20% orgaanvlees
10% bot

Compleet?
Kivo is compleet bij afwisseling van tenminste

 • Gevogelte
 • Hoefdieren
 • 5 a 10% vette vis
 • 5 a 10% pens
 • 10 a 20% groenten

Let wel op met de hoge calciumgehaltes, dit zorgt bij veel honden voor te harde ontlasting. Voor pups is het belangrijk dat je niet teveel calcium voert. Zie ook het artikel Hoeveel calcium moet er in kvv zitten.

Voorbeeldmenu
Ook geschikt voor pups
2 kg Kivo 5 diersoorten mix
1 kg Kivo Rund en Eend (puppy of gewoon)
1 kg Kivo Kip Compleet
1 kg Kivo Paard & Konijn Compleet
0,5 kg Kivo Pens & Kip

Vul dit zelf aan met 10-15% mix van groenten, eieren, kruiden, zaden en/of noten. Je voert dan genoeg diersoorten en genoeg vette vis (7%). De hoeveelheid vet (14%), eiwit (15,8%), calcium (0,56%) en fosfor (0,43%) zijn ook prima voor pups vanaf 14 weken.

Kivo groenteworst
De groenteworst bestaat uit gekookte groenten: 40% andijvie, 30% haricots verts, 20% pompoen, 10% wortel. Kivo groenteworst kost €1,75 per rol van 250 gram.

Verpakking
Verkrijgbaar in rollen van 500 gram. Sommige smaken ook in rollen van 1 kg. Kivo Compleet en Kivo Puppy ook verkrijgbaar per 250 gram.

Kivo is onder andere verkrijgbaar bij Geusdiervoeding, zij bezorgen aan huis in Zuid Holland.

Kivo kvv bestellen bij Geus Diervoeding

 

Kivo op tv
*Kivo Petfood was te zien in de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over dierlijke bijproducten. De uitzending kun je bekijken via uitzending gemist. Vanaf minuut 14 zie je Kivo. Een screenshot uit de uitzending:Kivo

 

Beoordeling:

Kivo lijkt me een prima merk. Alle mixen bevatten de essentiële organen, spiervlees en genoeg bot. Sommige mixen bevatten wel wat veel bot, wat je kunt zien aam het hoge calciumgehalte. Sommige honden krijgen hier te harde ontlasting van.

Er is een breed aanbod aan diersoorten, waardoor je veel kan afwisselen en hierdoor is het ook geschikt om te gebruiken als eliminatiedieet.

Wat is jouw ervaring met Kivo?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond www.kivopetfood.nl

99 Comments

 1. Cindy

  Zeer goede ervaring met Kivo Petfood, haal het bij een tussenpersoon in de buurt en zij geeft enorme goede info. Helpt je daar waar kan en sinds mijn hond KKV eet is hij met sprongen vooruit gegaan, voor mij geen droge brokken meer.

 2. Boxervriend

  Even geleden twee 500 gr. Kivo rollen gekocht. Eenmaal konijn waar geen etiket op zat (merkwaardig..) en eenmaal eend. Op het etiket met eend staat dat het product categorie/code 3 vlees bevat wat betekend dat het slachtafval is. Voor mijn viervoeter nooit meer Kivo!

 3. Boxervriend

  @ Meike en Vergeetmenietje,
  Bedankt voor de toelichting. Mijn reactie is gerelateerd aan het feit dat een andere KVV te weten Dinapet op haar website vermeldt dat het bedrijf cat. 1 materiaal verwerkt en geen cat. 3 het zgn. slachtafval. Vandaar mijn reactie van 20/10/2014. Dit is dus misleidende informatie want cat. 1 materiaal wordt, heb ik gelezen, helemaal niet verwerkt maar verbrand.
  Ondanks dat Kivo wel vermeldt dat zij cat. 3 materiaal gebruiken koop ik geen Kivo meer omdat het stinkt en te vettig is..

  1. Rob de Haas

   om alle misverstanden uit de weg ruimen wil ik even reageren..
   cat 1 materiaal mag niet verwerkt worden in de petfood en wordt verbrand.
   cat 3 materiaal komt van karkassen die geschikt zijn voor de humanen consumptie, en is zeker geen slacht afval maar een bijproduct, vroeger werden de organen nog gegeten, nu nog maar zelden dus een Runder lever, nieren, harten ,longen, en pens is geen slacht afval.

 4. Ruud

  Ik Duitse herders en voer al jaren KVV Kivo, Vis en puur Rund en wissel dit om de dag af
  Puro geperste runderplus brokken. Mijn honden doen het hier super op en zijn energierijk. 
  Mijn overtuiging is dat hedendaagse gedomesticeerde honden geen enkele carnivoren zijn maar omnivoren waardoor ze niet enkel op KVV gevoed moeten worden.
  Verder degene die afgeven op europees cat. 3 KVV Dit is prima en gezond om honden mee te voeren, weet wel dat wij in nederland behoorlijk verwend zijn en veel wat wij als cat.3 beschouwen in vele landen als menselijke consumptie gebruikt word !!

  1. A.Bosman

   Daarom om die reden geef ik hier Bandit want daar kan je wel alles vragen en zien.
   Ik weet dat als fabrikanten niks kunnen overleggen van analyse dan is dat naar mijn idee dan ook niet waar.Dus zo’n merk valt bij mij dan al weer af.

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Inge, de puppyvariant is fijner gemalen, maar verder zijn de "gewone" varianten net zo goed voor je pup. Je kunt dus meteen al overgaan, wat ik ook zou aanraden, omdat je dan wat meer variatie kunt voeren. Je kunt bijvoorbeeld de gewone Kivo Compleet afwisselen met Kivo Eend en Kivo Pens en Kivo Vis.

 5. Priscilla

  Sinds 2 maanden voeren wij Kivo en we zijn zeer tevreden. De hondjes eten het met smaak en Kivo zorgt voor een prachtige glans van de vacht en tot op heden een goede gezondheid. 
  Bij navraag zijn er heel veel mensen die alleen afwisselen tussen de Compleet rund en de Compleet vis en dit al jaren zonder te korten doen. 

  Wij voeren voornamelijk de Compleet maaltijd, compleet rund, compleet vis en voeren zo nu en dan een 4e smaak zoals bijvoorbeeld de pens, paard, lam of eend. 

  Omdat ik het wel jammer vind dat er meer kip als vis in de zogenaamde Compleet Vis zit… Haal ik eens in de zoveel tijd de vis van BARFMenu. Dat is 100% vis en wat mij betreft dus idealer! 

  M.b.t. Klantvriendelijkheid vind ik Kivo zelf soms echt kneuzig. Geen of halve antwoorden op vragen per mail en soms vergeten ze die zelfs te lezen. 
  Waarschijnlijk hebben ze liever dat je belt? 

  Wat ik daarnaast ook nog wel eens onhandig vind, is dat ik bijvoorbeeld bij mijn verkooppunt een hele doos van 10 kg konijn moet bestellen meteen, dit kan schijnbaar niet los.. 
  Ik kan helaas ook niet samen met iemand bestellen.

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, het bevatte 1,1% calcium, maar nu bevat het 0,6% calcium. Daarmee is het ook geschikt voor pups. Als het goed is staat op de verpakking het calciumgehalte, zo kun je zien of je nog een oude variant hebt of de nieuwe met een geschikt calciumgehalte.

 6. Lisa

  Hoi Meike,

  Ik voer nu sinds een paar maanden Kivo en het bevalt super. Nu heb ik een vraagje: er wordt geadviseerd vier diersoorten en vis af te wisselen. Nu voer ik drie diersoorten en vis. Kan het kwaad dat ik er ‘maar’ drie voer?

 7. Voerwijzer Meike

  Dat is lastig te zeggen. Het hangt van de diersoorten af, van de kwaliteit van het vlees en van je hond. Waarschijnlijk is het prima, zeker als je zowel hoefdieren als gevogelte voert. Als je ook ei en een groentemix (liefst ook met gemalen noten en zaden) voert, dan verklein je de kans op tekorten nog meer.

 8. natuurlijke diervoeding

  al enige jaren zijn wij verkooppunt van kivo en voeren het ook aan onze eigen honden, ik vind het een goed product, vind het wel jammer dat er alleen in de kennelworsten een groentemix is toegevoegd, dit zou bij meerdere moeten om de maaltijd nog completer te maken. ik vind het vlees er goed uit zien van kleur en geur.
  vaak hoor ik in de winkel dat mense de pens niet willen omdat zij het vinden stinken. maar het is wel een goede basisvoeding die toch wel 1 keer in de week gevoerd moet worden vind ik.
  als verkoop punt hanteren wij de gewone fabrieksprijzen. omdat we vinden dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen. en kivo is zeker al niet te duur.
  een goede maaltijd voor een goede prijs 
  onze pups groeien er mee op en ook de nieuwe eigenaren krijgen dit mee.
  medische hebben we nooit problemen ook hd en ed zijn altijd A en o afwijkingen.
  een goed voer voor fokkers en de nieuwe eigenaren van de pups.

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is de totale hoeveelheid aan de hoge kant, misschien kun je dat nog eens herberekenen.

   Het is misschien praktischer om ’s ochtends de brokken te geven in verband met drinken er na en dan ’s nachts moeten plassen.

   Verder zou ik niet zoveel vis en pens voeren. Vis zo’n 7% van het geheel en pens 7-10% van het geheel.

 9. Voerwijzer Meike

  Ja eend kan prima vervangen worden door kip. Het voerschema kan dan verder hetzelfde blijven. Je kunt er ook heel goed ei bijgeven, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/eieren/

  Lichte ontlasting is overigens niet erg, als je bedoelt dat het licht van kleur is. Er zit ook meer bot in, dus het zal sowieso wat lichter zijn. Als het dunnere ontlasting geeft, zou ik het wel vervangen.

 10. Jurgen de keyser

  Onze rottweiler krijgt voornamelijk de puppymix van kivo. We hebben daarvoor gekozen ivm het calciumgehalte wat niet te hoog mag zijn voor grote rassen. Toch heeft ze behoorlijk harde ontlasting. Hoe zou dat komen?

    1. Dave dommers

     Mijn teckel krijgt nu de afwisselende smaken van kivo alleen ik doe 3 dagen met een 500gram rol.
     Alleen dit word iets aan de lange kant het vlees verkleurd.
     Nu zou ik evenentueel over willen stappen naar de 250 compleet.
     Hoe fout is het om alleen dit te geven?? Omdat het COMPLEET is??

 11. Ad

  Ne, ne, ne. Voor het eerst Kivo gekocht voor me kleine hondje. Dacht ik haal het effe van de nieuwe vers vlees winkel hier in de buurt, lekker makkelijk dan hoef ik ook geen bezorgkosten te betalen.

  Jeejtje, alle soorten dierenmixen gegeven en nee gewoon bijna niet willen eten. Al 4 weken zachte poep. En vandaag voor het eerst haar anaalklieren moeten leeghalen, zij heeft er nooit problemen mee gehad… volgens mij zit het niet genoeg bot in ofzo ik heb geen ide. En zij is echt niet een hondje mer darmproblemen ofzo en normaal gesproken absoluut geen moeilijke eter.

  Dus vanaf nu gewoon terug naar versvoer.nl eigen merk! Zij eet nu weer alles in een keer op 😀 #barfmix (L)

 12. Peggy

  Vroeger gaven we Lotgering…..dat was helaas vaak bedorven en aten ze op een gegeven moment niet meer. Toen overgestapt op Dogmeat en dat ging perfect…tot ze een grovere maling gingen hanteren. Toen zijn we overgestapt op Tammenga maar helaas de laatste 4 zendingen is het vlees slecht gemalen…hele lange slierten vlees en de honden aan de diarree. Ook weigeren enkele het nog te eten. Nu dus maar sinds paar weken de compleet versie van Kivo gehaald bij bezorgpunt en zelf extra vitaminen erbij. Ze vinden het heerlijk en ze eten het ook allemaal goed. Woon in Duitsland dus niet iedereen bezorgt hier en met de tijd wil ik kijken of Darf een optie is.

 13. nathalie

  Beste Meike,
  Wat een fijne site is dit! Mijn hond liep al langere tijd met overgewicht terwijl hij echt veel beweging heeft en zijn porties steeds kleiner werden. Ik gaf al jaren Kivo (allerlei varianten) en ben laatst Naturis gaan proberen. Mijn hond is stukken slanker, echter vind ik Naturis erg duur. Wat is een goed alternatief en klopt het dat mijn hond dik wordt van Kivo?
  Alvast bedankt.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat kan inderdaad aan de voeding liggen. Als je in het kvv-overzicht kijkt, en klikt op de kolomtitel min €/kg, dan sorteer je op prijs. Zo kun je kijken welke merken er binnen jouw budget valt. Let op het vetgehalte, dit kan beter niet hoger zijn dan het eiwitgehalte.

 14. Dierenvriend

  Beste Sanne,
  Eigenlijk zit het antwoord al in jouw vraag.., wat denk je dat een antibioticum kuur en een enting voor invloed heeft?
  Dit is echt niet fijn voor de darmflora van jouw pup… Teveel probiotica is niet de oorzaak en Meike zal je wel verder adviseren.. Veel sterkte!

 15. Voerwijzer Meike

  Het ligt zo te lezen niet aan de voeding, maar aan de enting en antibiotica. Probiotica geven is heel goed. Je zou wat extra pens en boekmaag kunnen geven en melkkefir maken voor je pup als probiotica. Om te kijken of er problemen met de pancreas zijn, kun je verteringsenzymen bij de voeding geven. Als het dan beter gaat, kan dat een teken zijn van beginnende EPI.

  Dus, gewoon rauwe vleesvoeding blijven geven en zoek eens online hoe je je pup kan laten herstellen van de enting.

 16. Sanne

  Ik geef nu sinds een jaar of 4-5 enkel noh kivo..
  Hiervoor heb ik zowat alles geprobeerd. Ben erg tevreden.

  Alle honden doen het er zeer goed op.
  Om de 3j ofzo laat ik hier het bloed eens volledig nazien.. calcium.. schildklier.. (hormonen en vitaminen enz)

  Gezien in kvv de schildklier van de dieren ook mee vermalen worden vind ik dit toch van belang, de laatste test is nu enkele weken geleden en was perfect in orde..
  Ze heeft zelden zo’n goede bloeduitslag met zo goede verhoudingen op 7jarige leeftijd en was erg tevreden, zodus ik ook!
  Ik blijf bij Kivo!

 17. Voerwijzer Meike

  Dag Sandra, welke brok wel goed bevalt bij jouw hond dat weet ik niet. Er zijn geen brokken die beter of slechter samengaan met het merk Kivo, of met rauwe vleesvoeding in het algemeen. Je kunt het beste zoeken naar brokken die goed bij jouw hond passen. Ik zou beginnen met een menu van 100% Kivo en eventueel een pensdag per week, in ieder geval tot het weer goed gaat. Als je dan nog steeds brokken er bij wilt voeren, probeer dit dan voorzichtig te introduceren.

 18. Jolien

  Ik voer al een ruime tijd kivo aan mn nu 17maanden oude am bulldog kruising,
  Wat mij opvalt is dat er na ontdooien best veel vlees vocht af komt, als ik dit allemaal door het vlees meng wordt het vlees heel papperig, bij het ene diersoort meer als bij het ander, kan ik er bij bijvoorbeeld de kip voor kiezen om niet alle vocht er bij te doen?
  Ze krijgt op dagen dat het vlees wat papperig is ook sneller dunnere ontlasting.

  Evt wil ik de maaltijden gaan aanvullen met gedroogde fruit en groenten die het vocht dan absorberen zodat het minder papperig wordt en ik wel alle vocht kan gebruiken (in het vocht zitten na wat ik gelezen heb veel mineralen etc die belangrijk zijn voor de hond)

  Ook kom ik na berekening van het gemiddelde calcium op nog geen 1%
  (alle soorten behalve paard en geit bij elkaar opgeteld en gedeeld door 8)
  Met iets meer calcium zal de ontlasting ook iets beter zijn heb ik het idee, dus ga nu kijken of ik haar week menu iets kan veranderen,
  Dit is wat ze nu krijgt :

  Ma-rund compleet
  Di-vis compleet
  Wo-compleet
  Do-eend, lam of konijn (afwisselend)
  Vrij-pens
  Zat-mix van overgebleven stukken
  Zon-kip

  Elke week verspringt het menu dus de week erop begin ik met vis etc.

  Stel ik zou jullie voorbeeld menu voor de volwassen hond aanhouden kom ik dan hoger in het gemiddelde aan calcium?

  Ook geef ik savonds nog wat zalm olie door het vlees behalve als ik groenten toevoeg of als ze een vis dag heeft.

  1. Voerwijzer Meike

   Wat ik laatst in een interview met een slager hoorde, is dat hoe verser het vlees hoe minder vocht er uit zou moeten komen bij ontdooien. Deze stelling zou dus kunnen verklaren waarom de ontlasting minder goed zou zijn na papperig vlees, dan kunnen je honden misschien minder goed tegen ouder vlees. Ik weet niet of dit klopt hoor, maar het was een gedachte die bij je opkwam.

   Ja het is heel goed om de maaltijden aan te vullen met groentes. Vezels in groenten kunnen vocht opnemen en zorgen voor een gezonde darmwerking. Ik zou het liefst er ook voor kiezen om het vocht wel te voeren, er zitten inderdaad belangrijke stoffen in. Met name de wateroplosbare vitamines en taurine.

   Wat je zou kunnen doen is in plaats van elke dag een andere mix te voeren, een hele week dezelfde mix voeren. Zo kun je een ontdekken welke voeding beter gaat. Je kunt dan ook zien of voedingen met hoger calcium beter gaan, of misschien dat een lager vetgehalte juist beter gaat.

   1. Jolien

    Bedankt meike

    Ik heb een aantal dagen gedroogde groenten/fruit mix toegevoegd aan het kivo vlees en de ontlasting is al beduidend beter, en alle vlees vocht is gewoon toegevoegd (hier kan de groenten /fruit mix goed in wellen)
    Zelfs bij de zeer vochtige kip heeft ze nu normale ontlasting..
    Ik ben weer tevreden 😁

 19. Voerwijzer Meike

  Als je er een ander merk bij kiest dat compleet is met een premix, maakt het niet uit hoeveel je van dat andere merk voert en hoeveel van Kivo. Als je een merk kiest dat je moet afwisselen om compleet te zijn, zorg er dan voor dat je zowel gevogelte als hoefdieren voert en in totaal genoeg vis (5 a 10%).

 20. Voerwijzer Meike

  Dag Greetje, het risico op parasieten is heel klein, omdat het gemalen en diepgevroren is. Bacteriën bevat het wel. Niet alle bacteriën zijn ziekmakend, maar deze kunnen er wel in zitten. Een hond waarbij het verteringsstelsel echt kapot is, kan beter niet rauw eten, maar bij de klachten die jij beschrijft raad ik zeker aan om het te proberen. Honden zijn niet zo gevoelig voor ziekmakende bacteriën, het is voor de mens een groter risico. Het is dus wel belangrijk om hygiënisch te werk te gaan, net zoals je doet als je voor jezelf vlees bereidt.

  In Kivo zit geen graan, dus dat kan geen problemen geven. Graan in hondenvoeding is overigens goed verteerbaar, maar het kan wel problemen geven.

 21. Voerwijzer Meike

  Bedenk eens voor jezelf of je liever een voeding met of liever zonder toegevoegde vitamines voert. Kivo bevat geen toevoegingen en het is dan belangrijk dat je er zelf voor zorgt dat je compleet voert. Afwisselen tussen merken met en zonder toegevoegde vitamines is ook prima.

  Probeer meerdere merken die je aanspreken en kijk welke goed bevallen. Ik heb het idee dat Runner Fresh For Dogs en Buddy’s Diervoeding erg op elkaar lijken en misschien worden ze wel in dezelfde fabriek met dezelfde grondstoffen gemaakt. Kivo en Alroda zijn wel echt anders.

 22. Voerwijzer Meike

  Volgens mij ben je goed bezig. Met vijf diersoorten (twee vogelsoorten, twee hoefdieren en bijvoorbeeld konijn of haas) plus vette vis voer je qua diersoort en compleet genoeg. Meer hoeft niet. Houdt in ieder geval nog wel een paar diersoorten over die je niet voert, zodat je die kunt voeren als je nog eens een eliminatiedieet wilt doen.

 23. harry

  Hallo Meike

  Gisteren avond de uitzending van Radar gezien over rauwvlees.
  ik geef zelf al 4 jaar Kivo en wissel af met verschillende diersoorten
  mijn Hollandsche smous doet het er heel goed op.
  begonnen met brokken maar die had ze niet.
  gisteren ging het met name over het schildklier hormoon.

  Kivo werd niet genoemd
  hoe weet ik nu of kivo goed zit?

  tevens werd er verteld dat er geen duidelijke voordelen waren voor kvv tov brokken.
  ik snap dat dit een eeuwige discussie zal blijven en ook in brokken kunnen dingen gestopt worden die niet goed zijn.

  1. Voerwijzer Meike

   Als je diersoorten afwisselt, is de kans heel klein dat je hond teveel en te vaak schildklierhormonen binnenkrijgt. Vooral hoefdieren lijken me een risico, ik heb nog geen problemen gezien of gevonden op voedingen met gevogelte. En bij afwisseling tussen hoefdieren en gevogelte, zit je dus best veilig. Kivo heeft laten weten dat ze de hoeveelheid T4 gaan laten meten, dus er is snel meer duidelijkheid over.

 24. J. Taal

  Is bet geadviseerde weekmenu voor pups in dit artikel recent gewijzigd? Ik zie bij voorbeeld bij vis 0,5 staan en is eend o.a. toegevoegd. De vorige keer stond geeft en lam vermeld.
  Ik geef, op basis van het vorige menu, 2x geit, 2x lam, 1x vis, 1x pens, 1x rund en kip =puppy compleet,. Waarom is dit menu aangepast?

  1. Voerwijzer Meike

   Hey menu is aangepast omdat er nieuwe puppymixen bij zijn gekomen, die ik in het menu heb verwerkt. Ik heb geit eruit gehaald omdat deze veel orgaan bevat. Waarom vis naar 0,5% is gegaan snap ik zelf ook niet, ik heb dat nu weer aangepast naar 1x. Je menu is prima hoor! Geit kun je gewoon blijven voeren, geen probleem. Mijn voorbeeld menu is maar een voorbeeld, dat betekent niet dat elke andere combinatie onjuist is.

   1. caatmarkies

    Hoi Meike,
    Mijn dierenarts had ook het e.e.a. uitge rekend, aangezien ik een pup van een groot ras heb. Buiten het feit dat ze rekent in andere waarden, was haar berekening negatief. Kortom verwarring omtrent Kivo. Ik kopieer hier wat uitslagen.

    notitie – Voer berekening:
    – Rund-Kip: Ca 1.25 g/MJ, P 0.79 -> VEEL te hoog in Ca
    – Kip-vis: Ca 1.17 g/MJ -> veel te hoog Ca
    – kip compleet: Ca 0.76 g/MJ, P 0.61 g/MJ, E 658 kj/100gr -> Ca te hoog en E te laag
    – 5 soorten: Ca en P 0.34 g/MJ, E 870 kJ/100 gr -> laag in Ca en laag in E, waarschijnlijk komt dit redelijk
    goed als je dit voert, maar is niet zeker te zeggen dus zou ik toch liever niet voeren
    – rund-eend: Ca 0,6 g/MJ, P 0.48 g/MJ, E 840 kJ/100gr
    Deze voedingen zitten OF heel hoog in Calcum en de laatste 2 (5 soorten en rund-eend) zitten wel laag of
    normaal in Calcium, maar omdat het natvoer is moeten ze er relatief veel van eten. Hierdoor krijg je onder de
    streep toch nog te veel calcium binnen
    We willen de Calcium waarde < 0,65 g/MJ en Energie 13.4-15.9 kJ/100 gr.
    Dit voer is dus NIET geschikt voor een snel groeiende hond.

    Graag reactie?

     1. caatmarkies

      Ja oké, dankjewel dat menu houd ik nu ook aan. Nog een vraag, wellicht dom, maar ik ben echt bang fouten te maken. Ik heb nog 2 volwassen honden die dit menu mee eten, dus alle hoeveelheden worden over hen verdeeld naar leeftijd en gewicht en dan begin ik weer opnieuw, dan klopt het nog steeds toch?
      Ik ben echt blij met alle antwoorden die je geeft.

      p.s. ik heb een nieuw adres gevonden voor kvv, maar kan daar nog niks over vinden. Floris vlees, en dan met name de eigen lijn. http://www.florisvlees.nl wellicht toch interessant, ook ivm de bezorging en prijs?

 25. Angela

  Hoi, mijn labradoodle is 1,5 en heeft altijd kvv van kivo gegeten. De laatste maanden haalt ze echter haar neus ineens op voor bepaalde smaken. Begon met konijn, daarna eend, daarna geit en nu zelfs lam. Ik haal het weg en bied het een dag later nog eens aan maar helaas. Ook 2 weken later nog eens proberen heeft dan geen zin meer. Kortom, rund/kip, pens en kip/vis blijft over. Is dat wel voldoende met af en toe een eitje en wat groenten?

 26. Tosun

  Hoi Meike

  De samenstelling van het puppy voorbeeld bevat 19.4 % vet, is dat niet teveel ?
  Ik volg jouw schema van :

  2x Lam Compleet
  2x Rund/Eend Puppy
  1x Kip/Vis
  1x Puppy Compleet
  0.5 x Geit Compleet
  0.5 x Pens Compleet

  14.7% Eiwit
  19.4% Vet
  0.64% Calcium
  0.45% Fosfor

  Gebruik dit al ongeveer 2 weken, en ben van plan om het groot in te slaan maar vindt je de vetgehalte goed voor een Rottweiler pup van nu 3 maanden ?

  Alvast bedankt.

  1. Tosun

   Even ter aanvulling, je geeft aan in het artikel met ‘wat is een goede kvv’ het volgende : “Toch zou ik niet kiezen voor een kvv met een vetgehalte dat hoger is dan het eiwitgehalte, om het risico op tekorten te verkleinen.”

   Deze samenstelling van Kivo heeft dus een ratio met een te hoog vetgehalte.
   Ik hoop een reactie te mogen, alvast enorm bedankt.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik vind dat er teveel vet in zit, je zou een voeding kunnen toevoegen die minder vet bevat en wel een normale hoeveelheid eiwit, om dit te compenseren. Volgens de richtlijnen van de Fediaf zit er genoeg eiwit in voor een pup, maar het zit wel op de grens en ik zit liever iets hoger voor de zekerheid. (Meer vet is minder eiwit en andere voedingsstoffen binnenkrijgen en ook een groter risico op teveel calorieën voeren)

     1. Tosun

      Bedankt , dat dacht ik al. Volgens mij heb je er overheen gelezen maar deze gemiddelde ( iets te vet ) is van het schema uit het artikel. Misschien dat je dat zou willen wijzigen dan ?

      Compleet menu voor pups
      2x in de week Kivo Lam Compleet
      2x in de week Kivo Rund en eend Puppy
      1x in de week Kivo Kip & Vis Compleet
      1x in de week Kivo Puppy Compleet
      0,5x in de week Kivo Geit Compleet
      0,5x in de week Kivo Pens

      Deze bevat dus net iets teveel vet.

      Bedankt,
      Groet Tosun.

  1. Tosun

   De Geit/Eend variant heeft een ander Calcium gehalte. Deze is niet veranderd, helaas had ik ook een lijst samengesteld met de juiste calcium/fosfor gehalte ( voor ons Rottweiler pup ) maar bleek bij het ophalen gewoon om de ‘oude’ Geit Compleet te gaan met de volgende Calcium gehalte :

   Calcium : 1.1%

   De overige waardes kloppen maar de Calcium moet dus zijn 1.1% en niet 0.6%
   Dat staat ook op de officiele website van hun.
   Op de externe bezorgdienst website staat 0.6% maar dat klopt dus niet.

   Groet Tosun.

 27. Jeroen

  Hoi, allereerst complimenten voor deze website! Als trotse baas van een 10 weken oude Australian Labradoodle is het erg fijn om de wereld van hondenvoeding op één plek terug te vinden.

  Kivo lijkt mij tussen de vele merken en verhalen een goede start voor onze pup. Ik wil onderstaand voorbeeld weekmenu gebruiken als uitgangspositie.

  Compleet weekmenu voor pups:
  2x in de week Kivo Lam Compleet
  2x in de week Kivo Rund en eend Puppy
  1x in de week Kivo Kip & Vis Compleet
  1x in de week Kivo Puppy Compleet
  0,5x in de week Kivo Geit Compleet
  0,5x in de week Kivo Pens

  Maar ik zie dat Kivo ook de ‘5 diersoorten mix’ heeft. Hoe compleet is dat als je daar nog 10 tot 15% groente aan toevoegt?

 28. Nina

  Dag, graag wil ik advies. Ik kan over 2 weken onze Mechelse Herder pup Teefje ophalen. Nu wil ik geen droog voer geven, geen brokken dus. Wat advieseer u me ons herder pup te geven? Het nestje krijgt nu wel beide voer?
  Graag zie ik u antwoord tegemoet.

  Mvg,

 29. Dominique

  Kan bovenstaand menu ook aan pups vanaf 8 weken gegeven worden? Er staat namelijk specifiek: “De hoeveelheid vet (14%), eiwit (15,8%), calcium (0,56%) en fosfor (0,43%) zijn ook prima voor pups vanaf 14 weken.” Zo niet: wat moet er dan aangepast worden?

  1. Voerwijzer Meike

   De richtlijnen voor pups onder de 14 weken zijn iets strenger, volgens mij bevatte dit menu volgens de analyses van de voedingen en de richtlijnen van de Fediaf te weinig fosfor. Dat betekent niet dat er per definitie een fosfortekort zal optreden, maar het risico is wat groter.

 30. Jolien

  Ik vroeg mij af wat het magnesium gehalte is in de kivo mixen.

  Ik heb namelijk een stress gevoelige hond, en nu heb ik begrepen dat door stress er sneller een tekort aan oa magnesium kan ontstaan, en dat een tekort aan magnesium juist weer kan zorgen dat een hond sneller gestresst raakt.. Visuele cirkel dus..

  Ik wissel diersoorten af zoals ik eerder hier heb aangegeven, ook krijgt ze aanvullend groenten mix, zalm olie, schapenvet met zeewier.

  1. Voerwijzer Meike

   Het magnesiumgehalte is voor zover ik weet niet gemeten, maar volgens mijn berekeningen kan er niet veel magnesium in vleesvoeding zonder groente zitten. Met een groentenmix kun je wel aan de minimale aanbevolen hoeveelheid komen, maar bij twijfel kan je de voeding prima aanvullen met een magnesiumsupplement (malaat, bisglycinaat, citraat). Bijvoorbeeld 250 mg per kg vlees.

 31. Daisy

  Dag meike,
  Momenteel eet mijn vizsla enkel en alleen acana (pup) brok. Graag zou ik dit s morgens zo aanhouden maar haar s avonds toch kvv willen aanbieden. Maar ik zie door het bos de bomen niet meer. Nu krijgt ze een totaal voeding … welk kvv is het best geschikt om bij te voeren? Alvast hartelijk bedankt voor je mening! Grtjs daisy

   1. Hoi hoi
    Wij geven op dit moment dus Kivo(elke dag een andere diersoort)
    Onze kyra krijgt 2 x 50 gram vlees op n dag.
    Wij willen dit gaan aanvullen met de Carnis Groentemix(droge groenten die je moet laten wellen in heet water)
    Als wij dus in totaal 100 gram vlees op n dag geven hoeveel gram Carnis Groentemix moeten wij dan geven?

    Grt
    Marcel

    1. Voerwijzer Meike

     Mijn aanbeveling voor gedroogde groenten is: ongeveer 5 tot 40 gram per kilo voer, naar eigen inzicht. Zonder specifieke voedingsbehoeftes en specifiek voor Carnis groentenmix (eerste ingrediënt lijkt erwt te zijn), zou ik zeggen: een theelepel gedroogde groente per dag.

 32. Jannie

  Hoi ik twijfel nog tussen bard en kivo.. mijn golden van bijna 8 heeft sinds kort schildklierproblemen. Althans, net ontdekt. Ik wil weer overstappen op kvv. Heel vroeger heb ik zelf zijn menu samengesteld en bij een slachthuis kocht ik het vlees. Maar die zit niet in de buurt. Daarna lotgering gegeven maar zijn ontlasting was zo droog als beschuit. Na jaren brok te hebben gegeven wil ik het weer proberen en ben op zoek naar goed en betaalbaar (+/-50 euro per maand). Het liefst een volledige voeding. Maar er is zoveel keus!

Geef een reactie