Energique

Energique heeft versvlees voeding voor de hond en de kat. Hieronder de samenstelling en de prijzen voor de varianten voor de hond.

Analyse, Ingrediënten en prijzen Energique
Ingrediënten Eiwit Vet Koolh Calc Fosf €/kg
Voor volwassen honden kip, rundvlees, vetten, granen (3% mais en 2% tarwe), groente, oliën. 14.8% 14.1% 6% 0.66% 0.48% €4,22
Voor pups kip, rundvlees, vetten, granen (3% mais en 2% tarwe), groente, oliën. 15% 14.5% 3.3% 0.66% 0.48% €4,37
Voor werkhonden kip, rundvlees, vetten, 7% mais, 5% tarwe, groente, oliën 12% 15% 11% 0.48% 0.36% €3,33
Voor honden met huid- en darmklachten kip, lamspens, lamsvlees, 4% rijstmeel, oliën; meervoudig onververzadigde vetzuren, vetten. 11.4% 22.2% 4.2% 0.7% 0.5% €4,10
Energique Hondvitaal  90% kip en witte vis (polak), 2% rijstbloem, paardenmelkpoeder, geitenmelkpoeder, Omega 3-, 6- en 9 oliën 13.7% 16.7%11.8 % 1.24% 0.65% €,22

Toegevoegd: Vitamine A , Vitamine D3 , Vitamine E, koper. In de variant voor volwassen honden, toegevoegd per kilo:
Vit.A (E672)   6500IE
Vit.D3 (E671) 650IE
Vit.E                 21,93 mg.
Kopersulfaat  2mg.

De prijzen zijn gebaseerd op de 3 kg-verpakkingen, met uitzondering van Energique voor Werkhonden (enkel 12 kg verpakking)

Meer informatie over de samenstelling

 • als calciumbron worden bevleesde kippenruggen gebruikt
 • op alle gevogelte-grondstoffen wordt een bacteriologische analyse gedaan. Alleen als deze salmonella vrij is, wordt het in de voeding gebruikt.
 • Organen in Pup, Volwassen hond en Werkhond: Runder-Pens, Long, Nier en Lever. Maximaal 2% lever.
 • Gebruikte oliën: zonnebloemolie (humane kwaliteit) en Schotse zalmolie. In de Werkhond zit extra rundervet.
 • De granen zijn volgens Energique van zeer hoge kwaliteit en zijn geschikt zijn voor menselijke consumptie.

Is Energique Compleet?
Ja, Energique is een complete kvv. Er zijn vitamines en mineralen aan toegevoegd om de voeding compleet te maken. Het is wel goed om smaken af te wisselen, en het liefst ook qua diersoorten.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Energique is verkrijgbaar in:
– zakjes van 750 gram (schijfjes van 25 gram)
– doosjes van 3 kg (schijfjes van 100 gram)
– dozen van 12 kg (schijfjes van 100 gram)
Energique voor werkhonden is alleen verkrijgbaar in verpakking van 12 kg

Energique is verkrijgbaar in veel dierenspeciaalzaken.

   

 

 

Beoordeling:

Energique vind ik qua samenstelling geen topmerk, maar ook niet slecht. De fabrikant vertelde me alleen samonella-vrije kip te gebruiken, wat natuurlijk wel een voordeel is. Vooral voor onze eigen gezondheid, want honden worden er niet snel ziek van.

Energique bevat alleen kipruggen als calciumbron en voor het spiervlees. Er zitten dus geen nekken in, zoda honden met hyperthyroidie het ook kunnen eten. Een ander voordeel hiervan de de fabrikant noemde, is dat het vers aangeleverde kipruggen zijn, waar niet eerst het vlees is afgespoten of afgesneden. Hierdoor is de tijd tussen slachten en verwerken in de voeding korter en ook de tijd dat het ontdooid is. 

Er zitten wel granen in (ook in Hondvitaal), wat voor honden met een graanallergie niet geschikt is. Voor gezonde honden is het geen probleem. Zelf vind ik granen in een voeding niet nodig en heb de voorkeur voor een tarwevrije voeding. De fabrikant noemt de volgende redenen voor het toevoegen van graan:

 • als vezel ter bevordering van de darmperistaltiek
 • als natuurlijke bron van vitamines
 • als bron van suikers om de bloedsuikerspiegel gedurende de dag op peil te houden. (met name bij de werkhond lijn)

Wat is jouw ervaring met Energique vers vlees?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.energique.nl

22 Comments

 1. Jet

  Ik heb een chihuahua die vaak darmontsteking heeft en daardoor diarree. Hij heeft ook een te laag eiwitgehalte hij is in het verleden geopereerd aan blaasstenen. Nu wil ik dus overstappen op kvv en lees dat in veel soorten rijst zit. Hij kreeg vroeger blik voer maar als daar rijst in zat was hij zo weer aan de diarree. Zou dat ook bij kvv gebeuren? En welke zou het beste bij hem passen.
  Alvast bedankt.

 2. Jules

  Niet echt tevreden.

  Ik heb meerdere honden en ondanks dat ze Energique wel lusten is het toch een van minst favorieten.
  We zijn al een tijdje aan het experimenteren met KVV maar deze gaat het zeker niet worden.
  Overigens wel erg makkelijke bevroren porties welke snel te ontdooien en portioneren zijn.

  Tot nu hebben we geprobeerd:

  Bandit
  Barfmenu
  Carnibest
  Farmfood
  Energique

 3. Cor

  Weet u ook hoeveel het daadwerkelijke calciumgehalte is in Energique?Ik heb moeite om het zelf goed uit te rekenen.En is er veel verschil in Ca tussen de Puppy-variant en de volwassen honden variant?

 4. Voerwijzer Meike

  Energique puppy bevat 3,3 gram calcium per 1000 kcal en Energique voor volwassen honden ongeveer net zoveel. Het exacte calciumgehalte is niet altijd wat er in de analyse staat, omdat er nooit precies evenveel bot inzit als er verse vleesbotten verwerkt zijn. Maar als het goed is klopt het bij benadering wel en is het calciumgehalte prima.

 5. Renate

  Spijtig van de granen, dat heeft een hond niet nodig. De glutenvrije versie is dan weer veel te duur, waarom eigenlijk? Je betaalt minder voor een product waar iets is toegevoegd dat niet nodig is. Kan u mij dat uitleggen? Energique ziet er ook niet zo rauw/vers uit als andere KVV. 

  1. Geoffereyshakur

   Renate, ik ben in verband met mijn werk geregeld bij Energique geweest en ik kan u garanderen dat er vers vlees in gaat. Het product is vrij egaal omdat het grondig vermalen en vermengd word. Gezien de diversiteit aan ingredienten lijkt mij dat ook noodzakelijk om een product met consistente kwaliteit te kunnen garanderen.

   Voor je andere vraag kan je het beste energique even bellen of mailen. Het is een relatief klein bedrijf met liefde voor het vak en ik vermoed dan ook dat ze u graag te woord staan.

 6. Voerwijzer Meike

  Ik vermoed dat de oliën en granen in de glutenvrije versie duurder zijn dan de tarwe in de andere versies. Of misschien is het marketingtechnisch. Maar de fabrikant kan hier misschien meer over zeggen. Dat Energique er minder ‘vers’ uitziet komt door de manier van maken. Het wordt een soort geperst in de vorm.

 7. S.h.

  Ik ben heel tevreden over enerqique. Ik wissel wel af. In de ochtend de speciaal en in de avond de “normale”.
  Ik heb met 1 hond veel problemen gehad met kvv, altijd wisselende ontlasting en regelmatig buikpijn. Nu op energique gaat het prima! Daarom mijn andere hond (nu nog pup) ook gewoon hierop(is hier ook op,afgespeend)
  Als je belt met energique krijg je gewoon duidelijk antwoord op je vragen.
  Dus begrijp eigenlijk niet wat voor info men niet gegeven heeft voor deze site.

  1. Voerwijzer Meike

   Goed dat je het zegt, ik heb meteen even een email gestuurd naar Energique met mijn vragen. Van de vorige eigenaar kreeg ik erg weinig informatie, maar volgens mij zijn de huidige eigenaren opener en klantvriendelijker

 8. Marianne

  Ik heb een hond (4) met Chronische Colitis. Allerlei voeders uitgeprobeerd, ook van de DA, maar niets hielp. Nu eet ze alleen Energique VitaalHond. Dat gaat uitstekend en ze is er gek op, zelfs als ze pij in de buik heeft eet ze dit nog op. Ik heb ook wel eens energique met lam geprobeerd, maar in deze zit veel vet. In VitaalHond zit rijstepoeder!
  Het is vrij duur, maar dat hebben wij er voor over, om niet steeds met een zieke hond te zitten. Onze andere hond (10) eet dit nu ook. 2x per week krijgen ze Megaderm door het eten en 2x per week groente, ik hoop dat ik het goed doe. Verder alleen maar als snack gedroogd vlees.
  Ik wil geen rund en tarwe in het hondeneten hebben.
  De oudere hond heeft ook wel eens Prins vers vlees gehad, maar in dit type vlees, zonder granen, zit ergggggg veel wortels, die er soms heel uitkomen in de ontlasting. Ik wil zowiezo geen botten tegenkomen in vers vlees en wegens reuma kan ik ook geen grote porties doorsnijden. Energique is mooi in schijven.

 9. Celine

  Mijn ervaring met dit voer is zeer goed te noemen.Ik geeft het inmiddels al ruim 12 jaar en heb er goede resultaten mee gezien bij mijn roedel.Zelfs de meest verwaarloosde honden kreeg ik weer helemaal gezond en glanzend op Energique.Kwa uiterlijk ziet het er niet echt vleesachtig uit,en daardoor heb ik al heel vaak geprobeerd om mijn honden op Carnibest over te zetten of op Bibi,maar al binnen de kortste keren ging ik toch weer terug naar Energique omdat de ontlasting gewoon het allerbeste is op Energique.En mijn honden vinden gelukkig alles even lekker,dus voor ons niks anders meer dan Energique.

 10. Monike

  Sinds 2 weken krijgt mijn overigens heel moeilijke eter Energique en waar hij Prins liet staan eet hij dit smakelijk op, bak wordt grondig uitgelikt zelfs.
  Zijn ontlasting is minimaal en mooi hard… Blij voor mij en mijn 1 jarige Drentsche Patrijshondvriendje dat ik dit heb geprobeerd 👍

 11. Youri

  Goedemorgen,
  Ik heb een zwarte riesenschnauzer pup van 5 maanden die nu Energique krijgt en Royal Canin Maxi Junior. Nu begint zijn vacht een bruine gloed te krijgen. Ik heb gehoord dat dit, naast de zon, ook wel eens zou kunnen komen door o.a. tarwe die is toegevoegd aan deze voeding. Klopt dit verhaal?
  Ik sta nu op het punt om over te stappen op Carnibest natuurvoer en Platinum chicken. (De brok als hij 6 maanden is i.o.m de dierenarts omdat hij erg snel groeit)
  Voor ik dit doe zou ik graag uw mening willen weten.

  1. Voerwijzer Meike

   Nee die relatie ken ik niet, tarwe en bruine gloed. Sowieso zijn er veel theorieen over waardoor de bruine gloed ontstaat, maar niet eentje is voor zover ik weet echt plausibel.

   Als je pup snel groeit, zou ik in ieder geval tot hij een jaar is alleen rauwe vleesvoeding geven. De groei is dan rustiger en dus gezonder, met kleiner risico op groeipijn en andere skeletproblemen.

 12. corrie van haren

  Hallo Meike
  Ik heb een boerenfox teefje van drie jaar. Toen we haar kregen at ze brokjes. Ik ben al gauw overgestapt op Energique voor de volwassen hond en dat bevalt goed. Ze vreet zowat de bak er bij op. Een goed teken dus. Deze voeding komt er goed uit alleen verhouding prijs/kwaliteit zou enigszins uit balans zijn. Er wordt me ook aangeraden om af te wisselen. Wat kun jij me adviseren?

 13. sharon

  Nieuwe smaak van energique!!! Eend, enkelvoudige eiwitbron, GEEN granen of gluten en GEEN plantaardige olie. Alleen visolie. Heb het in huis, en benieuwd!!
  Omdat 1 hond van mij niet tegen lijnzaadolie kan.

 14. Ik gebruik eigenlijk al heel lang energique
  En ik moet zeggen het bevalt me erg goed.
  Heb een Amerikaanse stafford en het lichaam neemt het goed op. En weinig ontlasting. Dat zegt al veel of het voer goed is. Eerder op brokken moest hij soms 4 keer poepen als het nu 1 of 2 kr is dan is het al veel. Er zitten weinig afvalstoffen in. Hij word er mooi en glanzend van Eerder gebruikte ik schijf 4 energique met huidaandoeningen. voor mijn bull terriërs beviel ook perfect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *