Bugsforpets Eerste hondenvoer met insecten als eiwitbron

Datum: 9 mei, 2016
Laatst bijgewerkt: 3 maart, 2019

Het insectenbedrijf Insect Europe BV uit Lelystad introduceert onder het merk BugsforPets koudgeperste hondenbrokken waarin insecten zijn verwerkt. Het gaat om de zwarte soldatenvlieg die speciaal voor diervoeding is gekweekt. Volgens Insect Europe BV is dit een licht verteerbare eiwitbron met gezonde bestanddelen en worden de insecten op duurzame wijze gekweekt.

Al jaren promoot Insect Europe insecten als duurzame voedingsbron, deze toepassing in petfood noemen ze dan ook een logisch gevolg. De komende tijd zal voor Insect Europe BV in het teken staan van verdere ontwikkeling in deze sector. Zo wordt er ook aan kattenbrokjes gewerkt.

Samenstelling (nieuwe samenstelling sinds 2017)
Ontsloten aardappel, gedroogde insecten (21%), erwtenzetmeel, erwteneiwit, gedroogde zoete aardappel, lijnzaadolie, mineralen..

Analyse
ruw eiwit 21%
ruw vet 8%
ruwe celstof 5,8%
ruwe as 7%
Calcium 1,4%
Fosfor 1%

Wat vind ik er van?
De grote vraag is, zijn insecten een goede vervanger voor vlees? De aminozuren-samenstelling zal anders zijn, maar in hoeverre de voor honden essentiële aminozuren er inzitten weet ik niet. Helaas heb ik geen reactie van de fabrikant gekregen hierover. Daarnaast vrees ik dat ook andere bio-actieve stoffen die in vlees zitten, zoals carnitine en taurine, niet in insecten zitten.

​Voor honden met allergie kan deze brok een nieuwe mogelijkheid bieden, maar houd er rekening mee dat er ook ei inzit en dat mais een ingredient is waar honden ook slecht op kunnen reageren.

De samenstelling van deze brok ziet er naast het insectenmeel niet bijzonder uit. Er zit weinig eiwit en vet in, en erg veel mais. Er is verder helaas niets bekend over de toevoegingen.

Verkoopinformatie
€59,95 voor een zak van 12 kilo (€5,-/kg).

Verkrijgbaar bij de volgende dierenspeciaalzaken:
http://www.bugsforpets.nl/verkoopadressen-2/.

 

3 Comments

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter