Nieuw: biologische brokken van Dog Lovers Gold

Datum: 12 februari, 2019
Laatst bijgewerkt: 6 juni, 2024

Dog Lovers Gold heeft nu ook biologische hondenbrokken in het assortiment: Dog Lovers Gold Organic. De brokken hebben een keurmerk wat aangeeft dat het echt biologisch is. De biologische kattenbrokken zijn nog in ontwikkeling, maar komen er ook aan.

Samenstelling
De samenstelling is naast dat het biologisch is, iets anders dan de andere hondenbrokken van Dog Lovers Gold. Deze biologische brok bevat in tegenstelling tot de andere brokken een glutenhoudend graansoort (spelt) en er zitten geen gecheleerde mineralen in. Ook is het vezelgehalte hoger, wat zou kunnen komen door het bevatten van meer graan en peulvrucht.

Ingrediënten
Biologische gedroogde kip (28.3%), biologische spelt (28%), biologische haver (19.2%), biologische erwten (10.6%), biologisch kippenvet (8.8%), biologische gehydroliseerde kippenlever (2%), zalmoliën (1.2%) en biologische wortel (1%).

26% eiwit
16% vet
6,8% vezel
6,5% ruwe as
1,3% calcium
1,1% fosfor

Wat vind ik van deze brok?
Het grootste voordeel vind ik dat de brok biologisch is. Biologische ingredienten zijn gezonder, diervriendelijker en duurzamer. De samenstelling ziet er voor een biologische brok prima uit. Het bevat een niet erg hoog maar waarschijnlijk acceptabel vleesgehalte.

Het bevatten van glutenhoudende graan lijkt me niet optimaal, maar spelt geeft volgens mij minder snel problemen dan tarwe. Verder vind ik het jammer dat

  • er geen gecheleerde mineralen gebruikt zijn zoals (deels) in de andere varianten van Dog Lovers Gold
  • het vleesgehalte wat lager is dan we gewend zijn van Dog Lovers Gold
  • er gehydroliseerde eiwitten als smaakmaker inzitten (meer informatie hierover in het artikel MSG in brokken)

Voor meer informatie, zie de brokkenpagina over Dog Lovers Gold Organic.

Extra nieuwtje: toevoeging van taurine
Aan alle brokken van Dog Lovers Gold wordt vanaf nu ook taurine toegevoegd. De reden hiervoor geven ze niet aan. De meeste honden hebben taurine niet nodig in hun voeding, omdat ze het zelf kunnen aanmaken. Voor sommige honden is het wel goed of zelfs belangrijk om taurine binnen te krijgen, en het kan in ieder geval geen kwaad. Deze toevoeging lijkt me dus prima en zelfs een voordeel voor honden die aanleg hebben voor het ontwikkelen van een taurinetekort.

Prijs en verpakking
Dog Lovers Gold Organic is verkrijgbaar in zakken van
5 kg voor €32,70 (€6,54/kg).

2 Comments

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter