Nieuw: Biofood Small Breed

Datum: 16 maart, 2018
Laatst bijgewerkt: 20 april, 2019

Biofood Diervoeding heeft vijf nieuwe hondenbrokken voor honden van kleine rassen: Biofood Small Breed. De brokjes zijn extra klein en zijn verkrijgbaar in kleinere zakken.

Wat is er anders aan deze brokken?

De brokjes zijn kleiner dan de andere brokken van Biofood. Biofood Puppy Mini zijn kleine ronde brokjes van 5 mm, Biofood Control Mini zijn platte driehoekige brokjes van 10 mm en de overige brokjes zijn brokjes van 8 mm groot.

Behalve dat de brokken kleiner zijn, introduceert Biofood in deze lijn ook zijn:

 • eerste graanvrije brokken (Biofood Adult Mini)
 • eerste hypoallergene brokken (Biofood Sensitive Mini, met wilde zalm uit Canada)
 • eerste brokken voor honden met aanleg voor blaasgruis (Biofood Control Mini)

Net als voor de andere Biofood-brokken geldt dat deze brokken gemaakt zijn

 • met scharrelvlees
 • op relatief lage temperatuur: 90°C
 • met grotendeels gecheleerde mineralen en geen natriumseleniet
 • met koudgeperste zalmolie van pacifische zalm (vrij van zware metalen, PCB’s en dioxines)

Prijzen van Biofood Small breed
De brokken zijn verkrijgbaar in zakjes van 1,5 kilo. Deze kosten
Biofood Adult €15,95
Biofood Puppy Mini €15,95
Biofood Sensitive Mini voor €15,95
Biofood Control Mini voor €14,95
Biofood Senior Mini voor €14,95

De brokken zijn het voordeligst verkrijgbaar bij Brekz

De vijf Small Breed brokken

Ingrediënten Analyse
Biofood Adult Mini 20% Verse kip, 20% gedroogde kip, erwten, 7,4% gevogeltevet, zoete aardappel, aardappel, aardappelzetmeel, bietenpulp, 2% zalmolie, johannesbrood, lijnzaad, eipoeder, biergist, inuline, wortel, brandnetel, echinacea, tomaat,appel, mango, pruimen, banaan, tijm, basilicum, spirulina, cranberry, selderij, glucosamine, chondroïtine 30% eiwit
16% vet
1,1% calcium
1% fosfor
Biofood Puppy Mini 24% gedroogde kalkoen, maïs, rijst, 14% gevogeltevet, 9% gedroogde vis, 7% gedroogde kip, biergist, bietenpulp, eipoeder, lijnzaad, lecithine, zalmolie, inuline (prebiotica) 33% eiwit
20% vet
1,3% calcium
0,9% fosfor
Biofood Senior Mini 28% gedroogd gevogelte, maïs, 14% rijst, gerst, 8% gevogelte vet, maïsgluten, lijnzaad, biergist, eipoeder, bietenpulp, zalmolie, inuline, glucosamine, chondroïtine 26% eiwit
13% vet
1,1% calcium
1% fosfor
Biofood Sensitive Mini 20% verse zalm, 19% gedroogde zalm, 15% erwten, 15% aardappel, 7,2% gevogeltevet, bietenpulp, zalmolie, johannesbrood, lijnzaad, eipoeder, biergist, inuline, wortel, brandnetel, echinacea, tomaat, appel, mango, pruimen, banaan, tijm, basilicum, spirulina, cranberry, selderij, glucosamine, chondroïtine. 32% eiwit
18% vet
1,1% calcium
0,9% fosfor
Biofood Control Mini 14% gedroogde kip, 14% gedroogd rund, 14% rijst, 14% erwten, cellulose, 5,8% gevogeltevet, gerst, maïs, gedroogde


kippenlever, gedroogde zalm, zalmolie, biergist, eipoeder, lijnzaad, lecithine, inuline, cranberries en 1500 mg/kg methionine

34% eiwit
12% vet
0,85% calcium
0,73% fosfor

Wat vind ik van deze brokken?

Vooral Biofood Adult mini spreekt me aan qua samenstelling. Het bevat geen gluten, geen maïs, geen gehydroliseerde kippenlever, en heeft een prima vleesgehalte.

Ook Biofood Puppy Mini ziet er prima uit, alleen vind ik maïs niet zo’n fijn ingrediënt omdat het vaak gifstoffen van schimmels (mycotoxines) bevat. De samenstelling vind ik wel echt beter dan de gemiddelde puppybrok.

Van een seniorbrok zie ik het nut niet echt, Biofood Senior Mini zal ik niet snel aanbevelen. Het is qua samenstelling vergeleken met de meeste andere seniorbrokken, maar ik vind het jammer dat een gedeelte van het eiwit uit maïsgluten komt. Er zitten maïsgluten in, omdat dit goed werd ontvangen gelet op vertering en ontlasting, vertelt de fabrikant. Er zit minder eiwit in, wat de kwaliteit van de ontlasting kan verbeteren als de hond het eiwit niet meer zo goed kan verteren, maar ik denk dat een hond dan juist wat meer eiwit nodig heeft en van zo goed mogelijke kwaliteit. Er zit minder vet in, en dat kan handig zijn als een hond snel overgewicht krijgt. Het calcium- en fosforgehalte is niet zo hoog, wat een voordeel is als de nieren wat minder goed werken.

Biofood Sensitive mini kan helpen als je hond overgevoelig is of lijkt te zijn voor bepaalde ingrediënten. Ik vind alleen vis niet zo geschikt om permanent te geven, mijn uitleg hierover vind je in Is een visbrok gezond?. Als je deze brok gaat proberen, houdt er dan rekening mee dat er ook ei, gevogeltevet en gist inzit. Deze ingrediënten kunnen ook voor een overgevoeligheidsreactie zorgen.

Tenslotte Biofood Control Mini. Het lastige aan deze te beoordelen vind ik dat brokken eigenlijk niet geschikt zijn als je hond aanleg heeft voor het ontwikkelen van blaasgruis. Om de blaas gezond te houden, adviseer ik natvoer of rauwe vleesvoeding zonder toegevoegde koolhydraten zoals graan of aardappel en geef er eventueel zelf cranberry bij. Maar vergeleken met andere brokken ter voorkoming van blaasgruis, zal deze wel een van de betere zijn. Er zit een mooi hoog vleesgehalte in en het gebruik van gecheleerde mineralen is ook niet zo algemeen.

6 Comments

 1. Hoi Meike
  Wij geven onze boomer Kyra nu Kvv Kivo en dan elke dag een andere smaak. Nu zitten wij erover te denken om 1 of 2 dagen in de week brokken (biofood small breed adult mini)te geven ipv vlees.
  Kan dit? Is dit een goed idee ? Welke smaken vlees die wij nu geven( kip , lam , eend , pens , rund, 4 vissoortenmix en konijn) zou u laten vervallen voor de brokken?
  Ik hoor graag van u

  Grt
  Marcel

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Marcel, of ik het een goed idee vind, hangt er van af om welke reden je het wil doen. Qua compleet en gezond voeren zou ik eerder voor afwisseling met een kvv met premix kiezen dan voor brokken.

   Welke smaak laten vervallen? Ik zou rund of lam laten vervallen. Deze varianten zijn erg vet.

 2. janie de groot

  Moet eerlijk bekennen dat ik door de bomen het bos niet meer zie.
  Wordt er helemaal gek van en om het zelf te gaan uitrekenen in 6 stappen
  is niet voor iedereen weggelegd . Mijn hersens werken niet meer zoals ze
  moeten dus daar heb ik problemen mee.
  Er moeten toch gewoon brokken zijn die goed zijn voor kleine hondjes in mijn geval en die hier geplaatst kunnen worden. Gewoon goede brokken en ik bekijk dan wel wat wel of niet geschikt is als ik maar iets heb om te bekijken en niet een heel bos voor mijn neus krijg waar ik in verdwaal. Er komt steeds meer bij het is gewoon teveel en dan ook nog die negatieve aandacht voor sommige brokken. Ik weet het gewoon niet meer.

 3. Isa

  Wat vinden jullie van de ‘normale’ biofood puppy brokken? We hebben net onze pup gehaald en deze brokken kreeg ze bij de fokker. We hebben nu ook een zak gekocht maar zijn ons nu aan het orienteren wat een goede brok voor haar zou zijn. Ik zie de normale puppy brok niet in het overzicht, wel andere producten van biofood.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter