Nieuw: hondenbrokken van Dog Chef

Datum: 31 januari, 2023
Laatst bijgewerkt: 13 februari, 2023

Dog Chef, bekend van hun gekookte hondenvoer, biedt sinds deze maand ook hondenbrokken. Er zijn twee smaken hondenbrokken verkrijgbaar: Eend en Kip.

Wat typeert de brokken van Dog Chef?

 • Ze hebben een goed vleesgehalte, en een relatief hoog gehalte aan vers toegevoegd vlees
 • De brokken zijn voor alle leeftijden geschikt, dus ook voor pups
 • De brokken bevatten geen vlees van andere diersoorten dan in de naam (dus eend of kip), wat het makkelijker maakt voor allergische honden.
 • Het eenden- en kippenvlees is scharrelvlees en vrije uitloop
 • De toegevoegde mineralen zijn deels chelaten, de best opneembare vorm
 • De brokken zijn glutenvrij. De brokken met Kip bevatten rijst en de brokken met Eend zijn graanvrij.

De samenstellingen van en meer informatie over de hondenbrokken van Dog Chef vind je op www.dogchef.com/nl/brokken

Zijn de Dog Chef hondenbrokken goed?

Ik ben enthousiast over de samenstellingen. Mijn review vind je in het artikel Dog Chef Eend. Dezelfde review geldt voor Dog Chef Kip, welke wat goedkoper is.

Hoe werkt het?

Net als het gekookte voer van Dog Chef, kun je een abonnement nemen op de brokken. Na het invullen van de gegevens over je hond, zorgt Dog Chef ervoor dat je de juiste formaat brokken en de juiste formaat zakken krijgt. Je kunt zelf kiezen per hoeveel weken je de brokken wilt ontvangen. Het is mogelijk om een combinatie-abonnement te nemen, waarbij je brokken én gekookt voer krijgt. Je kunt op elk moment het abonnement stopzetten, en je kunt ook eerst een proefbestelling doen.

Hoe duur is het?

De kilo-prijs van de brokken of de prijs per dag is afhankelijk van de grootte van je hond en per hoeveel weken je wilt bestellen. Op de homepage van DogChef.com kun je een snelle proefberekening maken, deze vind je door naar beneden te scrollen tot “Offerte ontvangen?”. Een exactere berekening kun je maken via www.dogchef.com/nl/start. Er zijn geen bezorgkosten.

Voorbeelden prijs per dag (januari 2023)

Gewicht hond Dog Chef Kip Dog Chef Eend
5 kg €0,90 €1,11
15 kg €1,41 €1,91
30 kg €1,97 €2,76

Korting

Je krijgt 30% korting op je eerste bestelling met de kortingscode WUU5830. Bij gebruik van deze code krijgt Voerwijzer een commissie, waarmee je helpt mogelijk maken van alle brokken-beoordelingen (zoals in het merken-overzicht en de brokkenvergelijker). Als je dit niet prettig vindt, kun je ook gebruik maken van de kortingscode START20, waarmee je 20% korting krijgt op de eerste bestelling, zonder dat Voerwijzer een commissie krijgt.

12 Comments

 1. JannekevdM

  Goedendag, mijn Golden Retriever pup van vier maanden oud krijgt al een tijdje Sjef’s Cuisine puppy brokken regular. In je overzicht zie ik dat deze heel gemiddeld beoordeeld worden en dat het beter kan. Mocht ik willen overstappen op Dog Chef, kan ik dan beter ineens overstappen of kan deze brok gemengd worden met de oude en dan langzaam over een dikke week opbouwen met de Dog Chef?

  1. Voerwijzer Meike

   Het beste kan je in een kleine week rustig overstappen door te mengen. Dat is vooral voor de zekerheid, het is vaak geen probleem om in één keer over te stappen. Het risico bij in één keer overstappen is dat je pup buikpijn en/of slechte ontlasting of zelfs diarree krijgt. Dat is niet heel erg, maar ook niet prettig.

 2. kellyhoekstra

  Hoi Meike,

  Wij hebben het ‘vers plan’ van dogchef en dat bevalt echt super. Nu vraag ik me af of het beter is om het ‘vers plan’ te blijven volgen of het ‘gemengd plan’ (half vers plan en half brokjes plan) nu er zulke goeie brokjes zijn. Wat is het beste voor de hond?

  Ik kijk uit naar je reactie, aangezien we zo blijven twijfelen wat het beste is.

  Groetjes, Kelly

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat de kwaliteit niet heel veel verschilt, maar ik zie een paar voordelen van Dog Chef boven Nekmar Puppy Graanvrij
   1. Het is jammer dat het calciumgehalte van Nekmar Puppy Graanvrij niet op hun website staat, dus dat is lastiger te beoordelen. Het lijkt er op dat Dog Chef iets minder calcium zal bevatten, afgaande op het gehalte ruwe as, wat voor grote rassen een voordeel is.
   2. Dog Chef gebruikt deels beter opneembare mineralen (chelaten) dan Nekmar.
   3. Er zitten wat meer kwalitatieve omega 3-vetzuren in Dog Chef.
   Ik vind ook de hoeveelheden toegevoegde vitamine A en D beter in balans in Dog Chef.

   Wat niet te voorspellen is, is of Dog Chef ook net zo goed bevalt bij je pup.

   1. Peter Müller

    Bedankt voor de uitleg meike .Heb hier voor farmina en carnilove gehad maar alle 2 de brokken dunne ontlasting .Ben toen overgestap⁸t naar Nekmar dat gaat heel goed ontlasting heel goed. Ik doe er wel zalmolie bij met een pompje

 3. mariekevoijen

  Wij geven nu onze Cobberdog puppy van 15 weken Renske Puppy brokken. Dit combineren we met Butternut box (dit omdat ze al vrij snel weigerde met brokjes te eten). We mengen de voedingen.

  Dit werkt goed en ze reageert er erg goed op.
  Alleen nu zag ik dit artikel en dat we bij Dogchef dus eigenlijk met 1 merk dit kunnen combineren.
  Zou dat kwalitatief een betere combi zijn dan Renske puppy brokken en Butternut box?
  Zo ja, wat is de betere brok voor een puppy? De eend of de kip?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter