Biofood Adult Mini

Ingredienten

20% Verse kip, 20% gedroogde kip, erwten, 7,4% gevogeltevet, zoete aardappel, aardappel, aardappelzetmeel, bietenpulp, 2% zalmolie, johannesbrood, lijnzaad, eipoeder, biergist, inuline (bron van prebiotica), wortel, brandnetel, echinacea, tomaat, appel, mango, pruimen, banaan, tijm, basilicum, spirulina, cranberry, selderij, glucosamine, chondroïtine

Toegevoegd per kg
vitamine A 18.000 IE, vitamine D3 1800 IE, vitamine E 500 IE, vitamine C 200 mg, IJzer 105 mg, Jodium 2,0 mg, Koper 15 mg, Mangaan 75 mg, Zink 150 mg, Selenium 0,1 mg, Taurine 1000 mg, L-carnitine 50 mg. Yucca schidigera extract 200 mg. Lecithine 3000 mg, Sepioliet 10 000 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
30% 16% 31% 7.7% 5% % 1.2% 1% 4072 3.24% 0.98% 550mg/kg 400mg/kg 26%

Beoordeling:

Biofood Adult Mini vind ik een brok met een goede samenstelling. Het is en vrij pure brok met en mooi vleesgehalte en een prima balans tussen koolhydraten,  eiwit en vet.

Pro’s

 • Prima eiwitgehalte van waarschijnlijk goede kwaliteit, namelijk uit een combinatie van vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees
 • Bevat scharrelvlees
 • Gemaakt op relatief lage temperatuur: 90°C
 • Bevat grotendeels gecheleerde mineralen en geen natriumseleniet

Kan beter

 • Ik ben er niet van overtuigd dat lijnzaad een nuttig ingrediënt is. Lijnzaad bevat veel onstabiele vetzuren en veel stofjes die de hormonenhuishouding kan verstoren.

 

Verkoop informatie:

Biofood Adult Mini is verkrijgbaar in zakken van
1,5 Kg voor €14,50 (€9,67/kg)

Onder andere online te bestellen bij Medpets.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, bataat, peulvruchten kip scharrelvlees prebiotica, taurine, l-carnitine, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten bietenpulp, lijnzaad, visolie www.biofooddiervoeding.nl/hond/smallbreed

22 Comments

 1. Sonja

  Oke,dank je.
  Rex reageerde best heftig op Wolfsblut Wide Plain,0.59 natrium.
  Hij dronk veel en viel af. Heb ‘m laten testen op suiker,lever en nieren,was
  allemaal goed.
  Nu heb ik Wolfsblut Blue Mountain,0.40 natrium. En hij drinkt weer veel.
  Kan deze reactie van het hoge natriumgehalte komen,dat hij daar gevoelig op reageert? Bij bv Renske lam graanvrij heeft ie dat niet,daar is het zoutgehalte lager.

 2. Sonja

  Of de kruiden misschien. De brokken ruiken wel heerlijk en hij vindt ze
  ook zalig,maar Wide Plain vond hij ook heerlijk. Ik had een paar proefzakjes van food4pets.be gekregen van
  Celtic Connection van lam/geit en dat ging heel goed en vond ie ook heel
  lekker,maar heeft ie maar een paar dagen gehad,toen waren ze op.
  Maar denk dat als ie er gevoelig voor zou zijn dat het drinken meteen begint.
  Bij Blue Mountain begon het vele drinken al na een dag of 2.
  Raar toch eigenlijk dat de ene hond bijna niet reageert op veel zout en de andere wel. Maar Rex heeft wel een allergie en is zowel lichamelijk als
  geestelijk best wel gevoelig op voeding en prikkels van buitenaf en daarbij heeft ie ADHD. Een beetje een ongeleid projectiel,hij is ruim
  6 jaar,maar geestelijk en lichamelijk 8 weken,haha. Een hele blije gup,ondanks
  dat ie 5 adressen heeft gehad als pup.

 3. Lourens

  Ik ben op zoek naar een goede voeding en wil Biofood proberen. Wat ik niet snap is waarom het voer voor kleine honden 5 sterren heeft en voor grote honden 3 sterren. Ik zie dat er vooral op statistische wijze naar de voeding gekeken wordt. Of wordt hier ook onderscheid gemaakt naar grote en kleine honden. En waarom wijkt biofood zo af van de ingrediënten per maat hond? Daar zullen ze vast een reden voor hebben neem ik aan. Ik neem ook aan dat de verhouding van % aan stoffen van belang is wanneer je meer of minder voer geeft. Dus wat zeggen de sterren nu eigenlijk echt? Als ik deze 5 sterren aan mijn middelgrote honden geef (22Kg = Groot, ze zijn 60cm hoog?) klopt de kwaliteit dan nog wanneer ik ze dus meer voer moet geven dan bij een klein hond.

  Ik zou het op prijs stellen als je dat kan toelichten. Verder alle respect voor deze mooie site, er gaat een wereld van voer voor je open.

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Lourens, bedoel je met het voer voor grote honden Biofood Krokant? Deze vind ik qua samenstelling minder goed omdat
   – Bevat maïs, dit is een graan waar vaak aflatoxinen opzitten
   – Bevat alleen gedroogd vlees en geen vers toegevoegd vlees
   – Laag eiwitgehalte

   De Biofood Giant vind ik nog minder ideaal, omdat hier nog minder eiwit inzit en tarwe.

   Deze beoordeling is niet toegespitst op de grootte van de hond, of het ras of andere factoren die de voedingsbehoefte kan beïnvloeden. Een grotere hond kan vaak minder goed tegen een hoog eiwitgehalte, maar omdat ze relatief minder eten (als je kijkt naar hoeveel ze eten per kg lichaamsgewicht) is het wel extra belangrijk dat er genoeg eiwit inzit.

   Biofood Adult Mini is ook prima geschikt voor grote rassen, alleen de maat brokjes, de hoeveelheid in een zak en de prijs per kg is meer geschikt voor kleine honden. Je kunt dus in principe prima deze brok aan grote honden geven.

   Verder schrijf ik hier nog iets meer over de basis van mijn beoordeling: https://www.voerwijzer.com/veelgestelde-vragen-over-brokken/#beoordeling%20brokken%20voerwijzer

 4. Cynthia89

  Hoi Meike, mijn oog is ook gevallen op biofood.

  Ik heb een shih tzu en is nog al wat gevoelig met darmpjes en spuugen.

  Ik zie dat deze met kip zijn kan dit ook voor zorgen voor allergieën?

  Ook heb ik de lam en rijst sensitieve gezien van biofood krokante brok met de collie erop.

  Ook de geperste variant lam en rijst.

  Welke vind je beter? Ik kan de analyse van jou niet vinden hier.

  Wat is jou mening over deze brokken?

  Ik zag ook de mini sensitive maar deze is alleen gebaseerd op zalm dat is niet ideaal om te blijven voeren.

  Ik hoor graag je mening wat ik beste kan doen.

  Een ander merk wat betaalbaar is wat in de richting komt van de variant biofood lam en rijst. Ik zie door bomen bos niet meer

  Wat is beter krokant of geperst?

  Hoi heeft nu even paar dagen leen voer van prins standaard van hond van mijn ouders omdat hij kvv weigert en diarree had.

  Maar nu ineens 4x per dag best veel poepen tegenover kvv en dat vind ik ook niet fijn dus zoek dan ook een brok die niet veel ontlasting zorgt.

  Gr cynthia

  1. Voerwijzer Meike

   Elke brok zal voor meer ontlasting zorgen, maar er zijn vast brokken die voor minder ontlasting zorgen dan Prins. Daarvoor is de verteerbaarheid belangrijk, en zul je een brok met relatief weinig vezels en kwalitatief eiwit moeten kiezen. Verder verschilt het per hond waar de ontlasting beter of slechter van wordt.

   Of Biofood met kip of lam, geschikt zijn, hangt er van af waar je hond gevoelig voor is. Kip en lam zijn wel diersoorten waarvan de kans groot is dat een hond deze al gegeten heeft, en dus de mogelijkheid heeft gehad om er een gevoeligheid voor te ontwikkelen. Een brok met eend, kalkoen of een ander nieuw diersoort (zie https://www.voerwijzer.com/hypoallergene-hondenbrokken-met-een-diersoort/) geeft meer kans op succes. Maar je kunt het proberen natuurlijk.

   Geperst of krokant maakt voor de meeste honden niet uit. Sommige honden reageren beter op krokante brokken en sommige honden reageren beter op geperste brokken.

   1. Cynthia89

    Oke tot nu toe weet ik niet of hij allergieën heeft voor een diersoort. Wat betreft diersoorten heb ik al vanalles gehad zelfs kangaroe fazant gans duif haas paard ect.

    Ik was zelf aan twijfelen welke ik zou nemen de geperste lam van biofood of de krokante lam en rijst.

    Welke zou jij mij aanraden op puur samenstelling gekeken?

    Ik heb ook contact gehad met biofood ga nog reactie van hun krijgen voor eventuele proefzakjes ect.

    Mij lijkt goed eerlijk merk.

    1. Voerwijzer Meike

     Dan zou ik Biofood Lam geperst eerst proberen. Daar zitten minder soorten eiwit in, en daardoor geeft het een kleinere kans op een overgevoeligheidsreactie. Succes! En als het niet goed gaat, probeer dan eens natvoer of rauwe vleesvoeding om te kijken of je hond misschien niet goed tegen brokken kan.

     1. Cynthia89

      Hoi Meike ja ik kom van kvv af hij spuugde vaak veel diarree wisselende ontlasting is een tijdje redelijk gegaan nu op de brokken gaat het stuk beter ik heb de lam geperst gekocht hij eet ze goed en poept goed hard spuugt niet meer.

      Ik. had weekend kvv Rodi lam rijst gepakt en weer gespuugd diarree helemaal van de kaart af. Dus kvv kam hij niet meer verdragen dus 1+1 =2 ik houd dan bij brokken.

      Ik had ook proefzakje geperst small breed puppy gekregen deze at hij ook vandaag gehad dus even kijken hoe ontlasting daarop is.

      Welke brok heeft de beste samenstelling? De lamgeperst of de puppy sb van biofood.

      Wat raad je aan voor mijn Shih tzu om beste te voeren? Kwa prijs is hetzelfde de hoeveelheid per dag is ook ongeveer hetzelfde.

      Wat zou beter zijn? Ook met verhoudingen ect.

     2. Voerwijzer Meike

      Ik kan zo snel geen goed antwoord op je vraag geven, daarvoor zijn er teveel variabelen om rekening mee te houden. Probeer uit en kijk wat het beste bevalt, of neem een consult af bij een voedingsdeskundige die de tijd heeft om de hele gezondheidsgeschiedenis in kaart te brengen om op basis daarvan een goed advies te geven.

 5. Hoi Meike,

  Een vraagje over biofood adult mini. Ik geef dit aan mijn volwassen hondje. Binnenkort krijgen we een pup (X Franse bulldog) en ik zou dit voer ook graag aan de pup geven. Omdat dit zulk goed voer is en ik ook gelezen had op jouw site, van betere samenstelling dan de puppybrok van biofood. Is dit voer geschikt voor een pup?
  Ik geef onze volwassen hond er overigens nog schapenvet en af en toe yoghurt, ei, sardine en runderhart bij. Kan ik hier ook al voorzichtig aan mee beginnen bij een pup?

  1. Voerwijzer Meike

   Afgaande op de analyse en informatie over de toevoegingen is deze brok ook geschikt voor pups. Je zou voor de zekerheid Biofood een email kunnen sturen met deze vraag.

   Ja je kunt de gezonde en lekkere toevoegingen ook introduceren bij je pup, heel goed!

 6. Esther

  Beste Meike,

  Wat een supergoede website heb je! Graag je advies. Ik geef mijn havanezer hond van 9 maanden en 9 kilo Biofood geperst puppy/small breed en dagelijks 50 gram kvv Energique puppy. Mijn dierenarts adviseerde me om hem licht verteerbaar voer te geven omdat hij 4 a 5 keer daags poept. Hij is verder gezond en energiek. Een havanezer fokker noemde de krokante brok lam & rijst van het merk ‘Fokker’. Ik heb echter geen idee of dit een goed merk is. Ik dacht zelf aan Biofood adult mini of Dog lovers gold original (naast straks 1 x daags een volwassen versie van Energique kvv). Wat zou jij in dit geval kiezen, of heb je een andere suggestie dan de genoemde soorten?

  Hartelijke groet, Esther

   1. Voerwijzer Meike

    Biofood geperst puppy/small breed is niet echt zwaar verteerbaar, maar sommige honden kunnen geperste brokken niet zo goed verteren. Je zou kunnen kijken of Biofood Puppy Mini beter bevalt. Fokker vind ik niet zo’n goed merk. Je kunt ook kijken naar kant en klaar gestoomde voedingen, zoals van Smølke of Renske. Als het eiwitgehalte hoger is dan het vetgehalte, zou ik de voeding geschikt vinden voor een Havanezer van negen maanden.

Geef een reactie