Nieuwe geperste brokken van Biofood met minder graan

Datum: 13 april, 2015
Laatst bijgewerkt: 13 april, 2015

Biofood heeft vanaf deze week nieuwe geperste brokken in het assortiment:
– Biofood geperst Puppy & Small Breed
– Biofood geperst Lam

Meer vlees, minder graan
Wat opvalt aan de Puppy & Small Breed, is dat deze brok meer eiwit, meer vet en minder koolhydraten bevat dan andere geperste brokken. De fabrikant vertelt dat ze nieuwe persmachines hebben waarbij dit, in tegenstelling tot de oude machines, nu mogelijk is. Een bijkomend voordeel dat de fabrikant noemt, is dat de meeste honden het ook lekkerder vinden dan de geperste brokken met weinig vet.

Samenstelling Biofood Geperst Puppy & Small Breed
Deze brok is, zoals de naam doet vermoeden, geschikt voor pups en honden van kleine rassen. Naar mijn menig is dit een brok die geschikt is voor alle rassen, dus niet alleen kleine rassen. De brokjes zijn wel iets kleiner. Ontsloten maïs, rund- en kippenvleesmeel (30%), pluimveevet, weipoeder, zalmolie (0,3%), lijnzaad, inuline, vitaminen, mineralen.
28% eiwit
15% vet
36,5% koolhydraten
1,4% calcium
1% fosfor

Biofood Geperst Puppy & Small Breed is verkrijgbaar in zakken van 5 kg voor de prijs van €20,95 (€4,19/kg en €1,20/1000 kcal)

Biofood Geperst Lam
Deze brok is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ook voor pups dus, alhoewel ik zelf voor pups eerder bovenstaande brok zou aanraden. De brok bevat alleen lam als eiwitbron, wat en voordeel kan zijn bij honden die allergisch zijn voor kip of rund. Lamsmeel (min. 25%), ontsloten maïs, ontsloten rijstmeel, ontsloten aardappel, gevogeltevet, bietenpulp, zalmolie (0,3%), L-carnitine, taurine.
24% eiwit
14% vet
41% koolhydraten
1,4% calcium
1% fosfor

Biofood Geperst Lam is verkrijgbaar in zakken van 15 kg voor de prijs van €43,95 (€2,93/kg en €0,85/1000 kcal)

Gerelateerd nieuwsbericht:
Nieuw: geperste brok van Dog Lovers Gold

 

Eén reactie

 1. snoozer

  Meike,
  Mijn hond (labrador) heeft veel last van diarree bij verschillende soorten brokken.
  Bij biofood geperst lam heeft ze dit niet. Ik had hier wel het idee dat ze dikker wordt ik geef 300gr per dag dus niet zoveel.
  Ze deed het hier verder wel heel goed op.
  Ze heeft ook al carnis gekregen ook geperst hier ging het ook goed op enkel at ze dan ontlasting.
  Wat denk je dat ik best neem van brokken tussen deze?
  Ze had altijd diarree bij krokante brokken vandaar dat ik meer naar geperst wil gaan
  Alvast bedankt

  1. Voerwijzer Meike

   Kies de brok die het beste bevalt. Of liever nog twee verschillende voedingen om af te wisselen. Het klinkt alsof Biofood Lam het beste bevalt. Je kunt ook prima nog een ander merk proberen. Ik denk dat je hond baat kan hebben bij minder koolhydraten, om minder snel te dik te worden. Hier kun je geperste brokken vergelijken en de hoeveelheid koolhydraten zien: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken-vergelijken.

   Overweeg ook natvoer of rauwvoer, dit is makkelijker verteerbaar en doordat er minder ingrediënten inzitten kun je ook makkelijker ingrediënten vermijden waar je hond mogelijk overgevoelig voor is.

 2. C. Noor

  Hallo Meike,
  Op de site van Biofood staat dat er in de geperste brok lam/rijst ook gerst zit. Dan is deze brok dus niet glutenvrij. Misschien hebben ze de samenstelling veranderd. Op het proefzakje wat ik ontvangen heb, staat geen gerst vermeld. Op hun site dus wel.

 3. Oda

  Hallo Meike,

  Biofood Lam/Rijst is zowel Krokant als geperst, klopt dat en welke is beter voor een hond die niet kauwt… Ze krijgen beiden al even krokant Senior maar de ontlasting is bij een hond niet optimaal, dus dacht misschien over stappen op Lam.

  Kan ik zelf Taurine toevoegen (gezien het mogelijke tekort) en zoja hoeveel zonder juist schade toe te brengen. Mag dat ook bij de kat, of zit er in Biofood kat wel genoeg taurine?

  Groet

  1. Voerwijzer Meike

   Ja Biofood heeft een krokante en een geperste lam/rijst variant. Je zou zelf kunnen uitproberen of de geperste of krokante variant beter bevalt. Een geperste brok valt sneller uit elkaar in de maag.

   Je kan inderdaad zelf taurine toevoegen, maar voor een gezonde hond is dit niet nodig. Je zou wel heel goed af en toe wat rauwe of gestoomde runderhart kunnen geven, of verse vis, voor extra taurine. In kattenvoer is het al toegevoegd.

   1. Oda

    Dankjewel Meike voor je reactie, het is in ieder geval de geperste brok geworden. De ene hond doet ‘t er goed op (doet ‘t goed op alle soorten voeding) maar de andere helaas nog steeds niet, haar vacht wordt erg dof en ze blijft veel poepen. Ik blijf verder zoeken tot ik een brok heb waar ze het beiden goed op doen, dat is gemakkelijker maar misschien niet haalbaar…. Ik heb jou adviezen doorgelezen en goed gekeken naar samenstellingen. Er zijn veel mogelijkheden, keus genoeg, ik leer elke dag weer bij maar hoop er ook snel uit te zijn. Carnis zalm met kip, ook geperst als ik ‘t goed gelezen heb, ga ik nu bestellen.
    Verder krijgen ze als extra aanvulling, afgewisseld, gedroogd Hart, Runderlong, kippenvleugels, kippenvel en/of pens.

    Dank voor alle overzichtelijke informatie, denk dat veel honden en katten eigenaren blij zijn met jou!

    Groetjes

 4. Cynthia89

  Beste meikever,
  Ik heb een shih tzu pup reutje van bijna 7 maanden 1 augustus wordt hij 7 maand.
  Het is heel gevoelige hond.
  Ik had carnilove puppy zalm en kalkoen, maar vond zijn ontlasting raar van kleur laatste weken dunne ontlasting, diarree gal overgeven en zich niet lekker sloom voelen.
  Nu heb ik een brok geperst van ecostyle maag en darm en daar heeft hij weer mooie stevige bruine ontlasting van hoe het hoort ik voer pas sinds vrijdag 20 juli maar merk nu al verschil, echter poept hij 4 a 5 x per dag ik vind dat heel veel.

  Ik zoek eigenlijk dan een betere geperste brok, zag deze voorbij komen, maar gaat dit geen probleem opleveren? Ik vermoed de hoge eiwitten en vetten een boosdoener zijn geweest ontlasting was beetje groenachtig van de carnilove.

  Heb ook tijdje edgard cooper puppy gevoerd maar deze at hij niet meer, en ja brok waar kip in zit of na kip eend ruikt haalt meneer zijn neus voor op.

  Het is niet alleen een gevoelige hond maar ook een kieskeurige eigenwijze hond, en kvv iedere dag is geen optie dit wil ik in weekend 2 dagen of alleen de zondag gaan geven om eens wat anders te voeren dan normaal.

  Kijk al geruime tijd hier op de site waardoor ik ook bij de carnilove ben uitgekomen, maar dit werkt voor hem niet.

  Hopelijk kunt u mij verder helpen.

  Heb jarco ook gezien de geperste brokken en gemaild maar zij hebben geen proefzakjes. Hoe is jou ervaring kijk op deze brokken?
  Dankjewel groetjes cynthia

  1. Cynthia89

   Sorry meike autocorrect, en oh ja het is een rustige hond die max 1.5 uur per dAG loopt en soms wat langere wandelingen en is geen grote eter dus liefste ook geperste brok waar die geen 200 gr per dag van moet eten, is fijn hondje van nog geen 5 kg

  2. Voerwijzer Meike

   Dag Cynthia, misschien kom je er zelf uit door de brokken die je aanspreken te vergelijken met deze stappen: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/. Het kan zijn dat er in Carnilove inderdaad teveel vet en/of eiwit zat voor je pup. Kies wel een brok dat geschikt is voor pups, dat kun je weten doordat het een specifieke puppybrok is of doordat erbij staat dat het voor alle leeftijden geschikt is.

     1. Cynthia

      Ik lees nu pas de reactie Hoe denk je over biofood pressed lam en rijst? Mijn hond spuugt snel en heel kieskeurig is aan puberen zij n kvv laat die staan dus ga nu niets meer weggooien en zoek dus wel een brok wat goed gegeten gaat worden en geperst liefst zonder graan mag wel rijst of aardappel zijn kom daar niet zo wijs uit en ben weer aan zoeken wil ze op korte termijn hebben liefste morgen al 9 okt 2018 maar ja waar doe je goed aan? Krokant is het niet ivm te veel eiwitten diarree spuugen ect .

      Ik doe nog 1 poging tot brok en als puber gedrag voorbij is dan start ik mijn schema kvv

 5. Tinus

  Inmiddels dus een maand of 4 verder, de hond doet het erg goed op Biofood Puppy/Small breed geperst, goede ontlasting en eindelijk netjes op gewicht. We voeren nog steeds relatief veel en de 5kg zakken gaan er snel doorheen, maar we zijn blij met de keuze.

 6. Voerwijzer Meike

  De geperste brok met de meeste calorieën is denk ik Prins Procare Grainfree Adult Pro Energy. Maar een geperste brok heeft sowieso niet zoveel calorieën, omdat er door de wijze waarop ze de brok maken, niet zoveel vet in kan zitten. En ook niet zoveel eiwit, wat jammer is, omdat werkhonden dit wel goed kunnen gebruiken. Wat gebeurt er als je een krokante brok geeft? Gaat dit echt niet goed?

  1. Tinus

   Helaas op krokante brok constant diarree op de hoeveelheid die ze nodig heeft om op gewicht te blijven, ook op Acana sport & agility of juist minder eiwitrijke krokante brok DLG. Plus, vaak gal spugen en ze eet het niet graag.

   Ze krijgt nu een paar maanden de persbrok van Darf, goede ontlasting en ze lust het graag, maar moet nogsteeds wel erg veel gevoerd worden. We voeren dagelijks kvv bij ook om meer eiwit en vet binnen te krijgen, maar hebben de ruimte niet om volledig op kvv over te gaan. De Prins variant die je noemt heeft ze nog nooit gehad, is het verder wel een goede brok?

   1. Voerwijzer Meike

    Ik heb er geen ervaring mee, maar ziet er opzich prima uit qua samenstelling, ik zou deze wel proberen. Er zitten wel wat ingredienten in die ik niet ideaal vind (smaakstoffen en suiker), maar in dit geval wegen de voordelen zwaarder lijkt me. Je kunt ook prima Biofood Geperst Puppy & Small Breed proberen, de brokjes zullen aan de kleine kant zijn voor je hond maar er zit een mooie hoeveelheid eiwit in en een redelijke hoeveelheid vet voor een geperste brok. Zonder die nadelen die Prins heeft.

 7. Karin Drosten

  Op zoek naar goede brokken voor onze labrador. Hij had eerst supermarkt brokken, maar hij werd daar mager op. Carocroc brokken lust hij niet. Nu prins, maar daar kan hij niet tegen. Heeft een behoorlijke plek op zijn rug en zij van het bijten en krabben. Mag deze niet meer hebben van de dierenarts. Wat zijn goede brokken voor een redelijke prijs (+/-35/40 €).waar hij deze reactie niet op krijgt. Maar die hem wel goed voed.

 8. Geertje

  Ik vind het maar lastig. Ik zie nu dat deze brok alleen in kleine 5 kg verpakking verkrijgbaar is en dat vind ik minder aangezien er nog een 2e hondje (havanezer) op komst is en dan moet ik wel vaak nieuwe halen…

  De geperste brok bevalt prima. In Kimbra’s puppytijd had ze vaak diarree van krokante brok (fokker) en daarom zijn we overgestapt naar cavom, wat echt prima ging. Nu zoek ik een goede brok rond de 40 euro per 15 kg. Ik heb tot nu toe alleen gekeken naar geperste brok omdat we hier goede ervaring mee hebben en de havanezer fokker ook zegt dat hava’s het beter doen op geperste brok. maar er zij zoveel merken dat ik door de bomen het bos niet meer zie! Als u een paar goede suggesties heeft hoor ik dat geen graag.

 9. Geertje

  Oke bedankt. We hadden haar eerst op Cavom en daar deed ze het eigenlijk goed op, maar ik vond de samenstelling toch niet zo fijn en ben daarom op zoek naar een goed maar niet al te duur alternatief. We hebben inmiddels ook Prins geprobeerd maar ze veel meer gaan krabben sinds ze op prins staat. Dus we willen nu Biofood small breed gaan proberen. Als u nog andere aanraders heeft hoor ik het graag!

  Ze is een echte Aus, lekker actief en energiek.

  1. Voerwijzer Meike

   Jazeker, de brok heet Puppy & Small breed omdat de brokjes wat kleiner zijn van formaat en het eiwitgehalte iets hoger. Maar dit is prima geschikt voor alle rassen, tenzij de kleine brokjes niet zo handig zijn voor je hond.

 10. Voerwijzer Meike

  Ik vind dat Acana een betere samenstelling heeft dan deze geperste brokken van Biofood. Maar sommige honden reageren beter op geperste brokken, en dan is dit een goede keuze. Je kunt zelf twee maanden het ene en daarna twee maanden het andere voeren en dan kijken of je verschil merkt.

  Als alternatief voor kvv kun je inderdaad heel goed verhitte vleesvoeding (natvoer) geven. Biofood is prima, maar wel vrij duur. Er zijn veel andere merken die vleesworsten, pouches of goede blikvoeding hebben.

  1. Magreet

   Ik ben nog aan het experimenteren, maar ik zou graag wil weten wat je van de brokken van Best Choice Dr. Clauders vind. Ik kom namelijk op je site dit merk eigenlijk niet tegen. Volgens onze dierenwinkel zou dit een erg goede brok zijn. Ik zat te kijken naaro.a. de smaak Fish/Rice van best choice. 
   Alvast bedankt!

 11. Magreet

  Sinds een aantal weken geef ik mijn hond  (kruising maltezer/shiTzu, 1 jaar oud) de nieuwe geperste brok van Biofood Puppy/Small breed. Ze heeft in het begin Specific en Best Choice gehad en had na een tijdje geen zin meer in deze brokken. Nu dus Biofood en ze vindt het een heerlijke brok, het zijn niet zulke grote brokjes, dus ze kauwt er niet echt op.
  Ze doet het er verder best wel goed op. Ik geef haar wat extra zalmolie van Biofood. 
  Ze krijgt in het weekend kvv van Carnis, maar na weer de laatste negatieve berichten (telegraaf en RTL journaal) wil ik weer stoppen met kvv. Ik moet zeggen dat als ze de Biofood brok eet is ze meer aan het spelen dan met het kvv.  Heeft dit soms met de eiwitten te maken? En graag zou ik willen weten of deze nieuwe geperste brok een goede samenstelling is of is de samenstelling van een brok van Acana voor small breed beter?
  Ook heeft Biofood een nieuwe vleesvoeding gestoomd ( zalm, eend, en lam) en buiten de koeling te bewaren op de markt gebracht.
  Graag zou ik willen weten of deze vleesvoeding van Biofood een goed alternatief is voor het kvv. Ook dit vlees vind mij hond heerlijk, maar ik wil graag weten of dit een goed produkt is. 
   

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie