Prijsstijging Royal Canin – dit zijn betere en goedkopere alternatieven

Datum: 1 februari, 2023
Laatst bijgewerkt: 4 april, 2023

Royal Canin heeft de prijzen van de hondenbrokken flink verhoogd. Niet alle wederverkopers gaan hier in mee; Welkoop stopt met de verkoop van Royal Canin en Zooplus heeft tot nu toe de prijzen niet verhoogd. Zooplus schrijft op hun website: “De fabrikant Royal Canin heeft een prijsverhoging voor haar merken aangekondigd, die naar onze mening buitensporig is. Wij willen deze prijsverhoging niet doorberekenen aan onze klanten.”

Goede alternatieven
Ben je naar aanleiding van de prijsstijging op zoek naar een ander merk? De volgende merken hebben naar mijn mening een betere samenstelling, zijn in veel dierenspeciaalzaken verkrijgbaar én zijn minder duur:

Korting bij Zooplus
Zooplus biedt met de kortingscode BESTE10 10% korting op de door hun aangewezen alternatieven voor Royal Canin. Hier zitten goede merken tussen, namelijk Purizon en Wolf of Wilderness, maar deze zijn niet goedkoper dan Royal Canin.

Veterinair hondenvoer of kattenvoer
Gebruik je veterinair hondenvoer van Royal Canin en zoek je een beter alternatief? Dan raad ik het merk Virbac HPM aan. De veterinaire voedingen vind ik over het algemeen het beste van de veterinaire voedingen die ik ken, en het is minder duur dan Royal Canin.

Voer voor rashonden of raskatten (of giant of mini rassen)
Gebruik je speciaal hondenvoer van Royal Canin voor je rashond of raskat? Of specifiek voer voor hele grote of hele kleine rassen, of voor gecastreerde honden? Ook dan zijn er betere alternatieven. Je kunt kijken wat er speciaal is aan het voer, zoals extra gewrichtsondersteunende supplementen (chondroitine en glucosamine) of met omega 3, en nieuw voer zoeken die dit ook bevatten. Goede brokken bevatten sowieso al deze stoffen, zoals van het merk Farmina. (Gerelateerd artikel: Royal Canin Giant hondenbrokken – betere alternatieven voor grote rassen)

19 Comments

 1. vic

  Hi! We breed golden retrievers and of course we want to give everyone good food rich in calcium and everything a puppy and adult dogs might need. For now we have been feeding raw (lotgering) but we were thinking of switching to Royal canin. However now i am reading all this and i am in a big dilemma. What do you recommend? What food brand is goof for them? Thanks!

 2. Judith

  Hallo Meike, ik twijfel erg of ik onze labrador Royal Canin, speciaal voor labradors, ga geven. Vind het vrij duur. Zijn de genoemde merken Optilife en Profine even goed of zelfs beter mbt kwaliteit? En wat vind je van Carocroc tov Optilife en Profine, Royal Canin. Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan ? Alvast bedankt !

 3. Synemios

  Ik heb vandaag een nieuwe zak Royal canin Vet size multi function renal+hypo 2 kg voor mijn kat besteld en ik betaalde 35.40 oud en nu nieuw 46,45.

  Ik weet dat trovet ook een combi heeft voor nierfalen en allergie maar die vind ze niet lekker.
  Is er nog een ander voer met deze combi Of hypoallergeen met een laag fosfor gehalte?

  IK weet dat Lizzy wel tegen eend en hert kan ze eet ook natvoer renal met eend en dat gaat goed.

  Als het niet anders kan dan blijft ze op dit voer maar ik vind dit echt een bizarre verhoging.

   1. Synemios

    Nee, helaas, maar bedankt voor het mee zoeken.
    die onthou ik wel voor haar zusje mocht die ooit dat soort voer nodig hebben.
    Ik had nog een andere gevonden maar die mag weer niet gegeven worden bij katten die last hebben van de alvleesklier en daar heeft ze ook last van.
    Ik denk dat het erg lastig gaat worden, ben al de hele dag aan het zoeken.
    Lizzy en haar zusje hebben een autoimmuunstoornis en daardoor best veel problemen.
    Het gaat nu eigenlijk al een tijd behoorlijk goed dus ik denk dat als de Trovet niets wordt ik haar dan toch op de rc hou.

 4. Abby

  Ha Meike,
  Mijn hond krijgt jeuk van Cavom puppy brokken, en ook van KVV (Farmfood fresh uit de diepvries, zowel rund als hart en pens). Het enige waar ze geen jeuk van krijgt is Royal Canin Gastrointestinal puppy brokken, maar een zak van 2,5 kilo kost inmiddels ruim 23 euro! Ik heb geen idee wat maakt dat ze alleen van die brokken geen jeuk krijgt. Weet jij een alternatief voor RC gastrointinestal? Alvast bedankt! Groetjes, Abby

 5. Guus

  Van bij dezelfde vraag. Onze hond doet het heel goed op RC hypoallergenic moderate calories. Hij heeft aanleg om te dik te worden.
  Met RC geen jeuk in oren, poten en onder zijn staart. Ook goede stevige ontlasting. 1x per dag
  Maar RC wordt te duur. Wat is volgens jullie een goede vervanging?
  Ik denk zelf aan carnilove of acana. ??
  Nu sinds een dag Brit haring en zalm aan het proberen, maar hond drinkt ineens opmerkelijk veel.
  Tips welkom.

  1. Voerwijzer Meike

   Oei dat is lastig. Je zoekt dus een combinatie van geen diersoorten waar je hond allergisch voor is, met een lage hoeveelheid calorieën. Ik denk dat het haast goedkoper (en gezonder) zal zijn om rauw voer uit te zoeken, zoals Rodi Lam met rijst (als lam geen probleem is).

   In de brokkenvergelijker kom ik met het filter “voor allergische honden” en “light brokken” uit op deze: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/wolfsblut-wide-plain-light. Deze van Markus Muhle bevat ook geen kip: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/markus-muhle-weidelam. De andere light-brokken die ik ken en op Voerwijzer staan, bevatten altijd kip, en ik neem aan dat je dat wilt vermijden.

   Succes!

 6. Claudiaatje1973

  Voor voedselallergie/intoleranties gaat het helaas niet op dat Virbac goedkoper is dan Royal Canin. Mijn hond doet het heel goed op zowel Royal canin hypoallergenic als anallergenic, maar inderdaad het wordt bijna onbetaalbaar zo. Kun je me nog een ander merk aanraden?

  1. Voerwijzer Meike

   Oh dat is vervelend. Op deze pagina vind je een overzicht van brokken met gehydrolyseerde eiwitten, de prijzen heb ik vorige week nog geupdate: https://www.voerwijzer.com/hypoallergene-brokken-met-gehydroliseerde-eiwitten.

   Qua voedingswaarde heeft Sanimed Skin Sensitive Dog mijn voorkeur, maar daar zit wel zalmolie en gehydrolyseerde kip in. Bij een “echte” allergie levert dat meestal geen problemen, maar er zijn honden die ook hierop reageren.

   1. Claudiaatje1973

    Toevallig gisteren Vetality geprobeerd; binnen een uur kreeft ze al haar eten in vier keer overgegeven. Vers vlees (met gekookt water erover) krijgt ze diarree met slijm en bloed van, ook bij bijvoorbeeld konijn. Ik ga me verdiepen in jouw lijst, misschien zij daar proefzakjes van te krijgen. Bedankt oor je reactie!

    1. anne96

     Ik voer momenteel royal canin maxi puppy aan mijn labrador pup van 5 maanden. Ik wil eigenlijk andere brok gaan voeren, zou eukanuba sensitive puppy dan een beter alternatief zijn? Ik wil op termijn deels gaan overstappen op kvv, waarschijnlijk rodi. Paar dagen in de week rodi, en paar dagen brok. Vandaar dat ik ook een niet al te dure brok zoek.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter