Wat zijn de beste puppybrokken?

Ben je op zoek naar de beste brokken voor jouw puppy? Wat het beste bij jouw puppy past, dat weet ik niet. Elke hond is anders en ook de merken die in theorie het beste zijn, zullen niet voor elke hond de beste keuze zijn.

Orijen en Acana
Dit zijn de twee merken die ik als eerste aanbeveel. Deze merken worden in dezelfde fabriek gemaakt en zijn van dezelfde kwaliteit. De merken verschillen voornamelijk in vleesgehalte.

Waarom Orijen en Acana?
Deze merken zijn uniek op meerdere punten:

 • bijna alle voedingsstoffen zitten er in door de ingrediënten. Er is alleen nog wat zink is toegevoegd en vitamine E als antioxidant. (In de oudere varianten zitten nog wel meer mineralen en vitamines toegevoegd). In bijna alle brokkenmerken zijn de vitamines en mineralen in synthetische vorm toegevoegd, wat minder gezond is.
 • Ze verwerken het vlees zelf en een groot deel van het vlees is vers toegevoegd. Het vlees dat in gedroogde vorm is toegevoegd, bevat in tegenstelling tot de meeste andere merken geen conserveringsmiddelen.
 • De brokken worden gemaakt op lagere temperaturen dan normaal, wat in theorie minder ongezonde stoffen oplevert zoals kankerverwekkende AGE’s.
 • Ze gebruiken scharrelvlees, en deels vlees van dieren die buiten konden komen. Dit is niet uniek, maar wel een pluspunt. Het is diervriendelijker en levert gezonder vlees.
 • Ik ben ook enthousiast over de ingrediënten: Langzame koolhydraten, geen mogelijk ongezonde smaakstoffen, genoeg dierlijke omega 3 vetzuren en de voedingsstoffen zijn mooi in balans. Zeker voor pups van grote rassen is het belangrijk dat er niet teveel calcium inzit.
Acana Puppy & Junior

Nadelen
Helaas zijn er ook nadelen, vooral aan Orijen. Dit merk blijkt meer dan gemiddelde hoeveelheden arsenicum, kwik en lood te bevatten. Ik vermoed dat dit komt door het hogere vlees- en botgehalte. Acana lijkt schoner te zijn. Voor meer informatie hierover, zie het artikel Bevatten Orijen en Acana teveel gifstoffen?

Een ander nadeel is dat Orijen zo’n hoog vleesgehalte bevat, dat het eiwitgehalte te hoog is voor veel honden. Dit merk je aan slechtere ontlasting.

Kortom, ik zou eerder voor Acana kiezen.

Welke brokken moet ik dan kiezen?

Voor pups van kleine en middelgrote rassen:
Acana Heritage Puppy&Junior
Orijen Puppy

Voor pups van grote rassen:
Acana Puppy Large breed
Orijen Puppy Large

Met een beperkter budget:
Acana Classics Prairie Poultry (Vanaf €3,76/kg)

Andere merken?
Ja er zijn ook andere merken met prima puppybrokken. Ik ben bezig met het maken van een overzicht. Een goed alternatief voor Acana vind ik

Dog Lovers Gold Passion High Protein

Tips

 • Orijen en Acana zijn energierijke brokken, let er op dat je niet teveel voert.
 • Wissel brokken af, met natvoer, rauw voer of andere brokken. Bijvoorbeeld met de visbrok van Acana Classics.
 • Bewaar de brokken maximaal drie weken, in een luchtdichte voerton. Zo behoud je de kwaliteit.

32 Comments

 1. An

  Ik heb Acana voor mijn volwassen honden gebruikt maar het heeft mij niet overtuigd.
  Op dit moment geef ik Royal Canin Fibre. Mijn hond is veel slanker.
  Mijn andere hond kreeg Sanimed gastro ( low fat).
  Beiden op advies van de dierenarts.
  De grote zakken van Acana kosten rond de 53,00€ tot duurder.
  Bovenstaande merken zijn voor puppy’s veilig, hoewel de meeste mensen vers compleet adviseren wat u ook uitlegt. Of Acana dat ook is twijfel ik over.

  1. arend

   Wat ging er niet goed op Acana? Werden de pups te dik? Acana lijkt me zeker een veilige brok, maar het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid te geven. En het liefst aanvullen met echte voeding, zoals groenten, eieren en vlees, maar dat geldt voor alle brokken,

  2. An

   Wat ging er niet goed op Acana bij mijn volwassen honden, ze deden het niet optimaal op de brokken, het kan per hond verschillen natuurlijk. Misschien zijn de duurdere varianten beter dan de Adult Classic medium. Mijn nieuwe pup kreeg bij de fokster een puppyvoer van een merk dat ik niet kende met allemaal bijproducten, na 2 weken bij ons hebben wij 1 zakje Royal Canin Medium puppy gevoerd. Ik moet eerlijk zeggen dat hij beiden brokken heerlijk vond en mooie ontlasting had. Daarna gekozen voor Little Wolf of Wilderness puppy. Die vindt hij ook heerlijk. Bietenpulp is enerzijds een controversieel ingrediënt. Volgens het Amerikaanse dogfoodadviser is een geringe hoeveelheid geheel acceptabel in hondenvoer. In acana kan bijvoorbeeld alfalfa voorkomen. Dat is ook controversieel, het is een hooi ingrediënt wat eerder in paardenvoer voorkomt. Ook deze brok van Little Wolfs vond hij heerlijk, ontlasting werd door het wisselen wel iets dunner maar herstelde zich. Hij kreeg vanaf het begin in de middag ook Hills savoury chicken natvoer, een aangepaste hoeveelheid, daarna hebben wij de Little Wolfs of Wilderness blikjes besteld. Deze Friese Stabij pup vindt ieder voer wat wij aanbieden heerlijk en hij valt er echt op aan. Ik begrijp nu dat Royal Canin een brok is gebaseerd op plant eiwit daar het vleesaandeel te bescheiden is, het is een beneden gemiddelde kwaliteitsbrok. Mijn honden doen het er wel normaal op.En natvoer schijnt voor honden beter te zijn dan alleen maar droogvoer, vanwege het risico dat de hond met droogvoer te weinig vocht zou kunnen binnenkrijgen. Het Little Wolfsvoer vindik prima, zij hebben ook een natuurlijke beloningslijn zoals konijnenoren met vel. Het merk lijkt erg op Wildkind van het Futterhaus in Duitsland. De verkoopster adviseerde mij de konijnenoren met vel wekelijks te geven. Toch besloten wij om een 10 kilo zak van Granatapet puppy te bestellen. Ook bestelden wij hun blikvoer voor de volwassen hond. Ik heb dat gedaan omdat dit merk veel nadruk legde op de aanwezigheid van glucosamine voor de gewrichten en chrondotoine. Ik las zoveel positiefs over dit merk dat ik dit daarom voer. Ze vallen echt aan op deze brokken. Ontlasting is normaal, en de glucosamine lijkt voor meer soepelheid te zorgen. Ze vinden thuis dat de puppy en Adult het heel goed doen op deze brokken van een bedrijf uit Oostenrijk.
   Dogfood adviser is zeker een aanrader om te lezen.
   Je eigen gevoel over een merk is erg belangrijk. De hoeveelheid ontlasting zegt veel over de verteerbaarheid van een voer. Weinig goede ontlasting schijnt goed verteerbaar te betekenen en veel ontlasting staat voor slecht verteerbaar. Dentasticks zijn ook geliefd bij volwassen honden. Ik begrijp dat Pedigree niet de beste keuze is. Gezien de inhoud denk ik dat het niet recomended is.

   1. An

    Wat mij ook goed bevallen is bij mijn oudere hond vanaf pup af aan is om de brokken zonder iets erbij te geven. Dus als hij iets extra’s krijgt wat u ook adviseert zoals ei of rijst met vlees en groenten, dan krijgt hij dit apart van zijn brokken, in een apart bakje. Daarna geef ik eventueel zijn brokken. Op deze manier is hij altijd een makkelijke eter. Als ik op visite ga met hem en alleen brokken bij mij heb dan vindt hij dat net zo lekker dan wanneer ik hem brokken met iets erbij zou geven. Ik geef het gewoon achter elkaar zodat ook de brokken speciaal blijven.

   2. Ane

    Als je een product voor je puppy van Acana kiest zou het verstandig zijn om het koper aandeel te vergelijken met dat van andere merken. Een hoog koperaandeel zou invloed kunnen hebben op de lever en de nieren. Daarnaast schijnt de Acana productie lijn uit Canada beter te zijn dan die uit Amerika. Ik weet niet wat het ideale ruwe vezel aandeel moet zijn voor een puppy. Het vezel aandeel bij Acana is meen ik in de meeste varianten hoger dan bij andere merken die soms maar het lagere aandeel hebben. Een wat hoger vezel aandeel schijnt honden tegen bepaalde vormen van kanker te beschermen.zoals ik het begrijp werkt een iets hogere ruwe vezel met bietenpulp samen om de hond te beschermen tegen bepaalde kankersoorten . Het is altijd veiliger om deze informatie zelf te controleren op waarheid. Qua ingrediënten ziet Acana er goed uit maar belangrijk is de hoeveelheden van de Ingrediënten en of de honden het goed verdragen. Mijn moeder deed in de jaren 70 extra kalkpoeder over het voer van onze puppy. Er is nu veel verandert aan de brokken. Mensen geven hier al aan dat je naast de brok ook groenten en ei moet geven. Zij gaf hem inderdaad ook regelmatig endijvie en gekookte kip en pens en ei en dergelijke. Ik meen dat Acana vrij is van vitamine k, sommige andere merken schijnen dit weer wel te gebruiken. De Regionals lijn is bijvoorbeeld meen ik geschikt voor honden van alle leeftijden en fases en rassen. Verstandig is om informatie zelf te controleren op juistheid en de ingrediënten specificatie goed te lezen. Revieuws wereldwijd en tips rondom het gebruik van de brokken.

  3. Ane

   Ik kwam toevallig via een link van dogfoodadviser op de site van cleanlabelproject.org. Zij hebben behoorlijk wat hondenmerken getest op de aanwezigheid van zware metalen en giftige bestanddelen. Ik meen dat Acana en Orijen en Earthborne Holistic in het rijtje stonden van de producten waar deze stoffen inzaten. Ik was hier erg verbaasd over. Aanvankelijk had ik ook de indruk dat Acana en Orijen erg goede ingrediënten hebben. Op de eerstgenoemde site kun je de klanten revieuws lezen van mensen die alle drie de merken wat langer hebben gebruikt. De mensen die Earthborne voor hun puppy hadden gebruikt waren niet tevreden over het merk.
   Op de cleanlabel site komen Hills en Pedigree en Cesar er qua punten beter vanaf. Bij die producten zijn minder giftige stoffen gevonden. Ik vond het wel onduidelijk of het nu alleen om zware metalen ging of ook om de qualiteit van de ingrediënten.
   Op een Duitse testsite vond ik wel een positief advies voor Little Wolfs of Wilderness. Zij hadden de brokken ook zelf op puppy’s uitgeprobeerd. Alle puppy’s op een na hadden het voer goed aangenomen. Een puppy had kort wat mindere ontlasting wat heel snel herstelde, net als bij mijn puppy. Te vinden onder; Beste Welpenfutter; Wolfsblut Welpen Duck ect.
   Nu begrijp ik dat het niet soortgerecht is om honden alleen droge brokken te geven daar die voor slechts 10% uit vocht bestaan terwijl het natuurlijke dieet van welpen en honden voor 70% uit water zou bestaan. Daarom zou het verstandig zijn om de puppy vooral bijv ook super premium of human grade blikvoer of nog beter wat jullie van voerwijzer vaak adviseren compleet gebalanceere vleesmaaltijd. In ieder geval heeft Little Wolfs of wilderness voor puppy’s 2 varianten blikvoer waar dat testpaneel zeer enthousiast over is. Ik bestel het zelf ook voor mijn puppy en hij vindt het heerlijk. Ik bestel deze blikken in een spaarpaket omdat het logisch klinkt dat puppy’s en honden hoogwaardige ingrediënten met dat vochtpercentage moeten eten.
   Ik heb voor mijn oudere hond een blik van Terra Canis gekocht, maar bij het zoeken naar informatie over het droogvoer van dit merk las ik dat het is overgenomen door Nestlé. Nestle zit ook achter Beneful. Nestlé staat er kennelijk om bekend ingrediënten te gebruiken die niet worden aanbevolen om aan puppy’s of honden te geven.
   De site die dit bericht publiceerde gaf ook een alternatief merk op wat net zo goed zou zijn als Terra Canis.
   Ik vind jullie site erg handig, handig ook, jullie tip, dat zonnebloemolie ontstekingen erger zou kunnen maken.
   Is het nu zo dat super premium puppy brokken vaak extruded zijn en human grade brokken gebakken? Extruded zou niet zo goed zijn. Het staat vaak niet duidelijk op de verpakking.
   Ik vind jullie tips erg goed om ook vers vlees of gekookt vlees en groenten te geven. (En supplementen)Op die manier geef je je hond een maaltijd die unprocessed is terwijl brokken en blikvoer processed voer zijn. In Duitsland zag ik nu ook een Barf vleesblik wat gecombineerd moet worden met groentenpuree en de Vitamine en mineraalmix, ik weet niet of puppy’s dit mogen. Merk Domfleischerei Naumburg, 400 gr 2,29€ bij Fressnapf ( voor op vakantie).

   1. Voerwijzer Meike

    Ja ik schrok er ook van, de resultaten van Clean Label Project. Ik heb daar eergisteren een artikel over gepubliceerd: https://www.voerwijzer.com/nieuws/onderzoek-naar-gifstoffen-in-honden-en-kattenvoer/. Het ging bij het Clean Label Project alleen om de belastende stoffen in de voeding, en niet over de kwaliteit van de samenstelling. Dat is inderdaad een beetje verwarrend, want ook de samenstelling is natuurlijk heel belangrijk in het bepalen of een brok goed is of niet. Ik moet nu aan de slag om alle pagina’s over Orijen aan te vullen met deze informatie. Acana bevat waarschijnlijk minder gifstoffen (dat concludeer ik uit deze gegevens: https://www.voerwijzer.com/bevatten-orijen-en-acana-teveel-gifstoffen/.

    Ik ben bezig met een overzicht van puppy-brokken en daar staat Wolf of Wilderness ook in. Dit lijkt me een prima merk, met wel een paar nadelen (zonnebloemolie, geisoleerd plantaardig eiwit) maar helaas heb ik nog geen brok zonder nadelen gevonden. Inderdaad zitten er überhaupt nadelen aan het voeren van brokken. Er zit erg weinig vocht in, het mist allerlei gezonde stofjes die in rauwe voeding wel zitten en door de verhitting zitten er meer ongezonde stoffen in die onder andere kankerverwekkend zijn. De blikvoedingen van Wolf of Wilderness heb ik nog niet bekeken, bedankt voor de tip.

    Ik heb nog nooit gehoord van Human Grade brokken, dus daar kan ik niks over zeggen.

    Ik heb Domfleischerei Naumburg Rind eens bekeken en zie deze samenstelling: 100% vom Rind (27% Rinderleber und Rinderlunge, 26% Rinderherzen, 25% Rinderpansen, 22% Muskelfleisch). Dat is wel heel erg veel level! Voor een dagje niet erg, maar voor langere tijd zou ik toch een voeding met minder lever kiezen. Maximaal 5% lever.

    1. Ane

     Hoi, het testpanel heeft hun bevindingen over de brokvariant inmiddels aangepast. Ineens kan ik het stukje niet meer vinden waarin staat dat zij het hebben uitgeprobeerd op hun puppy’s. Als reden voor de update gaven zij op dat bijna geen een merk niet een vorm van conserveermiddelen gebruiken. Ik bedoel hun test op de brokken voor puppy’s van alle rassen van Little Wolf of Wilderness. Zij geven aan dat de fabrikant de hoeveelheden te verwarrend weergeeft terwijl zij bij hun droogvoer erg duidelijk zijn in de hoeveelheden van de ingrediënten. Daarom durven zij deze puppy brok niet aan te bevelen. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen blij zijn met deze brok. Een andere testsite adviseert hondeneigenaren om de fabrikant te bellen of te mailen. ( in het algemeen, los van dit merk) Als veel klanten dat doen zal de fabrikant gedwongen zijn om eerlijker te zijn naar de klant wat er in het voer zit en wat de hoeveelheden zijn. De klant wil een product met een hoog vleesaandeel maar krijgt mogelijk een product met een hoog plantaandeel. Tegenstrijdig is dat het testpaneel over de Fabrikant zegt dat dit een fabrikant is die honden en puppy’s kennelijk iets goeds wil bieden. Vervolgens zou de puppybrok mogelijk een te laag vleesaandeel hebben.
     Als een fabrikant goede producten gebruikt, zou je denken dat hij dat ook bij de brokken doet. Al valt het mij wel op dat er niet duidelijk uitgelegd wordt wat de kwaliteit is van de eieren, de zonnebloemolie. Het zou helpen als gebruikers van dit merk contact opnemen met de fabrikant zodat deze hier uitleg over kan geven.
     Misschien wil de fabrikant de kwaliteit van de producten verbeteren.
     Ik ken de term Human grade van de video’s van Karen Becker.
     Je hebt zeker gelijk dat teveel lever in een blikje niet zo goed is. Wat ik verder nog begrijp uit het testbericht is dat achter het eerste ingrediënt een procent moet staan wat niet tussen haakjes staat.
     Mijn duo geniet van Granatapet, en de blikjes van dat merk en Little Wolf of Wilderness. Het Terra Canis blikvoer vinden zij ook heerlijk. Mijn voorkeur gaat uit naar brokjes zonder visproteine. Ik zal nog eens nalezen hoe het zit met bonen en erwten in graanvrij voer ( Lenthils en Peas) of weten jullie daar iets van?

     1. Ane

      Ik bedoel; Little Wolf of Wilderness is bij hun blikvoer duidelijker in de ingrediënten en de preciese hoeveelheden van de ingrediënten, dan bij hun puppybrok. Dat is de mening van het testpanel

     2. Voerwijzer Meike

      Peulvruchten als koolhydraatbron in brokken worden over het algemeen goed verdragen door honden. Het heeft voor- en nadelen. Het geeft een minder sterke suikerspiegelschommeling, maar bevat wel meer antinutrienten (alhoewel onemend is hoe het zit na de verwerking in de brok) dan de meeste koolhydraatbronnen en dit kan problemen geven bij sommige honden. Afwisselen vind ik nog altijd het beste.

 2. L. van Beek

  Hallo,
  Deze brokken mogen dan goed zijn maar zijn ook erg duur. Zo niet de duurste…
  Is er ook zoiets als een top 10 ( of top 5)
  Dog lovers gold? Eukenuba?
  Ik wil graag 2x in de week ook vers geven.
  De pup in kwestie is nog bij de fokker en krijgt nu Cavom met Smuldier.
  Wat te doen?
  Groetjes Linda

  1. arend

   Aan een top 5 wordt gewerkt. Er zijn veel puppybrokken en veel factoren die ik mee wil wegen, dus het is nog niet zo simpel. Dog Lovers Gold Passion High Protein komt er zeer waarschijnlijk wel in. Eukanuba niet. Cavom ook niet. Smuldier is wel een aanbeveling, om erbij te blijven geven, of helemaal over naar rauwe vleesvoeding.

 3. Wim

  Ik heb 10 Vizslapups groot gekregen op Orijen Puppy, zij worden in Mei inmiddels 2 jaar oud, en 6 van hen eten nog steeds Orijen als brok. De andere 4 eten of een andere brok of KVV/BARF.

  Erg tevreden van geweest. Helaas niet meer via Zooplus.nl te krijgen dus overgeschakeld naar een ander merk.

 4. rita de bock

  op de verpakkingen staat een houdbaarheid van minstens 1 jaar, waarom dan maar 3 weken in een bewaarton ? want grote zakken kosten stukken minder dan kleine zakken per kilo.

  1. Voerwijzer Meike

   Als er een Houdbaarheidstermijn van 1 jaar op staat, zal dat waarschijnlijk na fabricage zijn en niet na openen van de zak. Als je de zak opent, komt er zuurstof bij. Daardoor worden de vetten ranzig, wat niet gezond is en wat er voor zorgt dat er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan.

   Als je vriesruimte hebt, kan je een gedeelte van de brokken ook in één goed afgesloten zak/bak in de vriezer bewaren. Oxidatie (het ranzig worden) gaat dan veel langzamer.

 5. Hochepied Saskia

  Beste, binnen een drietal weken verwacht ik mijn pup. Ik ben me wat aan het inlezen en denk de pupybrokken van Acana of Edgar en cooper.Wat bedoel je met aanvullen van groenten, echt vlees als je hondebrokken heeft? Is dit rauw vlees dat je bij een slager koopt. Allerhande rauwe groenten, is misschien een domme vraag maar ik ben leek.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je kunt rauw vlees van de slager geven inderdaad, en bij de dierenwinkel kun je speciaal vlees voor honden kopen, soms is dat goedkoper. Je mag het vlees ook koken als je dat prettiger vindt. Zorg wel dat er geen bot in zit.

   Van groenten is alles goed, behalve prei en ui.

 6. Wij hebben recent onze pup (5 maanden oud, kruising Newfoundlander – Landseer) van Royal Canin giant puppy over gezet naar Carnilove puppy large breed. De ontlasting was met RC nooit al erg dik, maar nu met Carnilove blijft deze dun soms tot water dun. Wij hebben in het verleden onze vorige hond vers vlees gevoerd, wat prima beviel, echter met vakantie’s, opvang in pension en gastgezin is een brok makkelijker. Ik zou graag een zo natuurlijk mogelijk product willen voeren en wil niet terug naar RC. Wat kunnen we het beste doen? Ik geef nu gekookte rijst bij de brokken, zodat de ontlasting wat indikt. Kan dit kwaad? Krijgt de pup door de dunnen ontlasting te weinig voedingstoffen binnen? Is het verstandig om over te gaan naar een ander merk? De pup vind de Carnilove geweldig lekker.

  1. Voerwijzer Meike

   Als de groei er zo goed als uit is. Het komt niet heel precies. 1 a 1,5 jaar bijvoorbeeld. Je kunt puppybrokken niet te lang geven, er zit geen risico aan, want puppybrokken zijn ook geschikt voor volwassen honden.

 7. petra

  ik heb 2 chihuahua pus en wil graag weten welke brokjes ik hun het beste kan geven geperste of krokante brokjes,omdat chihuahuas bekend staat om problemen met hun gebitje.ik poets mijn chihuahuas elke dag hun tandjes

  1. Voerwijzer Meike

   Qua brokjes lijken geperste brokken eerder voor tandplak te zorgen, maar dit verschilt per merk. Tandenpoetsen is inderdaad het beste, en nodig bij zowel krokante als geperste brok.

 8. Joel

  Hallo.

  Sinds afgelooen zondag een nieuwe pup in huis. Kruising Sint Bernard met Newfoundlander x bernersennen. Echt een bolletje wol dus op het moment. Erg energiek. Drinky goed alleen vind ik dat hij nog niet zo goed eet. Weinig eigenlijk.

  Beestje is ook pas een paar dagen bij ons.
  Eet wel wat maar minder dan ik zou willen. Hij noet 400 gram brokken per dag hebben volgens de verpakking. (Royal Canin Puppy Giant)

  Nou moet ik zeggen dat ik dat erg veel vind als ik dat zo in zn bakje zie. En dat moet dan in zo’n kleine pup passen.?

  Wij geven hem 3 x per dag zn brokken a 133 gram per maaltijd. Het word natuurlijk een flinke jongen dus heeft natuurlijk veel bouwstoffen nodig om goed te ontwikkelen. Ik heb het idee dat hij lang verzadigd blijft en dus daarom veel laat staan zo niet alles.

  Hij eet als we geluk hebben een paar brokjes en daar blijft het dan wel bij.

  Volgens de dierenarts is hij kern gezond alleen wat aan de lichte kant. Energiek genoeg en drinkt goed.

  Nu is mijn vraag;

  Wat kan ik doen om hem het eten aantrekkelijker te maken. Ik wil natuurlijk graag dat die gewoon goed en genoeg voeding binnen krijgt. Maar ik wil eigenlijk liever niets door zijn brokken doen. Ivm ontwikkeling lastige eter…

  Maar ik zal toch iets moeten doen om hem te laten eten.

  Het kan wennen zijn omdat die in een nieuwe omgeving is en niet meer bij zn moeder is… stress?

  Mocht ik het ergens mee moeten aanmaken bijvoorbeeld lauw water of bouillon kan dat dan kwaad. Ook hoorde ik van een kennis om er wat brinta doorheen te doen aangemaakt met water kan dat kwaad?

  Of vers vlees van prins een beetje erdoor mengen? Dat kreeg onze vorige hond wel eens en die vond dat erg lekker maar die kreeg dat pas op wat oudere leeftijd allleen dan niet door de brokken heen maar appart een week en toen weer brokken van prins.

  Volgens onze da is Royal Canin Puppy giant voor hem de beste optie of Hills large.

  Lastig om een goede keuze te maken wat een goede brok is. Want als je de dieren speciaal zaak in komt zie je een hele wand met weet ik veel hoeveel merken staan en iedereen adviseert weer wat anders. Iets met door de bomen het bos niet meer zien….

  Ik wil gewoon een goede brok die een hoge acceptatie waarde heeft voor mijn pup.
  Ook wil ik voorop stellen dat ik hem op de brokken wil houden en dus niet naar kvv wil.

  Bvd en met vriendelijke groet.

  1. Marc

   Wij geven Acana Puppy Junior aan onze Sheltie, en onze ervaring is dat het kan helpen indien je er 1 Orijen Treat verkruimeld (deze “snoepjes” zijn heel zacht) doorheen voegt. Onze Sheltie eet dan meestal de hele bak leeg.

 9. Johann

  Via Voerwijzer kwam ik op Orijen Puppy Large Breed als het beste voer voor onze Rhodesian ridgeback pup. Hij lust het graag en groeide er de eerste maand voorspoedig mee op, tot we ontdekten dat hij een krentenbaard, jeugdpuistjes op zijn kin kreeg. De fokker adviseerde ons om een Acana Puppy Large Breed te proberen; komt van dezelfde fabrikant en bevat beduidend minder eiwit. De bultjes onder de kin zijn volgens hem eiwitbultjes; onze pup is blijkbaar gevoelig voor de grote hoeveelheid eiwitten die in Orijen zitten. De bultjes verdwenen inderdaad na een week of drie Acana! Onze ridgeback groeit als kool, heeft een mooie glanzende vacht, de ontlasting is mooi vast en compact én hij laat geen onwelriekende winden meer. Wanneer hij over een jaar volwassen is, schakelen we over op Acana Adult. Kost een paar centen, maar dat hebben we graag voor een gezonde en tevreden hond over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *