Acana Classic Prairie Poultry

Ingredienten

25% kippenmeel, 23% havervlokken, 5% vers kippenvlees, 5% verse kippenorganen (lever, hart, nier), rode linzen, groene erwten, groene linzen, 4% vers kalkoenvlees, 4% verse eieren, kippenvet, kikkererwten, gele erwten, haver, 3% haringolie, alfalfa, linzenvezel, kelp, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkook, verse spinazie, verse wortels, verse red delicious appels, verse peer, gevriesdroogde kippenlever (0,1%), zout, verse cranberry’s, verse bosbessen, chicorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: vitamine A, vitamine D3, vitamin E, choline chloride, zinkchelaat, vitamine B5.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 17% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 1% 3493 2.6% 0.5% 0.1% 0.1% 100mg/kg 900mg/kg 23%

Per kg
10.000 IU vitamine A
1000 IU vitamine D
220 mg zink
15 mg koper

Voor meer vitamines en mineralen, en de aminozuren, kijk op de website van Acana.

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit in Acama Classics zegt de fabrikant dat meer dan 85% van het eiwit van dierlijke herkomst is.

Beoordeling:

Ik vind Acana Prairie Poultry een brok van goede kwaliteit. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Vergeleken met andere varianten van Acana bevatten de Classics iets minder vers toegevoegd vlees. Daardoor is de brok ook goedkoper. Acana Prairie Poultry bevat 14% vers toegevoegd vlees.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat haver, linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is geschikt omdat het niet voor een sterke suikerspiegelschommeling zorgt, zoals veel andere koolhydraatbronnen wel doen.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (vers en gedroogd vlees)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten
 • Bevat goed opneembare mineralen
 • Alleen vlees van dieren die naar buiten konden

Con’s

Verkoop informatie:

340 gram voor €3,50
2 kg voor €14,50
6 kg voor €30,50 (€5,08/kg)
11,4 kg voor €47,50 (€4,17/kg)
17 kg voor €63,95 (€3,76/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
haver, peulvruchten kip, kalkoen vrije uitloop prebiotica, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.acana.ca

124 Comments

 1. Veerle

  Beste Meike,
  Mijn honden krijgen al een hele tijd Acana Regionals Wild Prairie Dog, en ze doen het er uitstekend op. Spijtig genoeg is deze brok plots sterk gestegen in prijs. Deze brok (Acana Classic Prairie Poultry), is iets goedkoper, maar bevat wel minder vers toegevoegd vlees. Zou dit een evenwaardig alternatief kunnen zijn?

  Mvg,
  Veerle

   1. Birgit

    DAnk je wel. Nog even een korte vraag. Zou je de Acana Poultry brok ook gebruiken bij een pup. Ik wilde eerst de Puppy large Bread van Acana gebruiken en dan ook overstappen op de Poultry maar lees hier regelmatig dat honden diaree krijgen van de puppybrok va Acana. Denk je dat een puppy gewoon de “volwassen”brok kan hebben of moet het echt een Puppybrok zijn?

 2. Robert

  Hej Meike,

  Voor ons buitenlands hondje zijn we opzoek naar een goede brok.
  Nu heb ik al vele merken met elkaar vergeleken middels deze website.
  Denk dat we voor bovenstaande Acana Prairie Poultry gaan.
  Wel heeft ons hondje huid en vacht problemen ( demodex) belangrijk is dat hij een gezonde en goede weerstand krijgt en goede voeding is van belang.

  Blijf je ons dan alsnog Acana aanbevelen of moeten we kijken naar merken speciaal voor huidproblemen?

  1. Voerwijzer Meike

   Qua brokken zou ik geen ander merk aanbevelen. Speciale brokken voor huidproblemen zijn niet nodig/nuttig. Wel zou ik kijken of je eventueel ook ander soort voeding wilt geven en/of suppletie, die de weerstand ondersteunen. Brokken blijven toch belastender dan verse voeding.

 3. Saskia Fransen

  Vitamine A (10 KIE/kg) is dat daadwerkelijk 10.000 IU vitamine A of is dat 1 a 2 nullen meer?
  Ik kan die aanduiding nergens terug vinden en mijn vermoeden is dan ook dat er veel te veel vitamine A in zit asl conserveermiddel.
  Zou u mij verder kunnen helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   10 KIE/kg is inderdaad 10.000 IE vitamine A per kg. Dit is niet extreem veel. Als je het vergelijkt met andere merken, bedenk dan dat dit ide hoeveelheid vitamine A is die in de voeding gemeten is, terwijl de meeste merken alleen de hoeveelheid toegevoegde vitamine A noemen. Vitamine A wordt niet gebruikt ter conservering, dat is vitamine E. En dat is geen probleem.

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, de verhouding is 1:5,2 en dit is iets hoger dan aanbevolen. Je kunt er voor kiezen om elke week wat vette vis bij de maaltijd te doen, zoals gemalen rauwe vis of sardine uit pot (niet in zonnebloemolie, wel in olijfolie of water). En visolie is inderdaad ook een optie. Kies dan wel voor goed gezuiverde visolie in capsules, waar ook vitamine E inzit. Metagenics en Minami vind ik zelf goede merken.

   1. Danique Van der lee

    In welke dosis en welke frequentie zouden deze capsules gegeven moeten worden? Betreft een whippet met ondergewicht waarvan streefgewicht 20, golden retriever pup van 9 maanden met overgewicht en streefgewicht van 20 kg en een kruising chihuahua dwergpinsher met een gewicht van 3,4 kg.

    Deze brok zojuist besteld en geadviseerd aan een familielid mede dankzij de onwijs fijne uitgebreide info op deze website.

    1. Voerwijzer Meike

     Aan je honden die rond de 20 kg zijn kun je bijvoorbeeld vier keer per week een capsule geven van Metagenics Eskimo extra of Minami MorDHa. Je kleintje een capsule per week. Doe dit niet permanent, maar bijvoorbeeld een maand wel en dan een maand niet.

 4. L. van Beek

  Hoi, onze Wetterhoun Sam krijgt Acana Prairie Poultry. Hij is nu bijna 8 maanden. Soms heb ik het idee dat hij het niet zo lekker meer vindt. Mag je de smaken van Acana afwisselen? Kan dat kwaad? En welke zal ik dan eens proberen?
  Graag jouw advies.

  Met vriendelijke groet
  Linda

 5. Vanity baert

  Dag mieke,
  ik geef nu aan mijn hond orijen origineel maar maakt per dag 4x stoelgang is veel volgens mij ? Zou dit aan de eiwitten liggen ? Nu ik zou graag overschakelen naar acana heritage cobb chicken veel minder eiwitten. Wat denk jij ?
  Vanity

 6. Wineke

  ha Meike, ik wilde even melden dat mijn hond heel veel gaat drinken van deze brok, meer dan het dubbele dan dat hij normaal drinkt. Dit is alleen bij de Poultry, niet bij de andere brokken van Acana die hij heeft gehad zoals Wild Prairy en Senior. Verder ben ik erg blij met deze site, dankjewel voor al je informatie!

 7. Charm Snoek

  Hallo Meike!

  Help! Ik heb, mede dankzij jouw overzichtelijke site, al een voorselectie gemaakt van brokken die denk ik goed zouden zijn voor onze labrador pup (5 mnd) Ik twijfel tussen taste of the wild high prairie puppy, wolf of wilderness junior of Acana classic prairie poultry. De eerste twee heb ik reeds in huis en wil ik gewoon proberen.
  Wat vind jij ?

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana. Deze bevat diervriendelijker vlees, geen vrije glutamaat-bevattende smaakstoffen, geen bha of bht in de ingrediënten, een betere hoeveelheid omega 3 en de hoeveelheid calcium en fosfor is bekend. Je kunt prima de brok die je al in huis hebt voeren, tenzij de hoeveelheid calcium erg hoog is (staat dat op de zak?). Koop daarna eens een zak Acana. Kijk of je verschil merkt en maak dan je keuze.

 8. Chantal

  Onze Labrador doet het super op deze brok. Drinkt normaal en heeft 2 keer per dag ontlasting. Hij krijgt 2x 140 gr per dag. Krijgt hij zo genoeg aan voedingsstoffen binnen? Hij weegt 36 kilo en wil hem graag op dit gewicht houden. Met wandelen belonen we hem met kleine hondenkoekjes of runderlong.

  Gr Chantal

 9. Ma_n0n

  Hallo,

  Voor mijn labradorpup (nu 14 weken) wil ik graag overstappen van RC (vanuit de fokker) naar Acana voeder. Mij lijkt dat in het speciaal puppy large breed voer te veel calcium per kCal zit. In classic prairie poultry is dit minder zoals ik las uit een ander artikel van u, klopt dit? Is er ook ander acana voer met lager calcium dat ik aan mijn pup kan voeren (en met juiste verhouding fosfor, omega en glucosamine/chondroitine voor grote hond)? of is het bv beter om Orijen puppy large breed te nemen?
  Indien ik besluit Acana Classic te voeren, hoe moet ik de hoeveelheid dat ik moet voeren bepalen? Op de website staat alleen een voerschema voor de volwassen hond, maar niet voor opgroeiende pups.

  Groetjes,
  Manon

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Manon,

   Acana Classics Prairie Poultry vind ik goed geschikt voor pups. Mij valt het ook op dat Acana Puppy Large breed meer calcium bevat. Ik heb Acana ook gevraagd naar het maximum gehalte aan calcium, aangezien ze alleen het minimumgehalte aangeven, en die is hoger dan de fediaf adviseert als maximum hieveelheid. Ik ben dus voorzichtig daarmee en raad eerder deze Acana Classics Prairie Poultry aan.

   Hoeveel je moet voeren van deze brok? Je kan Acana zelf een bericht sturen met deze vraag, je kan de Fediaf-richtlijnen doornemen en zelf de aanbevolen hoeveelheid berekenen, maar je mag ook aan mij doorgeven hoe zwaar je pup is en wat zijn verwachte volwassen gewicht is. Dan beteken ik het voor je.

   1. Ma_n0n

    Bedankt voor het antwoord. Ik heb ook eens Orijen bestudeerd en zie tot mijn verbazing dat de canadese variant 1.5% Ca bevat en de VS variant maar 1 %! Nu worden natuurlijk andere ingrediënten gebruikt (en is de kwaliteit van de ingrediënten in canada veel beter gecontroleerd). Toch is het vreemd.

    Ik had ze al gemaild maar heb nog niets terug.
    Mijn pup weegt nu 10kg en heeft een streefgewicht van 25-30 kg als verwachtte gewicht. Ze is nu 14 weken.

    Is Acana herritage Cobb Chicken & Greens ook geschikt? Ik zie dat daar zowat alle analyses hetzelfde zijn, (Ca ook 1.3 en P 1), maar dat er iets meer calorien per kg zijn, dus dan zou je nog wat lager uitkomen in Ca gehalte. Alleen wordt hier 41% van energie uit vet gehaald, dus dat is weer wat meer.

    1. Leon

     Acana Puppy Large Breed kan echt geen kwaad hoor.
     Er zit echt niet teveel calcium in.

     “Because of concerns for excess calcium to produce detrimental effects in growing dogs of large and giant breeds,10-13 the 2007 CNES deemed that additional restriction to the maximum limit for calcium was warranted and lowered the maximum calcium concentration to 1.8% DM. The CNES
     did not believe it necessary to decrease the previous maximum calcium concentration of 2.5% for adult dogs or growing dogs of
     small or moderate size breeds. However, the AAFCO Pet Food Committee felt that only one maximum value should be established,
     especially to ensure all life stage
     products were properly form
     ulated. Thus, the AAFCO Pet Food Committee elected to
     set the maximum calcium for all dog foods formulated to meet the Dog Food Nutrient Profiles at 1.8% DM. The CNES retained the maximum phosphorus concentration of 1.6% DM for both profiles, as well as the minimum and maximum values of 1:1 and 2:1, respectively, for the calcium to phosphorus ratio.

     Ik zou eerder de Amerikanen (AAFCO = overheid)) vertrouwen dan de Europese, Fediaf (=hondenvoerindustrie)-richtlijnen.

     http://www.aafco.org/Portals/0/SiteContent/Regulatory/Committees/Pet-Food/Reports/Pet_Food_Report_2013_Midyear-Proposed_Revisions_to_AAFCO_Nutrient_Profiles.pdf

   2. Ma_n0n

    Bedankt voor het antwoord. Ik heb ook eens Orijen bestudeerd en zie tot mijn verbazing dat de canadese variant 1.5% Ca bevat en de VS variant maar 1 %! Nu worden natuurlijk andere ingrediënten gebruikt (en is de kwaliteit van de ingrediënten in canada veel beter gecontroleerd). Toch is het vreemd.

    Ik had ze al gemaild en kreeg terug dat het op de Canadese website onder feeding staat vermeld: onder de voedingstabel staat op de Canadese website dat je voor pup tot 12 weken 2 maal, tot 6mnd 1.5 maal en van 6 maand tot 11 maanden 1.25 maal de hoeveelheid moet nemen voor het gewicht.

    Is Acana herritage Cobb Chicken & Greens ook geschikt? Ik zie dat daar zowat alle analyses hetzelfde zijn, (Ca ook 1.3 en P 1), maar dat er iets meer calorien per kg zijn, dus dan zou je nog wat lager uitkomen in Ca gehalte. Alleen wordt hier 41% van energie uit vet gehaald, dus dat is weer wat meer.

 10. Leon

  @Myriam Deckers:

  “Ik ben zeer tevreden over Orijen puppy en ze hebben mi een betere Calcium-Fosfor verhouding dan Acana, zeker voor snelgroeiende puppen van grote rassen”

  Tenzij ik mij zwaar vergis zit er geen groot verschil tussen Orijen en Acana qua calcium-fosfor verhouding. Zou misschien ook vreemd zijn omdat ze van dezelfde fabrikant komen.

  @Ma_n0n

  Ik geef al lang Orijen en nog nooit bedorven voer gehad.
  Natuurlijk kan het wel voorkomen dat de winkel te lang zakken heeft liggen gehad. Altijd even de houdbaarheidsdatum controleren voordat je een zak voer open maakt.

   1. rj

    bij deze brok https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/acana-heritage-cobb-chicken-greens/

    zei je ( Ja Acana Heritage Cobb Chicken & greens is in principe geschikt voor een staffordshire bull terrier pup. Het eiwitgehalte is wat aan de lage kant, dus het is wel aan te raden om er een rauwe vleesvoeding bij te voeren bijvoorbeeld. Let er dan wel op dat het calcium-gehalte tussen de 0,5% en 0,7% zit. )

    maar bij deze brok is het eiwit gehalte het zelfde!?!?

    1. Voerwijzer Meike

     Klopt, ik vind 29% eiwit niet ideaal voor pups, en zie liever iets meer eiwit. Maar doordat er, zeker voor pups van (middel)grote rassen meer criteria belangrijk zijn en sommige belangrijker zijn dan het eiwitgehalte, vind ik deze brok toch één van de beste brokken voor pups van (middel)grote rassen. En vergeleken met veel puppybrokken van andere merken, zit er niet eens weinig eiwit in, en is de eiwitkwaliteit denk ik beter in Acana.

 11. Lin

  Ik wil deze brok gaan voeren aan mijn pup (8 weken) en senior (11 jaar), alletwee akita’s. Is dit voor beide geschikt?
  Ik zie havervlokken staan, is dat een ingrediënt wat vaak problemen geeft voor honden met huidproblemen of kan dat geen kwaad?
  De bedoeling is om 1 dag per week kvv te voeren en een dag vis. Ik las ergens op de site dat er in verhouding wat weinig omega 3 inzit, moet ik dat dan nog aanvullen?

 12. Evelien Peynshaert

  Beste Meike, na veel lezen heb ik besloten om deze brok aan mijn pup te geven. Kan jij adviseren hoeveel ze van deze brok zou mogen hebben? Het is een golden retriever teefje van 8 maand, weegt 25 kg momenteel, gesteriliseerd maar geen overgewicht, aan de slanke kant zelfs.
  Alvast bedankt! Super site heb je hier!

 13. Aurelie Van Isterbeek

  Onze pup deed het altijd erg goed op dit voer, echter nu is hij 7 maand oud en heeft hij last van groeipijn. Schakelen we best over naar voer met minder energie/calcium? Tips? Het gaat om een berner sennen dus groot ras. Bedankt!

   1. Aurelie

    Bedankt! Er zou 3,7 gram calcium per 1000 kcal inzitten wat tussen de aangeraden hoeveelheid ligt voor pups van grote rassen (2.5-4.5 gr). Kan ik dan aannemen dat ik de voeding niet hoef te veranderen? Of kijk ik toch beter uit naar voeding rond +- 2.5 gram/1000kcal? Is acana prairie poultry ook geschikt voor grote rassen als volwassen hond of eerder enkel tijdens de puppyfase?

    1. Voerwijzer Meike

     Acana Prairie Poultry is geschikt voor zowel pups als volwassen honden van grote rassen. Maar als je pup groeipijn heeft, is het beter om een voeding te kiezen met een lagere hoeveelheid calcium. Inderdaad bijvoorbeeld rond de 2,5 gram per 1000 kcal.

  1. Voerwijzer Meike

   Sommige honden zijn gevoeliger voor groeipijn dan anderen. In principe is deze brok wel geschikt voor grote rassen, waarbij het wel belangrijk is dat je niet teveel voert. Maar heel gevoelige honden kunnen ook op deze voeding groeipijn krijgen, voor hen is een echt laag calciumgehalte nodig.

 14. Remo

  Beste Meike, onze Labrador is nu 16 weken, is deze brok geschikt voor onze pup of moet ik echt op de puppybrok overgaan, hij heeft vanuit de fokker RC Maxi pup gekregen ben nu overgegaan op Taste of the Wild pup maar las dat deze Canolaolie bevat en daarom wil ik nu overgaan op de Acana Poultry, is dit volgens u een juiste keus, bij voorbaat dank voor uw reactie, mvg Remo

 15. Remo

  Beste Meike, met welke brokken en van welk merk zou ik het best af kunnen wisselen? bevat de Acana teveel peulvruchten en aardappelen, ik dacht dat ik nu eindelijk de juiste brok had voor mijn Labrador, en de Acana wild prairy? dank voor uw reactie mvg Remo

  1. Voerwijzer Meike

   Onderzoeken wijzen uit dat brokken regelmatig teveel of te weinig van een voedingsstof bevatten. Het is dus altijd goed om af te wisselen. Nu met de nieuwe waarschuwingen is het een extra zetje om voorzichtig te zijn.

   Je kunt bijvoorbeeld een merk kiezen dat vier of vijf sterren heeft in de brokkenvergelijker.

 16. Ma_n0n

  Hallo

  Wij gaan als onze labrador 12 maanden is over op deze voeding.
  Echter we snappen niet goed hoeveel te voeren. Wanneer ga je over op de volwassen hoeveelheid voer zoals aangegeven in de tabel?
  Er staat puppies 8-11 and 1.25x de aanbevolen hoeveelheid voer voor het gewicht.
  Onze pup is bijna 12 maanden en weegt 23 kg. Ze is al 2 maanden niet meer in hoogte gegroeid. Tot wanneer heeft ze een grotere energiebehoefte?
  Dan neem ik wel aan dat we uit moeten gaan van de ” active” variant van het voedsingsschema.

  1. Voerwijzer Meike

   Een jonge labrador heeft nog steeds wat meer calorieen nodig dan een labrador die ouder is, omdat ze nog zeer actief en beweeglijk zijn. Houd goed de lichaamscompositie in de gaten, zorg dat de ribben nog voelbaar zijn als je over de ribben aait. En aan het gedrag en de hoeveelheid beweging die ze krijgt kun je ook inschatten of ze nog een hogere hoeveelheid nodig heeft of niet.

 17. Marein

  Goedemorgen, ik heb een vraag over deze brok. Heb deze gekocht voor mijn Border Collie pup van 4,5 maand en hij doet het er erg goed op. Wil nu graag een grote 17kg zak bestellen, en wil deze graag mengen met de Acana puppybrok. Hoe lang zijn de brokken te bewaren? Als ik beide brokken deels meng en in de voerton doe, en de rest steeds goed luchtdicht weg leg, kan dat dan? Ik geef zo’n 250 gram per dag.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou ze maximaal drie weken bewaren na openen. Langer kan, maar is echt niet optimaal qua oxidatie van de vetten, zeker als er kippenvet en/of visolie inzit. De brokken die je langer wilt bewaren kun je eventueel in een luchtdichte diepvrieszak in de vriezer bewaren, maar ook dat is waarschijnlijk niet optimaal.

 18. Marein

  Hi Meike, dankje voor je reactie. Zou het helpen als ik de grote zak direct na openen verdeel in kleine luchtdichte zakken? Dan maak ik steeds een klein zakje open als het weer op is. Zo worden de brokken na openen maar 1x aan zuurstof blootgesteld. Eventueel kan ik vacuümzakken hiervoor kopen. Heb naar een hele kleine vriezer dus dat gaat helaas niet…. neem aan dat de brokken als ze bij Acana verpakt worden ook niet vacuüm verpakt worden oid, dus ik vraag me af hoeveel schade 1x openen en overhevelen in kleinere zakken kan aanrichten.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet of dat beter is dan het in de zak in een luchtdichte ton doen. Want bij het ompakken komt er bij zowat elke brok lucht en licht. Als het goed is worden de brokken wel luchtdicht verpakt en de zakken goed geseald, bij de fabriek.

 19. Damper

  Hoi Meike,

  is 1.3% Calcium niet teveel voor puppys van grote rassen ?
  Nu voer ik in de ochtenden brokken van Wolf of Wilderness puppy, ben er eigenlijk tevreden mee maar wil grotere brokken voeren omdat hij deze brokken zo doorslikt en er nauwelijks op kauwt. ( Rottweiler pup van 11.5 weken ).
  Overdag en savonds geef ik hem KVV.

  Ik ben dus op zoek naar een adult brok welk ook geschikt is voor grote ras puppys.
  Maar 1.3% is toch ietsjes te veel ?
  En wat betreft de taurine tekort me dit brok ? Maakt dat niet zoveel meer uit omdat ik naast brokken ook KVV geef of moet ik er alsnog rekening mee houden ?

  Graag hoor ik van je.

 20. Jean-Michel

  Op het eerste gezicht lijkt het een brok met prima waardes en ingrediënten , ik heb alleen een beetje mijn twijfels over de haver waar de brok voor een groot deel uit bestaat. True, het is beter dan de granen waar de grote merken hun hondenvoer mee opvullen, maar het blijft toch voeding uit de schijf van 5 waar een hond weinig aan heeft. Toch? Dat de prijs voor dit voer aangenaam is zal hier hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben maar ik denk dat je je moet afvragen of dat de extra ontlasting waard is.

  1. Voerwijzer Meike

   In alle brokken zit een koolhydraatbron, en ik denk dat haver een prima koolhydraatbron is. Een graanvrije brok bevat weer peulvruchten of aardappel, en die zorgen mogelijk door het hogere vezelgehalte of meer resistent zetmeel, voor meer ontlasting.

 21. Elske

  Dankzij dit artikel zijn wij overgestapt op Acana Classic Prairie Poultry en onze hond doet het er heel goed op! Wij hebben een berner sennen van 11maanden die steeds last had van slechte ontlasting, maar sinds we deze brokken geven is zijn ontlasting weer helemaal in orde. Na 2 maanden kijkt hij nog steeds uit naar deze brokken. De overgangsfase ging wel gepaard met hevige diarree (+/- 2 weken), maar nu is alles helemaal in orde. Ook zijn vacht ziet er beter uit als op zijn vorige brokken.
  Bedankt voor het advies!

 22. Kyra

  Hallo Mieke,
  We hebben een entlebucher van ruim 1,5 jaar (20 kg). Ze kreeg biofood high energie, had goede ontlasting maar wel veel meer dan we gewend waren(3x per dag).
  Nu zijn we na uitgebreid struinen op jouw site uitgekomen op acana poultry.

  Je geeft daarbij als tip om 1x per week vette vis erbij te geven.
  Vraag: hoeveel gram kunnen we het beste geven als we bijv. Blik sardines of makreel bij de dagelijkse brokken willen geven?

  Alvast hartelijk dank.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Kyra,

   Ja die automatische verbetering is niet altijd correct 🙂

   Ongeveer 150 gram vette vis per week is een mooie hoeveelheid voor jouw hond, ter aanvulling van Acana Classic Prairie Poultry. Dat mag je verdelen over een aantal dagen, mag ook gewoon eenmaal per week.

 23. Lydia

  Mijn schipperke vind de brokjes van deze brok vrij groot,eet ze wel maar heeft er toch moeite mee. Nu geef ik Hills kleine miniatuur hondjes. Dat gaat er goed in. Daar zit dan weer maïs, tarwe, en nog van al in,dat niet zo goed is voor hondjes.Wat moet ik ermee? Hoe zijn de brokjes voor kl. rassen bij acana

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb zelf eens Acana Puppy & Junior gekocht voor mijn (volwassen) kleintje van 4,5 kg en dit waren mooi kleine brokjes (zie afbeelding). Ik weet niet hoe klein de andere brokjes van Acana zijn, maar ik denk dat de small breed brokjes net zo klein zullen zijn.

   Acana Puppy & Junior brokjes

Geef een reactie