Acana Classic Prairie Poultry

Ingredienten

25% kippenmeel, 23% havervlokken, 5% vers kippenvlees, 5% verse kippenorganen (lever, hart, nier), rode linzen, groene erwten, groene linzen, 4% vers kalkoenvlees, 4% verse eieren, kippenvet, kikkererwten, gele erwten, haver, 3% haringolie, alfalfa, linzenvezel, kelp, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkook, verse spinazie, verse wortels, verse red delicious appels, verse peer, gevriesdroogde kippenlever (0,1%), zout, verse cranberry’s, verse bosbessen, chicorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: vitamine A, vitamine D3, vitamin E, choline chloride, zinkchelaat, vitamine B5.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 17% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 1% 3493 2.6% 0.5% 0.1% 0.1% 100mg/kg 900mg/kg 23%

Per kg
10.000 IU vitamine A
1000 IU vitamine D
220 mg zink
15 mg koper

Voor meer vitamines en mineralen, en de aminozuren, kijk op de website van Acana.

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit in Acama Classics zegt de fabrikant dat meer dan 85% van het eiwit van dierlijke herkomst is.

Beoordeling:

Ik vind Acana Prairie Poultry een brok van goede kwaliteit. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Vergeleken met andere varianten van Acana bevatten de Classics iets minder vers toegevoegd vlees. Daardoor is de brok ook goedkoper. Acana Prairie Poultry bevat 14% vers toegevoegd vlees.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat haver, linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is geschikt omdat het niet voor een sterke suikerspiegelschommeling zorgt, zoals veel andere koolhydraatbronnen wel doen.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (vers en gedroogd vlees)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten
 • Bevat goed opneembare mineralen
 • Alleen vlees van dieren die naar buiten konden

Con’s

Verkoop informatie:

Voor de laagste prijs verkrijgbaar bij EKO4petz
340 gram voor €3,50
2 kg voor €14,50
6 kg voor €30,50 (€5,08/kg)
11,4 kg voor €47,50 (€4,17/kg)
17 kg voor €63,95 (€3,76/kg)

Acana Wild Coast

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
haver, peulvruchten kip, kalkoen vrije uitloop prebiotica, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.acana.ca

63 Comments

 1. Johanna

  Hoi,

  Onze Duitse Dog is 7 maanden en is wat aan de magere kant. Vanuit de fokker kreeg ze Eukanuba Large Breed aangevuld met dagelijks Rodi Smuldier. Mijn man en ik vinden vers vlees ivm hygiëne en de kinderen niet zo prettig en zijn daarom volledig overgegaan op de Eukanuba. Ze at dit alleen niet zo graag waardoor we zijn overgestapt op Kenner Puppy voor grote honden. Ze vond dit heel lekker, maar raakte enorm aan de diaree. We zijn nu op advies van de dierenarts overgestapt op Royal Canin junior gastro inestinal. Ik wil graag overstappen naar deze brok van Acana, maar ik twijfel of dit geschikt is voor een groter ras. Ook twijfel ik over de hoeveelheid die ik dan moet geven. Pien weegt op dit moment 40 kg.

  1. Voerwijzer Meike

   Lijkt me een prima keus. Je kunt Pien hier ongeveer 550 a 600 gram hiervan voeren. Wat je ook heel goed kunt doen is Rodi of Smuldier kort koken, zodat het niet rauw meer is en je niet meer bang hoeft te zijn voor bacteriën. Dit is een hele goede aanvulling op brokken, bijvoorbeeld 20% van het menu. Je kunt het door de brokken doen (zou het risico op maagtorsie verkleinen), of aparte maaltijden.

 2. Veerle

  Beste Meike,
  Mijn honden krijgen al een hele tijd Acana Regionals Wild Prairie Dog, en ze doen het er uitstekend op. Spijtig genoeg is deze brok plots sterk gestegen in prijs. Deze brok (Acana Classic Prairie Poultry), is iets goedkoper, maar bevat wel minder vers toegevoegd vlees. Zou dit een evenwaardig alternatief kunnen zijn?

  Mvg,
  Veerle

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, ik zou dat zeker proberen. De ingrediënten zijn van dezelfde kwaliteit, er zit dus alleen wat minder vers vlees in en wat minder vlees in totaal, maar er blijft genoeg over.

 3. Birgit

  HALLO Meike, naar welke brok gaat je voorkeur uit bij een volwassen gezonde hond van ca. 36 kilo. De
  Acana Poeltry of Dog Lovers Gold. Hartelijk dank alvast voor je antwoord.

   1. Birgit

    DAnk je wel. Nog even een korte vraag. Zou je de Acana Poultry brok ook gebruiken bij een pup. Ik wilde eerst de Puppy large Bread van Acana gebruiken en dan ook overstappen op de Poultry maar lees hier regelmatig dat honden diaree krijgen van de puppybrok va Acana. Denk je dat een puppy gewoon de “volwassen”brok kan hebben of moet het echt een Puppybrok zijn?

    1. Voerwijzer Meike

     Deze is ook geschikt voor pups. Puppybrok is niet nodig, want ook een brok zonder het woord puppy in de titel kan voldoen aan de nutritionele eisen die zijn vastgelegd voor puppybrokken

 4. Birgit

  HAllo Meike, ik kom er nog steeds niet uit. Ik ben nog steeds aan het twijfelen wat ik mijn pup van 13 weken moet geven. Ik wilde de Acana Large Breed ( het is een herder) geven en dan overstappen op Acana Poultry. Maar ik lees steeds dat sommige honden de puppybrok niet kunnen verdragen en jij schreef al dat het calciumgehalte te hoog is. Als ik direct overstap op de Poultry ben ik weer bang dat dit niet goed is omdat het geen puppybrok is er en dan weer tekorten optreden. Wat is jouw advies?

 5. Birgit

  Nog even een vraag. Ik geef mijn pup in plaats van 3 maaltijden over de hele dag iedere keer een handje voer omdat zij hierdoor graag in haar bench gaat. UIteraard wel de gewone hoeveelheden per dag. Is dat okay of moeten ze perse 3 tot 4 maaltijden per dag hebben?

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Birgit, deze brok is prima geschikt voor pups en Acana Puppy ook. Deze laatste bevatte vroeger wat teveel calcium, maar dat is nu in de huidige variant beter. Je kunt ook beide varianten afwisselen als je twijfelt.

   Je kunt de brokjes prima gebruiken als lokker of beloningssnoepjes, maar daarvoor hoef je niet een heel handje te geven. Een paar brokjes zijn vaak al genoeg.

   Brood is niet zo gezond, je kunt beter gekookte groentes geven. Dit vult beter en zorgt niet voor een suikerspiegelschommeling zoals brood wel doet.

   Als je nog steeds onzeker bent, kan ik je ook wat uitgebreider begeleiden en een voerplan met je opstellen, dat kan via deze route: https://www.voerwijzer.com/product/voedingsadvies/

 6. Robert

  Hej Meike,

  Voor ons buitenlands hondje zijn we opzoek naar een goede brok.
  Nu heb ik al vele merken met elkaar vergeleken middels deze website.
  Denk dat we voor bovenstaande Acana Prairie Poultry gaan.
  Wel heeft ons hondje huid en vacht problemen ( demodex) belangrijk is dat hij een gezonde en goede weerstand krijgt en goede voeding is van belang.

  Blijf je ons dan alsnog Acana aanbevelen of moeten we kijken naar merken speciaal voor huidproblemen?

  1. Voerwijzer Meike

   Qua brokken zou ik geen ander merk aanbevelen. Speciale brokken voor huidproblemen zijn niet nodig/nuttig. Wel zou ik kijken of je eventueel ook ander soort voeding wilt geven en/of suppletie, die de weerstand ondersteunen. Brokken blijven toch belastender dan verse voeding.

 7. lizy

  Hallo meike.

  Wow ik zie door de bomen het bos niet meer wat voeding voor onze pup betreft.
  Wij hebben een barbet pup van 18 weken en ik wil haar goed gaan voeren ze krijgt nu carrocroc maar dat vind ik helemaal niets en wil echt beter voer.Ik las over de acana en het staat me wel aan. welke zou ik het best mee kunnen gaan starten en kan ik er ook 1 a 2 dagen vers voeren bij deze brok.
  Hopelijk kun je me adviseren. groeten lizy

 8. Saskia Fransen

  Vitamine A (10 KIE/kg) is dat daadwerkelijk 10.000 IU vitamine A of is dat 1 a 2 nullen meer?
  Ik kan die aanduiding nergens terug vinden en mijn vermoeden is dan ook dat er veel te veel vitamine A in zit asl conserveermiddel.
  Zou u mij verder kunnen helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   10 KIE/kg is inderdaad 10.000 IE vitamine A per kg. Dit is niet extreem veel. Als je het vergelijkt met andere merken, bedenk dan dat dit ide hoeveelheid vitamine A is die in de voeding gemeten is, terwijl de meeste merken alleen de hoeveelheid toegevoegde vitamine A noemen. Vitamine A wordt niet gebruikt ter conservering, dat is vitamine E. En dat is geen probleem.

 9. Corne

  Onze pup (Havanezer van 4 maanden) is een heel kieskeurige eter… zelfs gestoomd vlees van Renske laat ze staan. Brokjes gaan er iets beter in. Vers vlees is voor ons op dit moment niet handig maar ik zoek een zeer smakelijke brok waarmee ik haar hopelijk over kan halen iets beter te gaan eten. Is dit geschikt? En is dit een geperste of krokante brok? Alvast bedankt.

  1. Voerwijzer Meike

   Dit is een krokant brok. Die worden meestal lekkerder gevonden dan een geperste brok, omdat er een lekker laagje omheen zit. Ik weet niet of dit een hele lekkere brok is voor je pup, dat is toch een kwestie van uitproberen.

 10. T.J. Koster

  Ik heb een kruising Amerikaanse Akita- Rottweiler van drie jaar. Ik ben ooit begonnen met proplan sinds een jaar zit hij op dlg original beviel mij goed hij vond het laatst niet meer lekker heb nu de high protien vind hij lekker alleen is hij regelmatig aan de dunne nu wil ik deze brokken proberen denk je dat het een goede keus is PS bij brekz is deze goedkoper dan de site die jullie aangeven scheelt maar 2 euro maar toch. Bvd groetjes Tim

 11. Marie Claire

  Dit wekend komt onze nieuwe Engelse Cocker Spaniel van 8 weken. Hij krijgt momenteel bij de fokker Champ puppy brokken. Ik wil als hij bij ons is de Alcana Classic Prairie Poultry geven. Hoe vaak per dag moet ik hem voeden en hoeveel? Graag zou ik ook Little Wolfs of wilderness bij de brokken willen doen. Kan dat? en hoeveel? Of moet ik 1 van de maaltijden in de dag Little Wolfs geven?
  Alvast dank

  1. Voerwijzer Meike

   Begin met voeren op dezelfde tijden als de vorige eigenaar/fokker deed. Dit kun je als je pup drie maanden is afbouwen naar drie keer per dag en als je pup een half jaar is naar twee keer per dag.

   1. Marie Claire

    dank voor je reactie. Hoe doe ik dat met brokken en Little Wolfs? 1 maaltijd Little Wolfs of door elke maaltijd in de brokken een beetje? of wachten tot hij 3 maanden is?

    Is dit voldoende voor deze Rakker naar jouw mening? (ook al weet ik dat het beste vers voer is)

    Hoor het graag. Super dank!!

    1. Voerwijzer Meike

     Je kunt zelf kijken wat beter bevalt, het mengen of het in aparte maaltijden geven. Ik weet niet uit mijn hoofd wat Wolfs of Wilderness natvoer voor pups geschikt is, maar ik denk van wel, zeker als je het combineert met brokken die voor pups geschikt zijn. Je zou dat even op kunnen zoeken voor de zekerheid.

     Je kunt er nog groentes en af en toe vette vis aan toevoegen om het menu nog gezonder te maken.

 12. Nathalie

  Hallo Meike,

  Ik stel de vraag namens mijn ouders, zij hebben een Shih Tzu van 10 jaar en weegt ongeveer 10 kilo (wel redelijk stevig dus). Vroeger kreeg hij brokken van de Lidl maar ik had hen geadviseerd een brok te kiezen met een hoger vleespercentage en het liefst graanvrij, we zijn uitgekomen op Taste of the Wild.
  Zelf ben ik voorstander van KVV en geef mijn Shih Tzu’s carnibest (onlasting is daar ook veel minder van dan bij een brok). Mijn ouders willen graag brok blijven geven. Eens in de zoveel tijd wil ik dan weer eens vergelijken prijs/kwaliteit wat het beste is en of je geen andere samenstelling brok moet geven gezien de leeftijd.

  Zie uw reactie tegemoet.

  Gr. Nathalie

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Nathalie,

   Acana Wild Prairie is ook een brok die ze goed kunnen proberen. Ik vind hem qua samenstelling beter dan Taste of the Wild, maar dat betekent niet dat elke hond er beter op reageert. Qua leeftijd is belangrijk dat de hond genoeg eiwit binnenkrijgt, en met deze brok zit dat wel goed. Heel belangrijk voor het voorkomen of uitstellen van vele gezondheidsproblemen is een gezond gewicht, dus niet teveel voeren is ook heel belangrijk.

   Wat de leeftijd en overgewicht betreft zou natvoer een betere optie zijn, misschien zien ze dat wel zitten.

 13. Sanne

  Hoe zit het in deze brok met de verhouding tussen omega 3 en omega 6? Hij lijkt mij niet helemaal optimaal als ik uit ga van een verhouding 1:1 – 1:4? Is dat op te lossen door bijvoorbeeld een goede visolie toe te voegen?

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, de verhouding is 1:5,2 en dit is iets hoger dan aanbevolen. Je kunt er voor kiezen om elke week wat vette vis bij de maaltijd te doen, zoals gemalen rauwe vis of sardine uit pot (niet in zonnebloemolie, wel in olijfolie of water). En visolie is inderdaad ook een optie. Kies dan wel voor goed gezuiverde visolie in capsules, waar ook vitamine E inzit. Metagenics en Minami vind ik zelf goede merken.

   1. Danique Van der lee

    In welke dosis en welke frequentie zouden deze capsules gegeven moeten worden? Betreft een whippet met ondergewicht waarvan streefgewicht 20, golden retriever pup van 9 maanden met overgewicht en streefgewicht van 20 kg en een kruising chihuahua dwergpinsher met een gewicht van 3,4 kg.

    Deze brok zojuist besteld en geadviseerd aan een familielid mede dankzij de onwijs fijne uitgebreide info op deze website.

    1. Voerwijzer Meike

     Aan je honden die rond de 20 kg zijn kun je bijvoorbeeld vier keer per week een capsule geven van Metagenics Eskimo extra of Minami MorDHa. Je kleintje een capsule per week. Doe dit niet permanent, maar bijvoorbeeld een maand wel en dan een maand niet.

 14. Irene

  Beste Meike, wij hebben een Fauve van 7 maanden. De fokker voerde Royal Canine en dat krijgt hij nog steeds. Hij eet het goed, zijn ontlasting is meestal goed. Ik vind het opvallend dat hij erg veel gras eet, met name vers gemaaid maar ook gemaaid gras dat al een paar dagen ligt. Ik vraag me af of hij iets te kort heeft in zijn voeding en ben me aan het oriënteren. Dit valt niet mee in het oerwoud van hondenvoeders. Van mede hondeneigenaars heb ik een aantal brokadviezen gekregen; Acana, Carnilove, Ooijen, Dog Lovers Gold en Hubertus Gold. Kan jij me verder helpen, waarvoor hartelijk dank.

  1. Voerwijzer Meike

   Het gras eten kan aan de voeding liggen inderdaad, maar vaak blijven ze het ook doen op betere voeding. Het kan natuurlijk geen kwaad om betere voeding te gaan geven. Acana vind ik een goed merk, en Acana Classics Prairie Poultry is opzich prima, maar kunt ook goed kiezen voor een Acana-variant met iets meer eiwit, omdat het om een pup gaat.

   1. Irene

    Dank voor je tip Meike. Zou je alsjeblieft een Acana-variant met iets meer eiwit willen noemen. Het lukt me n.l. niet om het contact telefoonnummer van Acana te bereiken. Ik krijg een voicemail, maar er wordt niet teruggebeld. Alvast dank!

    1. Voerwijzer Meike

     Hier een overzicht van de meeste Acana-brokken, waarbij je ook het eiwitgehalte kunt zien: https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken/?_sf_s=Acana. (Als je het eiwitgehalte niet kan zien, moet je rechtsboven de tabel op het pijltje naar beneden klikken, en dan “analyse” aanklikken). Als je doorklikt op een brok, heb ik het er meestal bijgezet als ik het geschikt vind voor pups. Maar je zou sowieso Acana Puppy kunnen nemen, die is speciaal afgestemd op pups. (Die heb ik nog niet in het overzicht gezet)

  1. Voerwijzer Meike

   Ongeveer 350 gram, mits de pup wel genoeg beweegt. Overweeg ook eens om deels rauw vleesvoeding of goede natvoeding te geven. Daar zitten weinig koolhydraten in, en geven vaak beter resultaat bij het bereiken van een gezond gewicht.

   1. Danique Van der lee

    Bedankt voor je bericht! Ik voer zelf Kobo en stap nu gedeeltelijk over naar acana i.v.m. gemak.

    Golden retriever is helaas niet van mij en eigenaar ziet vers vlees niet zitten.

 15. L. van Beek

  Hoi, onze Wetterhoun Sam krijgt Acana Prairie Poultry. Hij is nu bijna 8 maanden. Soms heb ik het idee dat hij het niet zo lekker meer vindt. Mag je de smaken van Acana afwisselen? Kan dat kwaad? En welke zal ik dan eens proberen?
  Graag jouw advies.

  Met vriendelijke groet
  Linda

 16. Hoi Meike,
  Zou dit voer geschikt zijn voor Dalmatiërs? Ik wil ze graag een brok gaan voeren met een niet te hoog purine gehalte. Er zit niet zoveel orgaanvlees in, maar het percentage peulvruchten kan ik nergens terugvinden. Ook niet op de site van Acana
  Vriendelijke groet
  Isabelle

 17. Marianne Busch

  Hallo Meike,
  Ik heb een golden retriever van 12 maanden die ik Ancana Classic Large breed geef met (een beetje) darf KVV.
  Iedere keer als ik met hem uit ga heeft hij eerst vaste ontlasting en daarna nog een paar keer dunne ontlasting.
  Wat kan ik hem het beste voeren?

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt kijken of het beter gaat op een brok met minder eiwit, of als je wat minder brokken en wat meer Darf geeft. Een goede test om te kijken waar het aan ligt is ook om eens een paar dagen alleen Darf te geven en geen brokken.

 18. Mieke

  Beste Meike, onze labrador (teefje, 1,5 jaar) heeft last van een korstenneus en een iets drogere huid. We hebben op advies van de fokker Biss (titanium) gevoerd. We willen echter overgaan op een meer graanvrije brok. De dierenkliniek van Universiteit Utrecht adviseerde ons om omega 3-vetolie extra te geven (vanwege het lage omega-3-vetgehalte van Biss). Kun je ons adviseren over een goede brok met minder/geen granen?

 19. Vanity baert

  Dag mieke,
  ik geef nu aan mijn hond orijen origineel maar maakt per dag 4x stoelgang is veel volgens mij ? Zou dit aan de eiwitten liggen ? Nu ik zou graag overschakelen naar acana heritage cobb chicken veel minder eiwitten. Wat denk jij ?
  Vanity

  1. Voerwijzer Meike

   Vier keer is vrij veel inderdaad. Als de ontlasting ook vrij slap is, zou dat goed aan de hoge hoeveelheid verhitte eiwitten kunnen liggen. Het kan helemaal geen kwaad om eens een zak Acana Heritage Cobb Chicken te proberen.

 20. Wineke

  ha Meike, ik wilde even melden dat mijn hond heel veel gaat drinken van deze brok, meer dan het dubbele dan dat hij normaal drinkt. Dit is alleen bij de Poultry, niet bij de andere brokken van Acana die hij heeft gehad zoals Wild Prairy en Senior. Verder ben ik erg blij met deze site, dankjewel voor al je informatie!

 21. Charm Snoek

  Hallo Meike!

  Help! Ik heb, mede dankzij jouw overzichtelijke site, al een voorselectie gemaakt van brokken die denk ik goed zouden zijn voor onze labrador pup (5 mnd) Ik twijfel tussen taste of the wild high prairie puppy, wolf of wilderness junior of Acana classic prairie poultry. De eerste twee heb ik reeds in huis en wil ik gewoon proberen.
  Wat vind jij ?

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana. Deze bevat diervriendelijker vlees, geen vrije glutamaat-bevattende smaakstoffen, geen bha of bht in de ingrediënten, een betere hoeveelheid omega 3 en de hoeveelheid calcium en fosfor is bekend. Je kunt prima de brok die je al in huis hebt voeren, tenzij de hoeveelheid calcium erg hoog is (staat dat op de zak?). Koop daarna eens een zak Acana. Kijk of je verschil merkt en maak dan je keuze.

 22. Chantal

  Onze Labrador doet het super op deze brok. Drinkt normaal en heeft 2 keer per dag ontlasting. Hij krijgt 2x 140 gr per dag. Krijgt hij zo genoeg aan voedingsstoffen binnen? Hij weegt 36 kilo en wil hem graag op dit gewicht houden. Met wandelen belonen we hem met kleine hondenkoekjes of runderlong.

  Gr Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *