Acana Classic Prairie Poultry

Ingredienten

25% kippenmeel, 23% havervlokken, 5% vers kippenvlees, 5% verse kippenorganen (lever, hart, nier), rode linzen, groene erwten, groene linzen, 4% vers kalkoenvlees, 4% verse eieren, kippenvet, kikkererwten, gele erwten, haver, 3% haringolie, alfalfa, linzenvezel, kelp, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkook, verse spinazie, verse wortels, verse red delicious appels, verse peer, gevriesdroogde kippenlever (0,1%), zout, verse cranberry’s, verse bosbessen, chicorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: vitamine A, vitamine D3, vitamin E, choline chloride, zinkchelaat, vitamine B5.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 17% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 1% 3493 2.6% 0.5% 0.1% 0.1% 100mg/kg 900mg/kg 23%

Per kg
10.000 IU vitamine A
1000 IU vitamine D
220 mg zink
15 mg koper

Voor meer vitamines en mineralen, en de aminozuren, kijk op de website van Acana.

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit in Acama Classics zegt de fabrikant dat meer dan 85% van het eiwit van dierlijke herkomst is.

Beoordeling:

Ik vind Acana Prairie Poultry een brok van goede kwaliteit. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Vergeleken met andere varianten van Acana bevatten de Classics iets minder vers toegevoegd vlees. Daardoor is de brok ook goedkoper. Acana Prairie Poultry bevat 14% vers toegevoegd vlees.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat haver, linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is geschikt omdat het niet voor een sterke suikerspiegelschommeling zorgt, zoals veel andere koolhydraatbronnen wel doen.

Geschikt voor pups
Acana Prairie Poultry is geschikt voor pups van alle rassen. Voor heel actieve pups zou ik iets meer eiwit prefereren, wat je ook kunt toevoegen door af te wisselen met rauwe vleesvoeding. Voor de meeste pups bevat het genoeg eiwit, de hoeveelheid eiwit is boven het gestelde minimum voor pups.

Wil je weten hoeveel je moet voeren van deze brok aan je pup? Gebruik dan de puppybrokken-calculator.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (vers en gedroogd vlees)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten
 • Bevat goed opneembare mineralen
 • Alleen vlees van dieren die naar buiten konden

Con’s

Verkoop informatie:

Acana Classic Prairie Poultry is verkrijgbaar in zakken van
340 gram voor €3,65
2 kg voor €
6 kg voor €36,50 (€6,08/kg)
11,4 kg voor €54,25 (€4,76/kg)
17 kg voor €79,11 (€4,65/kg)


Acana Classic Prairie Poultry online bestellen

Acana Classic Prairie Poultry kun je online bestellen bij onder andere
Onlinedieren.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd haver, peulvruchten kip, kalkoen vrije uitloop prebiotica, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.acana.ca

158 Comments

   1. Jesper

    Wij zijn van plan om onze Old English Bulldog pup Acana Classic Prairie Poultry te geven ipv de puppy brokken van Acana, oa vanwege het lage calciumgehalte. Is dit een goede keus ? Lees ook veel goede dingen over Dog Lovers Gold maar onze voorkeur ligt toch bij Acana.

    Mvg, Jesper

 1. Veerle

  Beste Meike,
  Mijn honden krijgen al een hele tijd Acana Regionals Wild Prairie Dog, en ze doen het er uitstekend op. Spijtig genoeg is deze brok plots sterk gestegen in prijs. Deze brok (Acana Classic Prairie Poultry), is iets goedkoper, maar bevat wel minder vers toegevoegd vlees. Zou dit een evenwaardig alternatief kunnen zijn?

  Mvg,
  Veerle

 2. Robert

  Hej Meike,

  Voor ons buitenlands hondje zijn we opzoek naar een goede brok.
  Nu heb ik al vele merken met elkaar vergeleken middels deze website.
  Denk dat we voor bovenstaande Acana Prairie Poultry gaan.
  Wel heeft ons hondje huid en vacht problemen ( demodex) belangrijk is dat hij een gezonde en goede weerstand krijgt en goede voeding is van belang.

  Blijf je ons dan alsnog Acana aanbevelen of moeten we kijken naar merken speciaal voor huidproblemen?

  1. Voerwijzer Meike

   Qua brokken zou ik geen ander merk aanbevelen. Speciale brokken voor huidproblemen zijn niet nodig/nuttig. Wel zou ik kijken of je eventueel ook ander soort voeding wilt geven en/of suppletie, die de weerstand ondersteunen. Brokken blijven toch belastender dan verse voeding.

 3. Saskia Fransen

  Vitamine A (10 KIE/kg) is dat daadwerkelijk 10.000 IU vitamine A of is dat 1 a 2 nullen meer?
  Ik kan die aanduiding nergens terug vinden en mijn vermoeden is dan ook dat er veel te veel vitamine A in zit asl conserveermiddel.
  Zou u mij verder kunnen helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   10 KIE/kg is inderdaad 10.000 IE vitamine A per kg. Dit is niet extreem veel. Als je het vergelijkt met andere merken, bedenk dan dat dit ide hoeveelheid vitamine A is die in de voeding gemeten is, terwijl de meeste merken alleen de hoeveelheid toegevoegde vitamine A noemen. Vitamine A wordt niet gebruikt ter conservering, dat is vitamine E. En dat is geen probleem.

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, de verhouding is 1:5,2 en dit is iets hoger dan aanbevolen. Je kunt er voor kiezen om elke week wat vette vis bij de maaltijd te doen, zoals gemalen rauwe vis of sardine uit pot (niet in zonnebloemolie, wel in olijfolie of water). En visolie is inderdaad ook een optie. Kies dan wel voor goed gezuiverde visolie in capsules, waar ook vitamine E inzit. Metagenics en Minami vind ik zelf goede merken.

 4. L. van Beek

  Hoi, onze Wetterhoun Sam krijgt Acana Prairie Poultry. Hij is nu bijna 8 maanden. Soms heb ik het idee dat hij het niet zo lekker meer vindt. Mag je de smaken van Acana afwisselen? Kan dat kwaad? En welke zal ik dan eens proberen?
  Graag jouw advies.

  Met vriendelijke groet
  Linda

 5. Vanity baert

  Dag mieke,
  ik geef nu aan mijn hond orijen origineel maar maakt per dag 4x stoelgang is veel volgens mij ? Zou dit aan de eiwitten liggen ? Nu ik zou graag overschakelen naar acana heritage cobb chicken veel minder eiwitten. Wat denk jij ?
  Vanity

 6. Wineke

  ha Meike, ik wilde even melden dat mijn hond heel veel gaat drinken van deze brok, meer dan het dubbele dan dat hij normaal drinkt. Dit is alleen bij de Poultry, niet bij de andere brokken van Acana die hij heeft gehad zoals Wild Prairy en Senior. Verder ben ik erg blij met deze site, dankjewel voor al je informatie!

 7. Charm Snoek

  Hallo Meike!

  Help! Ik heb, mede dankzij jouw overzichtelijke site, al een voorselectie gemaakt van brokken die denk ik goed zouden zijn voor onze labrador pup (5 mnd) Ik twijfel tussen taste of the wild high prairie puppy, wolf of wilderness junior of Acana classic prairie poultry. De eerste twee heb ik reeds in huis en wil ik gewoon proberen.
  Wat vind jij ?

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana. Deze bevat diervriendelijker vlees, geen vrije glutamaat-bevattende smaakstoffen, geen bha of bht in de ingrediënten, een betere hoeveelheid omega 3 en de hoeveelheid calcium en fosfor is bekend. Je kunt prima de brok die je al in huis hebt voeren, tenzij de hoeveelheid calcium erg hoog is (staat dat op de zak?). Koop daarna eens een zak Acana. Kijk of je verschil merkt en maak dan je keuze.

 8. Leon

  @Myriam Deckers:

  “Ik ben zeer tevreden over Orijen puppy en ze hebben mi een betere Calcium-Fosfor verhouding dan Acana, zeker voor snelgroeiende puppen van grote rassen”

  Tenzij ik mij zwaar vergis zit er geen groot verschil tussen Orijen en Acana qua calcium-fosfor verhouding. Zou misschien ook vreemd zijn omdat ze van dezelfde fabrikant komen.

  @Ma_n0n

  Ik geef al lang Orijen en nog nooit bedorven voer gehad.
  Natuurlijk kan het wel voorkomen dat de winkel te lang zakken heeft liggen gehad. Altijd even de houdbaarheidsdatum controleren voordat je een zak voer open maakt.

   1. rj

    bij deze brok https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/acana-heritage-cobb-chicken-greens/

    zei je ( Ja Acana Heritage Cobb Chicken & greens is in principe geschikt voor een staffordshire bull terrier pup. Het eiwitgehalte is wat aan de lage kant, dus het is wel aan te raden om er een rauwe vleesvoeding bij te voeren bijvoorbeeld. Let er dan wel op dat het calcium-gehalte tussen de 0,5% en 0,7% zit. )

    maar bij deze brok is het eiwit gehalte het zelfde!?!?

    1. Voerwijzer Meike

     Klopt, ik vind 29% eiwit niet ideaal voor pups, en zie liever iets meer eiwit. Maar doordat er, zeker voor pups van (middel)grote rassen meer criteria belangrijk zijn en sommige belangrijker zijn dan het eiwitgehalte, vind ik deze brok toch één van de beste brokken voor pups van (middel)grote rassen. En vergeleken met veel puppybrokken van andere merken, zit er niet eens weinig eiwit in, en is de eiwitkwaliteit denk ik beter in Acana.

 9. Lin

  Ik wil deze brok gaan voeren aan mijn pup (8 weken) en senior (11 jaar), alletwee akita’s. Is dit voor beide geschikt?
  Ik zie havervlokken staan, is dat een ingrediënt wat vaak problemen geeft voor honden met huidproblemen of kan dat geen kwaad?
  De bedoeling is om 1 dag per week kvv te voeren en een dag vis. Ik las ergens op de site dat er in verhouding wat weinig omega 3 inzit, moet ik dat dan nog aanvullen?

 10. Aurelie Van Isterbeek

  Onze pup deed het altijd erg goed op dit voer, echter nu is hij 7 maand oud en heeft hij last van groeipijn. Schakelen we best over naar voer met minder energie/calcium? Tips? Het gaat om een berner sennen dus groot ras. Bedankt!

   1. Aurelie

    Bedankt! Er zou 3,7 gram calcium per 1000 kcal inzitten wat tussen de aangeraden hoeveelheid ligt voor pups van grote rassen (2.5-4.5 gr). Kan ik dan aannemen dat ik de voeding niet hoef te veranderen? Of kijk ik toch beter uit naar voeding rond +- 2.5 gram/1000kcal? Is acana prairie poultry ook geschikt voor grote rassen als volwassen hond of eerder enkel tijdens de puppyfase?

    1. Voerwijzer Meike

     Acana Prairie Poultry is geschikt voor zowel pups als volwassen honden van grote rassen. Maar als je pup groeipijn heeft, is het beter om een voeding te kiezen met een lagere hoeveelheid calcium. Inderdaad bijvoorbeeld rond de 2,5 gram per 1000 kcal.

  1. Voerwijzer Meike

   Sommige honden zijn gevoeliger voor groeipijn dan anderen. In principe is deze brok wel geschikt voor grote rassen, waarbij het wel belangrijk is dat je niet teveel voert. Maar heel gevoelige honden kunnen ook op deze voeding groeipijn krijgen, voor hen is een echt laag calciumgehalte nodig.

 11. Remo

  Beste Meike, met welke brokken en van welk merk zou ik het best af kunnen wisselen? bevat de Acana teveel peulvruchten en aardappelen, ik dacht dat ik nu eindelijk de juiste brok had voor mijn Labrador, en de Acana wild prairy? dank voor uw reactie mvg Remo

  1. Voerwijzer Meike

   Onderzoeken wijzen uit dat brokken regelmatig teveel of te weinig van een voedingsstof bevatten. Het is dus altijd goed om af te wisselen. Nu met de nieuwe waarschuwingen is het een extra zetje om voorzichtig te zijn.

   Je kunt bijvoorbeeld een merk kiezen dat vier of vijf sterren heeft in de brokkenvergelijker.

 12. Marein

  Goedemorgen, ik heb een vraag over deze brok. Heb deze gekocht voor mijn Border Collie pup van 4,5 maand en hij doet het er erg goed op. Wil nu graag een grote 17kg zak bestellen, en wil deze graag mengen met de Acana puppybrok. Hoe lang zijn de brokken te bewaren? Als ik beide brokken deels meng en in de voerton doe, en de rest steeds goed luchtdicht weg leg, kan dat dan? Ik geef zo’n 250 gram per dag.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou ze maximaal drie weken bewaren na openen. Langer kan, maar is echt niet optimaal qua oxidatie van de vetten, zeker als er kippenvet en/of visolie inzit. De brokken die je langer wilt bewaren kun je eventueel in een luchtdichte diepvrieszak in de vriezer bewaren, maar ook dat is waarschijnlijk niet optimaal.

 13. Marein

  Hi Meike, dankje voor je reactie. Zou het helpen als ik de grote zak direct na openen verdeel in kleine luchtdichte zakken? Dan maak ik steeds een klein zakje open als het weer op is. Zo worden de brokken na openen maar 1x aan zuurstof blootgesteld. Eventueel kan ik vacuümzakken hiervoor kopen. Heb naar een hele kleine vriezer dus dat gaat helaas niet…. neem aan dat de brokken als ze bij Acana verpakt worden ook niet vacuüm verpakt worden oid, dus ik vraag me af hoeveel schade 1x openen en overhevelen in kleinere zakken kan aanrichten.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet of dat beter is dan het in de zak in een luchtdichte ton doen. Want bij het ompakken komt er bij zowat elke brok lucht en licht. Als het goed is worden de brokken wel luchtdicht verpakt en de zakken goed geseald, bij de fabriek.

 14. Damper

  Hoi Meike,

  is 1.3% Calcium niet teveel voor puppys van grote rassen ?
  Nu voer ik in de ochtenden brokken van Wolf of Wilderness puppy, ben er eigenlijk tevreden mee maar wil grotere brokken voeren omdat hij deze brokken zo doorslikt en er nauwelijks op kauwt. ( Rottweiler pup van 11.5 weken ).
  Overdag en savonds geef ik hem KVV.

  Ik ben dus op zoek naar een adult brok welk ook geschikt is voor grote ras puppys.
  Maar 1.3% is toch ietsjes te veel ?
  En wat betreft de taurine tekort me dit brok ? Maakt dat niet zoveel meer uit omdat ik naast brokken ook KVV geef of moet ik er alsnog rekening mee houden ?

  Graag hoor ik van je.

 15. Jean-Michel

  Op het eerste gezicht lijkt het een brok met prima waardes en ingrediënten , ik heb alleen een beetje mijn twijfels over de haver waar de brok voor een groot deel uit bestaat. True, het is beter dan de granen waar de grote merken hun hondenvoer mee opvullen, maar het blijft toch voeding uit de schijf van 5 waar een hond weinig aan heeft. Toch? Dat de prijs voor dit voer aangenaam is zal hier hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben maar ik denk dat je je moet afvragen of dat de extra ontlasting waard is.

  1. Voerwijzer Meike

   In alle brokken zit een koolhydraatbron, en ik denk dat haver een prima koolhydraatbron is. Een graanvrije brok bevat weer peulvruchten of aardappel, en die zorgen mogelijk door het hogere vezelgehalte of meer resistent zetmeel, voor meer ontlasting.

 16. Elske

  Dankzij dit artikel zijn wij overgestapt op Acana Classic Prairie Poultry en onze hond doet het er heel goed op! Wij hebben een berner sennen van 11maanden die steeds last had van slechte ontlasting, maar sinds we deze brokken geven is zijn ontlasting weer helemaal in orde. Na 2 maanden kijkt hij nog steeds uit naar deze brokken. De overgangsfase ging wel gepaard met hevige diarree (+/- 2 weken), maar nu is alles helemaal in orde. Ook zijn vacht ziet er beter uit als op zijn vorige brokken.
  Bedankt voor het advies!

 17. Kyra

  Hallo Mieke,
  We hebben een entlebucher van ruim 1,5 jaar (20 kg). Ze kreeg biofood high energie, had goede ontlasting maar wel veel meer dan we gewend waren(3x per dag).
  Nu zijn we na uitgebreid struinen op jouw site uitgekomen op acana poultry.

  Je geeft daarbij als tip om 1x per week vette vis erbij te geven.
  Vraag: hoeveel gram kunnen we het beste geven als we bijv. Blik sardines of makreel bij de dagelijkse brokken willen geven?

  Alvast hartelijk dank.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Kyra,

   Ja die automatische verbetering is niet altijd correct 🙂

   Ongeveer 150 gram vette vis per week is een mooie hoeveelheid voor jouw hond, ter aanvulling van Acana Classic Prairie Poultry. Dat mag je verdelen over een aantal dagen, mag ook gewoon eenmaal per week.

 18. Voerwijzer Meike

  Goed werk! Ik zou Carnilove niet als eerste kiezen, omdat de kans groot is dat dit niet bij Lex past. Je zou de andere drie varianten allemaal zes weken (of iets meer of minder) kunnen proberen en observeren welke het beste bevalt. Als meerdere goed bevallen kun je ook blijven afwisselen.

 19. Hallo Meike,
  Een dilemma…..we hebben een ruwharige Kaninchen teckel van bijna vijf jaar die we denken de beste brokken te geven van Acana lam, rachland en kip. Bevalt goed.
  Nu hebben we sinds kort een pup een ruwharige dwergteckel van 9 weken. We zijn bij de dierenbarts en vertelde dat we hem oom Acana puppy voer gaan geven. Dit werd ons ernstg afgeraden de arts liet mij de Amerikaanse websites zien. De onderzoeken wijzen uit dat Acana vervuild voeder is en de samenstelling met toevoeging van allerlei erwten, linzen etc. Niet de juiste balans hebben.Niet bewezen is dat granen slecht is voor de hond.
  De dierenarts beveelde Farm food aan, met granen.!?
  We waren compleet overdonderd, wat moet je nog wel geloven als je het beste voor je honden wilt. HELP ! Wat is wel goed, Celtic, Smolke, farm food ???
  Hierbij de links naar de artikelen,
  https://www.fda.gov/animal-veterinary/science-research/vet-lirn-update-investigation-dilated-cardiomyopathy
  En
  https://www.wmcactionnews5.com/2019/06/28/dog-food-brands-linked-heart-failure-canines/

  1. Voerwijzer Meike

   Lastig he! Ik ben bekend met de informatie, mijn visie en aanbevelingen vind je in deze artikelen

   https://www.voerwijzer.com/bevatten-orijen-en-acana-teveel-gifstoffen/

   https://www.voerwijzer.com/welke-graanvrije-brok-is-veilig-om-te-voeren/

   https://www.voerwijzer.com/waarom-je-niet-bang-hoeft-te-zijn-voor-graanvrije-brokken/

   Aan elke koolhydraatbron zitten nadelen, en ik denk dat je het beste per hond kunt bekijken wat het beste is om te voeren. Maar er zijn natuurlijk meer criteria belangrijk dan alleen de koolhydraatbron. Ik vind zelf bijvoorbeeld dat Farmfood te weinig eiwit bevat voor een pup, zeker voor een dwergteckel-pup.

   Mijn aanbevelingen voor het vinden van goede puppybrokken vind je hier: https://www.voerwijzer.com/zo-kies-je-goede-puppybrokken/. Ik ga nog een goede top 10 puppybrokken maken.

   1. Hes

    Hoi Meike

    Allereerst; wauw wat een info op deze site!!! Dank je wel. Ik geef mijn 12 weken witte herder op dit moment Naturis pup brok (geperst) maar hij groeit er amper op. Ook niet als ik meer geef 🤷🏼‍♀️ Dus ik wil nu overstappen op Acana classic poultry een poosje, maar zeker als hij gaat groeien en meer gaat eten vind ik dit echt wel een dure brok. Ik lees me een ongeluk overal maar zie door de bomen het bos soms niet meer. Ik ga tot 1 jaar Acana geven (als hij het hier wel goed op doet). Heb je tips voor daarna?

    En nog een vraag; de dierenarts raadt royal canin aan. Maar jij reviewed deze niet eens. Waarom wordt deze aangeraden?

    1. Voerwijzer Meike

     Dag Hes, Royal Canin vind ik over het algemeen niet zo’n goed merk. Ze gebruiken vaak deels plantaardige eiwitten, die minderwaardig zijn (maar goedkoper voor de fabrikant) aan goede dierlijke eiwitten.

     Ik zou nu nog niet gaan uitzoeken welke brok je wilt voeren wanneer je hond 1 jaar is, dat is nog ver weg. Je kunt je keuze dan maken maken op basis van ervaringen. Misschien wil je niet eens een andere brok gaan voeren, of heb je ontdekt dat hij niet of juist wel goed reageert op bepaalde ingrediënten of hoeveelheden eiwit of vet. Het is nu dus te vroeg om een brok aan te wijzen voor later.

 20. Lydia

  Mijn schipperke vind de brokjes van deze brok vrij groot,eet ze wel maar heeft er toch moeite mee. Nu geef ik Hills kleine miniatuur hondjes. Dat gaat er goed in. Daar zit dan weer maïs, tarwe, en nog van al in,dat niet zo goed is voor hondjes.Wat moet ik ermee? Hoe zijn de brokjes voor kl. rassen bij acana

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb zelf eens Acana Puppy & Junior gekocht voor mijn (volwassen) kleintje van 4,5 kg en dit waren mooi kleine brokjes (zie afbeelding). Ik weet niet hoe klein de andere brokjes van Acana zijn, maar ik denk dat de small breed brokjes net zo klein zullen zijn.

   Acana Puppy & Junior brokjes

 21. AmberDollyFenno

  Hoi Meike, wat een topsite!
  Na veel lezen op de site geef ik onze pup (Canecorso kruising) Acana puppy brokken. (1x per week vlees van carnibest, maar dit volledig voeren wordt erg prijzig)
  Nu zijn dit erg kleine brokjes die zonder echt te kauwen naar binnen gaan dus vraag ik me af of het beter is over te gaan op de classic prairie poultry, deze brokken zullen wat groter zijn?
  Als we deze brok gaan geven, kan ik dan het voedingsschema van de zak aanhouden? Gezien het om een puppy gaat en hier op de verpakking geen rekening mee wordt gehouden.
  Ik hoor graag van je!
  Groetjes, Amber

  1. Voerwijzer Meike

   Voerde je Acana Puppy Large Breed? Dan zit er in Acana Classic Prairie Poultry 118 kcal meer en je zou er daarom iets minder van moeten voeren dan je gewend bent. Bijvoorbeeld als je normaal 500 gram voerde, geeft 480 gram van Acana Classic Prairie Poultry dezelfde hoeveelheid calorieën. Ik weet niet of het overeenkomt met de richtlijnen op de verpakking.

   Ik weet niet of deze brokken groter zijn, dat zou je Acana moeten vragen.

   Je zou wat kwalitatief natvoer en/of rauw voer en/of ei kunnen toevoegen aan het menu voor wat extra eiwit, omdat Acana Classic Prairie Poultry minder eiwit bevat.

   1. AmberR

    Bedankt voor je reactie!
    Ik heb het voer binnen en er staat dus ook een richtlijn op voor puppies! De brokken zijn ook wat groter.
    Hoe vaak raad je dan aan een ei te geven?
    1 dag per week krijgt hij sowieso Carnibest, is het een idee dit twee keer per week te geven of is er een betere manier om het af te wisselen? Elke dag 1x vlees bijvoorbeeld, niet tegelijk met brokken?

    1. Voerwijzer Meike

     Ah Carnibest is nog beter dan een ei 🙂 Ja je kunt prima vaker dan eenmaal per week Carnibest geven. Een maaltijd Carnibest per dag is een goed idee, ik denk dat je pup het daar ook wel mee eens is. Je mag eventueel één of twee keer per week een eitje door een maaltijd mengen.

 22. denhasseleer@telenet.be

  Wij hebben een Franse Buldog van 2 Jaar. Sinds we hem hebben is zijn ontlasting nooit echt hard geweest terwijl dit bij onze 2 andere honden (chihuahua en lhasa aphso) wel het geval is. We probeerden reeds verschillende soorten brokken maar waren nooit echt tevreden. Via voedingswijzer kwam ik op dit eten van Acana uit en voor het eerst was zijn stoelgang veel beter. Maar sinds we dit geven is hij enorm beginnen likken aan zijn pootjes. Echt niet normaal. Zou dit aan de kip kunnen liggen? Raad je ons een ander type brok aan van Acana, of zelfs een ander merk?

 23. essiedewy

  M’n franse bulldog van 1 jaar oud heeft met deze brok toch nog net een ietwat slappe ontlasting. Hij heeft ook snel last van z’n anaalklieren en wat jeuk klachtjes (af en aan) Ik zou graag willen weten op welke ingrediënten ik dan moet letten?

 24. Anja Termont

  Ik ben na een heel lange zoektocht voor mijn 3 jarige border collie bij Acana Classics Prairie Poultry gekomen. Het is een hondje dat vrij actief is en Flyball doet ook en wens in die richting te zorgen dat ze voldoende heeft met haar voeding.

  Is dit een goede keuze van voeding? of zoek ik toch beter verder naar betere dingen nog?

  Ik wil vooral ook opletten dat ze niet te veel gaat verdikken want daar heeft ze ook de nieging toe.

  Help….. wat geef ik mijn hondje het best

 25. Dawn Groenendijk

  Hallo Meike,

  Wat een mooie site heb je!

  Wij krijgen over 2 á 3 weken onze Duitse Herder puppy en zijn nu op zoek naar goede voeding voor haar. Bij de fokker krijgt ze Fokker Opti Grow L en rauw vlees uit blik. Ik wil overgaan naar Acana en 1 x per week smuldier of vis, maar hoe kunnen we die overgang het beste aanpakken?

  1. Voerwijzer Meike

   Je zou eerst kunnen overstappen op alleen Smuldier door langzaam steeds iets meer Smuldier en iets minder brokken en blikvoer te voeren per maaltijd. Neem hier ongeveer een week voor. Als je over bent op Smuldier kun je dan rustig de Acana-brokken introduceren.

 26. maartjeth

  Beste Meike,
  Onze Friese stabij pup is nu 8 weken. We stappen over van Cavom (van de fokker) naar acana prairie poultry. Ook willen we graag vers vlees geven, 2x in de week.
  Geven we dat dan het best i.p.v. 1x brokken dus bv de avondmaaltijd vlees of moeten daar dan nog wel wat brokken bij? Ik hoorde iets over geperste brokken die in de maag uitzetten, als daar dan nog vlees bij wordt gegeten dan wordt t teveel?
  En groenten/ei/vis wat we over hebben van onze eigen maaltijd gewoon bij de brokken als aanvulling?
  Dank je wel. Fijne site met veel informatie, ben wel wat avonden zoet geweest 😉

 27. snoepjestester

  Ik denk erover om Acana te gaan voeren. Ik heb een staal Grasslands gevoerd en dit viel duidelijk erg in de smaak. Nadien ben ik dan op de artikels rond DMC gestuit en vraag ik me af of dit dan wel veilig is om te voeren. Ik lees overal dat het graanloze brokken zijn die voornamelijk de boosdoener lijken te zijn om DMC te ontwikkelen. De naam Acana valt veel in het onderzoek maar ik vroeg me af hoe het zat bij Acana brokken waar haver in zit zoals de classic lijn. Is er daar ook een verhoogd risico op DMC of enkel bij de brokken zonder graan?

 28. lauragoedes

  Hoi Meike,

  Dit forum is alweer enkele jaren oud, maar pups blijven geboren worden, dus de vragen blijven gesteld worden 😉

  Ik heb een kruising bordeaudog/rottweiler/canecorso/Amerikaanse bulldog pup van 29 april, nu 17 weken. Ze is nu ongeveer 23 kilo.

  Hoeveel Acana prairie poultry mag zij hebben? Hoe wordt de berekening gemaakt, aangezien dit geen volwassen hond is maar een pup? Houd ik hetzelfde aan als wat op het etiket staat, of moet ik iets meer voeren omdat het een large breed is? Heb haar expres van Acana large breed afgehaald door de calcium, wil haar ook beetje vers vlees voeren maar niet elke dag. Hoeveel brokken mag ze hebben?

  Dank alvast!!

 29. maartjeth

  Hoi Meike,
  We hebben nu een aantal maanden onze pup in huis en nu vindt ze de brokken niet lekker (acana prairie poultry.) Tenminste ik denk dat het dat is want ze eet er niet graag van terwijl ze wel honger heeft naar mijn gevoel (ze wordt helemaal gek als wij aan het koken zijn of aan het eten zijn). Ze eet echt heel weinig, tenzij ik er zalmolie overheen doe, dan eet ze in ieder geval iets, maar ook niet haar bak leeg. Wat is nu het beste om te doen? Volhouden met het idee van, als ze honger heeft gaat ze vanzelf eten? Of een andere brok kiezen? Ik vind deze brok qua prijs eigenlijk wel het maximum. Is er een goed alternatief?

 30. Bex

  Hoi Meike,

  Ik krijg binnenkort een puppy welke nu royal canin krijgt. Nu wil ik overstappen op acana prairie poultry en daarbij 1 of 2 keer in de week KVV. Ik wil eerst overstappen op acana brokken en dan KVV toevoegen. Kan ik dit het best doen door KVV eerst 1 keer per dag te geven bijv? Kan dit eventueel samen met de brokken? Of gelijk een hele dag? Wat is wijsheid?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou eerst een maaltijd kvv geven en de volgende dag de ontlasting in de gaten houden. Als deze goed is, kun je gewoon je schema in werking stellen. Als deze zacht is, dan moet je pup wennen, dat is niet erg. Maar als de ontlasting erg zacht is, introduceer het dan langzamer door de volgende keer een beetje kvv bij de brokken te doen en dit langzaam op te bouwen.

 31. Lieve Verhulst

  Als ik dit voer aan onze pup van 6 maanden zou willen geven ( weegt nu 17kg, maar hebben geen idee hoe groot/zwaar hij zal worden vermits het een Roemeense straathond is), hoeveel geven we hem dan per dag? En best 2x per dag of 3x?
  ( We schatten zelf dat hij iets van de hoogte van een herder zal worden)
  Dank voor de reactie!

 32. graafie

  Lieve Verhulst, ik zou hem in elk geval 2x per dag geven. Als ik (maar wie ben ik) zie dat hij nu met 6 maand 17 kg weegt dan denk ik dat je uit kan gaan van zo’n 30 kg als hij volwassen is? Als je dan naar de link http://www.voerwijzer.com/hoeveel-moet-ik-mijn-pup-voeren/ gaat kun je het precies uitrekenen. Hij zou dan 403 gram per dag moeten hebben, dus 2 x 202 gram per keer. En dan in de gaten houden of hij niet óf te mager óf te dik wordt. Maar zoals gezegd ‘wie ben ik’.

 33. Peter Müller

  Hoi meike ik heb een pup van 7 maanden een Amerikaanse akita van de fokker kreeg ik eukanuba mee voor grote pups.Nu hij bijna op was ben ik naar vol bites van darf gegaan biologische puppy brok.Maar de ontlasting was niet goed en veel ben ik naar de lam brok van darf gegaan voor volwassenen hond zit niet zo veel verschil in de samenstelling dus hij zit hier al een week of 2 op maar zie nog weinig verschil in zijn ontlasting. Ik hoor en zie zo veel over acana brok is dat een optie voor de darf brok of kan hij niet tegen die biologische brokken. Hoor het nog.

 34. Caro77

  Voor onze 12 weken oude Jack Russel mix pup van 3 kilo heb ik deze brokken gekocht maar ik vind ze wel heel groot. Hij krijgt ze weg maar het lijkt me beter om toch voor een kleinere puppybrok te gaan. Welke is dan het meest geschikt. Acana? Orijen ? Of maakt het niet zoveel uit?

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt van je hondje af, beiden zijn prima, alleen niet elke hond kan het hoge eiwitgehalte van Orijen goed verteren. Beide merken hebben een Small Breed variant, die van Orijen is voor alle leeftijden en Acana heeft specifiek Acana Puppy Small breed. Je kunt ze beide proberen en kijken welke het beste bevalt.

   1. Caro77

    Bedankt voor je reactie Meike, ik heb een proefpak gehaald van acana puppy small breed. Ze smult hiervan en begint eindelijk goed te eten. Ik meng het met het voer van de fokker en ze eet alles op. Nu maar afwachten hoe ze hierop reageert, maar ik verwacht geen problemen.

 35. nibachuu

  Beste Meike,

  Wat een fijne website, dankjewel!

  We hebben een lieve asielhond, waarschijnlijk een herdermix, van 6.5 maand, 23 kilo. We willen later graag helemaal overstappen op kvv, maar op dit moment willen we nog brokken geven (lang verhaal kort: ze moet uit de Kong eten om een beetje actief te zijn met haar hersenen omdat ze nog niet echt naar buiten kan). Ik denk dat de keuze is gevallen op deze brokken (bedankt voor alle info!)

  Ik zie dat je aanraadt om 20% van het menu vers eten te geven. Bedoel je hiermee dat ze ongeveer 3 maaltijden per week kvv eten zou moeten eten? We zijn vorige week al begonnen met wat maaltijden Smuldier, en dit vindt ze heerlijk. We merken wel dat ze nu steeds minder en minder snel haar brokken eet. Heb je hier misschien tips voor?

  1. Voerwijzer Meike

   Ja 3 rauwvoer-maaltijden per week is een goede manier om op de 20% rauwvoer te komen. Fijn dat Smuldier zo goed bevalt 🙂 Maar lastig dat de brokken nu minder graag gegeten worden. Je zou kunnen uitproberen of er andere brokken zijn die ze beter eet. En anders eventueel toch helemaal over naar rauwvoer en de kong vullen met gedroogde stukjes vlees (bijvoorbeeld pensstaafjes in stukjes knippen).

 36. Margot

  Hallo Meike, na heel wat uurtjes op jouw site te hebben doorgebracht, geven we sinds een week Acana Prairie Poultry aan onze labradoodle van 5 maanden(14 kg). De eerste dagen waren de brokken erg gewild, maar sinds een dag of twee lijkt het alsof hij er geen raad meer mee weet: neemt ze in zijn mond, draait zijn tong er wat omheen en laat de brok weer op de grond vallen. Verder laat hij ook meer winden dan voorheen. Ontlasting 2x per dag en iets minder vast dan voorheen. Hij heeft wel enorme last van zijn doorkomende kiezen. Als alternatief gaf ik hem de kleinere brokjes Acana puppy large breed en die gingen er wel vlot in. Maar ik weet niet precies of onze labradoodle met een geschat volwassen gewicht van 25 kg een risico heeft op het ontstaan van groeipijn, daarom was de large breed ivm het hoge calciumgehalte niet onze eerste keus. Al met al heb ik drie vragen: 1. zou ik de brokken Prairie Poultry evt kunnen voorweken als het inderdaad aan ongemak van doorkomende kiezen is? 2. Is puppy large breed een goed alternatief ondanks het hogere calciumgehalte (of valt onze labradoodle niet in de large breed categorie?) en 3.Of zie jij in mijn verhaal andere aanknopingspunten?

  1. graafie

   Hoi Margot, ik ben ook maar een leek hoor maar denk even met je mee…..je kunt de brokjes eventueel voorweken. Ik denk dat je als alternatief beter voor de Acana Heritage Puppy & Junior kunt gaan. Ik weet niet hoe groot en zwaar je labradoodle gaat worden als hij volwassen is maar de Large breed is denk ik voor de grotere (volwassen) honden. Maar ik zou het eerst proberen om de prairie poultry iets voor te weken.

  2. Voerwijzer Meike

   Je kunt prima Acana Puppy Large Breed geven, deze voldoet aan de richtlijnen voor pups van grote rassen (ouder dan 14 weken). Alleen voor hele grote rassen of pups die al groeipijn hebben, zou ik het niet aanbevelen. Je kunt sowieso de brokken voorweken, geen probleem.

 37. Peter Müller

  Meike heb een tijdje geleden een vraag gesteld over mijn americanse akita over zijn voeding. Ben toe overstapt op acana poultry classic. Hij ad er goed van maar nu niet meer en zijn ontlasting is ook prima 3 maal op een dag.Nu wel geen vaste ontlasting. Heb keer de oceaan gegeven en hij is daar helmaal razend op Mijn vraag is kan ik hem die vis brok blijven geven hij is nu 10 maanden .

 38. graafie

  Hoi Meike, ik wil mijn bouvier van inmiddels 1 jaar en 40kg Acana Classic Prairie Poultry brokken geven. Hoeveel geef ik hem nou per dag. Moet ik kijken naar zijn gewicht als hij volwassen is (ongeveer 50kg) of hoe zwaar hij nu is, dus 40kg? groetjes, Folly

   1. Voerwijzer Meike

    Een hond tussen 1 en 2 jaar zou volgens de Fediaf ongeveer 130x kg BW^0.75 kcal nodig hebben. Voor je bouvier van 40 kg kom ik dan op 2070 kcal per dag en dat is 590 gram Acana Classic Prairie Poultry. Je zou deze hoeveelheid kunnen aanhouden en goed in de gaten houden of hij te dik of te mager wordt (ribben voelen).

 39. natasha

  Hoi..wij hebben een Bearded Collie pup vam 20 weken..hij eet nu Brit Fresh puppy met deze samenstelling:

  Samenstelling: verse kip (40%), gedroogde kip (25%), aardappelen (8%), kippenvet (geconserveerd met tocoferolen), haver, boekweit (3%), appels, hele suikerbiet, zalmolie, bakkersgist, lijnzaad, kippenlever, collageen, algen, zwarte bes (0,2%), peterselie (0,055%), rozemarijn, tijm, goudsbloem, paardenbloem, probiotica (Enterococcus faecium 1×109 kve), glucosamine 1700 mg/kg, chondroïtinesulfaat 1300 mg/kg, fructo-oligosachariden 220 mg/kg, bèta-glucanen 200 mg/kg, mannan-oligosachariden 180 mg/kg, yucca 150 mg/kg, groenlipmossel 100 mg/kg.

  Analytische bestanddelen: ruw eiwit 31,0%, vetgehalte 21,0%, ruwe celstof 2,0%, ruwe as 7,8%, vochtgehalte 10,0%, omega-3-vetzuur 0,95%, omega-6-vetzuur 2,2%, EPA (20:5 n3) 0,5%, DHA (22:6 n3) 0,35%, calcium 1,5%, fosfor 1,1%.

  Ik vind dat hij vaak poept…zeker 4 x per dag en het is vaak wat aan de zachte kant. Ongeveer 1 tot 2 keer per week is het zo zacht dat het in zn vacht blijft hangen en dat is veel werk om uit die lange haren te halen. Ik heb alleen geen idee…ligt het aan de aardappel of teveel eiwit? Zou deze acana brok iets zijn? Ik zou graag willen dat hij wat stevigere poep krijgt.

  1. Voerwijzer Meike

   De oorzaak kan inderdaad een ingrediënt zijn, maar ook de hoeveelheid vet of de hoeveelheid verhit eiwit (al is die niet heel hoog). Probeer eens of het beter gaat als je wat minder per maaltijd voert (en eventueel een maaltijd meer om dezelfde hoeveelheid brokken per dag te geven). Je kunt heel goed een ander merk proberen. Acana lijkt me een goede om te proberen. Overweeg ook eens rauwvoer, daarbij is de kans op goede ontlasting het grootst. Alleen dan heb je weer de uitdaging de haren rond de bek schoon te houden, ik weet dat er bearded collie-eigenaren zijn die een soort haarband omdoen voor het eten.

Geef een reactie