Acana Classic Prairie Poultry

Ingredienten

25% kippenmeel, 23% havervlokken, 5% vers kippenvlees, 5% verse kippenorganen (lever, hart, nier), rode linzen, groene erwten, groene linzen, 4% vers kalkoenvlees, 4% verse eieren, kippenvet, kikkererwten, gele erwten, haver, 3% haringolie, alfalfa, linzenvezel, kelp, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkook, verse spinazie, verse wortels, verse red delicious appels, verse peer, gevriesdroogde kippenlever (0,1%), zout, verse cranberry’s, verse bosbessen, chicorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, heemstwortel, rozenbottel.

Toegevoegd: vitamine A, vitamine D3, vitamin E, choline chloride, zinkchelaat, vitamine B5.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 17% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.3% 1% 3493 2.6% 0.5% 0.1% 0.1% 100mg/kg 900mg/kg 23%

Per kg
10.000 IU vitamine A
1000 IU vitamine D
220 mg zink
15 mg koper

Voor meer vitamines en mineralen, en de aminozuren, kijk op de website van Acana.

Over de hoeveelheid dierlijk eiwit in Acama Classics zegt de fabrikant dat meer dan 85% van het eiwit van dierlijke herkomst is.

Beoordeling:

Ik vind Acana Prairie Poultry een brok van goede kwaliteit. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Vergeleken met andere varianten van Acana bevatten de Classics iets minder vers toegevoegd vlees. Daardoor is de brok ook goedkoper. Acana Prairie Poultry bevat 14% vers toegevoegd vlees.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat haver, linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is geschikt omdat het niet voor een sterke suikerspiegelschommeling zorgt, zoals veel andere koolhydraatbronnen wel doen.

Geschikt voor pups
Acana Prairie Poultry is geschikt voor pups van alle rassen. Voor heel actieve pups zou ik iets meer eiwit prefereren, wat je ook kunt toevoegen door af te wisselen met rauwe vleesvoeding. Voor de meeste pups bevat het genoeg eiwit, de hoeveelheid eiwit is boven het gestelde minimum voor pups.

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (vers en gedroogd vlees)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten
 • Bevat goed opneembare mineralen
 • Alleen vlees van dieren die naar buiten konden

Con’s

Verkoop informatie:

Acana Classic Prairie Poultry is verkrijgbaar in zakken van
340 gram voor €3,65 bij EKO4petz
2 kg voor €14,95
6 kg voor €33,95 (€5,58/kg)
11,4 kg voor €49,95 (€4,38/kg)
17 kg voor €71,49 (€4,21/kg)


Acana Classic Prairie Poultry online bestellen

Acana Classic Prairie Poultry is het voordeligst verkrijgbaar bij
Brekz.nl

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd haver, peulvruchten kip, kalkoen vrije uitloop prebiotica, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten visolie www.acana.ca

171 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Lijkt me een prima keus. Je kunt Pien hier ongeveer 550 a 600 gram hiervan voeren. Wat je ook heel goed kunt doen is Rodi of Smuldier kort koken, zodat het niet rauw meer is en je niet meer bang hoeft te zijn voor bacteriën. Dit is een hele goede aanvulling op brokken, bijvoorbeeld 20% van het menu. Je kunt het door de brokken doen (zou het risico op maagtorsie verkleinen), of aparte maaltijden.

  1. marc

   Lees ik het nu goed, brokken mengen met smuldier wat de kans op maagtorsie verkleint!

   Hoop dat je dit kunt toelichten, want hier ben ik ( en andere mensen denk ik ook ) het meest bang voor.
   Hebben we het dan altijd over persbrok die je kunt mengen met kvv, en moet het kvv dan eerst worden verhit?

   1. Voerwijzer Meike

    Er is geen indicatie dat een geperste brok de kans op een maagtorsie verkleint, ook niet bij het mengen met vlees.

    Het aanvullen van brokken met dingen als ei, tafelresten en natvoer lijkt het risico te verkleinen volgens het volgende onderzoek:

    Glickman, Larry T., et al. “Multiple risk factors for the gastric dilatation-volvulus syndrome in dogs: a practitioner/owner case-control study.” Journal of the American Animal Hospital Association 33.3 (1996): 197-204.

    Ik zal binnenkort een artikel over alle onderzoeken rondom risicofactoren voor een maagtorsie publiceren.

 2. Veerle

  Beste Meike,
  Mijn honden krijgen al een hele tijd Acana Regionals Wild Prairie Dog, en ze doen het er uitstekend op. Spijtig genoeg is deze brok plots sterk gestegen in prijs. Deze brok (Acana Classic Prairie Poultry), is iets goedkoper, maar bevat wel minder vers toegevoegd vlees. Zou dit een evenwaardig alternatief kunnen zijn?

  Mvg,
  Veerle

   1. Birgit

    DAnk je wel. Nog even een korte vraag. Zou je de Acana Poultry brok ook gebruiken bij een pup. Ik wilde eerst de Puppy large Bread van Acana gebruiken en dan ook overstappen op de Poultry maar lees hier regelmatig dat honden diaree krijgen van de puppybrok va Acana. Denk je dat een puppy gewoon de “volwassen”brok kan hebben of moet het echt een Puppybrok zijn?

 3. Robert

  Hej Meike,

  Voor ons buitenlands hondje zijn we opzoek naar een goede brok.
  Nu heb ik al vele merken met elkaar vergeleken middels deze website.
  Denk dat we voor bovenstaande Acana Prairie Poultry gaan.
  Wel heeft ons hondje huid en vacht problemen ( demodex) belangrijk is dat hij een gezonde en goede weerstand krijgt en goede voeding is van belang.

  Blijf je ons dan alsnog Acana aanbevelen of moeten we kijken naar merken speciaal voor huidproblemen?

  1. Voerwijzer Meike

   Qua brokken zou ik geen ander merk aanbevelen. Speciale brokken voor huidproblemen zijn niet nodig/nuttig. Wel zou ik kijken of je eventueel ook ander soort voeding wilt geven en/of suppletie, die de weerstand ondersteunen. Brokken blijven toch belastender dan verse voeding.

 4. Saskia Fransen

  Vitamine A (10 KIE/kg) is dat daadwerkelijk 10.000 IU vitamine A of is dat 1 a 2 nullen meer?
  Ik kan die aanduiding nergens terug vinden en mijn vermoeden is dan ook dat er veel te veel vitamine A in zit asl conserveermiddel.
  Zou u mij verder kunnen helpen?

  1. Voerwijzer Meike

   10 KIE/kg is inderdaad 10.000 IE vitamine A per kg. Dit is niet extreem veel. Als je het vergelijkt met andere merken, bedenk dan dat dit ide hoeveelheid vitamine A is die in de voeding gemeten is, terwijl de meeste merken alleen de hoeveelheid toegevoegde vitamine A noemen. Vitamine A wordt niet gebruikt ter conservering, dat is vitamine E. En dat is geen probleem.

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt zelf kijken wat beter bevalt, het mengen of het in aparte maaltijden geven. Ik weet niet uit mijn hoofd wat Wolfs of Wilderness natvoer voor pups geschikt is, maar ik denk van wel, zeker als je het combineert met brokken die voor pups geschikt zijn. Je zou dat even op kunnen zoeken voor de zekerheid.

   Je kunt er nog groentes en af en toe vette vis aan toevoegen om het menu nog gezonder te maken.

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt, de verhouding is 1:5,2 en dit is iets hoger dan aanbevolen. Je kunt er voor kiezen om elke week wat vette vis bij de maaltijd te doen, zoals gemalen rauwe vis of sardine uit pot (niet in zonnebloemolie, wel in olijfolie of water). En visolie is inderdaad ook een optie. Kies dan wel voor goed gezuiverde visolie in capsules, waar ook vitamine E inzit. Metagenics en Minami vind ik zelf goede merken.

   1. Danique Van der lee

    In welke dosis en welke frequentie zouden deze capsules gegeven moeten worden? Betreft een whippet met ondergewicht waarvan streefgewicht 20, golden retriever pup van 9 maanden met overgewicht en streefgewicht van 20 kg en een kruising chihuahua dwergpinsher met een gewicht van 3,4 kg.

    Deze brok zojuist besteld en geadviseerd aan een familielid mede dankzij de onwijs fijne uitgebreide info op deze website.

    1. Voerwijzer Meike

     Aan je honden die rond de 20 kg zijn kun je bijvoorbeeld vier keer per week een capsule geven van Metagenics Eskimo extra of Minami MorDHa. Je kleintje een capsule per week. Doe dit niet permanent, maar bijvoorbeeld een maand wel en dan een maand niet.

 5. Voerwijzer Meike

  Het gras eten kan aan de voeding liggen inderdaad, maar vaak blijven ze het ook doen op betere voeding. Het kan natuurlijk geen kwaad om betere voeding te gaan geven. Acana vind ik een goed merk, en Acana Classics Prairie Poultry is opzich prima, maar kunt ook goed kiezen voor een Acana-variant met iets meer eiwit, omdat het om een pup gaat.

  1. Irene

   Dank voor je tip Meike. Zou je alsjeblieft een Acana-variant met iets meer eiwit willen noemen. Het lukt me n.l. niet om het contact telefoonnummer van Acana te bereiken. Ik krijg een voicemail, maar er wordt niet teruggebeld. Alvast dank!

   1. Voerwijzer Meike

    Hier een overzicht van de meeste Acana-brokken, waarbij je ook het eiwitgehalte kunt zien: https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken/?_sf_s=Acana. (Als je het eiwitgehalte niet kan zien, moet je rechtsboven de tabel op het pijltje naar beneden klikken, en dan “analyse” aanklikken). Als je doorklikt op een brok, heb ik het er meestal bijgezet als ik het geschikt vind voor pups. Maar je zou sowieso Acana Puppy kunnen nemen, die is speciaal afgestemd op pups. (Die heb ik nog niet in het overzicht gezet)

 6. L. van Beek

  Hoi, onze Wetterhoun Sam krijgt Acana Prairie Poultry. Hij is nu bijna 8 maanden. Soms heb ik het idee dat hij het niet zo lekker meer vindt. Mag je de smaken van Acana afwisselen? Kan dat kwaad? En welke zal ik dan eens proberen?
  Graag jouw advies.

  Met vriendelijke groet
  Linda

 7. Voerwijzer Meike

  Ongeveer 350 gram, mits de pup wel genoeg beweegt. Overweeg ook eens om deels rauw vleesvoeding of goede natvoeding te geven. Daar zitten weinig koolhydraten in, en geven vaak beter resultaat bij het bereiken van een gezond gewicht.

 8. Voerwijzer Meike

  Hoi Nathalie,

  Acana Wild Prairie is ook een brok die ze goed kunnen proberen. Ik vind hem qua samenstelling beter dan Taste of the Wild, maar dat betekent niet dat elke hond er beter op reageert. Qua leeftijd is belangrijk dat de hond genoeg eiwit binnenkrijgt, en met deze brok zit dat wel goed. Heel belangrijk voor het voorkomen of uitstellen van vele gezondheidsproblemen is een gezond gewicht, dus niet teveel voeren is ook heel belangrijk.

  Wat de leeftijd en overgewicht betreft zou natvoer een betere optie zijn, misschien zien ze dat wel zitten.

 9. Voerwijzer Meike

  Je kunt kijken of het beter gaat op een brok met minder eiwit, of als je wat minder brokken en wat meer Darf geeft. Een goede test om te kijken waar het aan ligt is ook om eens een paar dagen alleen Darf te geven en geen brokken.

 10. Vanity baert

  Dag mieke,
  ik geef nu aan mijn hond orijen origineel maar maakt per dag 4x stoelgang is veel volgens mij ? Zou dit aan de eiwitten liggen ? Nu ik zou graag overschakelen naar acana heritage cobb chicken veel minder eiwitten. Wat denk jij ?
  Vanity

 11. Wineke

  ha Meike, ik wilde even melden dat mijn hond heel veel gaat drinken van deze brok, meer dan het dubbele dan dat hij normaal drinkt. Dit is alleen bij de Poultry, niet bij de andere brokken van Acana die hij heeft gehad zoals Wild Prairy en Senior. Verder ben ik erg blij met deze site, dankjewel voor al je informatie!

 12. Charm Snoek

  Hallo Meike!

  Help! Ik heb, mede dankzij jouw overzichtelijke site, al een voorselectie gemaakt van brokken die denk ik goed zouden zijn voor onze labrador pup (5 mnd) Ik twijfel tussen taste of the wild high prairie puppy, wolf of wilderness junior of Acana classic prairie poultry. De eerste twee heb ik reeds in huis en wil ik gewoon proberen.
  Wat vind jij ?

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn voorkeur gaat uit naar Acana. Deze bevat diervriendelijker vlees, geen vrije glutamaat-bevattende smaakstoffen, geen bha of bht in de ingrediënten, een betere hoeveelheid omega 3 en de hoeveelheid calcium en fosfor is bekend. Je kunt prima de brok die je al in huis hebt voeren, tenzij de hoeveelheid calcium erg hoog is (staat dat op de zak?). Koop daarna eens een zak Acana. Kijk of je verschil merkt en maak dan je keuze.

 13. Chantal

  Onze Labrador doet het super op deze brok. Drinkt normaal en heeft 2 keer per dag ontlasting. Hij krijgt 2x 140 gr per dag. Krijgt hij zo genoeg aan voedingsstoffen binnen? Hij weegt 36 kilo en wil hem graag op dit gewicht houden. Met wandelen belonen we hem met kleine hondenkoekjes of runderlong.

  Gr Chantal

 14. Ma_n0n

  Hallo,

  Voor mijn labradorpup (nu 14 weken) wil ik graag overstappen van RC (vanuit de fokker) naar Acana voeder. Mij lijkt dat in het speciaal puppy large breed voer te veel calcium per kCal zit. In classic prairie poultry is dit minder zoals ik las uit een ander artikel van u, klopt dit? Is er ook ander acana voer met lager calcium dat ik aan mijn pup kan voeren (en met juiste verhouding fosfor, omega en glucosamine/chondroitine voor grote hond)? of is het bv beter om Orijen puppy large breed te nemen?
  Indien ik besluit Acana Classic te voeren, hoe moet ik de hoeveelheid dat ik moet voeren bepalen? Op de website staat alleen een voerschema voor de volwassen hond, maar niet voor opgroeiende pups.

  Groetjes,
  Manon

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Manon,

   Acana Classics Prairie Poultry vind ik goed geschikt voor pups. Mij valt het ook op dat Acana Puppy Large breed meer calcium bevat. Ik heb Acana ook gevraagd naar het maximum gehalte aan calcium, aangezien ze alleen het minimumgehalte aangeven, en die is hoger dan de fediaf adviseert als maximum hieveelheid. Ik ben dus voorzichtig daarmee en raad eerder deze Acana Classics Prairie Poultry aan.

   Hoeveel je moet voeren van deze brok? Je kan Acana zelf een bericht sturen met deze vraag, je kan de Fediaf-richtlijnen doornemen en zelf de aanbevolen hoeveelheid berekenen, maar je mag ook aan mij doorgeven hoe zwaar je pup is en wat zijn verwachte volwassen gewicht is. Dan beteken ik het voor je.

   1. Ma_n0n

    Bedankt voor het antwoord. Ik heb ook eens Orijen bestudeerd en zie tot mijn verbazing dat de canadese variant 1.5% Ca bevat en de VS variant maar 1 %! Nu worden natuurlijk andere ingrediënten gebruikt (en is de kwaliteit van de ingrediënten in canada veel beter gecontroleerd). Toch is het vreemd.

    Ik had ze al gemaild maar heb nog niets terug.
    Mijn pup weegt nu 10kg en heeft een streefgewicht van 25-30 kg als verwachtte gewicht. Ze is nu 14 weken.

    Is Acana herritage Cobb Chicken & Greens ook geschikt? Ik zie dat daar zowat alle analyses hetzelfde zijn, (Ca ook 1.3 en P 1), maar dat er iets meer calorien per kg zijn, dus dan zou je nog wat lager uitkomen in Ca gehalte. Alleen wordt hier 41% van energie uit vet gehaald, dus dat is weer wat meer.

    1. Leon

     Acana Puppy Large Breed kan echt geen kwaad hoor.
     Er zit echt niet teveel calcium in.

     “Because of concerns for excess calcium to produce detrimental effects in growing dogs of large and giant breeds,10-13 the 2007 CNES deemed that additional restriction to the maximum limit for calcium was warranted and lowered the maximum calcium concentration to 1.8% DM. The CNES
     did not believe it necessary to decrease the previous maximum calcium concentration of 2.5% for adult dogs or growing dogs of
     small or moderate size breeds. However, the AAFCO Pet Food Committee felt that only one maximum value should be established,
     especially to ensure all life stage
     products were properly form
     ulated. Thus, the AAFCO Pet Food Committee elected to
     set the maximum calcium for all dog foods formulated to meet the Dog Food Nutrient Profiles at 1.8% DM. The CNES retained the maximum phosphorus concentration of 1.6% DM for both profiles, as well as the minimum and maximum values of 1:1 and 2:1, respectively, for the calcium to phosphorus ratio.

     Ik zou eerder de Amerikanen (AAFCO = overheid)) vertrouwen dan de Europese, Fediaf (=hondenvoerindustrie)-richtlijnen.

     http://www.aafco.org/Portals/0/SiteContent/Regulatory/Committees/Pet-Food/Reports/Pet_Food_Report_2013_Midyear-Proposed_Revisions_to_AAFCO_Nutrient_Profiles.pdf

   2. Ma_n0n

    Bedankt voor het antwoord. Ik heb ook eens Orijen bestudeerd en zie tot mijn verbazing dat de canadese variant 1.5% Ca bevat en de VS variant maar 1 %! Nu worden natuurlijk andere ingrediënten gebruikt (en is de kwaliteit van de ingrediënten in canada veel beter gecontroleerd). Toch is het vreemd.

    Ik had ze al gemaild en kreeg terug dat het op de Canadese website onder feeding staat vermeld: onder de voedingstabel staat op de Canadese website dat je voor pup tot 12 weken 2 maal, tot 6mnd 1.5 maal en van 6 maand tot 11 maanden 1.25 maal de hoeveelheid moet nemen voor het gewicht.

    Is Acana herritage Cobb Chicken & Greens ook geschikt? Ik zie dat daar zowat alle analyses hetzelfde zijn, (Ca ook 1.3 en P 1), maar dat er iets meer calorien per kg zijn, dus dan zou je nog wat lager uitkomen in Ca gehalte. Alleen wordt hier 41% van energie uit vet gehaald, dus dat is weer wat meer.

 15. Leon

  @Myriam Deckers:

  “Ik ben zeer tevreden over Orijen puppy en ze hebben mi een betere Calcium-Fosfor verhouding dan Acana, zeker voor snelgroeiende puppen van grote rassen”

  Tenzij ik mij zwaar vergis zit er geen groot verschil tussen Orijen en Acana qua calcium-fosfor verhouding. Zou misschien ook vreemd zijn omdat ze van dezelfde fabrikant komen.

  @Ma_n0n

  Ik geef al lang Orijen en nog nooit bedorven voer gehad.
  Natuurlijk kan het wel voorkomen dat de winkel te lang zakken heeft liggen gehad. Altijd even de houdbaarheidsdatum controleren voordat je een zak voer open maakt.

  1. Geertje

   Pens nog niet, het meeste voer eet ze de eerst keer normaal, of de helft, en dan is het ineens niet meer lekker en wil ze het met haar snoetje begraven. Blikvoer is ook mondjesmaat… Ik hoor juist vaak dat veel afwisselen juist slecht eten in de hand werkt, maar dat klopt dus niet helemaal?

   1. rj

    bij deze brok https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/acana-heritage-cobb-chicken-greens/

    zei je ( Ja Acana Heritage Cobb Chicken & greens is in principe geschikt voor een staffordshire bull terrier pup. Het eiwitgehalte is wat aan de lage kant, dus het is wel aan te raden om er een rauwe vleesvoeding bij te voeren bijvoorbeeld. Let er dan wel op dat het calcium-gehalte tussen de 0,5% en 0,7% zit. )

    maar bij deze brok is het eiwit gehalte het zelfde!?!?

    1. Voerwijzer Meike

     Klopt, ik vind 29% eiwit niet ideaal voor pups, en zie liever iets meer eiwit. Maar doordat er, zeker voor pups van (middel)grote rassen meer criteria belangrijk zijn en sommige belangrijker zijn dan het eiwitgehalte, vind ik deze brok toch één van de beste brokken voor pups van (middel)grote rassen. En vergeleken met veel puppybrokken van andere merken, zit er niet eens weinig eiwit in, en is de eiwitkwaliteit denk ik beter in Acana.

 16. Lin

  Ik wil deze brok gaan voeren aan mijn pup (8 weken) en senior (11 jaar), alletwee akita’s. Is dit voor beide geschikt?
  Ik zie havervlokken staan, is dat een ingrediënt wat vaak problemen geeft voor honden met huidproblemen of kan dat geen kwaad?
  De bedoeling is om 1 dag per week kvv te voeren en een dag vis. Ik las ergens op de site dat er in verhouding wat weinig omega 3 inzit, moet ik dat dan nog aanvullen?

 17. Evelien Peynshaert

  Beste Meike, na veel lezen heb ik besloten om deze brok aan mijn pup te geven. Kan jij adviseren hoeveel ze van deze brok zou mogen hebben? Het is een golden retriever teefje van 8 maand, weegt 25 kg momenteel, gesteriliseerd maar geen overgewicht, aan de slanke kant zelfs.
  Alvast bedankt! Super site heb je hier!

 18. Aurelie Van Isterbeek

  Onze pup deed het altijd erg goed op dit voer, echter nu is hij 7 maand oud en heeft hij last van groeipijn. Schakelen we best over naar voer met minder energie/calcium? Tips? Het gaat om een berner sennen dus groot ras. Bedankt!

   1. Aurelie

    Bedankt! Er zou 3,7 gram calcium per 1000 kcal inzitten wat tussen de aangeraden hoeveelheid ligt voor pups van grote rassen (2.5-4.5 gr). Kan ik dan aannemen dat ik de voeding niet hoef te veranderen? Of kijk ik toch beter uit naar voeding rond +- 2.5 gram/1000kcal? Is acana prairie poultry ook geschikt voor grote rassen als volwassen hond of eerder enkel tijdens de puppyfase?

    1. Voerwijzer Meike

     Acana Prairie Poultry is geschikt voor zowel pups als volwassen honden van grote rassen. Maar als je pup groeipijn heeft, is het beter om een voeding te kiezen met een lagere hoeveelheid calcium. Inderdaad bijvoorbeeld rond de 2,5 gram per 1000 kcal.

  1. Voerwijzer Meike

   Sommige honden zijn gevoeliger voor groeipijn dan anderen. In principe is deze brok wel geschikt voor grote rassen, waarbij het wel belangrijk is dat je niet teveel voert. Maar heel gevoelige honden kunnen ook op deze voeding groeipijn krijgen, voor hen is een echt laag calciumgehalte nodig.

 19. Voerwijzer Meike

  Darf bevat wel omega 3 en 6, het is alleen onbekend hoeveel. Als ik jou was zou ik je gevoel volgen, en als je het echt niet weet kun je beide brokken proberen en heel goed op de signalen letten om te kijken welke het beste bevalt. En om het risico op problemen echt te verkleinen kun je een consult afnemen bij een voedingsdeskundige voor honden of een dierenarts die zich gespecialiseerd heeft in voeding.

 20. Remo

  Beste Meike, onze Labrador is nu 16 weken, is deze brok geschikt voor onze pup of moet ik echt op de puppybrok overgaan, hij heeft vanuit de fokker RC Maxi pup gekregen ben nu overgegaan op Taste of the Wild pup maar las dat deze Canolaolie bevat en daarom wil ik nu overgaan op de Acana Poultry, is dit volgens u een juiste keus, bij voorbaat dank voor uw reactie, mvg Remo

 21. Remo

  Beste Meike, met welke brokken en van welk merk zou ik het best af kunnen wisselen? bevat de Acana teveel peulvruchten en aardappelen, ik dacht dat ik nu eindelijk de juiste brok had voor mijn Labrador, en de Acana wild prairy? dank voor uw reactie mvg Remo

  1. Voerwijzer Meike

   Onderzoeken wijzen uit dat brokken regelmatig teveel of te weinig van een voedingsstof bevatten. Het is dus altijd goed om af te wisselen. Nu met de nieuwe waarschuwingen is het een extra zetje om voorzichtig te zijn.

   Je kunt bijvoorbeeld een merk kiezen dat vier of vijf sterren heeft in de brokkenvergelijker.

 22. Ma_n0n

  Hallo

  Wij gaan als onze labrador 12 maanden is over op deze voeding.
  Echter we snappen niet goed hoeveel te voeren. Wanneer ga je over op de volwassen hoeveelheid voer zoals aangegeven in de tabel?
  Er staat puppies 8-11 and 1.25x de aanbevolen hoeveelheid voer voor het gewicht.
  Onze pup is bijna 12 maanden en weegt 23 kg. Ze is al 2 maanden niet meer in hoogte gegroeid. Tot wanneer heeft ze een grotere energiebehoefte?
  Dan neem ik wel aan dat we uit moeten gaan van de ” active” variant van het voedsingsschema.

  1. Voerwijzer Meike

   Een jonge labrador heeft nog steeds wat meer calorieen nodig dan een labrador die ouder is, omdat ze nog zeer actief en beweeglijk zijn. Houd goed de lichaamscompositie in de gaten, zorg dat de ribben nog voelbaar zijn als je over de ribben aait. En aan het gedrag en de hoeveelheid beweging die ze krijgt kun je ook inschatten of ze nog een hogere hoeveelheid nodig heeft of niet.

 23. Marein

  Goedemorgen, ik heb een vraag over deze brok. Heb deze gekocht voor mijn Border Collie pup van 4,5 maand en hij doet het er erg goed op. Wil nu graag een grote 17kg zak bestellen, en wil deze graag mengen met de Acana puppybrok. Hoe lang zijn de brokken te bewaren? Als ik beide brokken deels meng en in de voerton doe, en de rest steeds goed luchtdicht weg leg, kan dat dan? Ik geef zo’n 250 gram per dag.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou ze maximaal drie weken bewaren na openen. Langer kan, maar is echt niet optimaal qua oxidatie van de vetten, zeker als er kippenvet en/of visolie inzit. De brokken die je langer wilt bewaren kun je eventueel in een luchtdichte diepvrieszak in de vriezer bewaren, maar ook dat is waarschijnlijk niet optimaal.

 24. Marein

  Hi Meike, dankje voor je reactie. Zou het helpen als ik de grote zak direct na openen verdeel in kleine luchtdichte zakken? Dan maak ik steeds een klein zakje open als het weer op is. Zo worden de brokken na openen maar 1x aan zuurstof blootgesteld. Eventueel kan ik vacuümzakken hiervoor kopen. Heb naar een hele kleine vriezer dus dat gaat helaas niet…. neem aan dat de brokken als ze bij Acana verpakt worden ook niet vacuüm verpakt worden oid, dus ik vraag me af hoeveel schade 1x openen en overhevelen in kleinere zakken kan aanrichten.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet of dat beter is dan het in de zak in een luchtdichte ton doen. Want bij het ompakken komt er bij zowat elke brok lucht en licht. Als het goed is worden de brokken wel luchtdicht verpakt en de zakken goed geseald, bij de fabriek.

 25. Damper

  Hoi Meike,

  is 1.3% Calcium niet teveel voor puppys van grote rassen ?
  Nu voer ik in de ochtenden brokken van Wolf of Wilderness puppy, ben er eigenlijk tevreden mee maar wil grotere brokken voeren omdat hij deze brokken zo doorslikt en er nauwelijks op kauwt. ( Rottweiler pup van 11.5 weken ).
  Overdag en savonds geef ik hem KVV.

  Ik ben dus op zoek naar een adult brok welk ook geschikt is voor grote ras puppys.
  Maar 1.3% is toch ietsjes te veel ?
  En wat betreft de taurine tekort me dit brok ? Maakt dat niet zoveel meer uit omdat ik naast brokken ook KVV geef of moet ik er alsnog rekening mee houden ?

  Graag hoor ik van je.

 26. Voerwijzer Meike

  Dag Marianne, je kunt twee dingen doen:
  1. Berekenen hoeveel calorieën je pup ongeveer nodig heeft en hier de hoeveelheid op aanpassen. Er zijn vast online calculators (in het Engels) hiervoor en anders kun je de Fediaf richtlijnen gebruiken.
  2. De aanbevolen hoeveelheid van Acana aannemen

  Houd in beide gevallen goed de lichaamscompositie in de gaten. Liever zichtbare ribben dan een vetlaagje.

 27. Jean-Michel

  Op het eerste gezicht lijkt het een brok met prima waardes en ingrediënten , ik heb alleen een beetje mijn twijfels over de haver waar de brok voor een groot deel uit bestaat. True, het is beter dan de granen waar de grote merken hun hondenvoer mee opvullen, maar het blijft toch voeding uit de schijf van 5 waar een hond weinig aan heeft. Toch? Dat de prijs voor dit voer aangenaam is zal hier hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben maar ik denk dat je je moet afvragen of dat de extra ontlasting waard is.

  1. Voerwijzer Meike

   In alle brokken zit een koolhydraatbron, en ik denk dat haver een prima koolhydraatbron is. Een graanvrije brok bevat weer peulvruchten of aardappel, en die zorgen mogelijk door het hogere vezelgehalte of meer resistent zetmeel, voor meer ontlasting.

 28. Elske

  Dankzij dit artikel zijn wij overgestapt op Acana Classic Prairie Poultry en onze hond doet het er heel goed op! Wij hebben een berner sennen van 11maanden die steeds last had van slechte ontlasting, maar sinds we deze brokken geven is zijn ontlasting weer helemaal in orde. Na 2 maanden kijkt hij nog steeds uit naar deze brokken. De overgangsfase ging wel gepaard met hevige diarree (+/- 2 weken), maar nu is alles helemaal in orde. Ook zijn vacht ziet er beter uit als op zijn vorige brokken.
  Bedankt voor het advies!

 29. Kyra

  Hallo Mieke,
  We hebben een entlebucher van ruim 1,5 jaar (20 kg). Ze kreeg biofood high energie, had goede ontlasting maar wel veel meer dan we gewend waren(3x per dag).
  Nu zijn we na uitgebreid struinen op jouw site uitgekomen op acana poultry.

  Je geeft daarbij als tip om 1x per week vette vis erbij te geven.
  Vraag: hoeveel gram kunnen we het beste geven als we bijv. Blik sardines of makreel bij de dagelijkse brokken willen geven?

  Alvast hartelijk dank.

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Kyra,

   Ja die automatische verbetering is niet altijd correct 🙂

   Ongeveer 150 gram vette vis per week is een mooie hoeveelheid voor jouw hond, ter aanvulling van Acana Classic Prairie Poultry. Dat mag je verdelen over een aantal dagen, mag ook gewoon eenmaal per week.

 30. Voerwijzer Meike

  Goed werk! Ik zou Carnilove niet als eerste kiezen, omdat de kans groot is dat dit niet bij Lex past. Je zou de andere drie varianten allemaal zes weken (of iets meer of minder) kunnen proberen en observeren welke het beste bevalt. Als meerdere goed bevallen kun je ook blijven afwisselen.

 31. Hallo Meike,
  Een dilemma…..we hebben een ruwharige Kaninchen teckel van bijna vijf jaar die we denken de beste brokken te geven van Acana lam, rachland en kip. Bevalt goed.
  Nu hebben we sinds kort een pup een ruwharige dwergteckel van 9 weken. We zijn bij de dierenbarts en vertelde dat we hem oom Acana puppy voer gaan geven. Dit werd ons ernstg afgeraden de arts liet mij de Amerikaanse websites zien. De onderzoeken wijzen uit dat Acana vervuild voeder is en de samenstelling met toevoeging van allerlei erwten, linzen etc. Niet de juiste balans hebben.Niet bewezen is dat granen slecht is voor de hond.
  De dierenarts beveelde Farm food aan, met granen.!?
  We waren compleet overdonderd, wat moet je nog wel geloven als je het beste voor je honden wilt. HELP ! Wat is wel goed, Celtic, Smolke, farm food ???
  Hierbij de links naar de artikelen,
  https://www.fda.gov/animal-veterinary/science-research/vet-lirn-update-investigation-dilated-cardiomyopathy
  En
  https://www.wmcactionnews5.com/2019/06/28/dog-food-brands-linked-heart-failure-canines/

  1. Voerwijzer Meike

   Lastig he! Ik ben bekend met de informatie, mijn visie en aanbevelingen vind je in deze artikelen

   https://www.voerwijzer.com/bevatten-orijen-en-acana-teveel-gifstoffen/

   https://www.voerwijzer.com/welke-graanvrije-brok-is-veilig-om-te-voeren/

   https://www.voerwijzer.com/waarom-je-niet-bang-hoeft-te-zijn-voor-graanvrije-brokken/

   Aan elke koolhydraatbron zitten nadelen, en ik denk dat je het beste per hond kunt bekijken wat het beste is om te voeren. Maar er zijn natuurlijk meer criteria belangrijk dan alleen de koolhydraatbron. Ik vind zelf bijvoorbeeld dat Farmfood te weinig eiwit bevat voor een pup, zeker voor een dwergteckel-pup.

   Mijn aanbevelingen voor het vinden van goede puppybrokken vind je hier: https://www.voerwijzer.com/zo-kies-je-goede-puppybrokken/. Ik ga nog een goede top 10 puppybrokken maken.

 32. Lydia

  Mijn schipperke vind de brokjes van deze brok vrij groot,eet ze wel maar heeft er toch moeite mee. Nu geef ik Hills kleine miniatuur hondjes. Dat gaat er goed in. Daar zit dan weer maïs, tarwe, en nog van al in,dat niet zo goed is voor hondjes.Wat moet ik ermee? Hoe zijn de brokjes voor kl. rassen bij acana

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb zelf eens Acana Puppy & Junior gekocht voor mijn (volwassen) kleintje van 4,5 kg en dit waren mooi kleine brokjes (zie afbeelding). Ik weet niet hoe klein de andere brokjes van Acana zijn, maar ik denk dat de small breed brokjes net zo klein zullen zijn.

   Acana Puppy & Junior brokjes

 33. Floortje

  Hoi Meike! Ontzettend fijn deze website: dank voor alle info. Ik heb al flink wat doorgespit maar zie door de bomen het bos niet meer. Onze Roemeense ex-zwerver (20-25 kilo) heeft 2 jaar Nutro Lam&Rijst gekregen, maar we zijn bijna een jaar geleden overgestapt op Dog Lovers Gold Original omdat Nutro veranderde en haar prijzen enorm omhoog gooide. Op zich gaat dat prima, alleen hij komt ervan aan en wordt te dik, ook nadat we de hoeveelheid verminderden op advies van DLG. Ik heb daarnaast het idee dat ie enorme honger heeft en hij kauwt ook niet ondanks slow feed bak (brokjes zijn best klein). Ik heb Opti Life Light geprobeerd. Vond ie lekker, goede grootte van brok ook, maar krijgt ie enorme haaruitval van. Zou deze brok van Acana een goed alternatief kunnen zijn, ondanks dat dit geen graanvrije brok is? Bedankt!!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja je zou zeker Acana kunnen proberen. Ik kan in je verhaal geen clues vinden over wat de haaruitval zou kunnen veroorzaken, dus ik denk dat je in dit stadium gewoon verschillende goede merken moet gaan proberen tot je eentje vindt die geen problemen geeft. Je kunt de maaltijden aanvullen met groentes en natvoer of rauwe vleesvoeding (bij de laatste twee wel minder brokken geven om het aantal extra calorieën te compenseren).

   Succes, laat je weten hoe het gaat?

 34. AmberDollyFenno

  Hoi Meike, wat een topsite!
  Na veel lezen op de site geef ik onze pup (Canecorso kruising) Acana puppy brokken. (1x per week vlees van carnibest, maar dit volledig voeren wordt erg prijzig)
  Nu zijn dit erg kleine brokjes die zonder echt te kauwen naar binnen gaan dus vraag ik me af of het beter is over te gaan op de classic prairie poultry, deze brokken zullen wat groter zijn?
  Als we deze brok gaan geven, kan ik dan het voedingsschema van de zak aanhouden? Gezien het om een puppy gaat en hier op de verpakking geen rekening mee wordt gehouden.
  Ik hoor graag van je!
  Groetjes, Amber

  1. Voerwijzer Meike

   Voerde je Acana Puppy Large Breed? Dan zit er in Acana Classic Prairie Poultry 118 kcal meer en je zou er daarom iets minder van moeten voeren dan je gewend bent. Bijvoorbeeld als je normaal 500 gram voerde, geeft 480 gram van Acana Classic Prairie Poultry dezelfde hoeveelheid calorieën. Ik weet niet of het overeenkomt met de richtlijnen op de verpakking.

   Ik weet niet of deze brokken groter zijn, dat zou je Acana moeten vragen.

   Je zou wat kwalitatief natvoer en/of rauw voer en/of ei kunnen toevoegen aan het menu voor wat extra eiwit, omdat Acana Classic Prairie Poultry minder eiwit bevat.

   1. AmberR

    Bedankt voor je reactie!
    Ik heb het voer binnen en er staat dus ook een richtlijn op voor puppies! De brokken zijn ook wat groter.
    Hoe vaak raad je dan aan een ei te geven?
    1 dag per week krijgt hij sowieso Carnibest, is het een idee dit twee keer per week te geven of is er een betere manier om het af te wisselen? Elke dag 1x vlees bijvoorbeeld, niet tegelijk met brokken?

    1. Voerwijzer Meike

     Ah Carnibest is nog beter dan een ei 🙂 Ja je kunt prima vaker dan eenmaal per week Carnibest geven. Een maaltijd Carnibest per dag is een goed idee, ik denk dat je pup het daar ook wel mee eens is. Je mag eventueel één of twee keer per week een eitje door een maaltijd mengen.

 35. denhasseleer@telenet.be

  Wij hebben een Franse Buldog van 2 Jaar. Sinds we hem hebben is zijn ontlasting nooit echt hard geweest terwijl dit bij onze 2 andere honden (chihuahua en lhasa aphso) wel het geval is. We probeerden reeds verschillende soorten brokken maar waren nooit echt tevreden. Via voedingswijzer kwam ik op dit eten van Acana uit en voor het eerst was zijn stoelgang veel beter. Maar sinds we dit geven is hij enorm beginnen likken aan zijn pootjes. Echt niet normaal. Zou dit aan de kip kunnen liggen? Raad je ons een ander type brok aan van Acana, of zelfs een ander merk?

 36. essiedewy

  M’n franse bulldog van 1 jaar oud heeft met deze brok toch nog net een ietwat slappe ontlasting. Hij heeft ook snel last van z’n anaalklieren en wat jeuk klachtjes (af en aan) Ik zou graag willen weten op welke ingrediënten ik dan moet letten?

 37. Anja Termont

  Ik ben na een heel lange zoektocht voor mijn 3 jarige border collie bij Acana Classics Prairie Poultry gekomen. Het is een hondje dat vrij actief is en Flyball doet ook en wens in die richting te zorgen dat ze voldoende heeft met haar voeding.

  Is dit een goede keuze van voeding? of zoek ik toch beter verder naar betere dingen nog?

  Ik wil vooral ook opletten dat ze niet te veel gaat verdikken want daar heeft ze ook de nieging toe.

  Help….. wat geef ik mijn hondje het best

 38. valeria

  Hallo Meike,
  Wij hebben een 3,5 maand oude sheltiepup, Joy. Van de fokker kreeg ze Casa Fera, maar volgens uw stappenplan zou dit te veel koolhydraten bevatten en te weinig eiwitten. Na lang zoeken en twijfelen ben ik uitgekomen op Bandit kvv (‘s ochtends), Acana classic prairie poultry (‘s avonds) en soms nog wat groenten. Op uw site staat dat het goed is om kvv af te wisselen. Ongeveer om de hoeveel tijd zou u aanraden dit te doen en moet dat altijd geleidelijk aan of kun je bij wijze van spreken wisselen van de ene op de andere dag? U raad aan om bij Acana prairie poultry nog een extra omega 3 bron toe te voegen, ongeveer hoeveel vette vis zou dat dan dagelijks/wekelijks zijn? Ze weegt nu 3,15 kg en zou later zo’n 6-9 kg moeten wegen. Hoeveel kvv, brokken en groenten zouden we haar dan dagelijks moeten geven en met ongeveer hoeveel zouden we dat elke maand moeten vermeerderen tot ze volwassen is?
  Alvast bedankt!
  Valeria

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Valeria, goed werk! Kvv afwisselen kan van de ene op de andere dag.Hier vind je de richtlijnen voor de hoeveelheid kvv: https://www.voerwijzer.com/hoeveel-kvv-of-barf-moet-ik-mijn-hond-voeren/. Met een sheltiepup verwacht ik dat je iets meer kunt voeren dan de gemiddelde hoeveelheden, omdat het een actief en klein ras is. Je zou twee keer per week een halve maaltijd vette vis (in de vorm van kvv, of hele vis, of filet, of uit pot) kunnen geven, dan voer je genoeg vis. Succes en veel plezier met je pup!

 39. Annelieke Schoonderwoerd

  Hoi Meike!

  Ik schrijf even hier, omdat dit topic actiever lijkt! Ik ben aan het kijken om in mijn zoektocht naar het voer dat het beste past bij mijn hond, of ik misschien beter Acana kan gaan proberen.
  Ik geef mijn pup van inmiddels 5 maanden oud nu Eukanuba puppy graanvrij zalm. Ik verdeel het over 4 maaltijden per dag en ik kijk vooral naar zijn lichaams-conditie. Ik voer een stuk (ongeveer 1/3 minder) minder dan de verpakking aangeeft en hij ziet er prima uit! Zijn vacht glimt, hij groeit goed en je kunt zijn ribben gemakkelijk voelen, maar niet zien. Hij heeft mooie bespiering gekregen en is fit. Maar ik vind dat hij best wel is gaan ruiken (geen fijne geur). Het lijkt uit zijn poriën te komen. Heb je daar weleens over gehoord? Anderen die dit ook hebben gemerkt? Kan dat, door de stoffen die er in het voer zitten, de zalm wellicht? Ik gebruik runderhart/-long en graanvrije brokjes als beloning. Verder krijgt hij kippen-voeten, runderpezen, koeien-hoorn of staafjes met ‘wild’ vlees om op te kauwen. Ik vond met het vorige voer (Hills Science plan) niet dat hij zo vreemd rook, en hij kreeg toen dezelfde soort beloningen als nu. Ik wil geen voer met overbodige vulstoffen of veel granen geven, dus denk ik aan de overstap naar Acana. Wat denk jij? En ik ben benieuwd of meer mensen hebben gemerkt dat hun hond een vreemde geur uitscheidt bij het voeren van voer op basis van zalm! Dankjewel vast!! Groetjes Annelieke

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Annelieke, er zijn meer honden die een vieze lichaamsgeur krijgen op voeding die niet goed bij ze past. Ik denk niet dat er een relatie met zalm is, maar misschien met de hogere hoeveelheid zware metalen in veel vis. Er zijn ook andere stoffen die belastend zijn voor het lichaam, en daarmee bijdragen aan een minder gezonde geur. Je kunt zeker Acana proberen!

 40. Dawn Groenendijk

  Hallo Meike,

  Wat een mooie site heb je!

  Wij krijgen over 2 á 3 weken onze Duitse Herder puppy en zijn nu op zoek naar goede voeding voor haar. Bij de fokker krijgt ze Fokker Opti Grow L en rauw vlees uit blik. Ik wil overgaan naar Acana en 1 x per week smuldier of vis, maar hoe kunnen we die overgang het beste aanpakken?

  1. Voerwijzer Meike

   Je zou eerst kunnen overstappen op alleen Smuldier door langzaam steeds iets meer Smuldier en iets minder brokken en blikvoer te voeren per maaltijd. Neem hier ongeveer een week voor. Als je over bent op Smuldier kun je dan rustig de Acana-brokken introduceren.

 41. Goedemorgen,

  Wat een mooie, informatieve site! Ik heb er veel tijd doorgebracht inmiddels en alles staat zo duidelijk uitgelegd, heel fijn.

  Ik heb een aantal vragen 🙂
  we hebben een Old English Mastiff pup (Ollie) van iets ouder dan zes maanden, hij weegt zo’n 45 kilo. We voerden (op advies van de dierenarts) Royal Canin Giant puppy, maar willen zelf graag Acana prairie poultry in combinatie met KVV (smuldier) gaan geven. Kan ik van de ene op de andere dag overstappen, of is het het beste om een paar dagen te mengen (de brokken dan) en dan bijv. ’s ochtends KVV geven en de andere twee maaltijden Acana?

  Daarnaast zou ik willen weten hoeveel wij het beste kunnen geven. We geven nu op gevoel (en veel minder dan op de zak van Royal Canin staat). Op de zak van Acana staan richtlijnen en er staat aangegeven hoeveel je aan een pup moet voeren, maar de richtlijnen gaan maar tot 50 kilo en over een paar weken zit Ollie al op dat gewicht, hoe weten we hoeveel voer we daarna moeten geven?

  Ook vroeg ik me af hoeveel KVV je geeft, of deel je dit gewoon met de andere maaltijden? Bijvoorbeeld (ik zeg maar wat): de hond mag 600 gram brokken op een dag en 900 gram KVV, geef je dan 300 gram KVV en 400 gram brokken? Of moet je het op een andere manier berekenen?

  Ik hoop dat ik m’n vragen een beetje duidelijk gesteld heb, alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Meestal is het geen probleem om in één keer over te stappen, maar je weet zeker dat het goed gaat als je een week de tijd neemt om rustig over te stappen.

   Voor het berekenen van de aanbevolen hoeveelheid brokken kun je de volgende formules gebruiken.

   Voor het berekenen van de hoeveelheid aanbevolen calorieën:
   Doe het gewicht van de hond tot de macht 0,75. De uitkomst hiervan vermenigvuldig je met het volgende getal.

   Pup Tot 50% van volwassen gewicht 210
   Pup 50-80% van volwassen gewicht 175
   Pup 80% -100% van volwassen gewicht 140

   Als jullie pup op meer dan 80% van het verwachte lichaamsgewicht zit:

   (45^0,75) x 140 = 2432

   De aanbevolen hoeveelheid kcal per dag is dus 2432. Voor zo’n grote pup is het belangrijk dat je niet teveel voert, want overgewicht is schadelijker dan mager zijn.

   Je kunt beide (voor rauw plus voor brok) dagelijkse aanbevolen hoeveelheden door de helft doen als je 50% brok en 50% rauw wilt voeren.

 42. graafie

  Hoi Meike, ik ben sinds kort overgestapt naar Acana prairie poultry voor onze bouvier van 2 jaar (46kg)
  Nu lees ik dat het ook geschikt moet zijn voor onze bouvier pup van 9 weken oud. Maar…..hoeveel heeft hij per dag nodig? Hij is nu dus 9 weken oud met een gewicht van 8kg en ik verwacht dat hij als volwassen hond zo’n 45kg a 50kg zal wegen. Ik hoor het graag. Gortjes, Folly

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Folly, de berekening voor een pup van 9 weken is als volgt: aantal kg lichaamsgewicht tot de macht 0,75 en de uitkomst hiervan maal 210. Dan heb je het aantal kilocalorieën die je pup dagelijks ongeveer nodig heeft. Als je even geduld hebt, maken we een calculator, deze zal uiterlijk eind van de week online staan.

 43. maartjeth

  Beste Meike,
  Onze Friese stabij pup is nu 8 weken. We stappen over van Cavom (van de fokker) naar acana prairie poultry. Ook willen we graag vers vlees geven, 2x in de week.
  Geven we dat dan het best i.p.v. 1x brokken dus bv de avondmaaltijd vlees of moeten daar dan nog wel wat brokken bij? Ik hoorde iets over geperste brokken die in de maag uitzetten, als daar dan nog vlees bij wordt gegeten dan wordt t teveel?
  En groenten/ei/vis wat we over hebben van onze eigen maaltijd gewoon bij de brokken als aanvulling?
  Dank je wel. Fijne site met veel informatie, ben wel wat avonden zoet geweest 😉

   1. maartjeth

    Beste Meike,

    We hebben nu een aantal maanden onze pup in huis en nu vindt ze de brokken niet lekker (acana prairie poultry.) Tenminste ik denk dat het dat is want ze eet er niet graag van terwijl ze wel honger heeft naar mijn gevoel (ze wordt helemaal gek als wij aan het koken zijn of aan het eten zijn). Ze eet echt heel weinig, tenzij ik er zalmolie overheen doe, dan eet ze in ieder geval iets, maar ook niet haar bak leeg. Wat is nu het beste om te doen? Volhouden met het idee van, als ze honger heeft gaat ze vanzelf eten? Of een andere brok kiezen? Ik vind deze brok qua prijs eigenlijk wel het maximum. Is er een goed alternatief?

 44. snoepjestester

  Ik denk erover om Acana te gaan voeren. Ik heb een staal Grasslands gevoerd en dit viel duidelijk erg in de smaak. Nadien ben ik dan op de artikels rond DMC gestuit en vraag ik me af of dit dan wel veilig is om te voeren. Ik lees overal dat het graanloze brokken zijn die voornamelijk de boosdoener lijken te zijn om DMC te ontwikkelen. De naam Acana valt veel in het onderzoek maar ik vroeg me af hoe het zat bij Acana brokken waar haver in zit zoals de classic lijn. Is er daar ook een verhoogd risico op DMC of enkel bij de brokken zonder graan?

 45. lauragoedes

  Hoi Meike,

  Dit forum is alweer enkele jaren oud, maar pups blijven geboren worden, dus de vragen blijven gesteld worden 😉

  Ik heb een kruising bordeaudog/rottweiler/canecorso/Amerikaanse bulldog pup van 29 april, nu 17 weken. Ze is nu ongeveer 23 kilo.

  Hoeveel Acana prairie poultry mag zij hebben? Hoe wordt de berekening gemaakt, aangezien dit geen volwassen hond is maar een pup? Houd ik hetzelfde aan als wat op het etiket staat, of moet ik iets meer voeren omdat het een large breed is? Heb haar expres van Acana large breed afgehaald door de calcium, wil haar ook beetje vers vlees voeren maar niet elke dag. Hoeveel brokken mag ze hebben?

  Dank alvast!!

 46. maartjeth

  Hoi Meike,
  We hebben nu een aantal maanden onze pup in huis en nu vindt ze de brokken niet lekker (acana prairie poultry.) Tenminste ik denk dat het dat is want ze eet er niet graag van terwijl ze wel honger heeft naar mijn gevoel (ze wordt helemaal gek als wij aan het koken zijn of aan het eten zijn). Ze eet echt heel weinig, tenzij ik er zalmolie overheen doe, dan eet ze in ieder geval iets, maar ook niet haar bak leeg. Wat is nu het beste om te doen? Volhouden met het idee van, als ze honger heeft gaat ze vanzelf eten? Of een andere brok kiezen? Ik vind deze brok qua prijs eigenlijk wel het maximum. Is er een goed alternatief?

 47. Bex

  Hoi Meike,

  Ik krijg binnenkort een puppy welke nu royal canin krijgt. Nu wil ik overstappen op acana prairie poultry en daarbij 1 of 2 keer in de week KVV. Ik wil eerst overstappen op acana brokken en dan KVV toevoegen. Kan ik dit het best doen door KVV eerst 1 keer per dag te geven bijv? Kan dit eventueel samen met de brokken? Of gelijk een hele dag? Wat is wijsheid?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik zou eerst een maaltijd kvv geven en de volgende dag de ontlasting in de gaten houden. Als deze goed is, kun je gewoon je schema in werking stellen. Als deze zacht is, dan moet je pup wennen, dat is niet erg. Maar als de ontlasting erg zacht is, introduceer het dan langzamer door de volgende keer een beetje kvv bij de brokken te doen en dit langzaam op te bouwen.

 48. Lieve Verhulst

  Als ik dit voer aan onze pup van 6 maanden zou willen geven ( weegt nu 17kg, maar hebben geen idee hoe groot/zwaar hij zal worden vermits het een Roemeense straathond is), hoeveel geven we hem dan per dag? En best 2x per dag of 3x?
  ( We schatten zelf dat hij iets van de hoogte van een herder zal worden)
  Dank voor de reactie!

 49. graafie

  Lieve Verhulst, ik zou hem in elk geval 2x per dag geven. Als ik (maar wie ben ik) zie dat hij nu met 6 maand 17 kg weegt dan denk ik dat je uit kan gaan van zo’n 30 kg als hij volwassen is? Als je dan naar de link http://www.voerwijzer.com/hoeveel-moet-ik-mijn-pup-voeren/ gaat kun je het precies uitrekenen. Hij zou dan 403 gram per dag moeten hebben, dus 2 x 202 gram per keer. En dan in de gaten houden of hij niet óf te mager óf te dik wordt. Maar zoals gezegd ‘wie ben ik’.

 50. Peter Müller

  Hoi meike ik heb een pup van 7 maanden een Amerikaanse akita van de fokker kreeg ik eukanuba mee voor grote pups.Nu hij bijna op was ben ik naar vol bites van darf gegaan biologische puppy brok.Maar de ontlasting was niet goed en veel ben ik naar de lam brok van darf gegaan voor volwassenen hond zit niet zo veel verschil in de samenstelling dus hij zit hier al een week of 2 op maar zie nog weinig verschil in zijn ontlasting. Ik hoor en zie zo veel over acana brok is dat een optie voor de darf brok of kan hij niet tegen die biologische brokken. Hoor het nog.

Geef een reactie