Arden Grange Puppy/Junior


Laatst bijgewerkt: 17 augustus, 2023

Ingredienten

Kip, (verse kip 18%, kippenvleesmeel 18%), rijst, maïs, geraffineerde kipolie, gedroogd ei, bietenpulp, vismeel, gehydroliseerd kippeneiwit, lijnzaad, krill (2%), gist, mineralen, FOS (prebiotica), MOS (prebiotica), yucca-extract, glucosamine, MSM, chondroïtine, veenbessen, nucleotiden.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 18% 34% 7% 2.5% % 1.5% 1% 4000 3.55% 0.78% 0.16% 185mg/kg 130mg/kg 24%

Beoordeling:

Ik vind de puppybrokken van Arden Grange een goede samenstelling hebben, en voor de kwaliteit heeft de brok ook een hele mooie prijs. De eiwitkwaliteit -en hoeveelheid is prima, genoeg kwalitatief eiwit voor een gezonde groei. Er zitten veel voedzame ingrediënten in, mineralen om de gewrichten te ondersteunen, vezels voor een gezonde darmflora (prebiotica) en mineralen in goed opneembare vorm (chelaten).

Nucleotiden?
In de puppybrokken van Arden Grange zit het ingrediënt nucleotiden. Nucleotiden zijn stofjes die het immuunsysteem en de darmgezondheid ondersteunen. Ze zijn essentieel voor bijna alle biologische processen in het lichaam. Het lichaam kan ze zelf aanmaken en hergebruiken. Als het lichaam extra nucleotiden nodig heeft, kan het zijn dat er niet genoeg aangemaakt wordt. Dit geldt bijvoorbeeld voor pups. Nucleotiden worden door sommigen dan ook als conditioneel essentieel gezien. Een beetje extra nucleotiden in het dieet kan dan ook voordelen bieden voor systemen zoals de darmen en het immuunsysteem.

Geschikt voor alle pups?
In principe is deze brok geschikt voor alle pups, alleen voor pups
met een extra groot risico op groeipijn, zoals hele grote rassen), zou ik liever een brok kiezen met wat minder calcium en iets meer fosfor in verhouding met calcium. Hoe dit zit, lees je in het artikel calcium in puppybrokken voor (middel)grote rassen. Helaas is dit niet beter in de Arden Grange puppybrokken voor grote rassen.

Nadelen
De nadelen van deze puppybrokken vind ik dat er gehydroliseerd kippeneiwit in zit, en dat de hoeveelheid DHA aan de lage kant is. Gehydroliseerd kippeneiwit wordt gebruikt als smaakmaker, en bevat vrije glutamaat. Dit heeft mogelijk ongewenste effecten voor honden die hier gevoelig voor zijn. Lees hier meer over in het artikel Smaakstoffen in brokken.

DHA is onder andere belangrijk voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel. Onderzoeken op pups tonen aan hoe belangrijk dit omega 3-vetzuur is. Er is geen aanbevolen minimumhoeheelheid vastgesteld, maar ik vind 0,16% vind ik niet erg hoog. Je kunt voor de zekerheid zelf een- of tweemaal per week wat vette vis of visolie aan het menu toevoegen.

Verkoop informatie:

De puppybrokken van Arden Grange zijn verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €16,50 (€8,25/kg)
6 kg voor €35,50 (€5,92/kg)
12 kg voor €61,95 (€5,16/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking mais, rijst kip, vis, ei vee-industrie prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, vrije glutamaat, lijnzaad www.ardengrange.com

8 Comments

 1. Inge

  Beste Meike,
  Voor onze vorige pup hebben we gekozen voor acana junior large dogs. Helaas ontwikkelde ze DCM en hebben we haar op 2,5 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Je begrijpt dat ik nu enorm voorzichtig ben met de nieuwe voeding voor onze aanstaande pup, eerlijk gezegd ik vind het doodeng. De ouders van de pup staan op vers vlees, en als ze groot genoeg is zal ze daar ook van eten. Echter wil ik brokken gaan voeren, en nu zoek ik dus een brok met granen, zonder peulvruchten en aardappel, het liefst een brok zonder paardenvlees of varkensvlees. Is dit een goede brok? Ook staat onze andere hond van 8 jaar nog steeds op acana prairie poultry maar hier wil ik haar dus ook van af halen. Het zijn beide maxi rassen (30/35kg volwassen) dus calcium is ook een ding! Ik hoor graag van je!
  Gr. Inge

   1. Inge

    Beste Meike, bedankt voor je reactie. Echter zitten er in de acana classic prairie poultry nog steeds peulvruchten. En deze krijgt mijn volwassen hond dus ook nog steeds, waar ik van af wil gezien het risico op DCM. Ik heb verder de complete website afgezocht maar voor een groot ras zijn er weer veel niet geschikt (arden grange), naturea naturals puppy bevat veel kippenlever, is er al bekend of hier vitamine A is toegevoegd, zo nee kan ik dit zelf dmv visolie toevoegen in balans krijgen? En moet dit dan dagelijks/wekelijks? Anders zou mijn voorkeur voor de pup hier naartoe gaan…

    En in de tekst van Naturea adult chicken begint het met naturea puppy… klopt die tekst? Heeft deze hetzelfde ‘probleem’ met kippenlevers en vit. A?

    Als bovenstaande op te lossen is met het toevoegen van zalmolie kan ik natuurlijk de pup op puppyvoer en onze volwassen hond op het adult voor van naturea zetten…

    Met vriendelijke groet, Inge

    1. Voerwijzer Meike

     Dag Inge, ik ben er inmiddels achter dat de kippenlever in Naturea Naturals gehydroliseerd is. Dat betekent dat er geen probleem is qua vitamine A, maar er zit wel meer vrije glutamaat in. Dus voor honden die hier gevoelig voor zijn is dat niet handig. (www.voerwijzer.com/msg-in-brokken)

     Visolie of een andere goede omega 3-bron toevoegen is wel een goed idee bij Naturea Naturals, zowel de puppybrok als de adult. De puppybrok is ook geschikt voor volwassen honden trouwens, dus je kunt je andere hond dit ook voeren.

     Pups kunnen ook prima rauwe vleesvoeding eten, dus als je te onzeker bent qua brok, zou je je daar in kunnen verdiepen. Ik heb net een handleiding geschreven waarin ik ook specifieke richtlijnen geef voor rauwvoer voor pups. Als je interesse hebt, stuur me dan even een email via info@voerwijzer.com

 2. lotte

  Hoi, voor mijn golden retriever reu pup van 17 weken zoek ik nieuwe brok, zou dit geschikt kunnen zijn? Ivm een eerdere giardia besmetting klonken deze brokken fijn met de ondersteuning voor de darmen en het immuunsysteem, maar het wordt wel een grote hond. Wat zou je adviseren? Alvast bedankt!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter