Acana Classics Red Meat


Laatst bijgewerkt: 5 september, 2023

Ingredienten

Rauw rundvlees (16%), lamsmeel (15%), parelgort, hele erwten, havergrutten, varkensvet (8%), varkensmeel (8%), hele haver, kikkererwtenvezel, rauw varkensvlees (2%), visolie (1%), kaliumchloride, gedroogde kelp, zout, gedroogde cichoreiwortel, verse hele pompoen, verse hele pompoen, verse hele wortelen, verse hele appels, verse hele peren, verse hele courgette, verse boerenkool, verse spinazie, verse raapstelen, verse bietengranen, hele veenbessen, hele bosbessen, hele saskatoonbessen, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels.

Toegevoegd per kg: cholinechloride (choline): 700 mg, taurine: 400 mg, zinkproteïnaat: 88 mg, koperproteïnaat: 5,5 mg, vitamine B1: 100 mg, vitamine B2: 20 mg, vitamine B3: 200 mg, vitamine B5: 60 mg, vitamine B6: 35 mg, vitamine B9: 7 mg, vitamine B12: 0,2 mg, vitamine A: 7500 IE, Vitamine D3: 1000 IE, Vitamine E: 375 IE, Vitamine C: 0,15 mg, Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (prebiotica) 1×10^9 CFU.

Brokken Acana Classic Red

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
27% 16% 32% 8% 5% 12% 1.6% 1.1% 3493 2.2% 0.3% 0.05% 0.05% 22%

Beoordeling:

Ik vind Acana Classic Red Meat een brok van goede kwaliteit. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van prima kwaliteit.

Vergeleken met andere varianten van Acana bevatten de Classics iets minder vers toegevoegd vlees. Daardoor is de brok ook goedkoper. Als je een vergelijkbare brok met meer vlees zoekt is Acana Regionals Ranchlands een optie.

Vernieuwde samenstelling
De samenstelling van Acana Classic Red Meat is in augustus 2023 vernieuwd. Het zijn kleine verschillen. De grootste veranderingen zijn:

 • Er zit nu meer minder eiwit in (29% versus 27%)
 • Er zit nu minder visolie en daardoor minder omega 3 in
 • Er zit nu glutenhoudend graan in (parelgort is gerst)
 • De hoeveelheid toegevoegde zink en koper is verlaagd
 • Er staat geen glucosamine en chondroitine meer in de analyse

Wat vind ik van deze veranderingen? Jammer. Het lijkt er op dat de samenstelling minder kocht kosten. Vergeleken met andere merken vind ik Acana Classics nog steeds een goede samenstelling hebben, maar de vorige samenstellingen vond ik beter.

Geschikt voor pups
Acana Classic Red is volgens de Fediaf-richtlijnen niet geschikt voor pups, doordat er teveel calcium in zit (4,6 gram calcium per 1000 kcal).

Pro’s

 • Bevat genoeg eiwit van goede kwaliteit (vers en gedroogd vlees)
 • De toegevoegde mineralen zijn in de best opneembare vorm toegevoegd
 • Volledig gespecificeerde ingrediënten-opgave
 • Alleen vlees van dieren die naar buiten konden

Cons

 • De hoeveelheid efficiënte omega 3 vind ik wat laag
 • Er zit glutenhoudend graan in

Verkoop informatie:

Acana Classic Red Meat is verkrijgbaar in zakken van

2 kg voor €19,90 (€9,95/kg)
6 kg voor €43,90 (€7,32/kg)
9.7 kg voor €64,90 (€6,69/kg)
17 kg voor €89,90 (€5,29/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Acana hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, alle leeftijden-brok, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking gerst, haver, peulvruchten lam/schaap, rund, varken vrije uitloop, scharrelvlees probiotica, prebiotica, taurine, visolie, vers vlees, chelaten gluten, visolie www.acana.ca

109 Comments

 1. snoozer

  Hallo,
  Ik geef deze brok 2 maand en het gaat goed hond heeft veel energie 2 x per dag goede ontlasting.
  Nu heeft ze sinds deze Brok vaak 5 tal keer per dag ( ook met classic kip) een bruine smurrie (druppels) met beetje bloed aan haar anus. De anaalklieren zijn al uitgedrukt door de dierenarts maar het blijft. Kan het aan de brokken liggen?
  Alvast bedankt

 2. Rvl

  Hoi Meike,

  Op de sociale media pagina´s van Acana valt te lezen dat zij de receptuur van de Acana Classics deze maand hebben aangepast. De Red Meat variant heeft nu als eerste ingrediënt: ´Rauw rundvlees´ (16%), de Praire Poultry: ´Verse kip´ (21%) en de Wild Coast: ´Rauwe zalm´ (22%). Daarnaast zijn de verpakkingsmaten/prijzen aangepast. De nieuwe formaten zijn 2kg, 9.7kg en 14.5kg (dit was eerder 2kg, 6kg, 11.4kg en 17kg).

  De gemiddelde kiloprijs lijkt duurder geworden. Wil jij eens kijken wat de nieuwe receptuur voor de voedingswaarde betekent? Dank!

 3. Walt079

  Wij hebben een kieskeurige Finse lap van 13 maanden. De meeste brokken/voer laat hij na een enthousiast begin staan en daarnaast is hij gevoelig voor kip.

  Wij zijnj overgegaan op acana classic red meat. Hij is enthousiast begonnen, maar na een paar dagen laat hij gerust weer een maaltijd staan.

  Hoe erg is het als hij regelmatig een maaltijd laat staan? Of toch ander voer?

  Heb je andere tips voor kieskeurige eters ?

  Wij geven al weinig tot geen snacks, dan laat ie zijn brokken helemaal staan.

   1. Voerwijzer Meike

    Het is niet erg als een hond af en toe een maaltijd laat staan. Alleen als de hond vermagert.

    Tips op voedingsgebied:
    – afwisseling zorgt voor minder snel smaak-verveling. Je mag alle soorten en merken voer afwisselen.
    – de smaak pens is vaak favoriet, dat kun je als ingrediënt vinden in blikvoer en in rauwvoer
    – semi-moist brokken worden door kieskeurige eters vaak beter gegeten dan droge brokken
    – sommige honden hebben een betere eetlust op bepaalde tijden. Hiermee kun je experimenteren, en de moeizame maaltijd overslaan.

    Succes! Laat je straks weten wat wel/niet werkte?

 4. PattyCiliacus

  Ik heb een vraagje. Onze Old English Bulldog ( bijna 2) heeft nu 1,5 jaar classic red van Acana. Sinds enkele weken laat ze haar brokken staan. Ik merk ook dat ze buikpijn heeft. Gras en onkruid eten..
  Ander eten pakt ze wel.. Ik zie dat de brokken er ook anders uitzien.
  Medische problemen zijn uitgesloten.
  Nu lees ik net op een pagina dat er meerdere bullen Acana hebben gehad maar er na een tijd minder goed op doen.
  Wat zou een goed alternatief zijn?

  1. Voerwijzer Meike

   Goed dat je je ervaring hier deelt, misschien dat meer mensen dit merken na de veranderingen bij Acana. Het lijkt me zeker de moeite waard om andere voeding te proberen. Alle brokken met vier of vijf sterren in de brokkenvergelijker zou ik adviseren, maar voor een Bul zou ik maximaal 28% eiwit aanhouden voor de zekerheid. Het lijkt er op dat eiwit minder goed verteerd wordt, waardoor maag/darmklachten makkelijker ontstaan. Je kunt ook (deels) kiezen voor makkelijker verteerbaar eiwit, zoals natvoer of rauwvoer.

 5. anneroos

  Hoi Meike,

  Mijn teckel van 4 krijgt al zo’n 2 jaar de brokken van acana. Vanwege zijn kieskeurigheid krijgt hij ook altijd de red classic brok. Er zijn wel regelmatig periodes dat ik als 2e maaltijd vers vlees geef en hij heeft een aantal keer een andere brok van acana gehad.
  Ik las over de aandoening DCM in relatie met graanvrije brokken en zeker met Acana. Ik twijfel nu of ik moet wisselen van brok of hoef ik mij geen zorgen te maken?

 6. mgm

  Ha Meike, ik probeer nu zo’n 5 weken dit voer voor zowel mijn whippet pup van 5 maanden als mij. 2,5 jarige teckel. Mijn pup heeft alleen nog steeds elke dag zachte ontlasting (geen diarree en iets medisch is uitgesloten).
  Hiervoor had ze Royal canin puppy en daar had ze ook diarree van en ze wilde dat ook niet meer eten. 1 keer per dag heeft ze goede ontlasting en dat komt vermoedelijk door het Renske vers natvoer dat ze einde dag krijgt. Nu twijfel ik welk merk dan te proberen. Orijen leek mij goed maar heeft weer eiwitten dus wellicht niet fijn bij zachte ontlasting. Heb jij een tip welk voer te proberen? Mijn teckel doet het wel goed op de Acana al vindt ze het niet heel lekker maar ze is kieskeurig.

  Dank alvast! Groet marije

  1. Voerwijzer Meike

   Als natvoer goed gaat, zou ik dat als hoofdvoeding geven. Brokken zijn sowieso de slechts verteerbare voeding en sommige honden kunnen dat gewoon niet goed verteren. Dan kun je eindeloos brokken blijven proberen. Natvoer (dat gebalanceerd is voor pups) is ook gezonder, dus ook wat dat betreft geen slechte keuze.

   1. mgm

    Ha Meike,

    Dank voor je reply! Ik heb toch besloten nu de Renske brokken te proberen. Nog steeds met het natvoer van Renske. Helemaal natvoer van Renske wordt gezien de hoeveelheid die ik dan moet geven helaas te kostbaar. Ik hoop dat het beter gaat op deze brokken!

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet hoeveel vitamine D en A er in Acana Classic Prairie Poultry zit, en helaas is dat nu ook niet meer te vinden op hun website. In Acana Classic Wild Coast zit waarschijnlijk meer vitamine D, omdat vette vis rijk is aan deze vitamine. Maar met afwisseling verklein je sowieso het risico op tekorten en overschotten, welke brok je ook kiest.

 7. Ericjan

  Ben enige tijd overgestapt van Taste of The Wild naar Acana Classic Red. Mijn honden eten nu regelmatig graag donkere (bos) grond. kan dit te maken hebben met verandering van voer en/of tekorten ? Dacht dat de Acana beter was dan de Taste of the Wild Sierra Mountain. Meen ook dat ze meer tandaanslag hebben van de Acana Classic Red. Kun je iets zinnigs zeggen over het bovenstaande Meike. Is er een beter alternatief ?

 8. Josje_25

  Bedankt voor je reactie.
  Doe ik dit dan steeds ineens of moet ik de laatste dagen van het ene voer alvast mengen met het andere om de overgang niet steeds te groot te maken ivm stress voor de darmen?

  Daarnaast wil ik ook vers vlees dagen gaan inlassen, doe ik dit het best een aantal dagen achter elkaar of beter iedere dag bijvoorbeeld de avond maaltijd?

  1. Voerwijzer Meike

   Het is niet altijd nodig om geleidelijk over te gaan, zeker als je ook rauw voert is de kans groot dat dit niet nodig is. Sommige honden hebben erg gevoelige darmen, en voor hen is het wel beter het geleidelijk te doen. Ook qua vers vlees combineren met rauwvoer, verschilt het per hond hoe je dit het beste kunt doen. Voor de meeste honden maakt het niet uit. Je kunt zelf bepalen wat het meest praktisch is en dat uitproberen. Als het niet goed gaat, dan kun je het aanpassen.

 9. Josje_25

  Beste Mieke, Onze grote zwitserse sennen pup van 6 maanden reageerde niet meer goed op de Eukanuba large breed puppy brok (jeuk, schilfers, oogontstekingen en rode plekken in de oorflappen).
  We zijn nu sinds 6 weken over gestapt op Renske super premium zalm, dit gaat goed. We willen wellicht toch over op een andere brok aangezien alleen een visbrok me niet ideaal lijkt. Daarnaast lijkt het hij niet goed op kip reageert. Zou Acana red classic een optie zijn of gezien de voorgaande klachten toch liever iets anders aangezien je in eerdere reacties liever ook rund, lam, varken en haver elimineert?

  1. Voerwijzer Meike

   Het lijkt er op dat honden het makkelijkst allergisch worden voor rund, maar omdat je dit nog niet gevoerd hebt, is de kans heel klein dat je pup hier allergisch voor is. Je zou prima Acana Classic Red kunnen proberen, maar wissel dit dam af met bijvoorbeeld Acana Classic Wild Coast of eventueel Renske Super Premium Zalm. Door af te wisselen verklein je het risico op een nieuwe overgevoeligheid. Wissel af per drie a vijf weken, dus per een a twee zakken. Succes!

 10. Martijn

  Beste Mieke, onze Galgo van 8 maanden krijgt momenteel Acana Classics Prairie Poultry.
  Nu ben ik op zoek naar brokken zonder kip i.v.m. mogelijke overgevoeligheid (dunne ontlasting). Vind je Acana Classic Red dan een goede keuze?
  Ik zou voor de vitamine D dan kunnen afwisselen met Acana Classic Wild Coast, nadeel is dan wel dat de zakken dan minder snel leeg zijn, zoals eerder besproken.

  Of kun je nog een andere brok zonder kip adviseren waar alles in zit?

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Martijn,

   Je kunt inderdaad Acana Classic Red proberen, als er geen vermoeden is dat rund een probleem is. Afwisselen met Acana Classic Wild Coast is een goed idee. Je kunt dan per zak afwisselen, zodat een zak niet langer open hoeft te zijn dan nodig. Acana heeft ook varianten met alleen eend, alleen lam en alleen varken, welke ook nog een optie zijn bij allergieproblemen.

 11. Jasmijn Van Veen

  Hoi Meike, ik geef op dit moment acana wild prairie, maar ik wil graag overstappen op classic red. Ik wil graag een andere brok proberen, omdat hij veel honger lijkt te hebben ook al geven we meer dan de dagelijkse hoeveelheid. We lopen ook niet overdreven veel. Zou de classic red dan een goede keuze zijn? En is aanvullen met zalmolie een optie vanwege de vitamine D?

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt zeker Acana Classic Red proberen, sowieso raad ik aan om af te wisselen tussen merken of varianten binnen merken. Of het helpt tegen de honger hangt af van de oorzaak. Sommige honden hebben altijd “honger”, of willen meer eten omdat ze het zo lekker vinden. Belangrijker is om te kijken of je hond te mager wordt. Dat is een goede reden om meer te gaan voeren, ander voer te gaan proberen en/of te onderzoeken of er sprake is van een aandoening als je dit gedrag niet kent.

   Visolie bevat meestal geen vitamine D meer, ik heb dat ook meteen maar even uit de tekst gehaald. Vette vis wel. En dat is zeker een goede aanvulling.

   1. Jasmijn Van Veen

    Hoi Meike,
    Dankjewel voor je reactie! Ik zat er onder andere aan te denken om zalmolie te geven omdat mijn hond heel erg veel verhaard en zijn vacht heeft soms wat gekke plekken. Ik kan dan echt hele grote plukken uit zijn billen bijvoorbeeld trekken. Dit is ook al bij de dierenarts bekeken maar die vinden geen oorzaak. Wat betreft vis; welke vis is dan goed? Want ik lees daar verschillende verhalen over op internet. Dankjewel!!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat kan ook. Houd er wel rekening mee dat een visbrok niet lang goed blijft na openen van de zak. Het beste voer je de brokken binnen twee weken na openen. Je kunt ook afwisselen per zak. Bijvoorbeeld drie weken Acana Classic Red en dan één week een visbrok van Acana.

 12. Annet

  Wij denken eraan om over te stappen van Orijen regional red naar acana classic red. De reden is dat onze Ridgeback op de Orijen stink scheten laat, poep wil eten en niet zo mooi glanst.
  Mss dus toch een brok met graan.
  Je zegt bij acana classic red dat er te weinig vitamine D in zit en adviseert haring of sardine. Hoeveel extra is dan nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen?

   1. Annet

    Ok, helpt gedroogde sardine (sprotjes) ook? Sardine uit blik/pot bevat toegevoegd zout. En vers of bakharing is bijna niet aan te komen.
    Onze hond kan niet tegen zalm nl, en ik denk dat vette vis beter is dan bijv kabeljauw of schelvis.

    1. Voerwijzer Meike

     De kwaliteit van de vetzuren zal in gedroogde vis iets lager zijn vermoed ik, door de blootstelling aan lucht (dat versnelt oxidatie). Een klein beetje zout is geen probleem. Vette vis is inderdaad beter, omdat het meer vet bevat. Van minder vette vis zou je meer moeten geven om dezelfde hoeveeheid EPA en DHA in het menu te krijgen.

  1. Voerwijzer Meike

   Bij twijfel kun je beiden twee maanden (of iets langer of korter) proberen en kijken welke het beste bevalt. Beide brokken zijn prima qua samenstelling en het verschilt per hond (en situatie) welke brokken beter geschikt zijn.

 13. sofvbeve

  Beste

  Wij hebben een golden retriever pup van 6.5m.

  Tot 4maand at hij eukenuba puppy grow ofzoiets. Nadien mochten we overschakelen naar volwassen voeding voor gelijkmatige groei. We gaven eerst kort taste of the wild. Hij at deze al snel niet zo graag. Daarom schakelden we over naar Acana red classic. Zijn ontlasting blijft echter wisselend. Stevig in ochtend, slap maar gevormd in de middag/avond. Hij neemt dit nu reeds anderhalve maand

  Aan wat zou het kunnen liggen?
  Zijn er andere alternatieven? Overschakelen naar kvv is niet mogelijk wegens te kleine diepvries.

  Alvast bedankt
  Sofie

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Sofie, is het misschien een optie om één maaltijd per dag rauw te geven? Dat kan al het verschil maken. Verder kan het zijn dat het eiwit niet goed verteerd wordt. Dat kan beter gaan als je een maaltijd meer geeft (en dus minder brokken per maaltijd), verteringsenzymen bij de maaltijd geeft, brokken met iets minder eiwit of dus toch een maaltijd rauwe vleesvoeding (of kwalitatief natvoer) per dag geeft.

   1. sofvbeve

    Dag Meike

    Ontzettend bedankt voor de reactie.
    Een maaltijd rauw is helaas ook niet mogelijk. Wat bedoel je met verteringsenzymen?

    Kort na mijn berichtje ging het van kwaad naar erger. Hij gaf steeds vaker onverteerde brokken over. Na onderzoek bij da bleek het voedselintolerantie te zijn. Na wat experimenteer vermoeden we aan rund. We waren daarom terug overgeschakeld naar zijn eerste merk (totw) maar wel andere variant. helaas eet hij ook die niet graag. Dus zijn we terug op zoek…waarschijnlijk gaan we voor variant van Wolfsblut met gelijkaardig eiwit percentage

    Wel ontzettend bedankt voor het advies

 14. silvia

  Hallo Meike,

  Een paar maanden geleden had ik hier wat vragen gesteld over Acana. Ik geef het nu een paar maanden. Onze cavalier heeft nu een oorontsteking gehad, een hotspot, heeft veel jeuk en een wisselende ontlasting. Nu ben ik ook even radeloos. Doorzetten of weer wat anders en wat dan? Kun je meedenken? Alvast bedankt. Silvia

 15. Christophe Pauwels

  Ik geef momenteel aan onze golden retriever van 8 maand oud de Acana Classic Red. Echter heb ik ook de Acana Classic Wild Coast en de High Prairie aangekocht. De bedoeling is dat ik deze brokken afwissel zodat hij alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Dien ik telkens een overschakeling van enkele dagen in te calculeren (zoals je normaal doet als je van brokken wisselt) of mag je bvb maandag classic red geven, dinsdag wild coast en woensdag high prairie. Of is ‘t beter om eerst de classic red zak op te maken, dan overschakelen op een zak wild coast, en daarna op een zak high prairie om dan terug naar classic red te gaan (dus telkens met de overschakeling van een kleine week ongeveer waarin je de brokken mixed)

  1. Voerwijzer Meike

   Ik raad meestal aan om per zak af te wisselen, met als reden dat de brokken snel in kwaliteit achteruit gaan na openen van de zak. Door elke keer een zak op te voeren, heb je dus minder kwaliteitverlies dan als je twee of drie zakken tegelijk open hebt. Voor de hond zelf maakt het meestal niet uit, en zou een afwisseling per dag of maaltijd zelfs makkelijker kunnen zijn. Als je per zak afwisselt, kan het zijn dat de hond opnieuw even moet wennen aan de “nieuwe” brokken. Dat verschilt per hond, en hangt ook af van hoelang je de brok hebt gevoerd en wat en of je er nog bij gaf.

 16. Silvia

  Hallo Meike,
  Ik voer Orijen afgewisseld met energique eend, maar mijn hond heeft gevoelige darmen, de dagen dat ik alleen de brokken geef heeft hij sneller dunne ontlasting. Zou Acana beter zijn? Ik ben toe aan een nieuwe zak voer dus vroeg het me af…en dan deze red variant ivm zijn darmen? Alvast vriendelijk bedankt, Silvia

 17. Monique

  Goedemorgen,

  Onze labrador hebben we al een lange tijd op Acana Classic Red. Tot grote tevredenheid. Heb alleen wel een dingetje wat me aan het twijfelen brengt: Het kopergehalte (15 mg / kg) vind ik aan de hoge kant. Dit i.v.m. het risico op koperstapeling binnen onder andere het labrador ras.
  Nu weet ik niet zo goed wat een normaal kopergehalte is, maar ik keek even snel bij de specifieke Labrador brokken van Royal Kanin (niet dat ik die brokken overweeg, maar puur ter vergelijking): 5 mg / kg.
  Kun jij wellicht iets zeggen over wat ‘normaal’ is, of een aanbeveling doen voor een brok met wat minder koper die niet twee keer zo veel kost?

  1. Voerwijzer Meike

   Volgens mij is 15 mg/kg koper niet veel. Bij het vergelijken van de hoeveelheid koper in brokken moet je er rekening mee houden dat het genoemd kan worden in
   – gemeten hoeveelheid in eindproduct (Acana)
   – toegevoegde hoeveelheid in totaal
   – toegevoegde hoeveelheid koperverbinding (waarvan maar een gedeelte koper is)

 18. Anne Vermaas

  Ik heb een Cesky Fousek pup van 5,5 maand (20kg op dit moment). Hij krijgt op dit moment nog puppybrokken van smolke. Ik wil bij 6 maanden overstappen naar adult brokken. Dit is mij aangeraden ivm mogelijk groeipijn. Ben geïnteresseerd in de Acana brokken ivm het hoge vleesgehalte. Maakt het nog uit welke soort je dan neemt? En kan ik de brok nu al geven ook al is hij nog een pup?
  Dank alvast.
  Groet Anne

 19. Voerwijzer Meike

  In druiven zit inderdaad een stof die giftig zou zijn voor honden, ik zou daar ook voorzichtig mee zijn. Lukt het niet om minder te voeren? Als je 20% minder voert dan de aanbevolen hoeveelheid zouden er geen tekorten mogen ontstaan. Je kunt het aanvullen met gekookte groentes om de maag te vullen, of meer natvoer/rauw voer voeren. Mij lijkt Acana Light&Fit een betere keuze dan Hills, en het zal geen probleem zijn om dit tijdelijk te voeren.

  1. Hans

   Dank je wel voor jouw reactie.
   Het alternatief voor Light en Fit zou wat mij betreft niet Hill’s zijn, maar Acana senior.
   Zou je svp nog mijn vraag willen beantwoorden dat bij een vezelrijker voer zoals LIght en Fit de opnamen van vitamines en mineralen meer wordt belemmerd?Vandaar mijn vraag naar Acana senior als alternatief voor Light en Fit.
   Zou jij Light en Fit adviseren of Senior?
   Mvgr
   Hans

   1. Voerwijzer Meike

    Sorry Hans, ik krijg zoveel vragen dat ik niet zoveel tijd per vraag kan besteden. Uit onderzoek blijkt dat het de opname van bepaalde voedingsstoffen kan beperken, maar of dat een probleem oplevert als jij je hond langdurig Acana Light & Fit voert weet ik niet.

 20. Fantastisch deze voedings site .
  Ik lees me helemaal suf ,we hebben nu bijna 9 jaar onze heerlijke schnoodle Bilbo,
  en al heel wat brokken en vers voer voor zijn neus gezet .
  Nu zijn we weer op zoek naar een ander brokje ,ander smaakje en daar helpt site met
  Dieptespeurneuswerk enorm bij.
  Dankjewel
  Liesbet en Bilbo.

 21. Mast

  Hoi ik ben ontzettend zoekend naar het juiste voer voor mijn bull terriër teefje van 8 maanden. Geven nu royal canin met Kivo vers vlees , niet in 1 maaltijd wel op 1 dag. Ik zie het niet zitten om volledig op vers vlees over te gaan. Haar ontlasting is vaak dun. En ze drinkt best wel wat (denk ik). Is Acana Classic een goed idee voor haar? En zou dit goed kunnen in combi met bv 2 dagen p/w kivo vers vlees?

 22. wendy

  Vraagje
  onze lab is 9 en krijgt nu nog Hills lams en rijst, nu langzaam een overstap aan het maken naar acana classis red. maar is dit voer ook geschikt voor een pup.
  aangezien we een pup erbij krijgen is het wel zo makkelijk om 1 soort voer te hebben.

 23. Jeanine

  Hoi Meike,

  Begrijp ik het goed dat Acana Classics Red een goedkoper alternatief op Orijen Original zou zijn? Ik ben erg tevreden over deze laatste brok, maar ik was benieuwd of er een goedkoper alternatief is > want meerdere honden.
  Ik wil niet bezuinigen op de kwaliteit: ik wil per se Orijen of Acana blijven voeren > want pure ingrediënten, zeer goede kwaliteit, geen bio-industry.
  Maar qua kwantiteit dacht ik: wellicht is er een goed alternatief…
  Hoor het graag even!

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, het is in zoverre een goed alternatief, dat het dezelfde kwaliteit ingrediënten bevat. Het verschil is de hoeveelheid vlees en het bevatten van haver. Haver vind ik een prima koolhydraatbron, dus dat is geen probleem. Minder vlees vind ik ook geen probleem. Toevallig ben ik nu bezig met een nieuwsbericht over een onderzoek waar Orijen en Acana slecht uit de bus komen wat betreft vervuilende gifstoffen, dus ik houd me nu even in met het adviseren ervan.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik ben nog druk bezig alles in hetjuiste perspectief te krijgen. Het gaat wel om de brokken die in Amerika gemaakt worden, en dus niet om de brokken die in Europa verkocht worden, maar het geeft wel een indruk van hoe (on)belangrijk de fabrikant vervuiling vindt.

 24. Wenda

  Dank je wel. Ik vind het best moeilijk om het te vinden in de vergelijker, als ik uitga van graanvrij (dus geen mais/rijst/havermout e.d.), ik wil ook liever geen kip. Dan blijft er niet zoveel over toch in geperste variant? Of zie ik het fout?

  1. Voerwijzer Meike

   Rund is prima. Varken zou meer gifstoffen bevatten in het vet en is daarmee mogelijk iets minder geschikt. Hoe dat precies zit moet ik nog uitzoeken.

   Als een hond een voedingsallergie heeft, is dit vaak voor varken of rund, omdat dit in de meeste voedingen zit. Het probleem is dat de hond altijd dezelfde eiwitten krijgt en daardoor een allergie hierop ontwikkelt.

 25. Mel

  Is dit voer ook geschikt voor grote hondenrassen (68kg Newfoundlander)?
  Ik ben namelijk opzoek naar goeie brokken voor mijn newf die geen kip bevatten, geen tarwe en goeie stoffen voor zijn vacht en glucosamine etc voor zijn gewrichten.

  alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Jazeker, ook voor een New Foundlander is deze brok geschikt. De hoeveelheid glucosamine in brokken is meestal te laag om therapeutisch effect te hebben. Je kunt overwegen nog extra glucosamine en chondroïtine te supplementeren als je hond last heeft van zijn gewrichten.

   1. Voerwijzer Meike

    Volgens mij zit er niet zo veel verschil in de brokken, en hoef je niet perse de Large Breed te nemen, maar het kan zeker geen kwaad.

    Ik zou de omschakeling rustig doen en daar minimaal een week de tijd voor nemen. Dus bijvoorbeeld dag 1 maaltijd 1 5% van de brokken beramen door de nieuwe, maaltijd 2 10% van de brokken vervangen door de nieuwe etc.

   1. Voerwijzer Meike

    Er zijn volgens mij geen aanwijzingen dat dat een maagkanteling kan veroorzaken. Alleen een merk geperste brokken zegt dit, zonder naar mijn idee goede onderbouwing. Regelmating dunne poep is geen goed teken. Het kan helemaal geen kwaad om toch een andere brok te proberen.

    Ik heb hier alles opgeschreven over waarvan bekend is dat het mogelijk bijdraagt aan het risico op een maagtorsie: https://www.voerwijzer.com/maagtorsie-bij-de-hond-hoe-kun-je-het-voorkomen/

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter